ЕК: Всеки втори български ученик е неграмотен

Почти всеки втори български ученик има проблеми с четенето и разбирането на текст на родния му език. 41% от учениците у нас са в някаква степен неграмотни.

Обратно в новината

Коментари - ЕК: Всеки втори български ученик е неграмотен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България само в централните училища на най-големите градове има някакво качество, а това са неповече от 10-20 % от учениците. В малките градове, където се обучават и хората от село се загробва бъдещето на страната !!! Това е политика прост народ лесно се манипулира и екплоатира от олигархията !!!!!!!

Какви хора решават съдбата на България и няма да се изненадаш от нивото на грамотност....на тая държава умни хора не и трябват,абсолютен парадокс,но е факт,практиката последните 20 години го доказва.Образованите в България се управляват от първенюта-тарикати,наследници на БКП номенклатура,всички партии са от едно котило-на ДС.Образованите,будни и грамотни хора задават въпроси и са неудобни за партии и управляващи,правителства,лобита,коалиции.Давай на младежите евтина водка,чалга и поп-фолк проститутки,кой щи мисли да търси сметка на партии и управляващи за трагичното си положение....далаверите и контрабандата,слагачеството си вървят,партиите се сменят,лицата са същите,финансовите потоци остават в едни и същи ръце,сменя се само посоката им.Телевизията ти го съобщава,обаче нищо за корена на проблема,защо ли......Така народа се държи в подчинение и смирение.Освен това,Европа няма нужда от образовани емигранти,по-удобни са забрадените и мързеливи пингвини от Северна Африка и Близкия Изток,от колкото образовани емигранти от Източна Европа,защото едните са само на социални помощи,а другите вземат добре платени места и позиции на местното население,създават семейства и постепенно заемат място в обществото,предопределено за местното европейско население....как иначе ще убедят в полезноста на един необразован ,мързелив и радикален арабски емигрант за западното общество, от един трудолюбив и грамотен такъв от Източна Европа.Дали беше случайно че веднага след промените сектите се инфилтрираха най-напред в университетите и будната младеж...и чак след това сред останалото население.Колкото и да не е за вярване,всичко е целенасочена кампания от вън,с активната подкрепа и "ненамеса" на тези които ни управляваха 20 години.И въобще, българчетата са някакви свръх адаптивни същества явно...най-адаптивните в Европа.

Точно. Кой избра неграмотна мутра за мин. председател - точно НЕГРАМОТНИТЕ !

HE е верно! Dосега и май в и н а г и българчетата са били на 1-во място. Oлимпиади и какво ли не.... пак някой лъже и защо ли????

аз не виждам нищо обезпокоително. първо, защото въпросните ''изследователи'' едва ли са взели предвид огромния брой ромски деца. второ - та бездарните, неспособните, недобросъвестните и безотговорните или просто мързеливите са винаги мнозинство във всяко общество. ето защо социализмът не е възможен. единственият проблем е, че в българия на тези млади хора се дава свободен достъп до по-нататъшно развитие и те (защото са мнозинство) управляват останалите, от които действително би имало някаква полза за държавата. в същото време не усвояват почти нищо от предоставената им възможност. вторите пък или биват смачквани, или просто напускат страната. едно от решенията е да има само няколко университета (на много добра държавна издръжка обаче) и строго регулиран брой студенти, които да попълват нуждите от управленски кадри на обществото. за останалите трябва да се предвиди едно добро средно-специално образование, както е навсякъде, където бягаме в търсене на по-добър живот. в същото време, работническата класа там си ползва всички благини на социализма - просто не управлява. моля, ако някой иска да ми опонира, нека го направи възпитано. ако пък не знае как, нека не се хваща за главните букви. причината е техническа.

Планът Ран-ът Мирен преход към гробищата: Очаква се невиждан глад. Българинът все по-трудно ще се изхранва. На пазара ще се появят всякакви ментета. Най-уязвимата част от населението децата и възрастните ще получават тежки хипотрофични увреждания от системното недояждане. Непрекъснато ще се увеличава дистанцията между цените на стоките и заплатите покупателната способност на населението неспирно ще спада и ще стигнем нивото, нужно само за биологично оцеляване. Ще се появи безработица. Предвижда се нивото й да достигне около един милион. Най-квалифицираните млади българи ще напуснат страната. Ще възкръснат отдавна погребани болести Всички тези благини могат да породят силни обществени сътресения. Затова трябва да се въвеждат постепенно, като се държи непрекъснато сметка за прага на издръжливостта на народа. Всичко това вече е действителност!

Ами да, това е предвиждането какво ще се случи ако се започнат реформите по начинът по който ги започнахме. Имаше и друг начин, но беше избран този. И едно въпросче: Ако някой ти каже, че ако скочиш от десетия етаж ще се пребиеш и ти го направиш, значи ли че той те е накарал и е виновен? Само за протокола, подобен план никога не е приеман за изпълнение от нито едно правителство!

Що за новина е това? Проучването излезе още преди година. Българските деца са най-глупавите в целия ЕС. Те са бъдещите миячи на клозети!

кои изварши това изследванеи как презени , че балгарските деца са неграмотни.ас не познавам чужденец , които да може да се научи да брои до 10 на балгарски , камо ли да чете , че да направи подобна презенка. а мерки тер , които се предлагат от европеиската комися сте имат само един единствен резултат -постигане на масова неграмотност. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Айде, сега всичките ерудити да ни обяснят как стоят нещата в Русия и Китай.

Това може да се каже за всяка една държава. Населението по целият свят деградира.

Глупости ! Поне за Европа не говори. Системата им е с големи традиции и проучването показва че твърдението ти е измислица... В България само в центраните училища на най-големите градове има качество, а това се неповече от 10-20 % от учениците

Обзалагам се,че абсолютно всички "неграмотни" ученици са напълно наясно с чалга-шедьорвите на новата БГ култура обаче.Тя проповядва съвсем други ценности,така че... честито на печелившите.Вече си имаме солидно стадо чалгаризирани ИДИОТИ !!!

Щом и западно-европейските чукундури го казаха ... (това дето си знаем сами ) ...И сега ? -- Пак ще осигуряваме техни заплати ... или ще си запретваме ръкавите ?! Сега и веднага !

Според мен реформата приключва

Никакъв Ран-Ът, в действие е нашият план : )))))

На мен пък ми се струва, че всичко е наред и върви и се развива по нашия план.Изглежда отлично сме го подготвили, резултатите са невероятно главозамайващи.

Каков се чудите драги и скъпи ми сънародници )))) аз си действам!!!)))))

Създателите на антибългарския уникален план да ходят при Луканов!А съпартийците им да престанат да ни викат кирливи емигрантчета а да наведат глава и да се извинят на изстрадалия народ.То бива наглост,бива жестокост...Как не ги е срам?!!

Козяк 16 да поинструктират и после пак....))))

да-да, много е удобно да мислим, че има някакъв план за масово унищожение......на кого? о да, на българите..........

Ами ЕС кога ще разбере че ние "обичаме"премиера си и за това не можем да бъдем над неговото интелектуално ниво, да сме по-гранотни, да сме по-знаещи.

Кой бе? Инж. Борисов ли? :)

48% не са българогожорящи, 41% са полуграмотни. Ами дайте процента колко от българите са неграмотни. Тогава ЕК ще трябва да признае че където родителите на чужд език учат децата да крадат грамотност няма.

Преди 8 години ЕК налага условия как да се промени образованието и сега предлага план как да се оправят бакиите от този план.

Не се дължи на ЕК. Те там имат същото образование и то цъфти. Дължи се на унищожената икономика, прочети постинга долу до Аврора.

Едно време,по комунистическо,на ченгетата им предлагаха две специалности-право и история.Естествено,че влизаха без изпит,за заслуги.А грамотността ни е пословична-депутати,с години в Народното събрание,говорещи на диалект/Л.Корнезов/,Председател на БАН,журналисти,коментатори,дори учители и преподаватели.Според мен,всичко започва и завършва със семейството-грамотните родители имат грамотни деца.Колко семейства ще се похвалят,че имат библиотека вкъщи,че четат книги на децата си? Простотията е навсякъде.

тук във форума четири от пет пишат неграмотно.

Защо преди 20 години не беше така ?

Защото ЕК не се месеше където не и е работата.

ideyazabulgaria.org

Да бе ,да! Къде беше ЕК 1990 г., когато направиха и започнаха да внедряват Плана Ран Ът?

Национална трагедия, първата национална катастрофа за това хилядолетие - заслуга на всичките правителства от прехода!

Колеги, постарайте се, поне под тази тема, да пишете грамотно.

Защо пък "колеги" ?

От толкова екперименти в образованието, какво друго очаквате. Обаче сега всички екпериментатори трябва да се наредят до стената ....

Така си мислят, защото не са отишли да погледнат по циганизираните и турцизирани села - там и български не знаят, камо ли да умеят да пишат, а за компютри и и-нет - да не говорим...

Повечето са виртуални герои с макдоналдсови гъзове и нула култура . Ограничени консуматори , елементарни и управляеми.Това е и целта. Лошото е , че децата не са виновни за това положение....

Абсолютно вярно - мечтата на повечето момчета е да станат мутри и мафиоти, а на момичетата - чалга-силиконки. А при тези "професии" образованието е абсолютен минус! Да не говорим, че на днешно време да се сдобиеш с каквато ти хрумне диплома е само малко по-солжно и скъпо, отколкото да се сдобиеш със същото количество тоалетна хартия за дебелия гъз.

Продължавайте да слушате Сорос и скоро един грамотен няма да намерите....

Лушайте товаши Путкин и ша цъфтете.

кво искате от дечицата бе? нали възрастните в бг набират ЕГН-та по телефона? децата освен дебили какви други да станат?

За сметка на това с чалгата са отличници!С пушенето и пиенето също!И така до пълното деградиране и затриване на нацията.Простите и неграмотни овце се стрижат по-лесно.На лумпените им е нужен само алкохол и зрелище.

ние сме наи-интелигентната, грамотна и велика нация ... огледаите се и ще си повярвате. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

бяхме...

За сметка на това има доста висши учебни заведения, даже почти толкова, колкото са и циганите вече... Можеш да си купиш образование, за си купиш държавна работа, абе ще си добре в БГ, ако си простичък. Може би това е тенденциозно, знае ли човек ... Със сигурност обаче нашите пенсии ще трябва да ги плащат циганите, така че или трябва да ги култивираме, или да се изнасяме. Вече е прекалено късно, за да се вземат адекватни мерки, а като се има предвид и простотията в народното събрание, едва ли ще измислят нещо умно. Сравнението с Румъния не е правилно, защото тя е огромна държава с много повече население от българското.

Каква хубава жена - български вариант, да ти се скъса сърцето, ха ха ха.

Само са пропуснали да споменат, че 48% от тези ученици не са етнически българи. Така че....

ИМЕННО!!! няма как да са грамотни като не знаят езика - не могат да усвоят нищо по-сложно като наука или знания.

Учениците са с ГОЛЕМИ права и да учат и да не учат,пак завършват.Едно от правата им е да не учат,а учителите да си тровят нервите с тях,да стискат зъби с ниските си заплати и да си траят.

А знаете ли защо са нетрамотни???? Защото 60% от децата,които се раждат са циганчета и турчета и автоматично стават часо от криминогенния и необразован контингент,който е най-големия паразит в организма на държавата.Вървим към бавна , но сигурна смърт!

"Прост народ, слаба държава"! Нали това беше целта, да направят хората безмозъчни овце, лесно манипулируеми (като си неграмотен се доверяваш на това което ти казват, не можеш да четеш) и шайките от политически партии да си властват и да грабят всичко в държавата необезпокоявани!

а аз си мислех ,че само едни папардаци а те на всичкото отгоре и неграмотни

Това съобщение съвпада с със статистиката на министър Игнатов,че 48 % от децата у нас не говорят български!!Не им бил "МАЙЧИН"!!!Какъв бисер наистина!НАПРЕД КЪМ ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА!

мдам. срамота. всеки, които се е родил в бг трябва да говори на булгарски. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И без да ни го казват от ЕК ние си знаем, че сме тъпи и прости копелета. А цялата тази мизерия, неграмотност и пълното стопанско, културно и духовно унищожение на българската нация беше извършено по ПЛАН, съставен през 1990г. от Ричард Ран и Роналд Ът, известен като "Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм". И през 1990г. Проекта Ран-Ът предложен от Андрей Луканов бе приет от Народното събрание с ръкопляскания! Няма друг документ през последните 20 година, който да е бил изпълняван толкова стриктно от всичките ни правителства досега. А една от поверителните части в доклада е намаляването на българския народ в следващите 20 години до 5 милиона души. Сега с това преброяване може да отчетем и този "успех", въпреки циганската популация.

Сегашна "демократична" България - ниско образована, никаква обща култура, безработна и болна, и оскотяла. Българите - все по-малко, циганите - все повече.

Всъщност, той проблемът даже е много по-сложен. Има огромна пропаст между образователното ниво на учениците в елитните училища и останалите. Така се получава синдрома на ястието свинско със зеле. Уж всички ядем свеинско със зеле, само дето някои ядат свинското, а други ядем зелето. не че зелето е лошо, даже сигурно е много здравословно, но добре би било и по някоя мръвчица да се намира в манджата. Да, има страшно умни деца. и това се потвърждава всеки ден по конкурси и състезания. Е, и? Всъщност това е само "каймака" на дечурлигата - 5% ли 10% ли, трудно ми е да определя, но това е. Останалото е пълна скръб. и високите резултати които отчита статистиката се дължат единствено на восоките резултати на учениците от елитните училища. То на матурите ясно се видя какво е действителното положение. И забележете, това е след 12-ти клас, ниво на хора, които са с единия крак в Университета. Защото, за разлика от преди 30 години сега е много по-лесно да влезеш в накакъв университет, отколкото да завършиш 8-ми клас. Пропастта между елитните училища и останалите е страшна. Страшно е че именно възпитаниците на тези училища напускат България. А тук остават тези, дето са второ качество, меко казано. Средно-сатистически имам пред вид. Защото тук остават и тези, дето са само с 4-ти клас или с 8-ми клас, а повечето от тях и чеп за зеле не стават. неграмотността е страшно нещо. Но не по-малко е страшна и псевдо-грамотността - хора с дипломи за какво ли не, а за нищо не стават. някой спомена Калина Илиева - тя поне е учила в Германия, а там диплома се купува трудничко. Още по-трудно се изкарва, та затова тя и не е могла да се уреди с диплома. Но какво да кажем за доцент Ал. Петров, любимеца на агент Гоце? Зорлем завършил 8-ми клас в селско училище в тетевенските села. В компания на турци и цигани - и с тяхното ниво, разбира се. завършил криво-ляво средно милиционерско училище. То с такава подготовка няма къде едругаде да влезе. А ако не си пълен идиот, или отявлен престъпник, няма как да не завършиш за милиционер. След това по линията на Рабфак-а го уреждат да учи във ВУЗ. с подготовката от селското училище, в добавка с милиционерското е изключено да го приемат по нормалния начин. Завърпва криво-ляво някаква специалност в Икономическия - там знаем как се вземат изпити и какво е нивото. И вече горд собственик на диплома за висше образоване си урежда докторантура. Сега е доцент и преподава на студенти в Н-ския университет. Горките студенти!

Май и ти си от тези, които не могат да направят сравнение и да изведат основната тема. Какъв е паралелът между свинското със зеле и нивото на елитните училища?

Трудно се мисли с чугунена кратуна. Много трудно. Обяснил съм го достатъчно добре. Прочети го пак внимателно. И още веднаж, и още и още. Надявам се на 10-я път нещичко да ти просветне. ако не - иди при Ал. петров да ти обясни. Нали е доцент.

Човече, как не те мързи да пишеш тия фермани, в които за всичко все Алексей Петров ти е виновен. Ами напиши нещо и за образованието на Бойко Борисов, той кое елитно училище беше завършил?

Ал. Петров си има палаши дето да го славославят. Подчинени лично на агент Гоце - доносника на ДС. Те нали всички там са от едно котило. По едно време даже и му знаехме името - Азер Меликов. Какво хубаво звучно българско име! А що се отнася до дългите постинги, съжалявам ако симпатизантите на бСП имат проблемии с четенето. Но трябва да ги ограмотяваме и тях - трябва да им се обяснява подробно и по няколко пъти - пък белким нещо им влезе в чугунените кратуни.

Такае, защото нашите деца и ученици се отдалечават все повече от книгата. Не съм против интернета и телевизията, но да бъде в разумни граници. За да станат още по-неграмотни нашите деца всички управляващи без изключение се доста потрудиха- ВЗЕХА, ЧЕ ЗАКРИХА УЧИЛИЩНИТЕ БИБЛИОТЕКИ.

Грамотен не се става от гледане на TV, от "потапяне" в Интернет - форуми и Интернет-игри! За да си грамотен се четата повечко и по-качествени книги! За ЧУКЧИТЕ има един виц по подобен повод, в който една от фразите е: Чукчи не читател, чукчи - писател! За съжаление БЪЛГАРСКИТЕ ЧУКЧИ, нито са читатели, нито са писатели! Просто са НЕГРАМОТНИЦИ и като такива ще се превърнат в СВОБОДНИТЕ ВАЛЕНЦИИ на Европейския съюз.

Глупости какво означава майчин език. Бил или не бил с майчин език. БЪлгарски език е майчин и бащин. Комуто не харесва да отиде да си го учи в майчината страна. КОлкото до образованието, унищожаването му започна веднага след преврата на 10 ноември, благодарение на слугиносването и угодничеството на редица правителства на западните им господари. И в западните страни има неграмотност, но поне има работни места и обучение след като се заеме работното място. Но няма майчин език в училището. МАйчин е официалният език в страната. Отидете в немко училище с претенции да учите "майчин език". Меркел им каза учете ни езика простаци такива, защото от три поколения си живеете в гетата и не сте го научили, а при нас живеят повече от 500г. и не са го научили. БЪлгарското училище е предадено от българските политици. Затова образомането в момента е задача на самия ученик и на неговите родители, а не на държавата както беше преди 30г.

Интересна пунктуация.....

Може би щяхме да преглътнем дори лошият правопис и "интересната пунктуация", ако все изказването пак имаше теза, аргументи и логическа последователност.

Абсолютно вярно!

кое е вярно?

Ще кажа само - "българчетата", които напускат преждевременно училище в по-голямата си част не са българчета, така че статустиката не е вярна. Българчетата, които напускат училище преждевременно са максимум 10-15%, а завършващите поне средно са останалите 85-90%. Спрете да приобщавате определени прослойки под названието "българин", защото ако те са такива, то аз определено се срамувам да се нарека така. Никой истински българин никога няма да ги приеме.

"Никой истински българин никога няма да ги приеме." А какво ще направи един истински българин?

В България посредствеността винаги е просперирала много ОК. Така, че, на прав път сме. Няма проблем.

ОТМИРАЩА НАРОДНОСТ В ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ!!! СКОРО ЩЕ Я ПРЕИМЕНУВАТ НА МАНГАЛИЯ?!?