Във всяко училище - задължителен брой ромчета

Министерството на образованието обмисля всички училища да приемат определен процент деца от малцинствата. Така ромчетата ще бъдат разпределяни из учебните заведения, а не само в махалите, където живеят.

Обратно в новината

Коментари - Във всяко училище - задължителен брой ромчета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За огромно мое съжаление - циганите не подлежат на масова интеграция. Имам конкретни примери с близки (дори приятели) цигани, които са се интегрирали чудесно, но са единици:( За мен цвят на кожата и произход нямат значение, важно е в сърцето и в главата какво има...

Господа,Министри,приберете си мангалите у Вас!!! Хранете,обличайте,грижете се за тях, НА НАС НИ ОМРЪЗНА!!!

А в немската, английската, математческата иииииииииииии ....по колко циганчета ще сложите?

По точка 2. искам д те апострофирам че газовите камери не са икономически целесъобразни защото цената на газа расте постоянно - трябва да се предложи по-конвенционален и хуманен метод: например качване на ромите на влак и пускането му по релси които водят към дъното на черно море..

Ефекта от тази схем ще бъде не че циганите ще се цивилизоват а точно обратното - българчетата ще се циганизират! Жалко за бъдещето на България но с такива тикви които я управляват няма спасение..

Че какво общо има?Говориш несвързано,осъзнай се...

КАТЕГОРИЧНО НЕ СЪМ СЪГЛАСНА!!!!!И в момента никой не им пречи да се образоват, но да ги вкарват насила да учат според мен само ще саботират останалите деца, които наистина ще имат желание да се учат.Ще бъде пълно фиаско!И после как ще си взимат учебници, тетрадки или пак на наш гръб, останалите ще ги спонсорираме...и в междучасието, когато някое ромче натупа моето дете, за да му вземе джобните, ако отидеш да се разправяш това етническо напрежение ли ще се нарече - сигурно ще сме виновни, че доброволно не му ги е предоставило и му нарушава правата!!!Поредното безумие на това правителство, горчиво съжалявам, че съм гласувала за тях, това никога повече няма да се повтори!!!!

Май си се препекъл на слънце!!!ТУК В БЪЛГАРИЯ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ РОМИ /ЦИГАНИ/, СА ОТ ТАКАВА ПОРОДА, КОЯТО ОЩЕ 2000 ГОДИНИ ШАНС ДА ИМ ДАДЕШ, НЯМА ДА ПРОМЕНЯТ МАНТАЛИТЕТА СИ !!! За огромна жалост, такава е действителността, имам наблюдения с години при тях прогрес няма...дадеш ли им пари, условия просто потъват и пак отиват да ти просят сякаш нищо не са имали...Във времето на комунизъм се правеха опити да ги интегрират помня много добре как се отпускаше жилище на роми /цигани/ и плачевното състояние след няколко години обитание от тях...потресаваща гледка трудно да се опише - НЕ ВЯРВАМ В ТЯХНОТО ИНТЕГРИРАНЕ - ПРОСТО НЕ ВЯРВАМ!!!

Поредната вредна недомислица! Децата трябва да се приемат според общи критерии,техните качества и възможности, а не на етнически принцип.Никъде на Запад го няма да разпределят децата от етносите в училищата в т.ч. и в добрите и "елитните". Нивото разбира се, веднага ще падне и това е много опасно, защото ромите идват от "друга култура"-криминални престъпления, сексуализъм/женят сеу на 11-12 г./ хигиенни проблеми, не се мият, мръсни дрехи и т.н.Това в никакъв случай не бива да става!Винаги лошото по-бързо се възприема от доброто. И да престанем с привилегии, а да мислим за умните и кадърните младежи-как да се реализират.Ромите не можем насила да ги направим щастливи, образованието е безплатно, който иска ще се изучи и без привилегии!А останалите ще бъдат в гетата, като в Америка и мюсюлманите в Европа! Това е.

а стига бе!? сега задължително българчетата трябва да учат с мангалите! ебати смешната държава !!!

Рязко протестирам! Не може ли и гербчета де има във всяко училище? Само на ромчетата ли да се радваме?

Днес във всяко училище, утре във всяко семейство ще изискат задължителен брой циганета... Пропагандната кампания с приемните семейства е само началото.

...хм, то както е тръгнало ще ме задължат и да ги осиновя, то кое ли не им плащаме, само дето не са ни в къшата, не разбрах с какво са толкова ценни за природата, може би са защитен вид...

Проблемът е че циганите НЕ СПАЗВАТ правилата ! Ето затова и Българи и всички други етноси не ги искат! А относно изваденият кометар които дир.бг е посочил в статията, как някой си пожелава на тези кото ще емигрират че в NY щели да видят еднакво отношение към всякакви раси...Е да така е, тук също е така, но в NY драги ми господинчо който не спазва ПРАВИЛАТА се ДИФЕРЕНЦИРА а не както тук, интегрира се въпреки че правилата за него не важат. Това е да си прост и да не го рабереш. Подозирам че или си тъп, или целите са ти други драги ми господинчо или госпожичке..

Ще ходят и ще учат, защото ако не го правят ще ги изритат веднага от Държавата в са емигрирали!

На 50 години съм,надявам се да не доживея всичко това.Внуците ми заедно с цигани в училище-недопостимо.

Ако не стигнат римлянчетата може ли да включим и циганчета или да си направим?

може и ромеи да намерим

След няколко години няма да има Българчета в училищата.Трябва да подготвим РОМЧЕТАТА за управление на бЪЛГАРИЯ.Ние ще сме бЪлгарскотО МАЛЦИНСТВО В БЪЛГАРИЯ.

ЦИГАНИТЕ СА ГЕНЕТИЧНО ТЪПИ ЗА ОБУЧЕНИЕ!!!!!! ТЕ ИНАЧЕ КАТО ХОРА СА СИ НАДАРЕНИ С ДРУГИ, ВОЛНИ НЕЩА, В Т.Ч. И С БИЗНЕС НЮХ НАПРИМЕР, МНОГО ПО-ГОЛЯМ ОТ НАШИЯ БЪЛГАРСКИ... ВИЖТЕ ИМ БЕНТЛИТА, РОЛСРОЙСОВЕТЕ И Т.Н. ПО ВРЕМЕ НА ТЕХНИТЕ НЕСКОНЧАЕМИ СВАТБИ!?!?!? Всички пари дадени за тях са пълна загуба - това го разбра за българските цигани и човек умен като Сорос... Ужилването бе за около 16 000 000,00 USD, които се превърнаха в коли и палати за циганските барони от Факултуто, Столипиново, Сливен, Пазарджик и т.н. И.. Сорос забрави за винаги България... ТОВА Е ТЪЖНАТА ИСТИНА, НО БЪЛГАРКИТЕ ДА ПРАВЯТ ПОВЕЧЕ ДЕЦА, ЗА ДА СТАНЕ ЦЯЛАТА НИ ПРЕКРАСНА ЗЕМЯ, ЕДНА ЦИГАНЕРИЯ!!!!!!

Ако това го направят моето дете няма да учи в българско училище. Искам да получи добро образование и да стане конкурентно способен човек, а не да учи сред малоумници. Още се чудя какво правя в тази държава.

Нищо ниово! От 1957 до 1960 учих с ЦИГАНЧЕТА !1960 се освободихме защото минахме в 5 клас. Откраднаха ми доста обувки,и не само на мен, защото тогава се ходеше по чорапи в УЧИЛИЩЕ !Резултата -от ЦИГАНИ станаха РОМИ !Докато БЪЛГАРИТЕ плащат тока и комуналните разходи нещата ще вървят на зле!

НО-в училището да говорят помежду си САМО НА БЪЛГАРСКИ ИЛИ- да ходят на детска градина и там-САМО нА БЪЛГАРСКИ И само тогава на родителите ДЕТСКИ

Подкрепям, и в джамията да се проповядва само на БЪЛГАРСКИ !

Предвид произхода на думата "цигани "от "ти/ци ганге" -мигрирали отвъд ганг реката /Индия/ ,което е доказано и с ДНК не бива да го възприемат обидно,и от друга страна ,пък,румънците и някои европейци възприемат като конспирация чрез използване думата рома,романи и подобни след известно време да се натрапва,че са от Румъния или че всички румънци са такива поради еднакво изписване на тези думи,както и съвпадението на рома с името на столицата на Италия на англ. НЕ БИВА СЪВЕСТНИТЕ РОМИ ДА СЕ ПОДАВАТ НА НАТИСК ОТ ОРГАНИЗИРАНАТА РОМСКА ПРЕСТЪПНОСТ ДА ХИТРУВАТ ,ДА ВЪРШАТ ИЗМАМИ ИЛИ УКРИВАТ ДАНЪЦИ ЗА ЗАБОГАТЯВАНЕ ...В крайна сметка ,след дълги съдебни дела по делата за геноцид в Руанда ,има осъдена на доживотен затвор бивша министърка на жените ,която вместо закрила е осигурила съдействие на кланетата и изнасилванията ,в които крупно участие е имал и нейният син /В Руанда племето,което не е било предпочитано за работа,за 100 дни е изклало 800 000 души/,като дори и емигриралите в САЩ съучастници са съдени.За геноцид няма давност

Да пиеш коктейл "Драго Драганов с Азис", т.е. чай с ром. Сериозно, абе, хора, не това е пътят да наситите със задължителния санитарен минимум паралелките, не разбрахте ли? Проблемът е много по-дълбок - първо ги оправете битово, дайте им някаква работа, и тогава ще говорим за култура и обучение. Другото е отбиване на номера за пред Европа-та.`

ПРЕДЛАГАМ: -ТАКА както ние-студентите от ВМЕИ ходехме по 1 месец през лятото на бригада/без заплащане-само хранене/-да копаят тераски по хълмовете в Ст планина-за залесяване!!!

!Да не би да бъркаш хитруването и измамите за кражби с интелект и потенциал -ТОВА Е КРАЖБА НА ЗДРАВЕТО,ЖИВОТА,ТРУДА,ЗАСЛУГИТЕ,КЪЩИТЕ,АПАРТАМЕНТИТЕ,КОЛИТЕ И КАМИОНИТЕ,РАБОТАТА И МЕСТАТА ВЪВ ВУЗ ,ПАРИТЕ НА ДРУГИТЕ -СЪВЕСТНИТЕ,КОИТО С УСИЛИЯ ЗА УЧЕНИЕ И ТРУД СЕ ОПИТВАТ ДА ГРАДЯТ,А ВСИЧКО ОТИВА В МОШЕНИЦИ,ОТ КОИТО НЯМА ВЪЗВРАЩАЕМОСТ ,ДА ОБЩ УПАДЪК И ИЗОСТАВАНЕ,ше последват още сатастрофи,кризи и епидемии /епидемиите са отнемали десетки милиони животи -повече от която и да е световна война!/от неизпълнени задължения за труди данъци

- функциониране като индивид от обществото с РАВНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ДАНЪЦИ !Да учат и живеят сред българите без да поемат равни задължения НЕ Е ИНТЕГРАЦИЯ,а засилва описания от интеграторите конфликт ,състоящ се в това,че много консумират и то от другите,но без възвращаемост! А РОДИТЕЛИТЕ НА ТЕЗИ РОМСКИ ДЕЦА - КЪДЕ ИМА ПОДХОДЯЩА РАБОТА ?!90- 99% СА НИСКО ГРАМОТНИ И НАД 70% СА В ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ С ДРОГА,ПРОСТИТУЦИЯ ,КРАЖБИ,ИЗМАМИ ,И ДОРИ Е ИМАЛО ИЗНАСИЛВАЩИ И УБИВАЩИ ДЕЦА-РОМИ.Следователно,ако се назначат ДОПЪЛНИТЕЛНО РОМСКИ ВЪЗРАСТНИ -ПОМОЩНИЦИ , ВЕРОЯТНОСТТА ДА СЕ АНГАЖИРАТ В СПЛАШВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА ДОКАТО ИНТЕГРИРАТ РОМЧЕТА Е ГОЛЯМА ,КАКТО И МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДПОЛОЖИ,ЧЕ ЩЕ ИСКАТ ДА ПЛАСИРАТ ДРОГА ,ЗА ДА ХРАНЯТ ОНЕЗИ 70% ОТ МАХАЛАТА ЗАНИМАВАЩИ СЕ С ТОВА Е ГОЛЯМА И СЛЕДВА ДА СЕ НАЗНАЧАТ И БЪЛГАРИ,КОИТО ДА СЛЕДЯТ РАБОТАТА НА ВЪЗРАСТНИТЕ РОМИ,ПОНЕЖЕ В НАД 70% РОМИТЕ СА ДОКАЗАНИ ИЗВЪРШИТЕЛИ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ДО НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА ПРОДЪЛЖИ ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА! Ако няма работа за интеграция на възрастните роми,то нека се разселят,където има подходяща работа,с която да се хранят без да са тежест!

това е американската демокрация мила нема кво да се сърдиме сами си го искахме и сами си ги величаехме тя американски малоумници,но аз обвинявам за всичко комунистите ,които дъряха хората затворени без да имаме напредстава какво е толко тоя велик запад и на какво се дължи успеха на запада.

Вземи си я твойта толерантност, и си я наври в дупето. За педал като теб това сигурно е кефче....

Като знам колко труден се оказва учебният материал дори за етническите българчета, представям си как ще обяснявам на ромчетата сложно съставно изречение с подчитено подложно изречение или пък ще изисквам да знаят за експресионизма на Гео Милев... А може би нищо няма да искаме от тях, а само ще им даваме същите дипломи като на децата, които залягат над учебниците?...

Желанието ти ще се изпълни ДОРИ По-СКОРО отколкото си мислиш! А относно циганите ВСИЧКИ ГРЕШИМ! Но мисля, че и този въпрос ЩЕ СЕ РЕШИ ДО 2013-2014 г., ПО-ЕДИН или ДРУГ начин!

парво в елитните училища по 5 ромчета и тогава колкото останат в другите по-обикновени училища.а в частните по 2 безплатно да вземат да ги изучат.така ще се интегрират.пробно в елитните и после в цялата страна.някои от ромчетата да седнат до децата на депутатите и министрите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

браво *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Добре де, в квартала, в който аз живея няма грам циганин. Откъде ще намерят тия "задължителни бройки" за училището на нашето дете? От махалата, дето е през девет махали в десета? И как ще стане? Та те и сега са ОК да учат в което си училище искат и никой не си е направил труда да запише дете при нас. И какво - учителите ще ходят с по една баница да ги кандардисват ли? Хаха... напекло ги е жегата нещо в министерството. Да си вземат отпуски по-скоро, че ще изтрещят през лятото съвсем.

А кой ще търпи смрадта на ромските деца.Вчера вървях по улицата и минах покрай една къща в която се е настанил ромски клан-20 рома,от които 10-ина деца на около 5-6.Явно ползваха външен тоалет и в радиус от 100 метра миришеше на лайна а вратата на кенефа беше отворена.Ако бях погледнал сигурно щях да повърна.На връщане се принудих да мина по друга улица защото смрадта беше найстина жестока и найстина щях да повърна.Това разбира се е бъдещ извор на зарази към целия квартал.Толкова за интеграцията,пак че нямам деца,иначе как бих ги пуснал спокойно да дишат тая смрад в училище и да са изложени на какви ли не зарази,заради няколко неясни думи-демокрация,интеграция и т.н.И в демокрация и в комунизъм лайната са си все лайна.

В радиус от 100 метра се носи тежка миризма на застоели,гниещи лайна.Жегата превръща вонята в нечовешка и нормален човек трудно може да издържи този кошмар за обонянието.Докато преминавах през опасната зона неволно видях,че вратата на кенефа е отворена и сведох поглед,защото бях сигурен,че може да видя непосилната гледка-черен циганин сере с изути гащи ,а стените на кенефа са измазани отгоре до долу с лайна.Такава тежка миризма на лайна не бях срещал в живота си-бил съм в обор,но миризмата там е като в парфюмерия в сравнение с вчерашното бедствие.А представете си наоколо има блокове.Просто пожелавам на всеки защитник на ромите българин,чужденец какъвто и да е да прекара там 10 минути нищо повече.

за цар Киро има такова сметище,което разнася тежки миризми във въздуха на няколко километра разстояние -вероятно изхвърлят директно разните суровини за алкохол и цехове за храни -много тежки миризми на гниене ,това е всяка вечер!!!!

Поредното изхвърляне на министерството. Когато бях ученик в училището имаше всякакви -- българи, цигани, турци, помаци. Не зависеше много от това какъв е за да учи, но зависеше много от родителите. Имаше цигани дето ни взимаха акъла като започнеха да пеят или декламират. От тях има и артисти има и певци. Но имаше цигани дето освен просене и кражби друго не знаеха. Правеха се на тъпи и се правеха че не могат да четат. Имаше ученолюбиви помаци, но имаше и помаци дето не даваха на момичетата да учат. Едните учеха и се изучваха, другите си иставаха като мебели и прислужници на мъжете и къщите си. Не съм видял тучин да не иска да учи. Измежду българите имаше и калпазани, дето не искаха да учат. Училището беше добро. Просто такъв беше града, в който учех. Като преместят някое циганче дето в къщи го карат да краде в добро училище, само ще тормози децата и ще краде повече. Ще се прави на неграмотно за да остава в по-ниски класове и да тормози и краде по-лесно по-малките. Та целия проблем е в родителите и оттам трябва да се започне. Ако родителите не гледат децата си и ги учат да крадат да им се отнемат децата още докато са малки. И да не дават помощи ами да правят данъчни отстъпки. Ако не работи -- няма пари от правене на деца. Това е решението. Както се прави да речем в Испания или в САЩ.

Циганите правят деца за да смучат пари от държавата. Системата е проста като фасул. Циганина ебе здраво няколко години, прави 4-9 деца, но не се жени за майка им и тч получава помощи за самотна майка - дърва, пари, храна и т.н. Който има желание нека провери. Половин Северна България се отглежда по тая система. На тея помияри дето защитават циганското племе само ще кажа- на тея говненца дето сега ще плащате образованието, после ще се молите да не ви заколят в някоя уличка. За проблемите на татковината ни има само едно решение -ЕМИГРАЦИЯ

Винаги ми е било интересно да питам борците за циганско добруване дали могат да ми изредят имента на 5 ...не 3 , ...абе айде може и 1-2ма цигани наградени с оредн за храброст, в която и да е било война, която България е водила? :)

в следващата с сигурност ще са доста повече имената на циганските герои... ако все още има такива "мозаци" като повечето от вас.

вестник "Стършел" ? :)

Ами напрягам, ама не ми ражда главата. Хайде сега пак те питам (очевидно ги разбираш нещата) - как българите пречат на ромските деца да учат? Обясни с думи прости, че да си вземем бележка, за да не прекъсваме порива за знания у ромските деца?

Трудно ли ти е да възприемеш,че българите и европейците по принцип не мразят,това не само не е залегнало в културата,но и в образованието -мултикултурализмът е водещ,толерантност,с надеждата,че тези проблемни индивиди от ромски или азиатски етнос ,сами ще преодолеят лошото в тях и с помощ ще станат съвестни ,уважаващи,трудещи се данъкоплатци РАВНИ ПО ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА ПРАВА,но това не е станало ,както е отчетено в Германия,и в Англия и другаде и то по вина на проблемните .Рредовно обиждали учителки и учители ,както и руси момичета с онези думи отнасящи се до едно от техните основни занимания.и освен това много учители са били унижавани ,за да бъдат толерирани проблемни ученици,които създават проблеми в часовете и извън тях -банди ,престъпления,от много сортове,от поколения наред ,въпреки доброто отношение към тях,те не отвръщат с очакваното добро -защо? Във Франция също трябва да си чул какво е било основното занимание .Защо ? Очакваме критиката към вас,към ромите и самокритика относно това защо ? Нужно е спазване на законите

квалифицираните и образовани българи със средно и висше образование да бъдат наемани на работа тук,на достойно заплащане съобразно количеството и качество труд ,от едрите ромски олигарси ,работодатели ,които са били привилигировани при приватизацията на бг заводи и фабрики,строителни,хотелиерски и ресторантьорски вериги ,и други бизнеси,защото имали пари,които още "не миришели",които си решавали сами кого да наемат ,кого да съкратят ,и на колко микро-заплати да назначават специалисти,експерти докато строят резиденции и офиси за по няколко милиона,карат луксозни возила,и дължат милиарди дългове на всеки 5 години

Не вярвам всички цигани да са комунисти,но всички по-възрастни съжаляват за живковото време защото тогава имаше заводи,имаше фабрики,имаше работа и имаха възможност честно да си изкарват прехраната и да си гледат децата.Според мене виновна е "демокрацията" от последните 22 години,която ги изрита пак на бунището и онези правителства на Ф.Димитров,Ив.Костов и др.които съсипаха икономиката на България.Кажете как да не краде,като никъде не му дават работа,а децата му в къщи плачат от глад?Как да си изкарват прехраната?Защо за тях няма детски градини,които да ги научат на български език,на елементарно държание в обществото.Сега трябва да учат 3 години в първи клас,за да имат някаква основа да продължат по-нагоре и да не казват учителите неграмотни ги приехме,неграмотни ги изпратихме.

комбинати при приватизацията отидоха в ромски ръце -напр в Пазарджик -няколко вкл крупни такива ,както и в други градове,за което писаха през годините,коментираха дори в "Госпоодари на ефира" ромски фирмаджии,които били прекалено "ниско-грамотни",за да правят друго освен измами и експлоатация,неплащане на данъци,източване ДДС

"кухи ромски фирми дължат 9 млрда" за миналата и тази година,през 2007 г -лоши кредити за 11 млрда като пак предимно роми се пробват да вземат заеми,но не и да ги върнат -КАКВО СА ЯЛИ -ТОВА СА ПАРИ ЗА НОВА ИКОНОМИКА НА ЦЯЛА ДЪРЖАВА ,ОСОБЕНО КАТО ДОБАВИШ ВСИЧКИТЕ СРЕДСТВА,КОИТО СА ОБСЕБИЛИ

изтощение на данъкоплатците,донорите и толерантните за които това продължава НЯКОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ И ОЩЕ НЕ СА ВИДЕЛИ ДОБРО ,ВЪЗРАЩАЕМОСТ ,УВАЖЕНИЕ ИЛИ ЗАЩИТА ОТ РОМИТЕ,които с новите научни термини в микро-икономиката нео-експлоатират,паразитират,крадат ,и прекалено много убиват,пребиват,сплашват и се чувствуват над закона и безнаказано нагли

от циганите нищо не става. ако ще само шестици да им пишат те все едно нищо нямя да знаяти нищо свястно нямя да могар да првят. Може ми само чалга, кючеци, кражби и мародерства им се отдават :( тъжно ама верно - годините опит го потвърждават..

kgb777kgb

Точно както твоя за раждащата 10 деца циганка !!!

По-добре да спрем до тук. :))))))Да не си губим времето излишно. :))))))

Рядко етнос се охарактеризира толкова точно и с толкова малко думи :) Ако не беше гнусно, щеше да е смешно.

И как по-точно българите пречат на ромчетата да се учат?

я бе,давали!дават дръжки,я иди да работиш някъде из шенгенското пространство с бг документи!хей така,свободно да си намериш работа.веднага са те върнали обратно в кочината :)

Ами за по-добра интеграция нека и във всяко държавно ведомство се разпределят безработни цигани на работа - с по един помощник на отдел, дето да помага на ромските служители да си вършат работата.