Последно: 36 г. затвор за убийците на Борилски

Върховният касационен съд потвърди осъдителните присъди за убийството на студента Мартин Борилски. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Обратно в новината

Коментари - Последно: 36 г. затвор за убийците на Борилски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АЙДЕ СЕГА ПРИ МАНАФИТЕ ХЕ -ХЕ-ХЕ

Само за това, че бяха обявени за общонационално издирване трябва да им прибавят поне някоя година към присъдата.Навсякъде,ако се скриеш от правосъдието автоматично ти се увеличава присъдата,но не и в България.

Срам и позор за Българското правораздаване.Какви са тези смешни присъди?Това е правен абсурд!Няма ли най- после някой да разпертушини тази съдийска сган!

Ха-хаааа .... ! Пънаха ли се франсетата! Пънаха се! Ната....вахме ли им го! ....... им го! Правосъдие искали, наказания, ДОЖИВОТ БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ! Айде, холан! Натрихме им носовете! И сега какво? Ами първо приспадаме .... колко? 3, айде да са 5 години, лежани в следствието. После ще потърпят 2, еее хайде, де, половин година в обща килия,зер да ги опазим от лошо влияние. А след това .... програмки за работа навън = в кантората на тати, добро поведение, 2 работни дни = 3 лежани, туй-цък, онуй-цък, и .... О, ПРАВОСЪДИЕ, след 3-4 години са пак сред нас, да работят за ползу роду! Амин! Извинявам се за богохулството! И все пак за 3-4 години роднините могат да съберат за снайпер и да го разучат, нали!?

Точно това си помислих и аз, напълно си прав, тия няма да лежат и 5 години.

Проверете случая по-внимателно! Тези юнаци не са лежали за тези 10 години и 1 седмица в ареста! Дори 1 седмица! ще си ги изкарат и 17-те години в затвора за радост на загорелите рецидиви там. Жалко, че наистина за такова жестоко убийство не са им дали повече.

И вярно, набива се в очи въпросът - кои бяха тези съдии, които неправилно и несправедливо оправдаха убийците? Само за сръчния журналист, този въпрос няма значение... Нито дума за тези всъщност герои на статията. Да, последните, които ще се оправят, ако стигнем дотам, са журналистите на България! Не бързайте да плюете срещу съдиите.

.............Процесът бе преразгледан и бяха открити множество пропуснати доказателства срещу тях. ......... Какво да говорим повече... Добре, че са франсетата.. иначе тези боклуци утре може да вземат още един човешки живот ..

Смех... Явно таткото пак е задвижил връзките и подлогите са угодили...

След още 10 години може и да има и осъдени за студентчето пред Амнезия, , както и за десетките други углавни дела, освен ако не мине номера който при тези явно не мина - да се потули делото. Колко му е, не е като да липсват подкупни съдии и прокурори. Смях, 10 години ли събираха доказателства? Или 10 години им трябваше за да ги разгледат? Това в страните които никога няма да достигнем отнема 2-3 месеца, а бързите процедури при явна вина - 2-3 седмици. Да ни е честито.

А ако не беше се намесила Франция? Щеше да им се размине. Егати смешната държава - да чакаме други държави да следят за спазването на нашите закони. Няма се оправим никога.

ABE VIE S AKULA LI STE BE.......BAHTI I DARJAVATA......KAKVI SA TEZI POSRAMNI PRESUDI.....I KATO IZLIAZAT POSLE DA UBIAT O6TE NIAKOI.......EGATI I ZAKONA DETO IMAME....BRAVOOOOO.....PROSTI HORA STE VIEEEE OT SUDA....AMA TOI ONIA OT GORE GLEDA....

изроди мръсни,и доживотна ви е малко

СРАМ тези съдий който издадоха тази смешна присъда ще живеят ли от сега нататък спокойно може би са им ПЛАТИЛИ СУПЕР нека и техните деца да имат същата съдба като убитото момче СЪДБАТА ВРЪЩА ЗАПОМНЕТЕ ГОСПОДА

цитат-умъртвен с 93 рани с хладно оръжие и удари с тъп предмет- трябва да лежат 93 г.

Възникват много важни въпроси/ поне за българското общество/. Кои са съдиите оправдавали убийците на Борилски? Какви са били мотивите им? Ще има ли разследване за мотивите на оправдателните им решения? Има ли сила в нашата държава, която да поиска такова разследване. Ако на всички така или иначе е ясно, че решенията им са били в разрез на всякаква логика/дори не говоря за очевадна корупция/, ако от това не следва, че тези съдии са некадърници най-малко, то каква е логиката да продължават да са съдии. Няма ли сила в БГ, която да подложи на обществен дебат престъпно невежество на определени съдии в съдийското съсловие? Това не е ли обида за множеството почтени хора в тази професия? Няма ли профсъюз на съдиите в БГ, който да потърси сметка на ВСС, който не предприема адекватни мерки срещу провалили се членове на българският съд? Не е ли престъпление бездействието на този върховен орган срещу престъпления извършени от хора, които пряко са отговорни пред ВСС? Има ли сила , която да накара ВСС да излезе с обяснение на тези и други въпроси, които обществото в България задава? Има ли такава сила???

Ето я българската "правова държава"!!! Въпросът е- може ли Франция да застава зад всяко дело и да "поправя"българските съдии?!? Кога ще имаме нормален съд,който ще е точен и некорумпиран ?

още едно доказателство да бъдат разпердушинени самозабравилите се арбитри, оградили се от закона - комунизъм и безнаказаност в рамките на една отделно взета каста.

Сегашните съдии (включително върховните) са кадрите на СДС от 90-те години и са набирани и назначавани от юристите-съзаклятници на нетолкова "нежната" революция от ноември 1990 ( Филип Димитров, Сталийски, Джеров, Иван Григоров, Соколов и др.) под директното ръководство на посолството на САЩ. Те нямат нищо общо с никакви комунисти ....

Трябва да си намерите аргументите на съда, който ги беше оправдал. Ще има над какво да се посмеете.

а по 10 години пандиз за съдиите които са ги оправдали на първото дело няма ли да има?

Какво 10 години по 10 000 000 лева глоба и конфискуване на имуществото и жените им трябва публично порицание и убийство, чрез замерване с камъни за боклуците!

У нас няма правосъдие. Нашето е кривосъдие, защото винаги делата се печелят от закононарушителите. Т.е. съдът закриля закононарушението. Когато в едно общество няма наличие на елементарна справедливост, то това общество се превръща в своя антипод, т.е. то е анти общество. Изходът за една такава структура е летален. Така че, ако България загине, то демографският проблем ще е само следствие на този процес. Първопричината за този процес е пълното отсъствие на обществено устройство и наличието на абслютно и съвършено БЕЗПРАВИЕ. Основна заслуга за това състояние на нещата има БКП=БСП.

И за какво да плащаме данъци на нашите подкупни помияри - трябва да плащаме на Франция...

Сега и ако си свършат работата магистратите с депутати, бивши министри, министър-председатели и сателитети им, а да не забравим и колегите им от съдебната система, които си "купуват" имоти на Черноморието за без пари и неискат да ги връщат на общините наглеците. Само затвор за такива и справедлива присъда. Е тогава ще станем ЕВРОПЕЙЦИ! Дано доживеем този момент.

Ми направо да наемат френски следователи да им събират доказателствата ... само по едно дело да е - срещу Доган или някой подобен ... толкова неща ще излезнат наяве, че няма да има нужда от други разследвания ...

ТЕЗИ ИЗРОДИ....ПРИСЪДИТЕ СА ТОЛКОВА НЕАДЕКВАТНИ.....НЯМАМ ДУМИ.

Това са думи на френския министър на правосъдието: "И най-добрата полиция в света не може да предостави достатъчно доказателства за българския съд." - е какво мислите!!!????

За българският съд доказателствата винаги са малко, защото подкупите винаги са големи. Поздравления за цитата.

Честито на всички онези, които 10г. чакаха, надяваха се, но бяха загубили надежда, че ще доживеят накаква форма на възмездие!!!Почивай в мир Марти!!!

10 години за осъдителна присъда от българската съдебна система.

Ех, сега и да ги изпратят да си излежат присъдата във Франция... да всеят малко радост в сърцата на по-тъмните и по-светлите френски затворници...

БОГ да пази правителството на Република България, бъдете живи и здрави.

Пак ли те изпуснаха от Карлуково?

Ти ако беше нормален нямаше всеки път да апострофираш човека. Всеки има право на мнение. Май си по-излопал от него.

Merci beaucoup, France! Иначе нямаше да има възмездие за уродливото потомство на комуноидната номенклатура.

Ако не бяха французите нямаше да чуем за това престъпление. Наказанието е малко в сравнение с деянието. Трябва да се осъдят тези които се опитаха да прикрият убийството.

Съдът ли трябва да търси доказателствата или някой друг трябва да ги намери и да му ги представи по съответния начин?

Да, и съдът трябва да търси доказателства - под формата на експертизи или дори да върне делото за доразследване, ако има някакви съмнения. Съдът е последна инстанция и затова трябва да е прецизен, от неговите решения зависят съдбите на хората. А за конкретния случай - май от Франция всичко бяха дали, а нашите "органи" се чудеха как да покрият нещата.

Когато се води съдебно дело се извършва съдебно дирене. А по отношение на доказателствата - не ви стигнаха тези открити от френската полиция, така ли? Евалла, машалла, бравос и т.н. Разбирам да водиш някакъв спор, ама когато и на децата им стана ясно за какво иде реч още да се правиш на интересен - това е диагноза. В статията става въпрос за пропуснати/съзнателно/ от съда доказателства, които са били представени, но не са взети предвид. Как иначе щяха да издадат оправдателната присъда първия път. За това нямам думи. Само един въпрос - този човек още ли е съдия?

С тази присъда само се потвърждава официално, че в България правораздаването е според имущетвото на подсъдимия или неговите родители. Законите и правилата действат, доколкото да се преразпредели доход и имущество от заможни съгрешили граждани към т.нар. правораздавателна система. Родителите на жертвата да не реват - вендета трябва, справедливост в България няма

Единият боклук е син на варненски магистрат,та затова е била оправдателната присъда.Сега обаче е ред на висшият съдебен съвет да провери варненските си колеги.Има ли злоупотреба ????

Съдиите допуснали този срам за България следва незабавно да бъдат отстранени и им се потърси наказателна отговорност за престъпно бездействие и умишлена небрежност. Знам, че е обречен подобен процес - все пак това е прословутия модел Софиянски - за некадърност и недоглеждане никой не може да бъде обвинен. Нали все това ни обясняват - който не работи, той не греши. Странно, защо тогава са високи заплатите - нали се предполага специфични знания и умения, отговорност, професионализъм. Сега, както е всеки идиот в България с диплома за някакво висше образование се назначава и действа без да носи отговорност и без последствие от делата му, ако изрично не е упоменато в закон, че е престъпление. Е, дерзайте българи и изучете/ купете диплома на децата - все ще ги вземат някъде

Що бе, всички висшисти ли са ти виновни, или имаш комплекс накакъв?

Хайде сега да видим колко ще получат тези за момчето при "Амнезия"

А познай кога ще им стигнат доказателствата по това дело!? Тук Франция няма да следи. Българио, Българио - за тебе те умряха и едничка бе ти за тях!

Сега да намерят подкупните съдии които ги оправдаха предишният път и да ги бутнат и тях за няколко години на топло... Интересно как в тая страна ако си съдя и пускаш престъпници на свобода не носиш никаква вина за това. Това тябва да се промени от днес!!!

Браво на Франция, а не на Съда. Не се заблуждавайте, тия нямаше да бъдат осъдени, ако не беше вдигнат шум.

ако не се бяха намесили от Франция, тия двамата щяха да си развяват байрака като напълно невинни

Абсолютно си прав. Това е правосъдие???? Едните ги изкарват невинни, другите ги осъждат на 19 години... Възмутена съм. За всяка оправдателна присъда, основана на връзкарство, за съжаление, не може да се намеси някоя държава.....

Добре, че са французите, че да има и "изпросена" справедливост и в България!

Гледам и не вярвам на очите си. Дотам сме стигнали. Но все пак браво на съда. Този път.