И двамата подсъдими влизат в затвора. Георги Желязков ще трябва да излежи в затвора 19 години, а Стоян Стоичков - 17. Двамата са осъдени да платят 120 000 лева кръвнина, както и лихвите и разноските по делото, съобщиха официално от съда, предаде БТА.
Майката на жертвата обаче настояваше за доживотен затвор.

През февруари Апелативният съд във Велико Търново осъди двамата за престъплението, извършено преди 10 години - на 18 юли 2000 г. във Франция.
Това стана, след като преди това Желязков и Стоичков бяха оправдани, но това предизвика бурно възмущение от страна на Франция. Процесът бе преразгледан и бяха открити множество пропуснати доказателства срещу тях.

Обвинителния акт е изготвен на базата на събраните на досъдебното производство доказателства, които са дали основание за извод, че двамата подсъдими са били на местопрестъплението, се казва в мотивите на Върховния съд да издаде окончателната присъда. Магистратите са записали в постановлението си, че колегите им на предишната съдебна инстанция правилно са оценели действията на Желязков като корист - в морален и материален план, а на Стоичков - "да помогне на лидера си".

При произнасянето на присъдата през февруари двамата подсъдими не се явиха в съда, а след това изчезнаха и бяха обявени за общодържавно издирване. След почти 10 дни те се предадоха и заявиха, че не са се крили.