Шестокласник остана без далак след бой в училище

Шестокласник остана без далак след сбиване в училище "Йоан Екзарх Български" в Шумен. Инцидентът е станал в понеделник, а момчето все още е в болница.

Обратно в новината

Коментари - Шестокласник остана без далак след бой в училище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Откак ГЕРБ е на власт в образованието все назначава хора, близки "съратници" на гробокопача му - Вълчиел Вълчев. Те доубият образованието и не само!

Веднага в закона за образованието да се добави: " За побой - изключване"! И за директорите, прикриващи насилниците - уволнение!

До Тодор Колев (ако може да чете сега) - кога ще ги стигнем американците - настигаме ги!

Цялата система е сбъркана. И то според мен напълно съзнателно! Децата са подложени на постоянен стрес. Един път поради неравенство и натрапване на фалшиви ценности. Един с такива маратонки и телефон, другия няма и т. н. Втори път от безкрайния поток агресия и насилие, който получават от телевизия, интернет, компютърни игри. Невъзможност за оползотворяване на енергията- какъвто и да било спорт е платен и скъп! Програмите и учебниците се правят основно ЗА ПАРИ! Самото образование е напрегнато и ги заливат с информация, която е насочена единствено към създаване на тясно образовани роби на труда! Липсва най-важното за едно образование! А именно възпитание на ЕТИКА, МОРАЛ, ЕСТЕТИКА, КУЛТУРА, ЕЛЕМЕНТАРНА ДУХОВНОСТ!!! Властва един див, кретенски материализъм, натрапван от невръстна възраст. Парите са въздигнати в култ и единствен, вездесъщ идол. Изнервящата, дива конкуренция се налага още от отделенията. И какви поколения ще са това? Когато сееш ветрове ще пожънеш бури! За голямо съжаление, гласове като моя са гласове в пустиня!

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ВЪРНЕ ЗДРАВЕТО И ТОВА КОЕТО НЕ СЕ ВРЪЩА! НО МОЖЕ ДОКАТО СА ЖИВИ РОДИТЕЛИТЕ И НА ПОБОЙНИКА И ТОЙ 70% ОТ ЗАПЛАТИТЕ ИМ ДА УТИВАТ ЗА ПОСТРАДАЛОТО ДЕТЕ !!!!

Да пратиш детето си на училище да учи пък то да се върне без далак.

Мангалка пак е на смяна и трие квото и падне...

Не! Когато неолиберастите и петоколониците кято теб станат в повече обществото се разкапва и си избира тикви за управленци.

Първи закон за запазване силата на агресията: Агресията с възпитателна цел в къщи е обратнопропорционална на Агресията на обществени места.

Това, което си написал звучи като и то е една голяма простотия. Излиза, че колкото повече го лобутиш в къщи, като селски простак, толкова по-малко ще агресира на улицата. Пълни глупости. Ми утрепи го от бой тогава... Напротив, може да се озлоби още повече и да си втълпи, че проблеми се решават само с насилие, което е грешен подход. С децата трябва да се говори, умно и сдържано, с твърда ръка и с доверие. Да им се изграждат морални ценности, постепенно и систематично. Как да стане, като бащата е пиян проста, майката чалгаджийска фльорца, плюскат кебапчета, смучат ракия и гледат планета. От маймунка, маймунки, от кратунка, кратунки...

Агресия има из цялата страна, в много отношения... По пътя, в домовете, в работата, къде ли не... Ако не се научим отрано да я канализираме и пренасочваме за полезна работа, то ще продължим да се избиваме един друг! Това се отнася за всички ни и трябва да работим над себе си, институциите не могат да се справят с този проблем, то те и с циганите не "могат"...

Като няма държава и морални устои е така. Навремето искахме да ставаме космонавти и инженери, а сега децата искат да стават селски мутри престъпници и чалга проститутки. Това дето си го написал са глупости.

Dobromir Dimitrow

Не е съвсем така, но дискусията ще стане дълга. Властта е огледало на обществото, на самите нас. За жалост картинката не лицеприятна, самите ние трябва дасе променим, тогава ще се променят и институциите. Липсва и политическа воля, промяната да стане отгоре надолу. Но дори и тогава, то промяната трябва да стане и при нас. Да, агресията не е при всички хора. Но колко хора биха се опълчили на агресията открито, без страх, да защитят непознат човек???!!! Сложен е този въпрос и решението му зависи от всички ни!!! И нека не оставяме решението му само на само на държавните и общински институции!!!

Добре, че почна учебната година, та да се напълнят медиите с материали от побоища в училищата. Рай за журналята. При сегашното състояние на образованието и възпитание на децата, новина ще е, че в някое училище се учи мирно и тихо.

понеже си без далак - хайде да се ритаме и да мерим точно далака - и без него може. Голям тъпанар. Агресията е присъща на изостаналите, непросветните на тъпите същества - към тях ли трябва да се равняваме. Ако такъв агресивен се затвори в ТВУ поне за половин година, а на родителите се лепне осезаема глоба, че не са възпитали детето си - ще видите как агресията ще намалее.

Не сте прав/а/ ... специално втория случай, в който споменах и в който момчето едва не си замина, другия участник беше наистина добро момче, просто наистина не предполагаше какво ще се случи. Агресивните ученици ги е имало и преди, има ги и сега и всички в училището ги знаят. И при нас имаше такъв - непредизвикано удряше, обиждаше, разхождаше се с ножове в клас, стоя два пъти в психото и стана поп. Но реално най-големите поразии не ги направи той. Най-големите поразии стават ей така, от глупост. Дълга на нас, възрастните е да пазим децата да не стават такива неща, но понякога просто не се случва. В случая пак казвам, добре, че се е разминало, това е най-важното, защото много хора нямат такъв късмет. Две момчета са се сбили, голям праз, по принцип, но просто на това трябва да се обръща внимание и да им се показват точно такива случаи. Трагичното е друго, трагичното е когато ние, възрастните, забравим, че сме били деца, и е безотговорно от наша страна да си извъртаме главите на страни и да не ги пазим от опасностите, които те сами не могат да преценят. Всичко останало е алабалалистика. ... шести клас ... ще пращате детето в ТВУ ... много мъдро ...

Скарали са се в час по математика, заради едно топче - явно по различни формули са изчислявали обема му и това е довело до конфликт... математици...

Е, хайде, хайде ... на ПЪРВО място, важното е, че нещата са приключили благополучно и не се е случило най-страшното. Винаги е имало такива препирни в училище, шести клас ... това е момента в който все още не осъзнаваш напълно последствията от твоите постъпки, това е станало и сега. Колкото до родителите на пострадалото дете ... аз съм на 35, и аз съм без далак, като бях на 6 ме блъсна кола. Живее се пълноценно и няма никакви странични ефекти. За съжаление такива неща са ставали и ще стават за вбъдеще. По мое време в седми клас на един съученик по подобен начин така му счупиха три ребра, а в средното едно момче едва не си замина след тъпа шега с един шлосерски инструмент, която му бяха спретнали. За това казвам, най-важното е, че се е разминало най-лошото. Ще го освободят от физическо и ще е месец с извинителни и готово. Да е живо и здраво детето пожелавам и спокойствие на родителите. А дано другите деца се стреснат малко и да разберат, че наистина се случва след играчка да има плачка ... П.П. Редактора - " ... че далакът му е разкъсан, има кръвоизлив и органът трябва да бъде избавен ..." А Вас кой ще ви избави от мъките Ви?

Имало е такива препирни,разбира се,но те са завършвали с превръзка от медицинската сестра в училището,а не с операция в болницата.

Инженерче

Проблемът е, че между превръзката в медицинския кабинет и болницата понякога е 2-3 сантиметра при падане или половин секунда време при удара. Възрастните знаем, че това е опасно и за това/в повечето случаи/ не го правим, но децата не го знаят. На това трябва да се обръща внимание.

Благодаря на редактора, за намесата след направеното уточнение. За съжаление spell-checker-а не може да корегира такива грешки и се стига понякога до комични ситуации. И пак да кажа - пожелавам на родителите спокойствие а на пострадалия юнак - ставай, лъве и обратно в битката :), но този път по-полека!

Битовизъм, популаризиран от Дираджиите поради липса на сутрешни новини. И преди 30 години познавах деца с извадени далаци поради сходни маневри. А да, драги родители - учителите не са звероукротители, така че научете зверчетата си да не се бият в училище!

Колко глупав трябва да си,че да пишеш по форумите за това как едва ли не от как ГЕРБ е на власт в училищата стават побои? По-глупав от руснак трябва да си! Още от годините на мракобесния социализъм се дънехме яко всеки ден. Бой имаше почти ежедневно. За да сте сигурни и вие, които се съмнявате ,има много БГ филма от онези години. Филми за деца и ученици. Боя и кражбите от деца са в сюжета на абсолютно всеки един филм от онези години! Мога да ви кажа от ''Войната на таралежите'', през ''Васко да Гама от село Рупча'', и стигнеш до ''Вчера''! За ''Маргарит и Маргарита'' ще обърна специално внимание - ТОВА Е КРАЙНОТО ПАДЕНИЕ НА УЧИТЕЛСКИЯ/ДИРЕКТОРСКИЯ МОРАЛ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА!

От времето на Сергей Игнатов боксьора-министър на образованието в първото правителство на Бойко Борисов, та до сегашния министър Красьо Вълчев все повече се налага тенденцията българските училища да се превръщат от храмове на просветата в арени за неогладиатори.

Така ще е, когато учителите нямат елементарни права да се справят с наглите деца. Нямат право да ги гонят от час, да дърпат уши, да шамаросват. А едно гаменче не можеш да го възпре ш с " Недей така, ще нараниш другарчето си".

Това в България не са училища, а риалити шоута от типа Сървайвъл!

ТИКВУЛАНДСКИ ДЕТСКИ РАЗПРАВИИ

Преди много години един приятел като дете се надена в дръжката на велосипеда си и му махнаха далака. След което човека си живее прекрасно, маратонец , каратист, сега е 100 кила 50 годишен , як като бик. Без далак се жовее,....но все пак трябва да се сложи край на училищната агресия! Или поне да има наказания за виновните.

ако недай си боже се случи на детето ти!

Пращам детето си научилище с думите - ''стой далеч от прозорците и не се карай и бий с никой, бъди приятел с всички деца ''.

На всички е ясно, че в училищата има насилие. По-лошото е, че това насилие се насърчава от самите учители. С каква цел? Ясно е. Помислете и ще се убедите сами!

??? Според мен по-скоро се насърчава от управляващите, които пък изпълняват инструкциите на Запада. С всичките реформи те са съвсем наясно с очакваните резултати и реалността, която ни сервираха.

Ти тъп ли си или да?

Г-н Йорданов бихте ли обяснили с каква цел агресията се насърчава от самите учители? Аз мислих много и не можах да се сетя. Явно умственият ми потенциал не е достатъчен. Иначе съм учител. Бивш. Защото не можах да свикна и да се справя с агресията.

съм българче и расна в дни велики, в славно време син съм на земя прекрасна син съм на цигАнско племе...

В училищата е настанал "Мортал комбат".