ИД изби над 300 души от племе, сред тях десетки жени и деца

Бойци от "Ислямска държава" са убили 322 души от иракско племе в провинция Анбар, включително десетки жени и деца, чиито тела били изхвърлени в кладенец.

Обратно в новината

Коментари - ИД изби над 300 души от племе, сред тях десетки жени и деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

?!!!

Някой изобщо задава ли си въпроса кой работи в тия страни и как се произвежда нефт, суровини, храни и т.н. Някои ще кажат ами храните се внасят, ами от къде пари и то не се плаща с фалшиви хартиики, ами със злато, долари, евро и нефт. Що САЩ и ООН не спрат достъпа на храни, лекарства и други материали за ИДИЛ и сами ще клекнат. Щото сега ни се разиграва цирк. Цирк с разни самолетчета които правехме в кръжоците през времето на Тодор Живков.

направо им кажи че в арабския свят и при мюсулманите особенно радикалните робовладелството е нормално и прието и реално робите работят.

може ли малко по-сериозно и без нацистко-антисемитски изцепки ? този Сюлейман конкретно не е никакъв евреин, а турчин с еничарски произход: нищо чудно генетически да има сръбска, българска или гръцка жилка.. но не е това темата

финансирани са от русия - виж с какви оръжя се бят освен това русия е единствената силна страна която си трае като стане дума за тях, за нея е удобно те да са активни и да трепят хора, за да може вниманието на света да бъде насочено натам вместо да се противят на анексирането на украина.

Точно на тази снимка,оръжята,не са руски..... Освен това,може да се предположи,че руските оръжия са взети от складовете на сирийската армия!! А камионетките,върху които слагат 30 м.м. картечни оръдия-руски ли са според теб а??Защото,те не са на въоръжение-дори в сирийската армия!!А повечето,са граждански версии...Я им обърни внимание,да не би да са произведени в САЩ евентуално.... А-Маккейн,`дето обсъждал "демократичното" бъдеще на Сирия с водача на ИДИЛ,и се изтипосаха на снимки-сигурно е КРИПТОруснак внедрен в Сената от "злобното джудже" Путин,нали?? Абе много интелигентни се събрахте днес тук бе.... П.П. Руснаците,попитаха защо няма санкции,срещу тези които купуват петрол от ИДИЛ.... Пълно мълчание за отговор-същото както и с Боинга..... Видиш ли,ИДИЛ продава евтино,и подбива цените!!Така,може би ще пострада и Русия-така,че защо да има санкции от "Запада"?? Едно е "ДемоКРАДЦИята"друго са мангизите.....

МакКейн определено работи за Путин. Дали го прави съзнателно и в договорка с руснаците или просто е много тъп не е от съществено значение.

Лайте, простаци безпросветни, лайте!

Защо не се споменава че ИС избиват малкото останали християни в Ирак ами се премълчава това и за кое племе става на въпрос?

Не виждаш ли какво става? Всички знаят какво става но никой не прави нищо да ги спре. Вчера Канада направила удар, нейн ред ли е било, това някаква лотария ли е и се редуват. Няма желание за по масиран удар, затова оставят тия да колят наред докато се достигне критичната точка. Отделно това е огромен удар по шиитите, който са по малкото зло, и на които разбира се запада ще подаде ръка след известни "обещания". Да не забравяме проекта "Кюрдистан". Общо взето смърта на десетки е драма, на милиони просто статистика. Играта "ГеоПолитика" е представена от най-грозната И страна.

Да не се окаже само след време, че въпросните главорези "само" са присъствали по тези земи. Имаме си едни такива учебници в които турците били "присъствали" по нашите земи и то като османци.

Ако почетете малко книжки,исторически хроники няма да пишете заучено поднесени изречения. Нечетящите са доста смешни хора. Я,да вземеш да прочетеш история за Османската империя и кога става светска Република Турция. Ма,и лаете даже.Всички се възмущавате,вземете направете бунт тогава,да сменят съдържанието в учебниците по История. Същото врякане като за Хелуин-чиста проба провокация хората да се делят на нам-си-кви....

главата за краката, история не се пише с голяма буква драги читателю. На колко чашки си?

Какво племе в Ирак? Там е имало история преди повечето места по света. Или е по-добре (от неграмотност или поръчково) да говорим за някакви диваци, та да не ни е жал, когато ги убиват?!

Племена и сега има там. Племена, кланове, дори някои живеят в родово-общинен строй. Историята там в Ирак е има само че арабските племена започват да се консулидират и оформят като държавни формации халифати след 600 гоина след Христа. След разпада на Римската империя и появата на мюсулманството. Племенните съюзи и сега съществуват.

сефте нали хамериканците с тяхната доброжелатена клоалиция им пускат бонбончета от въздуха...

Изнасилен от 22 ЛМ (Лебийски Манафи), ОТ, "Демокрацията" леля Дочка

Джон Маккейн и шефа на Ислямската държава Абу Бакр Ал-Багдади са приятелчета. Има снимки на двамцата. Въпросът е, кой е по-големият враг на Сащ, Абу Бакр Ал-Багдади или Джон Маккейн?

Я дай тази снимка, къде е? Откъде е, източник, материал, автор? И разбира се- от кога е? Някои от вас са полудели на тема световни конспирации, и вярват на всичко, което звучи колкото може по-странно! И другите се хващат, защото "е доказано неоспоримо", или пък "защото и децата вече знаят", или пък "еди кой си казал "истината"- все лозунги, на които обезверените лесно кълват, защото едва ли ще тръгнат сами да изследват дали наистина е вярно..

Ма нямаш зор.Напиши двете имена в Гугаля и после ентър.Има да се любуваш колкото си искаш.Има ги двамцата на кадро даже заверено с печата на Мосад и ЦРУ за автентичност.

Жалко за невинните жертви! Дано са намерили покой!

СПРЕТЕ ДА НАРИЧАТЕ ТЕЗИ ТЕРОРИСТИ БОЙЦИ!!!! БОЕЦЪТ Е ВОЙНИК И СПАЗВА НЯКАКВИ ПРАВИЛА! А ТЕЗИ ДИВАЦИ СА ВАРВАРИ, ГЛАВОРЕЗИ ИЛИ ЕКСТРЕМИСТИ!!

Стига сте говорили за американската армия! Войниците не си избират правителството...

Абе тез ахмаци що не са с калашници на сминките.Какви са тез американски пушки?Нали са племе?

реторичен въпрос е това нали :)

Решението - блокират се всички граници на проблемния участък, пускат дроновете да бомбят всяко нещо, което се движи в периметъра и за няколко месеца проблемът ще се реши. Вярно, покрай съхото ще замине и мокро, но друг начин за справяне срещу тези малоумници аз поне не виждам.

Не виждаш защото си сляп. Как може Съюзниците да прекършат Германия през ВСВ а да не могат да се справят с 30 000 пехота в една пустинна територия. Вие сте просто идиот ако вярвате че тези от ИДИЛ са толкова непобедими колкото ги изкарват просто са удобни на щатите и Турция и затова се създадоха и толерират а бомбардировките са просто фиктивни. Също като борбата с талибаните в Афганистан където някой страни си плащаха на талибаните да не ги нападат а други се криеха във базите от страх.

+ !!

ТЕЗИ ИЗРОДИ И НАЦИСТИТЕ В УКРАЙНА --ТОВА СА ЧЕРНИТЕ ОРДИ НА САТАНАТА ,КОИТО ТРЯБВА ДА СПЛАШАТ ТЕЗИ ,КОИТО НЕ ИСКАТ ДА МУ ПАДНАТ В КРАКАТА ! ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ В ЕВРОПА МУ СЛУЖАТ !ТЕЗИ КОИТО ОТКАЗВАТ ГИ ПЛАШАТ С РАЗПРАВА ,ЗАЩОТО ХОРАТА СА СТРАХЛИВИ ОВЦЕ И САТАНАТА ГИ ВОДИ НАКЪДЕТО СИ ПОИСКА ! НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ,ЖУРНАЛИСТИ И ВСЯКАКВИ ПРОСТИТУТКИ СЕ КЛАНЯТ НА РОГАТИЯ И СЕ ВЪРГАЛЯТ КАТО УРУСПИИ В КРАКАТА НА ДЯВОЛА!

и в крайна сметка каква е разликата между бомбардираните градове в Украйна и ИД? Все си е фашизъм.

А между присъединяването на Судетите преди Втората световна и присъединяването на Крим има ли разлика? И не е ли фашизъм? Айде да те чуем?

Какво пък да ти се говори на теб, ти си кон с капаци.

Човечеството,трябва да приключва с Идил!! След това,трябва да приключва с върхушката която ги създаде,защото тая работа,няма край... То не бяха талибани,то не беше Ал Кайда......

Айде стига с тези американци. Американците са нахлували и в Германия, и в Япония, и във Виетнам, и в Корея, и в Ирак, и в Афганистан, и на други места. Къде оправдано, къде неоправдано. Разбира се, нормално е, търсили са си своите интереси. НО ДОКОГА НАРОДИТЕ, КЪДЕТО АМЕРИКАНЦИТЕ СА ВЛИЗАЛИ, ЩЕ СЕ ОПРАВДАВАТ С ТЯХ? По-горе изброих няколко страни, където американците са влизали. Вижте Германия и Япония! А вижте и Ирак и Афганистан! Защо едните са процъфтяващи и богати, а другите тънат в мизерия и мракобесие? Американците ли са им виновни? А защо подценявате самия ислям, като религия? Нима американците са го създали? Не, не са евреите (според както се шири и такава конспиративна теория), не са! Дори и Мохамед да има някаква роднина там с еврейски произход, пак това по никакъв начин не прави исляма "създаден от евреите", и който се хваща на тази теория, изобщо не познава нито евреите, нито юдаизма. Както и да е, вникнете малко по-дълбоко от модерната напоследък песен "Американците ги създадоха, те са виновни"! Де да беше толкова просто...

Най вярно е,последното ти изречение!! Въобще не е просто.... Милиарди,вътрешни борби,различни олигарси в различни области,прецакване........

... нито хвърляй бисерите си пред свинете, да неби да ги стъпчат с краката си ...

Ако Саддам беше все още начело на Ирак това нямаше да се случи

Като гледам писанията на нашите фашаги в сайта, в който казват, че ислямистите се учили от комунистите /?!/ /къде- в пустинята ли?/ ми става ясно защо фашизмът претърпя пълна и безусловна капитулация. Малоумие е другото име на хитлеризма и на неговите малолетни последователи у нас. И още - непросветеността и простотията на младите нацисти made in bulgaria е ненадмината и над тази на демократите ни...

ИДИЛ прави точно това което турците са правили 500 години у нас... само преди 137 години, в Стара Загора през 1877 турската редовна армия избива 14 500 българи от града и селата южно от града, а други 10 000 са отвлечени и продадени в робските пазари на Турция... но такива коментари като моя се трият понеже били "етнически нетолерантни"

"Възхищението и радостта нямаха граници. На земята се търкаляха 5-6 турски трупове, избити по разни махали в селото. Тия бяха накълцани и обезобразени като фурнаджийска четеля, защото кой как пристигнеше, за да си накървави ножа забиваше го немилостиво в отдавна изстиналия вече труп. Имаше мнозина, които си увираха пръста в кръвта и го облизваха, като казваха, че това ще да им служи за комка. П. Х. С. не се задоволи само с близвание. Той се наведе над един труп, грабна кръв с кривача си от раната, която изпи като шербет!"

5-6 срещу стотици хиляди.................................

"азбира се, че неговата постъпка докара болезнено отвращение на присъствующите там; но нямаше що да се прави, напусто навикваха звероподобния П. Х. С. Той не правеше това само за кеф, но че му беше изгоряла душата. Той изливаше оная ненавист и омраза, която е тежала на многострадалния български народ цели петстотин години и за която не той е виновен, но позорното робско състояние, вековете и теглилата."

горките турци, ще излезе че всъшност те са били подложени на геноцид от българите.. май няма значение факта че още през 14 век с идването си турската напаст е избивала цялото население на градовете и селата които са отказвали да се предадат доброволно..

Какво ли е предизвикало такава ответна реакция? По този начин с избрани цитати от тук и от там се правят камикадзетата....

ДРЪН ДРЪН ЯРИНА

Не мога да повярвам, че това се случва в 21-и век! Човечеството страда от зловещи психически отклонения!

иракско племе=иракски клан

забележете на суните. ИД е също организация на сунити. Вече не става въпрос даже за вражда между шиити и сунити.

Пак добре,че не казаха,че убитите са бомбардирани от Асад.... Псаки,сигурно е била на почивка.....

КОЛКО НЕВИНЕН НАРОД ИЗБИХА САЩ В ИРАК И ПО СВЕТА????? ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ?????

имаш право на избор

брех американските морски пежотинци били победили Ал Каида !? Браво ама кога точно го направиха, че нокой не разбрал а Ал кайда наи малко ... А за племената не вуздам какво се учудвате ... нашуите мангусти мъ бикат фамилия, на запад общност ... но нали си давате сметка че тъй като са избити хора от племе това автоматично ги прави получовеци ... ако бяха писали че е изклано цяло село и жените и децата са хвърляни в кладенец щеше да е доста жестоко, или не ? не помня преди 1989 ком пропагандата да е работи дори на 50% от това което прави вв момента запада ...

Където стъпи американският ботуш само разруха и мъка остава след себе си. И за да е по сигурен резултатът, отглежда си главорези за да продължат "миротворното" дело.

Американските главорези не се шегуват !! Путин преди дни попита риторично -кой ги финансира и защо не се наложат санкции на тези ,които продават петрола им ??

на булгаристанските червени талибани дето се биели срещу лошите от запад ...

Е,сега,ще изпратим отново дебила Маккейн,да ги поздрави за "геройството".... Червени талибани-срещу запада викаш....... Като се сетя,едно време са били "демократи" бе пич-когато воювали само срещу Асад!! Когато удариха петрола на Тексако и на Халибартън в Ирак-изведнъж станаха "червени терористи"!! А откъм мозъка и моторика по ръцете `дето тракат по клавиатурата-как си?? Връзка нЕк`ва??

Имаше едно време спецкоманди СС към Вермахта. Убиваха жителите на цели руски села и хвърляха телата в кладенци. Контрареволюцията е животински жестока, когато види края си. Същото се повтаря с джихадистите. Кланета, ексцесии, ужаси и невиждана диващина - това е религията на тези необпазовани, озлобени и ненужни на човечеството човешки отклонения. И те са на 1000км от нас. Имат в България последователи, мераклии за животински обряди, тъмни типове, бладясали безделници и крадци, копия на пешаварци. Бродят из Пазарджик на воля и няма полиция да ги узапти. Циганската напаст не само не е узаптена, но и се тревожат за пенсиите им! За наградата за кражбите, разбиванията, терора и липсата на култура сега искат нашите пари като награда! България на демокрацията се държи като малоумно формирование с някакви неясни мерки в далечното бъдеще. Когато тук ще е халифат...

НАЛИ ЗНАЕШ МАДАМКИТЕ ОТ ХЕЛЗИНКСИЯ КОМИТЕТ КАК ИМ ПАЗЯТ ПРАВАТА? Ще ми се да поживеят няколко месеца в Пазарджик или в близост до която и да е циганска махала..........

Какво племе?! Там не беше ли установена демокрация?!

Или в Съвета за сигурето, да управлява процесите в тоя Ирак? МалийЙ, това е Ташак !

Племе ли ? В кой век живеят? Когато един народ се дели е така.

искала и да кажат клан ... ама сбъркали с превода от гугъл.

ТИЯ СА БИЛИ НА ОБУЧЕНИЕ ПРИ КОМУНИСТИТЕ.

газовите камери също те са ги използвали. Чети историята, клепчо!

а за гулак и белене чувал ли си ?

Аха... Потвърждение затова,,е фактът,че с Маккейн,водачът на ИДИЛ е разговарял като със стара дружка.... Маккейн е краен комунист батка-известен при това!! Ти си краен глупак-неизвестен при това........

има една безмислена военна стратегия измислена то западняци " Бонбандирай и спечели" те май това се опитват да направят. А Садам спомня ли си как прекара САЩ с картонени макети на такнокеве и военна техника . Та сега същата история.

С бонбони ли бонбардират? Нещо като картонените танкове.

да се подсилват бойците.