Ученици от 100 страни на протест в защита на климата

Координираната стачка на учениците в защита на климата беше вдъхновена от 16-годишната шведка Грета Тунберг

Обратно в новината

Коментари - Ученици от 100 страни на протест в защита на климата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ние на времето най-много се радвахме когато се пада някой празник с манифестация през седмицата и няма да сме на училище. Абе спрете се бе идиоти, не посягайте на децата с вашите манипулации, учете ги на труд и прилежание. Сега им е времето да учат и да бъдат бъзпитавани. Като им дойде времето те сами ще се присъединят към "жълтите жилетки"Не ги подвеждайте в грешна посока- промените в климата зависят най-вече от глобални планетарни процеси.

Да де ма нали знаят че на корпорациите дето движат парите и опоскват всичко им е през...... За някви си ученици....

При съвременната озлобенст и алчност на възрастните, скоро не само децата ще протестират, ами и бебетата.

Новото мързеливо соросоидно поколение

Това е реалния живот. Измами, манипулации, тотален срив на образованието, интернет пълен с фалшиви новини и псевдо наука! Само се замислете, в какво са въвлечени тези стотици хиляди, може би милиони млади хора - излизат на протест в защита на климата. Сякаш човекът може по някакъв начин да контролира климата! Зад всичко това се крият едни хора, които правят милиарди, разпространявайки лъжи. Колко по-разумно би било, ако например младите хора протестираха за да искат минимални такси в университетие и достъп до безплатно обучение. Или да искат да се увеличат бюджетните пари за наука, научни изследвания и премахване на бедността. Да се намалят драстично воените разходи и парите отделени за производства на оръжия. Да излезнат на протест и да принудят президентите на най-големите и силни държави в света да седнат на една маса и да спрат да се карат и да се чудят кой, коя част от света да завладее и от кой край на света да ограбят и малкото останали богатства. Всичко останало е пълна манипулация и театър!

От мен имаш 100+.Всяко едно от нещата които си изброи е достойна кауза.Да не говорим че това не може да е начина _ да не ходиш на училище.Много удобен протест по удобен повод.

Е, кои са де, кои, шведско джендърче?! Аз организирам пък протест срещу международното положение, виновните си знаят кои са

Те са млади, те са бъдещето... вместо да протестират , да хванат по една мотика и да се научат да си произвеждат сами храната- чиста и органична, и с личен пример да покажат как може да се живее съобразно природните закони. Иначе светът няма как да се промени, ако младите не променят мисленето и навиците си! Проблемът ни е, че сме станали твърде мързеливи за истинската работа!

Ключовите думи са: "пропуснаха учебните занятия". Ако им бяха казали "В събота и неделя ще си доучвате", никой нямаше да отиде :) А иначе "голяма организация", "голяма координация" - от кого? Приказките за "социалните мрежи" са за наивници.

Лошото е, че човечеството много зависи от изкуствените торове, с които се третират земеделските култури. А тези изкуствени торове не са безкрайни и в един момент ще свършат. И този момент не е много далеч. Тогава какво ще яде човечеството. Без използването на изкуствени торове, планетата може да изхранва около 500 милиона души население. Сетете се за населението на кои държави ще стигне храната. Една от тях се казва САЩ!

забрави и българия , ние сме приятели с уса-то . баце лично се ръкува с перчема ...

Тези организирани акции с участието на деца тежко напомнят соца. А искането е инфантилно защото климатичните промени зависят най много от слтбчевата активност. Децата да четат повече и да не вярват на политици...

като прочетох думите на младата активистка. най-прав бешеонзи, който откакто се почна с тези теми, призова стачкуващите да посадят по едно дръвче поне. от мене съвет също - да отидат да почистят някоя поляна и т.н. скука. от малки са скучни. и ги помързява.

Каква я мислеше ,каква стана.. с тази награда свързаха името му с толкова хаховци , че душата му никога няма да намери покой. Нали уж наградата е за мир ?!? А колко подпалвачи на войни я получиха ...вече им се изгуби бройката..... Светът е полудял!

Покваряване на детските мозъци по либерален начин . Джендери,зелени,права на жените,Климатични проблеми и тн.Новите идеологични фашисти в действие.

То па ти си много нормален с такова артрозно мислене. В света има вече ново поколение хора, които нямат нищо общо с поколенията преди тях. Те не са по-лоши от теб !

А кога ще се обърне внимание на убиването на слонове, заради слоновата им кост?!?

Ами някои страни вече отдавна са обърнали внимание на това. Във Великобритания има забрана на търгуването със слонова кост.

Да излезе мода да се носят огърлица от зъби на политик.

На учениците не им се учи. За целта са готови на всякакви сделки с Дявола...

Съмнявам се, че и 0.01% от протестиращите могат да поне да дефинират понятието "климат". Да не говорим за механизми и фактори на повлияване. Ама шум да се вдига, пари да се леят.... В нужните джобове де.

Цитираното "Изказване" на Грета не е изказване на шведска ученичка на тази възраст. Тук има толкова много "думи" неприсъщи за дете на нейната възраст. Даже и да ги знае, просто НЕ СА ПОДХОДЯЩИ" = Има си други, Детски Думи със същото значение. Има нещо "гнило" не в Дания, а май в Швеция. Формално погледнато Протеста наистина е Значим.

Браво, вече и децата влизат в употреба за политически цели