Проучване: Няма диалог между родители и учители

В последните години се наблюдава сериозен проблем в общуването между родителите и училището

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вие накарайте родителите от най-ранна детска възраст да развиват мозъците на пишлеметата си, другото е бял кахър! Сегашните дебили са с не повече от 3 книги за 25-те си години, а моят набор вече на 5 години четяхме художествена литература - по 1-2 книги на ден.

Върнете старите санкции,намаленото поведение ,което е пречка пред бъдещо кандидатстване и ТВУ-та за особено тежки случаи на особено проблемни ученици! И децата и родителите би трябвало да имат известен респект пред правилата .Сега има правила ,но могат да се нарушават БЕЗНАКАЗАНО. Абсурд е учителките вместо да преподават материала да губят и своето и времето на ангажираните с учебния процес деца с усилия в посока да укротят 5-6 полудиви хлапета та да не пречат на останалите,не че нещо ще научат теси точно. Родителските срещи отдавна са събития за набиране на пари.За това и родителите не ги посещават с охота.

Че за какво да ги познават! Шом държавата иска да е задължително образованието - да се занимава с децата и да си носи отговорност, а родителите са само инкубатор и без друго и семейството е в полуразпад. Светлото бъдеще е близо, близо е!

ай сйя ама чесно, твоя набор като бяхте на 7-8-9, как беше ютуба? бърз ли беше или насичаше? а телевизията как беше? от 10:10 до 11 сутринта "децко" после от 17:30 за30 минути другото "децко"? ко друго да прайш, пич? ша читеш, щот то друго няма ко

Аууууу! Ама не така, моля! Че като ще писнат майките-орлици на всички ония т.нар. артистични деца, на които навремето просто им казвахме зле възпитани.... Че като тропнат с крачета! Ма как така някой ще казва на златните им рожбици да не тичат и да не пречат в час? Ма как ще им ограничават артистичните натури! Сакън! И тая простачка по математика как ще им пише двойки? Кво като не са решили нито една задача, те математици няма да стават. И литератори няма да стават, та кво като пишат "неизскам". Момченцата ще са мутри, момиченцата - мутреси. Това е толкоз просто и логично! Тъй е то с артистичните деца!

Доскоро имаше ден от седмицата, когато учителите приемат желаещите среща родители. Имаше и ден за учениците, които искат да поговорят насаме с класния си ръководител. Учителите бяха задължени да предложат удобните за тях, в зависимост от седмичното им разписание, дни и графикът се слагаше на видно място. Така беше, когато работех в училище. Може-би и сега е така. Истината е, че малко родители се възползваха от тази възможност.

върнете младоста?! сори пич, живота ти мина в панелката и социализъм. Остави сегашното поколение на мира, твоята е изживяна - пропиляна

Подкрепям!!! На моя приятелка дъщеря ѝ и други деца са тормозени от тяхна съученичка. И нищо не могат да направят, срещи, приказки и нищо... Аз на моята щерка, постоянно ѝ приказвам - намери си повече приятели и който Ви тормози - защитавайте се заедно!!! За момента няма много проблеми, но като пораснат още малко, дано не се появят, че ако трудно побеснявам, но и трудно се укротявам...

Ха ,че то и без това сега директора изключва златното гаменче ,само ако мама му разреши- ункален абсурд в цяла свят!!! Време е да се дадат и права на стринки,вуйни,лели и баби! НПО ИСКПЕРТИЗЪМА- КРЕТЕНИЗЪМА НЯМА СПИРАЧКИ!

Най-силно трябва да им пука на родителите. Семейството носи основната отговорност за децата си, а училището ги образова и възпитава чрез учебното съдържание. Не е работа на учителя да научи едно дете как да се държи в средата на други хора. То трябва да отиде в клас вече научено. Жалко е, ако родителите прехвърлят своите задължения на училището. Резултатът при такива деца е плачевен.

Родителските срещи са протоколни. Последната мода е срещата да се проведе в следния дневен ред: 1. 15-20 минути с класния ръководитеб 2. Обикаляне и висене на опашка пред кабинетите на профилираните преподаватели, за да разбереш как се справя детето ти Няка как родител да е ОК с това висене и обикаляне по кабинетите. Никой не издържа, повечето си тръгват още след протоколните слова на класния. Не се решава нищо. Наложителна е промяна!!!

ко го съсипа ли? - дебилите! къде са дебилите ли? - навсякъде

то затово се вижда нулево възпитание и толериране на простащината

Разбирасе, че на родителите им пука. За целта се спасяват по единично като гледат да дадат на детето си адекватно образование. Практиката обаче сочи, че за да се получи такова трябва да се излезе от системата толерирана от държавата.

Ti i togава да се беше родил, пак щеше да си същият идио. Не епохата изгражда човека, а родителите му, а впоследствие - самият той!

И ютюб, и телевизия, и интернет могат да се контролират от родителите. Но на тях им е по-удобно да оставят децата си да зомбясват на компа или пред ТВ. Няма човек, на когото книгите да са навредили, тъкмо напротив. И четящите ВИНАГИ си личат.

Нулево според кой? Според бабати и моралните норми на 19-ти век ли? То за това повечето от тия дето се барате много възпитани сте на минимална заплата или на социални помощи и не можете едно CV да напишете.

Учителите изобщо да не мрънкат, щот от няоклко години си правят буквално каквото си искат и каквото на тях им е удобно ! В ОУ "Димитър Талев" в Пловдив съвсем тихомълком, без изобщо да искат мнението на родителите си решиха да се въведе правили децата да се взимат от занималнята най-късно до 17:10 !!! Според вас това възможнио ли е ??? Освен ако не работиш в лавката на училището ! Поради тази причина жена ми нбе може да работи друга освен работа на 4 часа, която сещате се колко добре е платена ! На път съм да съдя училището и в частност директорката за нанесени материални щети на семейството ми ! Изобщо не ме интересува кви проблеми имат с делегираните бюджети !

е имитация на бурна дейност. Ако в цялата система има 100 души, които наистина да се интересуват от решаването на проблемите, досега да са се решили. Отчита се дейност, но не се върши работа. Учителите са затрупани от камари бумаги, ползата от които е нулева или дори отрицателна.

Тъпанар, интернет и информационните канали дават много повече информация и свобода от това което ти е давала книжката едно време. Аман от "специалисти" обясняващи колко по-добре било в средните векове.

не според това ,което се случва по улиците , в автобуса и навсякъде . А ще ти кажа че нормите на 19 век , може да прочетеш малко европейска литература са доста по -добри от сегашните.

В нормалните държави комуникацията е на 4 очи, не с общи родителски срещи, на които се обсъждат агресивните и непослушни деца и за какво трябва да се събират пари. 80% от учителите говорят общи приказки като минат през стаята и даже не се сещат кое дете кое е. Ако ще и всяка седмица да ги направят, пак няма да има ефект докато са общи.

Това което се случва по улиците, автобусите и на всякъде се е случвало ВИНАГИ, но при цензуара и нулева възможност за комуникация малко хора са разбирали за него. Да не говорим, че вместо да си заравяме главите в пясъка и да квичим за средните векове е по-добре да научим децата си да се държат АДЕКВАТНО в реалната обстановка на вън. А за книжните, и в 19-ти век е имало добра литература и сега. Разликата е, че в 19-ти век достъпът до такава е бил доста по-труден докато сега изборът е в пъти по-голям а достъпът изключително лесен (е след като се пребориш с идиотите мечтаещи си за 19-ти век).

Интернет дава информация за този, който Я ТЪРСИ И ИСКА. Масата си цъка Криско и Анелия, щрака с пръсти и затъпява. ;) Знанието се търси, то не идва самичко. Като Ви гледам възпитанието, правописа и пунктуацията, си личи, че сте от тия, дето ползват ютюб за Криско и Анелия, интернет като цяло за филмчета и простотийки. Хайде, бързо ми цъкайте минуса, че да успокоите нискоинтелигентната си натура. Вие сте идеалният пример за това, което пиша и което пише съфорумецът Nexus. ВИНАГИ личи кой чете. ;)

Според Вас г-жата трябва да стои до 20ч. с отрочето Ви? докато се съберете с приятели , изпиете по бира и т.н. Дали и тя не пътумва час-два часа, за да се прибере? И отново на сутринта да се занимава НЕ с 1 , а с поне 20-30 деца? Всяка минута след раб.време е дълга като час. Вие не издържате и в коридора на шума... за минута-две, а ние да ги водим по домовете?. по закон-след 18ч. в Полицията

ЩО не се опиташ в час пик да стигнеш от работното си място в другия край на града за 15 минути до училището ? Я пробвай да те видя ! Аз вече съм им казал, че ако разбера, че детето ми е оставено без надзор преди да го вземем от училище ще търся лична отговорност от всеки по веригата учител-директор ! Както искате го разбирайте !

Не, но вероятно г-жата започва работа например 1.30 ч. /а аз не/. И при работно време на родителя до 18 ч. - какво правиш?

Аз за Криско и Анеля не съм и чувал. В youtube ме спамят предимно с лекции от MIT... Но щом казвате, ще да сте многоооо права. За щастие, възпитанието на децата ми вече не е обвързано с това на вашите. Което им дава шансът да се реализират изключително успешно. А за минусите, не бери грижа. Ако искаш ще ти сложа 100-тина. Но реално не ми пука за теб.

Типичната "госпожа", държавен служител. Дърта крава чудеща се как да скатава докато стане 17:00 и да хукне да си ходи. Пълно е с такива и решението е просто да стискаш зъби и да си траеш, знаейки, че контактът ти с нея е временен.

Господин партиен член, милионер, ситуацията е дори по - зле от колкото я описвате. За това е виновна партията ви, защото вие управлявате училищата и това процеса, в който ни вкарвате. Съществена промяна няма как да има, защото цялата система, която партиите сте създали е срещу вас. Промяната ще дойде от частните училища, които растат всеки ден. Основната причина, вероятно умишлено е нежеланието на партиите да реформират образованието. Там е мястото където се осигурява сладка службица на обикновенния, верен партиен член.

Буквализмът също не говори добре за Вас. Жалко, че не разбрахте, че споменаването на Криско и Анелия е метафорично. ;) ПП: нека ви спамят с лекции от MIT. Въпросът е Вие какво правите с тях. ;) Иначе и с китайски йероглифи да Ви спамят, ако не ги разбирате все тая. Успех на децата Ви. Дано са по-грамотни от Вас. И по-възпитани. Макар че пъпешът не ражда ягоди...

"парите следват ученика" - дайте парите във вид на ваучер,разбира се,и който където иска да си записва детето. 90% ще изберат частното,с доплащане.

Часовете за среща са на обяд между двете смени. Така било удобно за всички учители. А колко от работещите родители могат да отидат, как мислите? Ако е належащо взимаш отпуска, но ако детето е проблемно и се налагат по-чести срещи какво става. После родителите били незаинтересовани.

Моляяяяяяяяяяяяяяяя? А на работа кога ще ходим? Ми дайте ни ги тогава ние сами да си ги учим в къщи щом в училището не могат да се справят!?! И без това без частни уроци нищо не става! За какво взимат заплати тия учители?

От обща култура да знаете, че google спами според профила на потребителя. Това от което се интересувате и което търсите в нетът е пряко обвързано с рекламите които виждате. Та коментирайте теми с които сте запозната. Дървените философи и моралисти са причината да сме в това положение.

А държавните търтеи какво ще ги правим? Все пак, това е бизнес.

Госпожата от занималнята поема децата след обяд. А повечето родители са на работа от 8-9 до 17-18 часа. Логично е занималнята да е до 18 часа.

Българското училище, започнало късно - през 19-ти век, веднага прилага най-новото постижение в педагогиката - взаимоучителната метода. Както пише в спомените си Найден Геров за първата си година като учител в Пловдив, на годишния изпит в българското училище гръцкият митрополит и първенци се изпокарали и си изгонили учителите, защото установили, че българчетата са напред с науки, като география и химия, каквито в гръцкото училище не се учели изобщо. Защо българското училище днес не е в състояние да бъде модерно? Ще кажете пари липсват. Аз пък ще кажа, че в 19-ти век не е имало МОН и друга излишна бюрокрация. Има още 3-4 много важни причини, но ако няма кой да "слага прът в колелата", и тях ще разрешат успешно.

Учителя не ти е домашна помощница да се грижи и за детето ти денонощно, след изтичането на работното и време ще врътне ключа и ще си търсиш детето в някое от поделенията на Държавна агенция за закрила на детето!!!

Някои може би ще ги образоват повече отколкото в училище, но ти ще го възпиташ и образоваш на твоето ниво, ти прецени колко са ти възможностите.

Учителката от занималнята почва работа в 13:30 !!! На колко часов работен ден се води ако не е тайна ? За за кво плащам данъци ма паткоУУУ !!! След тва твое изАКВАНЕ по въпросва ще забързам процедурата по завеждането на дело срещу училището на сина ми ! Кой работодател ше търпи да му изчезваш преди края на работното време ? Ако си в частна фирма с тоя манталитет още на първия работен ден ше те изгонят с шутове от работа !

и без това не достигат. каквото искат да правят - кадърните ще отидат в частните училища.

Моят син изкара предучилищна в Талев -Пловдив и избягахме с 200 в първи клас Като се почне от чистачката та до директорката всичко е мацало Не коментирам 50%болните деца които уж интегрират а на практика даскалото си получава парите а и двете групи деца страдат Догодина се местете в Коларов ако ти е близо Мудесно училище

Как ще върнете циганските родители!Те трябва предварително да бъдат обучени за да се контактува с тях! Преди време майка циганка на около 25 години с 4 деца ме помоли да напиша молбата и за социални помощи защото не може сама!

"но ако детето е проблемно и се налагат по-чести срещи какво става. После родителите били незаинтересовани" Ако детето е проблемно и се налагат по-чести срещи, явно родителите са били незаинтересовани когато му е било времето. Проблемите не възникват изневиделица, те се наслагват с времето!

Оценяване на труда на учителите и назначаване на повече учители!

направили велики проучвания с невероятни изводи!

Дано този път глупостта да не се допускат родители в училище да не се поправи с нови по-гилеми глупости. Колкото до ромските деца - би трябвало с тях да има допълнителни занимания за да преодолеят пропуснатото. С лоши оценки няма как да наваксат.

Личи си мутренския ти подход за решаване на проблеми, всички ти са длъжни, на всички се опитваш да държиш сметка кой, кога и защо. А "училището на сина ми" не е негово, а е училището в което учи /ходи, водиш/ сина ти.