Eмбака пред съда: Падна ми пердето, не исках да убивам

Емил Първанов-Ембака, подсъдим за убийството на Николай Чивиев на магистрала "Струма", за първи път даде показания пред Окръжния съд в Благоевград.

Обратно в новината

Коментари - Eмбака пред съда: Падна ми пердето, не исках да убивам | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ембак ами преди да ти падне пердето ЧИИ ГО ТЪРСИШ НА ТОЧНО ТОВА МЯСТО? или си голяма работа и може да си джиткаш от където ти сърце иска? Пич за тебе само смъртна присъда ще те оправи ..... ти да видиш тогава кво перде се спуска !

да му се разпродаде недвижима и движима собственост за обезщетяване . Така че има варианти То е ясно , че тоя потен вода не е пил.

дано да си получи заслуженото, или в този живот или завинаги да гори в ада

Не ми пука за този боклук. Дълги години затвор му пожелавам. За назидание на други подобни на него.

FuckTheEU

Само да попитам, този адвокат марковски, как заспива вечер знаейки що за отрепки защитава?!

"Парите не миришат"!

Бай Ставри ще му закачат пердето наново!Да му стои като поличка!

не си спомням = лъжа

Абе и друго е вярно - там по македноско не се церемонят много. Атакуваш жената на някого - а фани тая ножка или тая тояга. Бил от чуждестранния легион. Абе той и югославският крал Александър Караджорджевич е бил 'много важен' 1934-та година, но на македонците не им пука. Не го оправдавам Ембака, ама да видим дали истината ще излезе за тая история. Защо се е крил и дали се е пазил от ортаците на убития, дано се подразбере. Мир на всички!

Този ни взе за канарчета!

Колко нагъл и тъп трябва да си, та единственто което можеш да кажеш като обяснение за идиотщината си да е: ,,падна ми пердето,,... Такива хора според мен са чиста проба ,,измет,, в обществото ни, и с тях трябва да се постъпва по съответния начин.... (да се ,,измитат,, и да се събират в ,,контейнери,, за измет....). Пък нека там им ,,пада пердето,,....

,"... 47-годишния строителен работник Николай Чивиев, тъй като той не му позволил да премине с автомобила му през ..." Послъгвайте умерено, та да ви се вържи някой! Псевдоохланителят не е бил "строителен работник", а причината за удара с камък е съвсем, съвсем друга!!!

Лошото е,че поводи за "падане на пердето"в живота ни-колкото щете.Ежедневно,по много пъти на ден. Може и да не е искал да убива.Може и другият да е бил в пъти по-агресивен от необходимото.Но фактът е,че мъж на 47 г.,е бил убит. И двамата са приложили саморазправа,за нещо дребно и незначително.И двамата са били титани в глупава ситуация.Единият е под земята. Ако всеки и навсякъде,по дребен повод,без повод или "основателен"повод му пада пердето и убива,къде ще му излезне краят?

Мутрите разговарят помежду си само с паднали пердета и поради тази причина доста оредяха.

Какво други да се каже, освен, че този Ембак е кръгъл глупак..?

Убитият бил строителен работник... Пак измишльотини. Началник на охраната и бивш командос

Е като дойдеш при нас и на нас ще ни падне пердето и ще видиш!!! Дупе да ти е яко!!! За клецане!!!

абе по-добре в затвора 10-на години и пак навън жив и здрав, отколкото в гроба. Ембака е тарикат и има познати навсякъде, в затвора ще си е като у дома, не го мисли.. Нито после ще плаща издръжка някога на когото и да е, никога няма да работи на трудов договор за повече от 250 лева, или в чужбина издръжка НАНАЙСИ за Никита Хрушчов.

Ами и за Ембака куршум и работата е квит. Колко по елитни и мастити тарикати от него ядоха хурката, та този селтак ли няма да я изяде и той?

Ако се съди по коментарите по-долу,България ЯВНО е страната с население ПРЕСТЪПНИК и НАГОРЕ. СЪВЕСТ, СПРАВЕДЛИВОСТ, МИСЛЕНЕ явно тук не са на почит.

"Падна ми пердето, не исках да убивам" Поредното жалко обяснение за случилото се. Значи човека ги спрял потупал колата с палката за да не минават през участъка.Ембака излязъл разярен за да се разправя до момента в които легионера като животно не почнал да троши колата,заради което Ембака се уплашил и побегнал докато не решил да се върне и да замерва човека с камъни при което го убива. За мен лично тия обяснения са абсолютни глупости,но това си е мое мнение и въпреки това си остава факта че има убийство и че Ембака се е укривал 4 месеца(за които не съжалява).Тъй че не съжалявайте толкова господин ами аз при самозащита и лесно се паля и просто се случи.

определено умствения капацитет на ембака не е впечатляващ. това, че си нарушил закон за движение, не означава, че някой има право да ти троши колата, жената и теб. това си е неговата теза за защита. може и да не е така, но може и да е прав и да е убил при самозащита.

как ще убиещ някого при самозащита, с удар с камък в тила, докато той се отдалечава от теб, как ще стане тази работа, ако си много дрогиран, може и да си повярваш, ама иначе няма как...

Убития си е търсил боя, но се е стигнало до убийство. Няма да го осъдят много.

Ама се кри няколко месеца.

Да каже като Влайков, че съвестта му е чиста и ще го пуснат.

в панделата завинаги.

... вместо перде - тенекиени гащи по-добре...

Ние сме само двете, строителна работничка в BG! Лили Павлова -Свинетката и аз, баба Тодорка

Аз не съжалявам, че ще те вкарат в затвора.

Наказанията според БГ законодателство не са с цел отмъщение. Помисли малко по въпроса.

Значи да простим и да забравим? Или?

Незнам ,но на мен поне ми изглежда, че наистина не е искал да убива. Може да изглежда като криминален тип, това е съвсем друга тема. Никой не знае какво точно се е случило. Ако при делото се изясни - евала на нашия съд(казвам го сериозно). Това е случай при който няма да има протекции отгоре, защо съдът поне да не демонстрира висше майсторство. Претенциите за огромни обезщетения на пострадалото семейство ми изглеждат странно. Все пак за убит по невнимание лекар и инженер - я платят нещо, я не, а за някаква бивша горила - стотици хиляди левове???

не се кахъри. масата обича да осъжда по настроението от медиите. аз не съм бил там и не знам как са се стекли обстоятелствата та с лека ръка да обявя кой е виновен. явно повечето драскачи тук са били там и знаят.

Това щеше да важи и хората щяха да го приемат, ако се беше предал веднага, а не се беше укривал четири месеца.

Тотаратор, човека е бил дингил, от Френския легион, перки му е показал, колата, му е потрошил, жената, и детето му е уплашил, само нашия човек НЕ потрепнал! Некакъв там прос македонец с РБ самосъзнание, и ето ти как става: между очите като Давид, с камъка!

А 4 мес.укриване,пак ли заради падналото перде?

Укривал се е от "колегите" на оня боклук от легиона! Тях за това ги бива да се правят на Рамбовци, когато са в глутница.

Не подминавай факта, че не е задържан, както се споменава в тази публикация, а се е предал, а според закона, въпреки, че се е укривал, щом се е предал, се приема, че доброволно се е предал, т.е. че съдейства на т.нар. органи и в един момент при определяне на наказанието това ще е смекчаващ вината факт.

Ако Чивиев се беше обадил на полицията, вместо да преследва Ембака, щеше да е жив и да свидетелства по делото за нарушение... примерно. Сега, на каквото и да осъдят Ембака, Чивиев от гроба няма да излезе.

Може ли да се изкажа философски - Чивиев си го е търсил цял живот, ходил е в легиона - какво значение има дали тук от ръката на дребен мафиот от селски тип, там от подобен нему елемент или при мисия от някой снайпер на противника? В общи линии съдба човешка - каквото търсиш намираш. Не точно както ти се иска понякога, но все пак.

Това гУвно на снимката трябва да изгние в затвора. Сега кой ще отглежда тези три деца?Държавата ли? Не коментирам кой е виновен. Щом този тулуп му е адвокат ЗНАЧИ Е ВИНОВЕН.

Що са ни гръмниш?! В Щатите това си е чиста самоотбрана срещу въоръжен дивак. Отбраняваш се с каквото ти попадне под ръка, а удар с камък при такава ситуация е с непредсказуем резултат.

АБре "щатски" . В щатите ако се покриеш за 4 месеца след убийство и господ не може да ти помогне после пред съда. Големи разбирачи се извъдихте.

Аз съм баща. Преди много лекомислено се палех, но след като създадох семейство, се опитвах, а и успях да се "загася" и преди да реагирам какви може да са последствията и кой ще се грижи за семейството ми. Всеки път когато си го помисля и си викам "майната му" и се оттеглям, защото един миг невнимание и после цял живот смърт.

Ами разумният баща не би влизал на забраненото и би карал по-внимателно, но на снимката не виждам токова мозък. Все пак при агресия срещу семейството ти - би седял и чакал да ги избият евентуално ?? В такава ситуация - и аз бих опитал да хвърлям камъни , за да отклоня вниманието на бесното куче/вълк или мечка. Това, че е казал, че му е паднало пердето не значи , че е така. Според мен този Ембака не е в състояние сам да оценява действията си, за да е мерило. Няма много в черепната кутия все пак.

Адвокатът на Ембака го съветва лошо! Ембака е действал съвсем правилно, а боклукът от легиона си е получил заслуженото - може би малко предозирано, но със сигурност не за пръв път се е правел на мъж пред по-слаби от него. В случая тотално е превишил мижавите си правомощия - негов да беше пътят пак не може да действа така брутално! Ако някой нападне семейството ми, ще реагирам адекватно, без оглед на последствията!

Нали се сещате, че от всичката тая наша злоба, на която и нормален човек в един момент му превърта бушона и направи глупост накрая печелят адвокатите и прокуратурата.

voknid

Още малко сълзички пред съда, и ще се окаже, че е било неизбежна самоотбрана. Горкия човечец - пуснете го да си ходи дома!

това е тезата на едната страна. явно познаваш ли доказателствата, щом я осмиваш... драскачи като тебе бол.

Ако Ембака беше на мястото на убития, тезата на хората щеше да е същата.

Правата и задълженията на строителен работник, пък дори и на охранител на строителен обект са доста по-различни от преследване и залавяне със сила. ако наистина този ембак е бил преследван, бит той и жена му, а колата потрошена, то той в случая се е защитавал. този ембака не ми се вижда много стока, но това не го прави виновен по презумпция. може да бъде съден за нарушение - преминаване в забранена за движение лента, и то само ако е законно сигнализирана като такава. не съм бил там не знам какво е станало, а в тази ситуация всеки ще търси своя интерес. убития нямо кой да го върне, но все пак може и той да е провокирал саморазправа с физическа сила. нека съда да реши.

Правата и задълженията са за всички, включително и за този индивид. Защото цял живот не е спазвал правила и задължения и се мисли за нещо повече от обшеството, затова сега трябва да си понесе последствията.

Иван Петров

в момента го съдят за определено деяние, а не за житейския ми път и неговите последици за околните.

Кът са палите - носете си пожарогасители

като теб, отзад ли?

Въпросния Ембак явно ти е много близък така отчаяно да го защитаваш . Роднина ? Гадже? Ембак?

С тези темпове на правосъдието ще го хване някоя давност. Сравнително прост казус се влачи 3 години и 3 месеца. Явно когато не могат да го "издоят" - защото ще се размирише, на правораздавателите не им се работи.

Всичко си е до инстинкта ! И аз се паля лесно и на няколко пъти съм бил на косъм да убия човека който ме е провокирал , но в последния момент ръката ми винаги е замръзвала преди да нанесе фатален удар !

Всичко си е до камбанария... палел се бил лесно... ами гориш...

Чудя се Марковски как спи нощем? Дали има нещо като съвест, което да му позволява да спинка!

Че Марковски е най-големият престъпник.

От кога тълкуването на законите, които не си писал и приемал ти, се води за престъпление?

Тоя дърт прилеп не спи въобще. Само смуче ли смуче ..........

В случая Марковски е прав! Който има семейство, ще разбере много добре действията на Ембака.

Ембака е за затвора, ама Чивиев що се прави на мъж - преследва, засича, бие... при условие, че няма никакво законово право да го прави? Това има право да го прави единствено полицията. Ааааа, сетих се - полицията си пита дедовия. Та народът сам се оправя - с бухалки, камънье и дръвье.

Именно полицията има право да си върши работата, но явно не е задължена.

Абе, тя е и задължена, защото ѝ се плаща за това. Ама не си изпълнява задълженията.

И защо е за затвора?! Напълно законна самозащита, при това другият е бил въоръжен с палка, с която можеш да убиеш човек, особено ако си с неговата подготовка и тъпа кратуна!

За затвора е заради други негови действия в миналото. Нямат нищо общо със случая.

Живеем в пародия на държава. Този влязъл в строящата се магистрала, щото" видите ли кой съм аз?", а пък убития го гонил , засичал, тръгнал да го бие ..., защото " и аз не съм случаен". Ако бяхме нормална държава, просто щяха да му запишат номера и да го глобят. И не само глобят, а и щеше да си плати глобата.

Дивашка работа! Сега кръвнина ще искат, а правила нещо, култура малко, мисъл така ... че онова е човек и не може с камъните по него. А бе дива работа и такива последствията. Жалко за всички участници и дано се цивилизиваме малко !

Eмбака пред съда: Падна ми пердето, не исках да убивам Когато в една съдебна система без "перде" ти падне "пердето" и убиеш, обикновенно те оправдават.

то никога не е било окачено - това перде. Има физиономия на лишен от мисъл и възпитание, елементарен и примитивен двукрак

И убитият примитив не е действал като нобелов лауреат за мир.

и аз не съм красавец, ама ако убия при самозащита ще търся оправдание!

А ние ще ти търсим доживотна. Очевидно не само не си красив, както казваш, но си и потенциален убиец.

Ембак ти ли си бре?

Дано на съдията му падне пердето и да го наембачи до живот.

+ 1000000000! Много точно си го казал, евалла!

Ха дано, ама надали

е, па беше ли там, та да знаеш кво е станало? или щото ембака изглежда като дребен престъпник, пък и дори да е, значи е виновен в случая по презумпция?

Казваш умрелия- умрял , живия- жив. И явно умрелия е виновен , щото на живия му паднало пердето.