Коментари - Разказът на родителите на починалата 11-годишна Габи | dnes.dir.bg
назад

Разказът на родителите на починалата 11-годишна Габи

Месец и половина, след като 11-годишната Габи почина в столично училище, родителите й Марио и Бистра разказаха своята версия за случилото се.

Обратно в новината

Коментари - Разказът на родителите на починалата 11-годишна Габи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

11-годишната Габи беше убита чрез разкъсване на черния дроб от ритник или ритници на изрода съученик светльо в столично училище

много гнусен педе раст трябва дае бащата на светлин убиеца за да го учи да бие момичета

Държавата трябва да се намеси и то с най-твърди мерки както по отношение на безхаберие на учители, така също и за родители които се опитват да се месят в работата на учителите. Също да се върнат изправителните училища за деца с престъпно поведение. Иначе рано или късно ще стане много страшно. Аз НЕ ВЯРВАМ НА ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА В МОМЕНТА! И да ме пази бог да се случи нещо с децата ми, изобщо няма да търся ни полиция ни съд. Ще прибегна към груба жестока саморазправа. И това ако стане практика?-на къде отиваме.

Вината е на цялото ощество и най-вече на всички родители. Учителите нямат авторитет пред учениците по вина на въведената псевдо демокрация. За двойка, или повишаване на тон от страна на учителя, да не говорим за нещо по-сериозно- наказание или шамар родителите правят на нищо учителите и може да се стигне дори до уволнението им. Колкото и да е жалко това което се е случило на това дете, сами сме си виновни за случилото се и каквото и наказание да дадът на учителката това пак ще се повтори, потрети и постотни.

АВЕНТО РЕЙ ЕООД ли е фирмата на родителите на убиеца на Габи

прокуратура лекари дори псевдо министърчето полуидиот денков защитават производителите на бъзов сок и убиеца светлин

Родителите на Габи да подведат под съдебна отговорност директора и учителката. Те са си за съд, триабва да им се потърси отговорност.

Оставете хората поне нещо да обичат.Става въпрос за елементарна статистика на престъпността тогава и сега,не само по количество , изключенията станаха правило,а възрастовата граница на тежките престъпления се снижи.Не съжалявам,че съм се родила и познавам онова време , което аз свързвам с чистото небе, спокойната природа,любими хора.....ПД.....хубавите спомени са хапчето , което дава сила и мотивира да упорстваме ,за да се справим с настоящето,което за едни е щедро на блага за други поднася изпитания.По ''онова време'' убийства в училищата не се случваха, а онова,което описвате в последните три изречения бяха предимно инциденти,т.е. непредумишлено да те ударят, блъснат,съборят,ставали са,но не следствие от сбиване.Те всички,които вършат описаните от вас неща имат някакви психопатии.За много по малки провинения се изключваше от училище.Пряка вина в случая имат тези, на чиято територия се случва убийството и които имат задължението да съблюдават да бъде спазван реда и дисциплината в училище.Ако те нямат такова задължение какво се получава тогава,родителите да ходят на училище с децата си,за да ги пазят от агресивните им съученици, или да пазят детето си да не набие някой. А родителите трябва да бъдат на ясно,че синковеца им няма да бъде толериран и какви са санкциите,защото един хубав ден и тях ще опуха.Тези ,които са склонни към насилие си търсят жертви и винаги са готови с оправданието и вината на другия.И винаги оправдаван е агресора,дори имаме израз за това-битият бит........

такава либерална слободия не е било никога, в соца имаше детска педагогическа стая, трудово възпитателни училища и за бавноразвиващи се деца

Директора Калапиш е един изпечен лъжец. Ако не бяха истина фактите изложени в писмото на родителите на Габи, той щеше да се възпротиви още по време на родителската среща, на която всъщност и в негово присъствие бяха изнесени фактите. Понеже всички питат, кои са родителите на малкия убиец, който се казва Светльо, та ще кажа. Собствениците на соковете Бъз, добри приятели на директора Калапиш, от които той продължение на 2 години взима пари под масата, в замяна на пълно неглижиране на множеството агресивни прояви на Светльо!!!! Бащата на същия този Калапиш е "свещеник", ако напишете в интернет Филип Калапиш ще бъдете шокирани!!!

отговорност за децата носят учителите и директора. училищата са едно огледало на всичко което става в обществото. това се нарича дяволски, или порочен кръг, който никой не смее, не може или направо не иска да прекъсне.

за инфото.....каква татуировка има само на лявата ръка...сериозен фен,да изрисува трайно върху тялото си символа на своето обожание.

когато бях втори клас един мой съученик бе ударен с юмрук в корема. получи преплитане на червата и единствено много бързата намеса го спаси. с такива неща просто няма шега. на никого не пожелавам да е на местото на тези родители, на които поднасям своите най-искрени съболезнования. докато четох материала направо съпреживях случилото се. кошмарно не, а болезнено до смърт, до кокъл. за това хубаво дете няма Сила, която да го върне при нас, но поне може да се направи така, че да няма други жертви и почернени родители. Бог да приеме дето при себе си.

бюрократът-директор незабавно да си подаде оставката или да бъде уволнен!

Като се започне от постоянно увеличение на цени и най-ниските доходи в ЕС, минава се през най-високата корупция и смъртност, и се стига да убийства на деца в училища. А най-лошото е, че от обезверяване обществото приема всичко. Какво се случва с тази държава, с тези хора, с нас? Какво бъдеще ни очаква? Затова ли скачаха всички по площадите преди 28 години?

То ако със скачане по площади, задаване на въпроси и с декларации се променяха нещата ..........

Аз

Не знам кой е виновен, обаче някой много, много тежко се е осрал. И не е свързано с каквато и да било конкретика. И не е само един.

Прикриването на убиеца няма да намали вината му както и на дегенератите-негови родители Спящата прокуратура не ме изненадва малолетния боклук трябва да има ефективна присъда

По един смъртоносен ритник на убиеца,учителката,родителите на убиеца и директора на училището!!!

Ясно е за всички, че детето си е отишло в следствие на ритника, както и че "ритачът" и всички участници си носят морална, ако не и наказателна отговорност. Има и други "непряк" виновник, обаче - държавата в лицето на разни министерства, депутати и министри. Децата не бива да се оставят сами дори в междучасия. А учителите имат и те разни чисто физиологични нужди и не са детегледачи, а преподаватели. Значи трябва да се намери решение, кои да покрие този прозорец от време. Ами в някои държави от образование не се пести и се назначават асистенти на учителя, вкючват се родители и студенти по педагогика като доброволци. Така децата имат "детегледачи" в междучасията и в обедния блок, а учителите време за глътка въздух и разни човешки нужди. Родителите - доброволци виждат "от кухнята" нещата и осъзнават, че учителите не са им врагове, а студентите пък придобиват представа как се работи с деца и каква отговорност се носи. Но когато каруцата се обърне, пътища много. Жалко за детето и родителите му!

Аз

1. Тези деца са на 11 години - вече са достатъчно големи и не би трябвало да имат нужда от детегледачки. 2. Няма по-виновни от родителите, защото повечето родители, И ОСОБЕНО РОДИТЕЛКИТЕ на всички подобни хулиганчета са съгласни в едно - "мойто такива неща не прави!". Всички серийни убийци и изнасилвачи са добри деца от квартала, които са поздравявали старите.

Всички побойници да се изритват от държавните училища и след това да се оправят сами.

Пожизнено за директорката и класата ръководителка, прикрили случая, а младежа, ритнал момичето, на органи, поне някаква полза да има от такъв биобоклук.

Все пак няма ли кой да напише името на мръсното изродче-убиец

Защо месите ПД,много хора нито знаят коя е нито какво се е слу4ило,4е на нейната крехка възраст да посегне сама на живота си. Слу4еят не е иденти4ен. За другото сте права ,4е и тогава ставаха жестоки неща въпреки, 4е имаше доста голям контрол сравнено със сега. Моите съболезнования за родителите и мир за душата на детето.

Хубаво дете ...Мир и Покой на Душичката му ! Но съм бесен ,каква е тази журналистическа практика ,да се слагат снимките на невинните жертви ,да се изписва всичко за тях ,а всъщност виновниците ,престъпниците се прикриват или показват с инициали и загърнати с качулки ...Да ,знам ,ще кажете ,че това го изисква и Закона , за защита на непълнолетните лица ...да не се показват ...но нали и това момиченце си е едва 11 -годишно ... Ако момчето не показвате ,покажете поне родителите ОТГОВОРНИ ЗА НЕГОВОТО ВЪЗПИТАНИЕ И ПОВЕДЕНИЕ за да се стигне до тук ... На 11 години ...УБИЕЦ ...

Детето ми учи в 6-то ОУ в центъра на София. Всяка година ни карат да подписваме декларации, че в междучасията учителите не носят отговорност а децата. Това просто показва огромен проблем в системата - вече няма учители, а чиновници на заплата. Инциденти се случват непрекъснато и е въпрос на умение да се овладяват по правилния начин. И после се чудите що директора и учителката отричат като за последно - никой не умира от рак с гърчове и посиняване. Трябват незабавни уволнения в това училище.

Относно 6то ОУ - синът ми учи там до 7-ми клас и мога само да ви кажа, че това е училище, което не се толерира насилието и учители и директорката си гледат съвестно работата. Едно от малкото добри училища

Лъжеш, ама много лъжеш за Шесто. Никой нищо не те е карал да подписваш, освен, че си запознат с правилника в у-ще. Явно си с болен мозък, за да пишеш такива клевети!

"Майката и бащата, явно, за да станат медийни звезди, не казват на лекарите, че детето е ритнато в корема..." Г-н директор, това и за вътрешна употреба не става...

Никой по медиите не седна да сглоби цялата история, двете страни си говорят чрез декларации от тук и от там и си разменят обвинения. Досега никой нищо не споменава за другото дете, явно родителите му не са случайни. Жалко за момиченцето...

Това, което ще кажа, е много неполиткоректно и в разрез с добрия тон. Обаче. Ако след първото "ритане" на съученик момченцето беше изяло един як предах, сега най-вероятно нямаше да носи доживотно клеймо на убиец. А момичето щеше да е живо. Разговорите с психолог може да са полезни за някои деца в някои случаи. Но понякога са си чисто губене на време.

Какъв психолог на 11-годишно? Пълни глупости.

Детски психолог например. Има и такава професия, ако не знаеш.

Защо въпросната учителка на Габи не се е обадила веднага на родителите и на Бърза помощ? Всяка минута е била ценна. Габи можеше да бъде транспортирана до Пирогов и да и се направи спешна операция. А те са пропуснали ценно време. Директорът и учителката на детето ,трябва да бъдат наказани строго. А за детето насилник и побойник - да се проверят родителите,да се говори и с децата има ли и други случаи на агресия от негова страна. Нека да има най - строги наказания и за родителите на такива деца ,да се спре с това насилие в училищата преди да е станало късно! Най- искрени съболезнования на това почернено за цял живот семейство ! Дано господ да им даде сили да открият истината и да намерят покой в тази трагедия !

Защо след като му е прилошало на детето не е била извикана бърза помощ и полиция в училището? Чакали са родителите ? След като оставя детето си в училище отговорността за неговия живот и здраве е ваша уважаеми учители и ръководство

колко старателно НИТО един не изговори фамилията на убийците,нито сега, нито преди....опитват се да отклонят вниманието на хората със сополивите оправдания на невежите учители,изфабрикуваните псевдодиагнози на разни фелдшероиди и прочие плоски сюжети...а трябва да се почне оттам- имената на хората,които са отгледали агресивно същество,за което останалите деца са неодушевени предмети!

Прави ми голямо впечатление че многократно се разпространяват снимки на убитото дете и родителите му заедно с имената им. А за детето убиец и за родителите му - нито дума информация. Само аз ли оставам с впечатление че самоличността на убиеца и родителите му упорито се КРИЕ?

Не само ти идентичността на УБИЕЦА и неговите родители се крие

Родителите вчера казаха, че е променена експертизата. Кой променя експертиза? Лекар! Защо я променя? Има ли интерес бялата престилка от тази смяна? Има! Къде дремат следствените органи? Или и те имат интерес?

Сега ще завалят минусите, но не беше далеч от акъла, че момичинцето не е било в цветущо здраве. Това също е допринесло за леталния изход ,жалко за детето!

Да разкъсания черен дроб би зараснал-ясно е че детето нарочно се е самоубило а изродчето с ритниците е невинно

Къде си, съдия Линч???!!!

Това е недопустиму във 20 век,да си пратиш детето живи и здраво,и да си го вземеш след това във ковчег,а??Това е резултата от прехода на демокрацията която ви обещаха,Царе,и др които ви казваха че ще ви оправят за 800дни

да се върне възпитанието по училищата според Макаренко. Учителите да пошляпват децата и да ги наказват а може и родителите, които също имат нужда от бой.

И ако родителите са по-силни? Питам за един приятел.

Патрон за детето-убиец.

Слушай, детето не е виновно точно защото е дете. Не случайно под 18 години не се носи отговорност, защото се предполага, че си незрял. Децата се пердашат непрекъснато, инциденти винаги се случват. Ако се чудиш - една от нормалните детски реакции е да избяга и да се скрие, вместо да каже какво е станало от страх да не му се карат или да не го накажат. Ама с тях точно затова има възрастни, защото се очаква да знаят, какво се прави при инцидент и да носят отговорност. Така че за бой са учителката и медицинския персонал, които вместо да се обадят в бърза помощ, са си бъркали в носа. А директорът вместо да се опита да помогне, се е запънал като магаре на мост.

veska

Продажни доктори пак поставиха диагноза на детето, както преди години поставиха и на Тодор, че имал болно сърце и братята цигани бяха оневинени!

Не е починала а е убита брутално- 1 2- защо се крие идентичността на убиеца 3-какво е наказанието за това умишлино убийство 4-защо се прикрива

1. Не е убита брутално, защото не е умряла веднага, а след няколко часа. Най-много да мине за непредумишлено убийство. 2. Интересен въпрос, и аз искам да знам отговора. 3. Не е умишлено убийство. 4. То е ясно защо, на никой не му се лежи в затвора. Затова се опитват да обяснят как е "умряла от рак".

ИМЕНАТА НА МАЛОЛЕТНИЯ УБИЕЦ

Всички са еднакви, Калапиш, Петров, Иванова . . . - всички! Готови са на всичко - само да не се раздухва 'работата'! Неодпоримо виновни са - мишки! Преди три години по време на ученически лагер, в граднината, в двора да детския лагер (автомобили там не се движат - няма къде), някаква скумрия решила да паркира, щото нямало места - блъсна дъщерями, докато се движела на заден ход между децата. Учителите веднага започнаха - нямало проблем, дъщеря ми била само ожулена (до кокал), сичко било наред, тя, скумрията, се била извинила. След 6 часа бях в лагера, а скумрията вече говореше с КАТ, възпитателите ся бяха изпокрили.

За престъпленията на непълнолетно дете носят основна отговорност родителите! Ако е станало в училище, независимо дали е имало учител или не, носят отговорност и учителят в час и директорът. Затова се правят на ущипани - искали са да се размине и да изкарат случая извън времето, за което са отговорни пред закона за поверените им деца! Ама така е, след като учителите са предимно чиновници и кариеристи, а не човеци и просветители! До такова положение ги докара нашата мила демокрация! Но с подобни политически боклуци начело на държавата ни още малко остава и ще възприемаме "демокрацията" като "социализма" ни! А после защо този или онзи политик говорел какво "ни отне демокрацията" с негативен подтекст!!! Ама тя не само отне, тя ни и даде много! Боклуци като това гаменче , родителите му, подобни "педагози" и управници!

деер

Искам да попитам тези родители, дали някой ги е бил , за да останат в България!!!!!!!!! А , иначе, са напълно прави да се възмущават от укривателските навици в родината ни днес! Аз лично, ако ги видя да убиват директора или учителката, не бих ги издал!!! И повтарям за кой ли път, че на българина не му пука за децата му!

Айде стига глупости - родителита са виновни! В коя страна е трябвало да бъдат родителите, за да се брои, че им пука за децата. п.п. Надявам се съзнаваш каква глупости си написал/а?

Както винаги, никой не се изправя и не казва Съжалявам, да имам вина! Всеки мишкува и се покрива, обвинявайки другите. Няма да се изненадам, ако се окаже, че самите родители са виновни! Това е толкова долно и жалко! Съболезнования на нещастното семейство!

Нещата с уволнения и наказания няма да се оправят. Съболезнования на родителите на починалото момиче. Това е пряк резултат от "евроинтеграцията" ни, и това, че нашите политици ни направиха по светци и от папата. Гамени винаги е имало и ще продължава да има. От 15 години насам децата в училищата се галят с перце. Достатъчно е в училище да има 3-4 такива, каквито, пак повтарям, ВИНАГИ е имало и ... знаете приказката за едно лайно цяла каца мед разваля. Докато преди две деситилетия такива деца са били респектирани, често дори и с физическо насилие, сега педагогът НЯМА право да докосва децата, пардон, гаменчетата или да им причинява каквито и да е психически вреди. Там е заровено кучето - и тези гаменчета развиват от ранна възраст чувство за безнаказаност. Ако гаменчето знае, че ще бъде вкарано в изолатор, например или ще бъде НАКАРАНО да се извини или да бъде отделено от съучениците си ще си помисли. Ще го направи един два пъти и всичко ще е до там. И по този начин и за вбъдеще ще има респект от закона. А сега? До къде я докарахме - родители влизат в час и шамарят учители, че са писали двойка на "златото", учителите нямат право и гък да кажат, даже прикриват откровено агресивно поведение на гаменчета, само и само да нямат проблеми. Е да, ама тези гаменчета в най-добрия случай като порастната ще станат или таксиметрови шофьори, или ще продават контрабандно таранка от багажника на автомобилите си. В най-тежкия случай - стават крадци или убийци рецидивисти. Превенция трябва. Тези гамени трябва да бъдат НАКАРАНИ да имат РЕСПЕКТ от закона. В противен случай - който сее ветрове, жъне бури.

Това е резултата от прехода на демокрацията,която ви излъгаха.

либералната демокрация

А пък в светлий комунизъм, такива работи не ставаха никогиш, викаш? На крив ... нали знаеш какво му пречи?

Ставаха, но имаше за подобни гаменчета Бойчиновци! Сега май не функционира! Сигурно, защото гаменчетата станаха повече от нормалните и вече нормалните трябва да вкарваме в подобни учреждения за защита! Дано такива тикви като тебе изпитат подобно нещо с деца или внуци! Тогава ще видим как сменяте плочата и изкарвате целия свят виновен, боклуци такива!

Имаше ДПС (детска педагогическа стая) бе сладур. За по-яките имаше ТВУ (трудово възпитателно училище - между другото там пращаха и малолетните к.рвета и не смееха много да се развяват като сега). Имаше и милиция и тя биеше. Ама затова народа не правеше простотии.

такава либерална слободия не е било никога, имаше детска педагогическа стая, трудово възпитателни училища и за бавноразвиващи се деца

праговориха за това безабразия на директора и учителката? Кой покровителстваше този директор?

държавата ги задължава да приемат деца с проблеми, вместо да се погрижи за тях

А има ли санкции за малолетния убиец? Защо се крие неговото име? Да е мислил като е ритал момичето този нещастник.

Директора и учителката в затвора за това че са допуснали такава агресия и че не са уведомили навреме родителите на пострадалото дете (нито са го завелки в спешното), изгубили с аценно време през което е можело да спасят детето! Брутална свинщина е това!!!

За затвора са тези родители, които възпитават децата си в агресия. Детенцето е починало не заради побоя, а поради болестта. Но на лошите родители с децата побойници не може да ви се угоди.

От тумор не се умира за минути, а от разкъсан черен дроб - да.

Това звучи скалъпена версия дори за пред обикновен човек и е прекалено удобна констатация за извършителя и за безотговорния директор, и учителката.

Айде бе и един мърмот завива шоколада във фабриката нали... Това е очевадно скалъпена версия и ако не се потърси отговорност на "специалиста", то излиза че правосъдието е едно доста извратено понятие в нашата държава !!!

При всеки , повтарям при всеки най малък инцидент в училище или където и да се намират децата, дори и той да изглежда незначителен, в белите държави повикват веднага бърза помощ !Кога ще ги стигнем ?

когато ги стигнем вече няма да са бели

Luna0102

Какви глупости пишете, за най-малкото викали бърза помощ. Знаете ли колко струва бързата помощ и ако е извикана без да е било нужно застраховката не плаща, а се бъркаш в джоба и плащаш като поп.

Днес излезе резултатът от аутопсията на Габи-имала тумор в единия бъбрек.Питам-от това ли е починала,от тумора и каква е ролята на ритника в корема,разкъсал черния и дроб?! Това не е ли начин да се оневини побойника,учителката и директора? Или просто е типично българско безобразие?!