МС одобри 15-те млн. лв., които спряха протестите в БАН

Правителството одобри споразумението между Министерския съвет и БАН за предоставяне на допълнително 15 млн. лв. за 2018 г.

Обратно в новината

Коментари - МС одобри 15-те млн. лв., които спряха протестите в БАН | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия от БАН защо не свършат нещо по-просто и полезно за обществото вместо някави абстракции? Предложения: 1. Да ограмотят съгражданите си софиянци, че се казва "говорим", а не "говориме". 2. Да минат по казината и да тестват и анализират всяка игра за случайност. Да изчислят параметрите (предимство на казиното и дисперсия) за всяка игра както и оптимална стратегия за всяка игра на умение (покери, видео покери, блекджека е ясен). Не е лошо да предложат и стратегии за атака на джакпотни системи (равновесна точка - стойността от която играчът има математическо предимство, мениджмънт на парите - необходима банка, големина на залога. Да издават месечен бюлетин за актуалните условия в казината. 3. ...

не можахте ли да намерите тези 15 милиона??? Или на всяка цена първо искате да доведете хората до пълно отчание, да се изгаврите с тях, а вече след това да им подхвърляте и парите.

По добре да ги бяха дали тези пари на висшите училища, поне някаква работа вършат макар и с лош матриал, пък то на БАН, ша потънат там кат в бездънна каца, догодита пак ша въстанат щото ще им хареса баницата

Абе аз и сега се чудя каква би е далаверата от E=mc², каква икономическа възвръщаемост има в това? Дайте тия пари за футбол и закрийте науката, туй то!

Не се чуди, не е от бан!

Да не би да е от БФС туй ньещу?

за научния "маясъл".

Дано се задавят с тези немъчени народни пари дебилите в бан. Лапачи, изяли над милиард и половина от данъкоплатците за последните 25 години.

Къде по-добре тия пари да бяха отишли за изхранване на полуграмотни вресливци- производители на екскременти, дааа. Не са много но и до тебе можеше да е капнало нещо вместо да издържаме малка група хора дето знаят това-онова да има кого да попита човек, когато не знае. Ама такива като тебе нали знаете всичко, що ви е да питате.

да им ги бяха дали предварително за да те настине навън "научната мисъл". Тя дава "плодове" само под държавен климатик.

И за какво ни е БАН сслед като аз не съм чул и за едно велико тяхно откритие, а само чух по Господари на ефира как тестват до колко може да се пие мелнишкото вино. И накрзя, след като усвоили едни пари стигнали до извода че: Да, мелнипкото вино може да се пие... Е, за какво да даваме и две стотинки за тях? Пък и науката ли е баш най-нужното нещо на България сега?

Нали гледаш "велики научни открития" като футбол, политика, биг/вип брадър и хонорарите им там. Иначе ако я нямаше науката лекарите щяха да ти правят колоноскопията с пръст!

Ама там парите не са от държавата. Тази разлика разбираш ли я?

15 милиона на БАН И Кабинетът подкрепи Хюветфарма в проект за близо 300 млн. обственик и изпълнителен директор на "Хювефарма" е Кирил Домусчиев. БРАВОС! Браво на правителството, което Домусчията си назначи.

Най-късно до март ще са осъществили студен ядрен синтез, а за добиването на кило злато ще са нужни две купи шлюпки от семки, издъвкани от професорите, докато усвояват средствата ;) "Не ме е страх от големи разходи, страх ме от малки приходи" - така казваше един умен човек, дето не е стъпвал в БАН.

И пак същият е казал :По-скоро бих наел човек с ентусиазъм, отколкото такъв, който знае всичко.

Това са едни ФЕОДАЛНИ СТАРЧЕТА, които не вършат никаква работа и трябва да бъдат пенсионирани. Какви 15 милиона им давате, кви 5 лева?

Пожеланието ми е от тия пари да останат малко и за къщичка за циклотрона дето мухлясва на склад не знам коя година вече. Той не че мухлясва защото толкова няма средства за една колибка за него разбира се, стои там защото тръгне ли ще пресъхнат сума пари за разни серливи "вносители" на контраст за ПЕТ сканери и т.н.

не им требва. Що да му водят амортизационни.

Стои си и мухлясва, но ти е бедна фантазията какви хонорари получават директорите на ядрения само за оперативките дето си правят през месец за "планиране и координиране" на колибката. Ами ако я направят какво ще "планират"? А и веднага ще им го вземе държавата, щото научен института не може да е продавач на каквото и да било.

Докога ще ги държим тези хрантутници, лешпери и готованци? БАН отдавна се е превърнал в удобен пансион за хора, симулиращи дейност, които дори не си дават труд да ходят на работа но пък си им върви една малка заплата. Колко научни открития има БАН? Колко нобелиста има? Защо бизнесът не ги търси? И най-накрая за какво по дяволите са им повече пари, са сгради ли, за коли ли, за какво? Въобще крайно време е да се приключи веднъж завинаги с този комунистически мастодонт, с този остатък от черното съветско робство, нямащ никакъв аналог в свободния свят, с тази хранилка за мързеливи личности, с тази социалка за готованци и сградите да се използват по предназначение. Или за отдаване под наем на фирми или направо да се продадат

А университетите не искате ли да закрием ? А началните училища ? Закривайте си ги на запад !

пък вижте на колко население колко юниверситета се падат..нии да не сме Калифорния! После основният не може и да смЕта. Вече не му заверяват баланса. /де да беше баланс, а то каца с мед/.

Аман от вресливи специалисти ей. БАН е създадена преди въобще да има съветски съюз и много преди съветската окупация на БГ. И остава единственият практичен начин в БГ да има някакъв минимум от хора, които ако и да не правят наука то знаят кое къде е в науката в момента та има кого да попита човек. Опитай да намериш кого да попиташ в страните от третия свят дето си нямат такъв "мастодонт", дето въобще не е непосилен като цена за обществото ни.

Браво на МС! Ха сега учените да покажат какво могат!

командировъчни.

Очакваме космически резултати и ще оценяваме....

да, софийски университет наистина точно така се виждат. то затова си останата само те - еврофондовете едва стигнаха за тяхната лакомия тея 10 години, а селтака там не е в състояние, интелектуално или образователно, да създаде плодородна среда за друга икономика.