Двама шестокласници се скарали в час по математика и се наложило учителката им да ги разтървава. Децата били изпратени при педагогическия съветник, където в този момент била и директорката на гимназията.

Едно от момчетата - Красимир Иванов, обаче се оплакало, че има болки.

"Краси беше пребледнял и се оплакваше, че го боли стомах. Веднага слязохме при фелдшерката. Тя даде първа помощ и се обадихме на родителите”, разказа пред Нова телевизия директорът Валентина Тодорова.

Момчето е транспортирано в болницата в Шумен, където след преглед се оказало, че далакът му е разкъсан, има кръвоизлив и органът трябва да бъде изваден. Красимир е опериран по спешност и е настанен първо в интензивното отделение, а сега вече е в хирургията.

Краси каза, че са се скарали за някакво топче и съжалява, че така е станало. Той ми каза, че е паднал по стомах, а другото детенце е паднало по гръб”, обясни майката на пострадалото дете Анелия Иванова.

На въпрос дали тя и съпругът й ще предявят претенции към родителите на другия шестокласник, майката каза: "Не, това няма да поправи станалото".

Педогогическият съвет на гимназията днес ще се събере, за да обсъди случая.

11-годишната Габриела почина в "Пирогов" на 24 февруари, след като по-рано през деня бе ритната в корема от свой съученик в столичното 52-ро училище в кв. "Бояна". Оказа се, че момиченцето е било с разкъсан черен дроб.