Игнатов: За 48% от първолаците българският не е майчин език

За 48 процента от първокласниците у нас майчиният език не е български, обяви просветният министър Сергей Игнатов на конференция в БАН за българското културно-историческо наследство.

Обратно в новината

Коментари - Игнатов: За 48% от първолаците българският не е майчин език | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

господа смотани българи кои вие крив че не раждате вие българите не искате да поемете отговорност за възпитаването на деца вместо това предпочитате да отглеждате кучета ,не се нае,,,,,,,,,,,,,,,ха българките и след ч0/ч5 год ше раждат хахахах смешници и след това другите виновни .никъде по света няма чиста нация така че спокоино а за тия смотани които пишат глупости че в бг намало турци и други малцинства мога да кажа че са едни кухи леики и са щрауси които си забиват главите в пясъка ,абе изроди долни след 500 год под османско как може да твърдите че има българи в тая страна та след това кои ли не е минал през вас българите и българките кво ма карате да ви го кажа направо по разбираем за вас език

Въобще не съм спокоен, Защо тази новина не е в най-четени или коментирани. Безинтересна ли е или си крием главата в пясъка като щрауси. На мутрите, които ни управляват, трябва да е ясно, че те затриват България. Аз не искам детето ми да е малцинство в родината си, защото това се очертава след 50 - 60 г., ако не дай си боже се запази такава тенденция.В що за хора се превърнахме безгръбначни и безнационални.

Споко! Знаете ли колко много българчета учат по света, защото родителите им са пръснати да си търсят работа. Проблемът е, че скоро няма да могат да изучават български език, защото българските училищата зад граница все по- трудно се самоиздържат.

Това е жалкия резултат от 20 годишното управление на мутрите.

Да така съм написала хаха, да такава съм да българомохмеданка, хубава и умна, добра и интилигентна, а ти си един озлобен българин който все някой му е виновен и гледа къде има връзки да използва да се уреди на работа щото си мързелив нали така връзкарю

Браво на министъра за смелостта. Данните му са абсолютно точни и са събрани от класния дневник.

Хаха , аз съм от малцинствен пройзход, и не се срамувам от това, има много по-мръсни, по-незнаещи, по- простовати от мен българи, така че пиши си каквото искаш, не ме обиждаш с нищо, аз живея в България и съм от многото, които са умни и то не с малцинствен произод

Първо пишеш, че си от малцинствен произход, а накрая, че не си с малцинствен произход. Последно, каква си? И какъв ти е малцинствения произход? Май и ти не знаеш каква си.

Ами разпалваш етническа омраза против бъдещето на България.

Защо в Дир бг се премахва цитат от български възрожденски поет като Добри Чинтулов? Кои сте вие, скрити анонимни подлеци, които газите и се опитвате да заличавате всичко българско? За вас ли е писал Паисий Хилендарски, о неразумни юроди? Не вярвам, вие не сте българи.

Види се, Аничке, че добре са те стоплили тия топлите и ти е харесало.

Ето ви, братя българи, един от основните проблеми и причина за хала на който сме. Предишния ми коментар, който е премахнат съдържаше само СТАНИ, СТАНИ ЮНАК БАЛКАНСКИ на Добри Чинтулов. Правете си извода сами!

Стани, стани юнак балкански от сън дълбок се събуди, срещу народа отомански ти българите поведи!

НИКАКВИ ДЕТСКИ НАДБАВКИ И ПОМОЩИ, САМО ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ ЗА СЕМЕЙСТВАТА С ДЕЦА!

На 100% подкрепям. Никакви пари на ръка!!!

В тая турска България няма живот за българите

Брей, сербез поп, бре! Ама и такива трябва да има. Жалко че българите рядко се сещат за Левски, освен ако не е за футбол. И още по-жалко е, че вместо на песните на Чинтулов налитат на тъпите чалги. Прекалено много демокрация, прекалена толерантност и така ще си идем, малко по малко.

Няма нужда от всичките ви приказки. Тук в България не важи нищо за никой, а това че циганите и турците са по топли хора и се обичат много, никой не е виновен за това. Обичайте се и вие така като тях, ще имате деца и няма да има такива цифри, кои са много и кои са малко.

Абе как да не е притеснително бе ...!!!!! как може 50 % от бъдещето на страната ни да е нискообразовано, безкултурно, безхигиенно, мързеливо, нагло и крадливо. И не ми приказвайте, че видите ли те щом са почнали да учат значи ще станат хора от тях. ОГРОМНА заблуда е това. От тях има няма 10 % ще изкарат до край средното си образование. Да не говорим за висше. Как да не е притеснително бе тиквеник.

Къде го онзи нечестив юрод, ideyazabulgaria.org, да го питам аз какви ги плещи? И другия скот безсловесен, Nefrit? На първия да кажа, че когато християнска Византия е плащала данък на езическа България на такива като него са им рязали главите. А втория неук тип да знае, че да зарежеш църквата не значи да се откажеш от бог и вяра! Чувал ли си, нещастнико за Матей Преображенски, Миткалото, съратник на Васил Левски, който зарязва църквата за да се бори за род и вяра?

Напълно си прав, напълно те подкрепям!

ПОЛИТИКА НА ГЕНОЦИД И ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ ВОДЕШЕ ТОЗИ ПРОКЛЕТ ЗА НАРОДА НИ БОЙКОВ ЦАР. САКСКОБУРГГОТСКИ ПРОДЪЛЖИ ТАЗИ ПОЛИТИКА С ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ НА КОЯТО БЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ И С НАЙ ДОБРИЯ СИ УЧЕНИК - ТОГАВАШНИЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ СТАНИШЕВ. СЕГА ПЪДАРЯ МУ БОРИСОВ ТВЪРДО Е РЕШИЛ ДА НИ ДОВЪРШИ С "РЕФОРМИТЕ " СИ. Ако някой все още не е разбрал, че това мадритско нищожество стои зад Борисов и неговата политика на геноцид и етническо прочистване на България от българи , е пълен малоумник и слепец. ТОВА ВРЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ ЗАЕДНО С ЦАРЯ, ПЪДАРЯ И УЧЕНИЦИТЕ МУ.

ПРИЗОВАВАМ ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ДЕТСКИТЕ ЗА ЦИГАНИТЕ. ТЕ ТОГАВА ЩЕ РАЖДАТ ПО ДВА ПЪТИ В ГОДИНАТА. НЯМА ДА ИМА БЪЛГАРСКИ ДЕЦА - ДОГОДИНА ЩЕ Е ОЩЕ ПО-ЗЛЕ!!! ПРОГОНИХТЕ, ПРОКУДИХТЕ МЛАДИТЕ И ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ, НЕ СТИМУЛИРАТЕ ОСТОНОЛИТЕ- ТАКА ЩЕ Е!!!

ПЪРВО СИ НЕГРАМОТЕН И НЕВЕЖ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ИСТОРИЯТА. И ВТОРО НЕ РАЗПАЛВАЙ ЕТНИЧИСКА ОМРАЗА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТЯ МОЖЕ ДА РАЗРУШИ БЪЛГАРИЯ, НО ТУРЦИЯ НЯМА ДА ВИ ПРИЕМЕ ЗА РАВНОПРАВНИ НЕЙНИ ЧАДА. ДУМАТА "ГЯУР" ЩЕ ВИ ПРЕСЛЕДВА У ТЯХ ВИНАГИ!!!!!!!!!!!!!! ТЕ ЗНАЯТ ПО-ДОБРЕ ОТ ВАС ИСТОРИЯТА!

... а европейския икономически и обществен модел на скандинавците бе признат за най- високо развития в света...

Най последните данни за БВП на Турция е 10060 долара, а на България е 7356 долара и то преди кризата, но на България има вероятност да нарастне с 2 долара докрая на годината, ако вас изоставилите родината си на произвола не ги преброят при настоящето преброяване.

ideyazabulgaria.org

Разликата е минимална. БСП на Турция е 100% изкуствено увеличен от лъжливите приказки на Ердоган и инжекциите на мама Америка. Ама Европа така не се лъжи, Европа съди за икономическото и ДЕМОКРАТИЧНО нито на Турция, по големината на изходящия емигрантски поток от Турция към Европа. Той продължа да не най- висок в Европа и понеже преминава през нас, а ние не го контролираме ,Европа не пожела да ни вкара в Шенген.

Тез хора в провителството така са се заели със собственното си самозадоволяване,че не се усещат веча какви ги дрънкат.Какви държавници са ,като не виждат че младите хора-предемно образованите българи- през глава напускат държавата?Може ли някой да се ангажира след 50 г. ще има ли българска държава?Или само името ще е България а населението какви ли ще са?Оправете си политиката да не се намесва народа както в северна Африка.

До ден днешен не е определен произхода на самите българи,, а говориш че мюсюлманите били българи. Българите през османско се срамуваха от произхода си и се турчееха, българите при комунизма изведнъж станаха славяни като братята руси, а сега когато са в ЕС с германците са вече гръбнака на арийската раса, което ще да е най-верно, защото са си лика прилика с германците- дисциплинирани, честни, трудолюбиви, образовани, богати, умни-смях в залата.И за Турция въобще не говори, защото нищо не знаеш за нея, както не знаеше че е член на Г 20, други на твое място биха се скътали и повече не биха се появявали във форума.

В България официалния език е български и които не желае да го говори а плещи някакви измислени езици да заминава съответно зо Индия и Турция!!!!

Този е толкова откъснат от действителността че не може да бъде. Родителите изтеглиха децата заради доброто възпитание и тормоза на циганчетата.

една хубава новина !!!

Ами пиши си на турски в турските сайтове, като не ти харесва българският, но май и от там те изритват. Нещастник си ти, ни риба, ни рак!

Половината първолаци са етноси! Браво на нас!Продължавайте да пълните гумичките,защото нямате база за отглеждане на две деца.Ще си биете главите,но ще е много,много късно....

По неадекватен министър на образованието трудно може да се намери.

До идея за бг.Има такива народи в ЕС,които са приели езика на малцинството за официален-кучешкия.Даже германците,които уж са националисти го говорят от трибуната на Европейския парламент.

Унгария все пак е истинска Европа, миналата седмица президента и Пал Шмит доблестно призна, че страната му се е съхранила благодарение на 150 год. османското владичество.Аналогично и България трябва да си го признае, още повече че е била разпокъсана през 14 век на няколко царства и била обречена на гибел.

Швейцария е в центъра на Европа, съвременна, богата, цивилизована страна, говорят на 3 официални езика: немски, френски, италиански и местни диалекти си имат, България е в центъра на Балканите, защо да не бъдем като Швейцария на Балканите, някога имахме такива пректи,тъкмо му е времето да се реализират.

незабравяи, че в турця през 1925 сменят арабските букви с лаински,защото повечето са били неграмотни,а циганските езици са над 100, и освен това вупреки,че цъпрус е б ес,фо турският не е признат в ес,макар да е в цъпрус сега

Да бе как не се сетих... български, турски и цигански е горе долу същата комбинация като немски, френски и италиански... ще си обособим и кантони, един турски - около Родопите, един цигански около Сливен и един български, ако има останали хора да го говорят тоя език... и сме готова Швейцария на Балканите... а вместо президент ще има тричленна комисия, с по един циганин, един турчин и един българин. Супер бъдеще.

Не забравяй, че трите езика на Швейцария- немски, френски, италиански са езици на три еднакви по ниво цивилизации, носещи само културен и материален просперитет на трите нации и еднакви възможности да развитие. Такова сравнение не може да има между турски и българския. Турският език не е езика на по високо развитата цивилизация и тази цивилизация не е носила просперитет на Българския народ, само е унищожавал неговите материални и духовни паметници. Няма народ в Европа, който да приеме езика на малцинство, като втори език и равноправен на мнозинството -език на своя поробител и носещ деградация. При това малцинство произлязло от мнозинството, изкуствено създаден етнос потурчен със смяна на цивилизационната основа и етническото самосъзнание. И последно-това според хартите за свободи и права, които България е подписала е чисто вътрешен проблем, решаващ се с механизмите на пряката демокрация- реферундума.

Не трябва да се подценяват езици романисти на които са получавали Нобелови премии, и да се надценяват езици на които никой нищо не е получил и на които с всеки изминат ден говорят все по-малко хора.

Много си неук. В Швейцария говорят 4 езика: немски, френски, италиянски и ретаромански. Никой няма да допусне да се говори ромски диалекти или турски. Освен това трудно издържат чужденците, които са им над 20% от населението. Българите са каде, каде по либерални по отношение на говорените езици. Даже в този случай бих казал твърде либерални.

Хан Тукту е един обикновен комплекскар, който мечтае да го вземат в Хамериката от мегдана на село Долно Уйно , Българско.Да, ама не, такива нискочелци не са нужни на Хамериката, за това зелена карта не му дава. Пък и скоро няма да получи, поради яката криза ,равносилна на банкрут ,тресяща великата Хамерика.

Дофруте, с ограничаването на мюсюлманското население у нас няма нищо общо с демокрацията. Всички западноевропейски държави го ограничават, изхождайки от своите единствено национални и държавни интереси. И са приложили жесток закон за гражданството, също изхождайки само от своите интереси. Нашите предвижения се градят на германската вътрешна и външна политика към малцинствата и гражданството. Когато те бъдат заклеймени за нарушаващи демокрацията ,ще бъдем заклеймени и ние. А Турция отдавна се е отказала от война към нас, както и цяла Европа отдавна се е отказала да решава подобни проблеми с войни. Турция първо да се справи със собственото си кюрдско население, което иска самостоятелна държава и е 47 % от цялата турска популация. Тези проценти станаха ясни в последния референдум на Ердоган за нова конституция.GO HOME нискочелен комплескар!

С такива евтини писания номерът ти не минава . Вас-Сороско- СДДарските останки от неолибералисти, вкарвали и продължаващи да вкарвате Плана Ран Ът и да провеждате специалната антибългарска и денационализаторска американска политика на Балканите и в България, трябва да ви изпратим с еднопосочен билет за Вашингтон, без право на завръщане.

Идеите ти са логични и приложими за 18-ти век, позакъснял си, вече е 21 век, късничко е и пий една студена вода, ха наздравичка. След десетина години всичките тези 48% ще гласуват за ДПС, така че остани си там дето си.

VEZNI = БЕТА= GAMA=LIVE = на платен агент на МИТ. Не ни прави на толкоз глупави, а себе си с висок интелект . Грешката на турския шпионаж в България е, че си подбират слуги с по-нисък интелект, откогато населението на България. Но слуги не могат да стават други, особено на страна с демокрация под земята и с манталитет на средновековен сатрап. Хора с висок интелект не се продават за дребни грошове!

ИМА РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА! ВМЕСТО ДА СЕ ПЛАЩАТ РАЗНИ ДЕТСКИ ДОБАВКИ И ПОМОЩИ, ДА СЕ ПРАВЯТ ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ ЗА СЕМЕЙСТВА С ДЕЦА ДО 18 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ, КАКТО Е В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ. ТАКА ДОНЯКЪДЕ ЩЕ СЕ РЕГУЛИРА НЕКОНТРОЛИРУЕМАТА РАЖДАЕМОСТ И ЩЕ СЕ ПООЩРЯТ РОМИТЕ ДА РАБОТЯТ КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ГРАЖДАНИ. ИНАЧЕ ЩЕ СИ ПЕЕМ: БЯХМЕ ДОТУК, ИЗВИНЯВАЙТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ! А ИГНАТОВ ПРОСТО ДА СЕ ЗАСРАМИ.

Нестава, тогава кой ще гласува за нас?

Странджата, абсолютно правилно предложение. Има и други проверени и доказани механизми. Но те са приложими само от национално- отговорни правителства и партии. Всички партии в България ,намиращи се в Парламента са престъпни корпоративни бизнес партии и които не работят за цялостния обществен и държавен просперитет, а само за своя джоб.

ако някои имат 10 деца,ще плщст 10 пути по-малко дануци от други с 2,което ги прави не-равни по отношение общите ражоди за образование и ред,и няма да стигат ресурсите заа многото деца ,а тези с малкото са обременени с чужди дажоди-обсудено и в америка за бабъ боома

Ми какво пък толкова? Къде пише че в България трябва да е майчин само бългаския език? На всичкото отгре е труден и с не латински буквички. Колкото по бързо се смени този език , толкова по добре за България!

Кадъно ма,не ги провокирай тъпаците,че сега ще видиш ,какво ще ти се случи ! ;-)))))

Аз за тяхно добро го правя. След години ще разберат че съм права. Само трябва да минат години.

Pis fahie - ibne eek yalamak Anadol iin kmak!

Пише го в конституцията. А на който не му харесва да хваща пътя. Българският е признат за официален език в ЕС, тук някаква си провокаторка се прави на интересна.

Ма верно бе, гус`ин Ъгнатуф -- изобщо не е застрашително ; Просто е умопомрачително ! ... Ся и за ромско-турско-не-знам-какви-си язьiки ли да започнем да плащаме на Вас и безподобие?!

Планът Ран-ът: Ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората!... втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателството - с една дума, всякаква безнравственост. В управлението на държавата ще създадем хаос и безпорядък. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ". Това се сбъдна!

Кой ми ака в гащите!

Страшно е !Майка и жална на милата ни родина.Трябва ни окончателно решение на ромския въпрос,но истината е че окончателното решение ще е за българския народ.Май наистина че стане както се казва в попредния коментар,всеки ще трябва да се спасява поединично и..последния да изгаси лампите и да остава да оглозгат каквото е доостанало.

Само ще кажа, че когато казаха на Б.Б., че иде демографска катастрофа, той отговори нещо от този род: "- Българският народ е оцелявал и в по-тежки обстоятелства и сега ще оцелее." Само не разбрах той в качеството си на мин. председател ли го казва или в качеството на обикновен пожарникар? Щото ако за пожарникар такива думи са допустими, за мин. председател - не са.

За първи път да ми харесаш...

Щом за първи път ти харесвам, значи за първи път ме четеш.Тези неща и още много други, съм ги писал вече 2 годни в нашия и този форум.

всеки да се спасява поединично, последния да загаси лампите и да спре АЕЦ-а, чао, ще се видим на Запад !

Чекай някой да ти постели там

... Е ти нали лежиш на "постлано"- ами продължавай да лежиш във въшлясалата си и опърдяна черга и не се меси на хората ,които искат да променят бъдещето си и това на своите деца ! Апропо - в момента Канада набира семейства с висше и средно специално - Елате,няма да сгрешите !

Ей, тия с ятаган не ни стопиха , ама с х....................

решението е лесно - майчин език ни става английският (разбира се, човек трябва малко да се напъне, да поучи), след което, особено ако си млад - светът е пред теб..

Дружеи, ти вярваш ли си на това , което си написал?! Я виж кои са защитниците на ромското "малцинство" в Б-я и може би ще ти светне под шапката за какво става дума. Я задай директен въпрос на някои от тези "защитници" на правата на малцинствата дали е нормално да се живее на гърба на държавата и обществото и да не носиш отговорност за нищо, както го правят ромите, и забележи какво ще ти отговорят! И въобще опитай се да проведеш нормален разговор по проблема с ромите и сподели с широката публика какъв е резултатът.

Те, с партията си "За права и свободи( ДПС)", когато не им отърва, започват да реват и ни заплашва с "липса на демокрация" и "ограничени техни граждански права". Но знаят ,че ако заведат нещата до Страсбург, ще загубят, а ние тогава ще имаме възможност да покажем пред Европа криминалния характер на тяхната "Партия за права и свободи", крадяща българския народ и разбиваща държавата му.

и за министрите,защото не става само с добри пожеланя и оправданя.децата на отпаднали от образованието сущо рано отпадат от училище и се занимават с прганизирана преступноста да има образование тези родители сущо трябва да внасят дануци, и ако не са данукоплаци -няма образование,нали....

К'во викаш?