Руският генщаб успокои НАТО: Ученията са чисто отбранителни

Началникът на руския генерален щаб успокои командващия силите на НАТО в Европа, че руските учения са чисто отбранителни.

Обратно в новината

Коментари - Руският генщаб успокои НАТО: Ученията са чисто отбранителни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като се успокоят западняците, мислите ли ,че последния ден на ученията мужиците могат да стигнат пак до Рейн и Елба?

Ще стигнат на кучито в г.за,както са тръгнали ......

Руската армия-най-отбранителната армия-беше стигнало до 3 (С.Америка,Аляска) континента да отбранява страната, обхващаща 1/4 от земното кълбо.

На циганин, курва и руснак вяра да нямаш!

Малко се поизхвърляш! Курвата ти е в кревата , циганинът на оградата ,а... къде пък намери руснака? ..и нищо лично , ама много ,,плачеш,, ...

Ха ха ха. ..убийствено...Ха ха ....

Казал руския роб и отпил от бояришника......

Протестърите така и на млъкнаха. Скапароти, който се пенеше при встъпването си в длъжност, унижавайки цялата разузнавателна система на НАТО, попита Герасимов да се готвят ли за секс, кой и колко. Когато Русия направи такова малодушно и позорно запитване, имате право да пишете. Дотогава просто псувайте наум.

Когато кажат руснаците - винаги им вярвам. Казаха, че нямат нищо общо със зелените човечета и ето на - Крим остана украинска територия

Прав си, че то Крим ми се види ,,най у края,,!

,,На страха очите са големи,,-народна поговорка.

Терористите от НАТО са поели ангажимент да не се разширяват на изток и руснаците изобщо не трябва да дават никакви обяснения на тези престъпници.

"Участват по-скоро 100,000" души !? Че да се каже това е срам за военното разузнаване на НАТО. Ако са на място ще кажат точно кои части участват, с каква техника. Нали имат спътници, нали са голяма работа. Че утре ако не дай боже руснаците наистина нападнат - пак така ли ще планират отбраната - срещу 100,000, ама по-скоро против 13,000 ?! Несериозна работа. Ама това са политици и журналисти !

А без глупости не може ли? НАТО никога не е твърдяло, че в ученията участвуват повече от заявените 13 000 души. Цифрата 100 000 се появиха в изявленията на Д Грибускайте, след нея на Порошенко....все отбор юнаци известни с точните си изказвания. Ако знаеха, че дир.бг ще цитира тази цифра, може би щяха да кажат 500 000 до 1 милион!!!!

Не са ми драги руснаците,но не се споменава,че НАТО провежда големи учения в Швеция.....

Той и Хитлер така е казвал преди да надупе цялаЕвропа, само Русия му се опъна!

Държава, в която масово пият препарат за вана и могат да се избият за шепа безплатни дъвки ,не ни я хвали......

Пият ли?

И 500 минуса да сложиш тролче руско,истината е безпощадна...

Боли ме грездея за рашка-говняшка ...

че и други неща, освен грездея ще те заболят.

После и дупарата ще го боли :)

Абе, те, всички военни министерства по света се наричат отбранителни, пък, постоянно някой някого напада. Странна работа!

Всяка една държава има право да провежда военни учения на нейна територия за да укрепва отбранителната си способност, само Русия нямат това право това е логика за кретени и малоумници. Още повече, че от години НАТО прави учения на руската граница и дрънка оръжие. Но така повелява САЩ-Империята на злото, пръснал близо 700 военни бази по цялото земно кълбо, в това число и четири бази в България. Нима пак ще чакаме Русия да ни освободи от слугинското ни правителство!

Чакай Американците мидо!

Не е ли по-лесно да се разведеш?

Кремъл ще успокоява натовския лъв ,че да не закуси с руско мезе..ха.ха.ха

натовският лъв го ускокоява мишлето ким !!!!!!!!!!!!!!!!!!!като изцвърка и лъва е в подвил упашка и дим даго няма !!!!!!!!!!!1

Толерастите какво си мислят - че рашките ще стоят мирно, защото краварите са решили да се изживяват като световен джандарин? Свърши тая - малоумника Горби и пияницата Елцин вече ги нема. Вовата пипа бързо, прецизно и твърдо. Нема лабаво

Толкова "твърдо" и "прецизно", че хариза на китайците 44 000 кв.км руска територия за 75 години. Иначе "нема лабаво" - ама друг път!

То нема и половин България. Я я съпостави с мащаба на Сибир! Аз друго се чудя, къф го дири НАТО в Украйна и к'ви са тея учения там (преди седмица-две имаше), на НЕ НАТО-вска територия, а Русия трябва да се оправдава, че си разиграва коня в собствения двор?

Защо ги успокояват тия натОВЦИ,бе? А, НатОВЦИТЕ успокояват ли руснаците с ежемесечните си учения из цяла Европа и Черно море?

Голямо броене ще да е паднало.

Факт е че през 1878 година Русия просто си гони собствените интереси. Факт е че в момента в който новоизлюпената България надига глава и разбира че си има свои интереси това противоречи на Руските. Факт е че като изключим Българо-Сръбската война през 1885 година ...всички други войни сме загубили. Факт е че дори тази през 1885 не сме довършили до край и че все едно не е имало такава. Факт е че просто не можем. Факт е че тази трета българска държава просто не е българска. Щеше да бъде Българска ако българите си я бяха извоювали и сами подредили. Факт е че сега на съвсем нищо не мясаме. Така че хич не ми дреме кой кого. Нещото което ме интересува да изживея живота си чувствайки се добре. Не ми дреме къв език говоря и на кой господ се кланям. Важното е да се разбирам с хората и те да се разбират с мен. Всичко останало е просто тъпо.

Учението Запад 2017 наистина ще отработва задачи за отблъскване на нападение от условен агресор. За целта са измислени три държави Вейшнория, Весбария и Лубения, които нападат Беларус. Целта на учението е да се проверят възможностите на Русия и Беларус за осигуряване на безопасността на съюзните държави, готовността за отразяване на възможна агресия, а така също повишаване на взаимодействието между командванията и повишаване на полевият и въздушен опит на военните съединения и части.По-интересното е, че Вейшнория е поместена в западната част на Беларус, Весбария на територията на Литва и Латвия, а Лубения в Литва и Полша. Вероятно от там съюзните държави очакват евентуална агресия.

Абе НАТО че духа супата скоро време ми се струва. Нещата като гледам вървят към ос Русия - Китай - Турция - Северна Корея. А тия ненормалници са въоръжени до зъби и всички имат склонност да гледат на живата си сила като на чувал с картофи. А да не говорим че природни ресурси и жива сила им дал Господ толкова че че чак се е осрал.

Изброените държави или по скоро управляващите са доказали, че човека там е нищожество !

е и Хъм това каза де, само че в стратегически държавен план това е преимущество, не слабост, просто жалко за живата сила.. и за евентуалните противници на тези държави... дано не сме сред тях

нищожество и чисто електорална бройка са хората в "демократичните", либерални и "модерни общества" това като нащо, огледай се глупако соросоиден

хъмчо,не забравяй ,че РАДИАЦИЯТА-и наша и вражеска- не признава границите....

Руският генщаб успокои НАТО:Тоя път няма да ви чукаме, но си опичайте акъла занапред! Скапароти, можеш да връщаш самолета с вазелина, но го пазете, ей!!!

НАТО изтръпна от ученията на Русия.Това е истината, другото е само приказки.

НАТО отдавна е претръпнало, а Раша, когато НАТО преди 2 години вкара 1000 войници в Латвия, яка треска я затресе и я тресе до днес! 100 000 против 1000! 100 към едно! Ами ако НАТО вкара там 20 000, егати цирка ще гледаме!

кои малоумници ще отидат да защитават краварските интереси рискувайки живота си. Те толерастите нали правят любов, не война?

вече е бил по крайните спирки на транспорта на Москва, ама да се благодарят на ОКВ, че е спряло настъплението и го е пренасочило другаде.

Така ли никой не прочете , как са постъпили с нас Руснаците ,няма лошо да харесваш някого НО ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ ЗАЩО ?Г.РАКОВСКИ го е проумял още тогава, че искат да ни унищожат , като нация.ЧЕТЕТЕ БЕ ХОРА НЕ ПЛЯСКАЙТЕ ГЛУПОСТИ! Не казано , че трябва истерично да сме за НАТО , ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧИМ ДА СИ ЗАЩИТАВАМЕ ИНТЕРЕСИТЕ !

ама не са прозряли и любовта на западните държави! Което е много странно, даваш мнение за Русия, но не даваш мнение за Англия при положение че Османската империя е търгувала с Англия и простия българин са го дармонили да работи и да плаща данъци!

....ама българите са плащали само да-нък ДЕСЯТЪК,а сега май ДЕВЕТ ДЕСЯТЪКА......

Аз не съм арабин , не съм азиатец , не съм афро нито латино , не съм и англосаксонец ! Българските думи любов ,война, омраза , мир , мама ,хляб са и думи на още 200 милиона и те са от нашия род ! Аз рода си не предавам !

Ама от лингвитичния анализ на казаното от тебе, може да се направи извод че си се продал! 100% за долари, а не за рубли,щото "Как известно, денег нет, и не будет!"!!!

Анализирай това I

Англосаксонците ни искат , колко ние искаме арабите ! За тях сме диваци ! За такива кръвта си няма да проливам ! Те ни отнеха оръжието , но сърцата не могат !

Не само за тях сте диваци, и за Великата Русия с нейната хилядолетна история, а и за нас чукчите, българите също сте диваци!

Историческа памет , може би ??? На проведеното през м. Август в Румъния учение на силите за бързо реагиране на НАТО , българските войници и офицери са отказали да стрелят попоставените мишените. Българите заявили, че няма да стрелят по мишените защото опознавателните знаци на тях много напомнят на съвременната руска униформа. Организаторите на учението заявили, че сходството с руските униформи не е преднамерено и се дължи на факта, че мишените са били изготвени от рекламни щитове, които впоследствие не са били пребоядисани. За да спасят ситуацията ръководителите на учението наредили мишените да се пребоядисат и се извинили на българските военнослужещи.

Бегеец, много ясно! Руския мозък е задръстен от водка и страхове! Всички го дебнат! Всички му мислят лошото! Всеки иска да го ограби! Ама не вижда, че най-големия му враг е точно този, който боготвори! Руската действителност е като кошмар безкрай! Бедност, истерия, страх ... и всичко се повтаря при всеки следващ сатрап, който вземе власта! Аз затова се чудя ка кможе някой да смята тия създания там за наши братя!!! Че какви братя са ни тия роби! Ние сме си типични южно европейци и големи индивидуалисти! Нищо общо с евразийските зомбита!

безстрашния, като не те е страх от нищо, що те е страх от Русия ?

"Руската действителност - Бедност, истерия, страх ...Ние сме си типични южно европейци" Я да видим действителността в европейска България 1. 21хил ученици не посещават училище 2. Пореден обир от ало измамници 3. Асеновград на протест срещу ромски произвол 4. Общински служител застелял кръчмаря. Едно спокойствие, една идилия.........

А вие сте роби на Путин и пиете препарат за вана ,понеже не можете да си позволите водка.Давате 22 жертви в бой за безплатни американски дъвки...

За руснаците всичко е война. Не само ученията на армията. Днес чета статия в руски новини Рисия победи в зърнената война Оказва се че ако Русия е експортираша повече пшеница от САЩ, това всъщност е победа в някаква вокна, а не примерно бизнес Друг въпрос е цената, качеството и условията на плащане

При пазарната икономика има битка за пазари, и побеждава този който предложи по конкурентна стока. В случая Русия печели.

Бай Ставри

Печели амс какви? Великая победа? Аз ако продам повече от конкурентите, това е просто добре свършена работа

Поредната руска хибридка! Цитират ми от дира ТАСС и РИА! Дира, станахте по-зле от блиц и пик! Сериозно!

искам да питам, абе не мога да разбера от какво са уплашени натофците. Танковете са картонени, на 1000 танка я един запали, я не. Ракетите падат на земята/морето още преди да са излетели, а руснаците пият само боярищник. И най вече Русия не може да прави такива учения, щото е фалирала, значи натофците просто си въобразяват некви учения.

Вижте само имената на натовските шушумиги - ген.Скапанроти!!!

А кой беше този Кожогетович? И един главнокоманващ российската армия с нецензурна фамилия, започваща с буквата П?

Здраствуйте братушки! Скоро заедно ще изгоним поганците от Европа!

Сорри! Отдавна нямаме братушки, дедите и бащите на днешните руски управници, тотално ги изтребиха по време на Червения терор!

ПРОСТОЛЮДИЕТО ИСКА ДА МУ Е ГАДНО,РУСНАКА ДА ГО ЧУКА И БИЕ КАКТО ФАШИСТИТЕ НЕ СА ГО ПРАВИЛИ, НО КОМУНИЗМА Е ЗА НЕКАДЪРНИЦИ,ПОСЛУШКОВЦИ ИМ НАМЕРЯТ НЯКАКВА РАБОТА И ТАКА ЦЯЛ ЖИВОТ СИ МЪРДАТ УШИТЕ ВМЕСТО МОЗЪКА ,ТВОРЕНИЕТО ТОДОР СЛАВКОВ Е РОЖБА НА РЕЖИМА ,КОЙТО ИСКАТЕ , АКО ГО ИСКАТЕ ЗНАЧИ И ВИЕ НЕ СТЕ ПО РАЗЛИЧНИ !

Окото ви е все в чуждото!

Учения на 100 000 войници от ВАТО, срещу 3000 от НАТО! Това се казва голямо шубе!

100 000 от ПУТО-НАТО срещу 3000 от РФ , нали така?:) Щот еврогейските кочини и луди говеда квичат, а не руснаците:)

Колко простаци са писали простотии в тоя форум. Просто личи средното умственото равнище на българина.

За такива случай, ние българите имаме поговорка: Очите на страха са големи! Гледайте си домашните Джихади Джота, и не се занимавайте с Русия!

ТРЯБВА ДА СЕ СЛЕДЯТ,ЗАЩОТО СА ПОДЛА НАЦИЯ ВАШИТЕ БРАТУШКИ !

абе по подли и двулични от скапаните тулупи англосаксичовечеството не познава.Хубавото е, че към днешна дата те са превърнати в катун от ислямски талибани и афроараби и нищо не е останало освен усмивките от старите ленти с давност преди 250г.Другото са хартиени медийно-хартиени мускули.

Искаш да кажеш, лудите говеда от хамерика са подла нация, нали? Напълно съм съгласен! Тия същите боклучави луди говеда, които свалиха дори собствените си съюзници в Близкия изток, като се почне от Хосни Мубарак и се стигне до Садам Хюсеин! Мубарак човека им защитаваше интересите в Египет и Суец близо 30-40 години, а те му организираха едно превратче и революция! Същото и със Садам! Даваха му химически оръжия срещу Иран, а после го свалиха! Да не говорим, че тия мръсни предатели, предадоха целия Близък Изток на ИДИЛ!

ОБАЧЕ ТИ Е КЪСА ПАМЕТТА ИЛИ ТАКА ТИ ОТТЪРВА ,ПЪРВО КОЛКО КОМУНИСТИ Е ИЗБИЛ СТАЛИН И КОЛКО ХИТЛЕР,КАТО ПИШЕШ ЗА СЪЮЗНИЦИ,ЗАЩО РУСНАЦИТЕ ИЗБИХА ПОСРЕЩАЧИТЕ СИ В БЪЛГАРИЯ И ИЗНАСИЛВАЛИ ЖЕНИТЕ, ЗАЩО НИ ЗАТВОРИХА В СОБСТВЕНАТА НИ ДЪРЖАВА ,КАТО ПЛЕННИЦИ НАЛИ БЯХМЕ СЪЮЗНИЦИ

Цитирам:НАТО следи отблизо ученията и заявява, че в тях участват много повече от обявените от Москва 12 700 войници - по-скоро около 100 000.....И какво, тия от ПУТО-НАТО, са седяли скрити в храстчетата, и са броили всеки един руски войник ли?! Кви са тия глупости ве олигофрени! А като правихте ПУТОвски учения в Литва, Латвия и Естония, не квичахте кат свинки, нали?!

Или като ликвидират СССР и установят Империалистически Фашистки режим!

НАТО пък как се беше уплашило от шпертплатовите танкове и надуваемите ракети, жал ми беше за НАТО!

не са се уплашиили ,те просто както винаги са се насрали и са окупирали завода за памперси при джуджетата Полша литва естония и др.капачки.А на Русия ако и трябваше нещо от Европа то за 24 часа ще я првеземе и то с минимум патаклама.

Щом руснаци са с шперплатови танкове, защо Нато от 2 седмици реве на умряло,че не ги допускат до всички маневри? Нали шперплат? Нали надувни? Що ревете?

Реват? Сънувала си!!! Русия орева орталъка заради 1000 души войска от НАТО в Литва! Голям страх, големи вопли!

а провежда сега свои маневри.

Генерал Герасимов е герой от втората чеченска война и войната с Грузия. Спомрнът за него е много тягостен за противниците на Русия. Той уверил натовския генерал Скапароти, че ученията в Белорусия са отбранителни. През цялото време натовския генерал стои мирно и отдава чест

Страната без аналог в мире.Там където пият препарат за вана и се избиват с десетки, в бой за безплатни американски дъвки.

това виц-къртач от раб.дело ли го извади .Направо ги умори тия руснаци от смях.Е не е като да чакаш за купони в гетото ФАЩ за да се нахраниш с гмо бклук или да стреляш по улиците и на общ.места на поразия - от хубавия живот в гетото с шпертплатовите бараки.

НАТО е една отминала алабалистика. Русия винаги побеждава - това е вечна истина

А в Кримската война, а в руско-японската 1905, а в Първата световна, а в Студената война, а в Афганистан! Разкатаха им фамилията!

Глупости, в Първата световна беше на страната на победителите и ако германците не бяха купили предателите болшевики, които я изведоха предсрочно като победена от войната, всичко можеше да бъде по друг начин. Реално Русия напусна войната, но Германия падна. Затова на комунист вяра - не!

Разкатаха на майка ти хурката. В Афганистан, убити руснаци 3470, убити чалми- 1844300. Ако не беше предателя Горбачов, сега там щяха да са кротки като агънца.

Гейовете от нато пак напълниха памперса ха ха.

Историята знае ,че никога РУСИЯ НЕ Е НАПАДАЛА ИЛИ ДА Е ЗАЕВОЕВАЛА ЧУЖДИ ТЕРИТОРИИ ! ОБРАТНОТО - ВСИЧКИ МАЛКО ИЛИ МНОГО МИСЛЕЩИ .ЧЕ ИМАТ СИЛА ДА ЗАВЗЕМАТ РУСИЯ СЕ ОКАЗВАТ ФАТАЛНИ ! И по време на ВОВ руснаците можеха и да не освобождават европеските страни - нека да си правят сапун от тези на които днес викаме прохамерска българска сволач от които щеше да има много сапун и то евтин !!!

като ръждясала консерва. Нека си правят учения, те научаване нямат. 100 Г УЧЕНИЯ - 100 Г ГЛАД И МИЗЕРИЯ.

Не знам как в Русия,но тук в европейската страна старците мрът без лечение, убивани и изнасилвани от мигани. Ама туй е демократично.

Крим,Осетия,подялбата на Полша между Сталин и Хитлер ?Голяма отбрана ,голямо чудо.Обявяване на война на България и окупацията и?И тва е отбрана нали?

Драги, моше, ако не е руснаци, отдавна да си се превърнал в дим в крематориума. това е едното и друго преди 2ра световна Полша с Германия нападат и поделят Чехия. Така че сопри сополи по полша .Или не се изнася да спомниш за това?

Финландия и тя нападна Русия нали?

Да напада я Финландия - през 41 г. в коалиция с Хитлер и яде .... бахура! Чети повече по въпроса, а също и как Финландия получава независимост от шведското кралство благодарение на Русия след шведско-руската война!

И как Русия завоюва 1/7 част от земната повърхност без да напада?

"Умен" си Саше... Завладяла е Русия Сибир, която е сигурно 80% от територията и, както Канада северните си територии.... Нали няма да спорим, че преди да станат руски и съответно канадски тези територии са били нечии "държави" с ескимоси и чукчи, живеещи при минус 40, 50 градуса през зимата...

Между другото, чисто езиково - а това до голяма степен е и психологически показателно - на руски се казва "освоение Сибири" /превод, надявам се, не е нужен?/. Докато на английски - да, става въпрос за завоюване на Америките - conquer. Усещаш ли разликата? Ако не, виж резултатите - 90% от "завоюваните" индианци избити, всички "усвоени" народи си стоят. Че и в последно време има силен порив да си възродят езика и обичаите.

Абе, отбранителни, ама последният път като се отбраняваха руснаците, до Берлин стигнаха.

Както е вярно и че се отбраняваха. Не те нападнаха Вермахта, а той Русия.

Ама си разделиха Полша преди това ! И все едно само рашките са воювали с Хитлер, да ви ...

ЗА ДА ТЪРСЯТ РАБОТА И ХРАНА. ХАХАХАХА И АКО МОГАТ ДА ОТКРАДНАТ НЯКОЙ ЧАСОВНИК.

ТЕ,ФАШАГИТЕ ОТ НАТО МАЙ ПАК ТОВА СИ ТЪРСЯТ....

Голямата Северна Корея обича да си играе на войници и ракетки. Друго няма какво да покаже.

е те поне имат нещо което да покажат, а ние само гол Г..

Говори от собствено име. Всички виждаме с какво расъждаваш и какво показваш. Ти не си българин. Най-голямата ти наслада е да плюеш по България.

Кой вярва на руснаците ??? Трябва да си много тъп за да вярваш на пропаднали алкохолици, които без проблем избиват с милиони собствения си народ.

БЪЛГАРСКИ НАТОВЦИ - Плевнелиев, Ненчев, Митов, Бъчварова, Цецо ... и още няколко. Още Цар Борис трети е заявил на Хитлер, че ако прати българска войска на Източния фронт, тя ще премине на руска страна, начело с духовата музика

Що лъжеш бе, а да, защото си нещастна мурзилка, духовата музика ще е за теб.

Чети, учи и не пиши глупости

НАТО се разпада. Бай Тръмп няма пари да издържа военни бази по света. Освен това урагани удариха САЩ и нанесоха щети за стотици милиарди долари. Милиони жители на САЩ нямат електричество и живеят в отминали векове. Но Русия не е виновна за това

ела ни "на гости" щом се разпада, да видим кой колко се е разпаднал.

Бай Ердоган ще ви дойде на гости. При него няма празно

Ми напоследък много гости дойдоха. НАТО любезно дава да му сайдисват жените. Храни ги безплатно, дава им безплатно жилища. Това ако не е свръх успешна инвазия, здраве му кажи!

Добре де какъв е тоя рев,само преди дни завършиха натовските учения по руската граница?

Руската реклама бачка на пълни обороти.