Приятели на убито момче искат справедлив процес

Десетки близки и приятели на убития 18-годишен Емил Ботев излязоха на протестно шествие в центъра на София рано тази сутрин.

Обратно в новината

Коментари - Приятели на убито момче искат справедлив процес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Драги, ако беше прочел по - внимателно коментара ми нямаше да се изказваш неподготвен. Лека му пръст на момчето!

Напротив- ако го съдят в Англия ще го пуснат на свобода като предишния убиец на българин дето кралицата го изиска от българия

Казах - да ви е...а майката ... ще ви държа цяла нощ будни за да ми триете коментарите ... Тъпи нещасници !!!! ... Дир-ници !

Половината коментари все едно са спуснати от Хелзинския комитет. Анти-българската пропаганда е вече като на поточна линия.

всички приличат на чалгаджии побойници и убийци сега искат да измъкнат пари от англичанина, ама като го гледам кака изглежда няма да е богат

"Емо е бил прободен 4 пъти два в сърцето и два в корема. Самият Емо правел на мравката път и не е бил конфликтен, помагал на всеки с каквото може" Да, законът трябва да възпитава престъпника, но преди всичко- да предпазва невинните от злите, ни учат моралистите. Аз обаче смятам, че законът трябва и да удовлетвори и исконното справедливо желание за мъст у невинно пострадалите, така че- пандиз до живот за касапина англичанин !

Не-разстрел.

Аз не искам справедлив процес! Искам да го съдят в Англия за убийство, щото иначе тук ще го осъдят на 5-10 години-след това ще скокнат неговите да го защитават и ще си го приберат като герой...А там осъдят ли го нема лабаво-директно в панделата при големите черни негроци...

Историята ни е изпълнена с примери за беди,лишения и презрение от страна на западните държави.И сега за ни нямат за равни ва тях хора,а за някакво по-долно качество същества,повярвайте!Единствено испанците се държат добре с българите,всички останали се отнасят като с роби,дори с лекарите ни, нищо че никой не си признава публично.това е истината1

Децата ми са в Германия - нямат оплаквания да ги третират различно от немците...Но , че немците третират циганите и неграмотните като втора ръка хора - аз просто не мога да им се сърдя....

неграмотни побойници от крайните квартали, софийски селяни

Каквото е убитото момче, такива са и приятелите му.

приятели са от кварталната библиотека . понеже прочели всички книги , отишли в другата библиотека ама нямали членски карти та не ги пуснали . не направили на една мравка път , и се почнал реторичен спор .

Като се учат децата от малки да се бият, да са груби, като няма никакъв контрол от полиция, училище, родители и тн, така ще става. И по-зле ще става и не е първия случай...Англичанина в Англия дори и мирно и кротко да се разхожда по улицата с нож, ако го хванат отива в затвора, в БГ дори и да убие не е сигурно какво ще стане...Дори не съм убедена, че англичанина е убиеца, като нищо е набеден щото нищо не разбира например. Има си дело, ще видим...Мъчно ми е за родителите на момчето, но приятелите му вместо да се бият, защо не си седяха кротко и нямаше да ходят сега по гробища...

Браво, момчета. Ходете всеки ден пред тяхното посолство и протестирайте. Сигурна съм че сега в UK ще започнат да действат да си го приберат. Те все още живеят със самочувствието че щом са англичани всичко им е разрешено.

Само да ви кажа, на какво бях свидетел преди 20 години в София. Пред мен имаше двама африканеца студенти, доста млади. Единият по-висок и доста кльощав, слаботелесен. Другият беше дребен но атлетичен. На една спирка се качиха трима яки, здрави момчета с ниски прически. Няколко минути, след като се затвориха вратите. Тримата нашенци скочиха и започнаха с всички сили да налагат африканците с шутове, юмруци. По-високиято го смачкаха за секунди, другият обаче се оказа борбен и като ги запраска, а нашенците бяха двойно по-едри от него. Шофьорът спря отвори вратите. Африканецът успя да ги изхвърли и тримата през вратата. Аз дори не можах да проумея, какво се случи пред очите ми. После ме хвана срам, че само седях и гледах, а наоколо имаше достатъчно добре сложени, зрели мъже и всички седяха и гледаха.

Тва ще да е бил афро самурай,дека е разметал 3мата яки бабанки

Тази история съм я чувал в няколко варианта, както и няколко други, сигурно са някакви опорни точки. Промивката на мозъци върви на всички нива.

От написното трябва да заключим че:българите са лоши и ксенофоби. Африканците са силни, ловки и по- мъже от българите.Всъщност обаче съм убедена, че е измислица.Не знам платена или доброволна. Но е от поредицата срещу България .

Това се казва раздувка по действителен случай - качили се трима в трамвая и не, те набили негрите а негрите слезли...А иначе най-много мразя расовата дискриминация и негрите....

Напиши в ютуб /игра нокаут в бруклин/може да ти е интересно да го видиш.

алкохолът не прощава....

Абе... какво стана с онзи адвокатския син ли, съдийският син ли, който беше разфасовал един друг студент във Франция? Така че какво се чудите, че английските боклуци се изтърсват тук. Нормално боклук при боклук отива. :D

Много съжалявам за убийството на момчето и съболезнования на близките му... Дано убиецът бъде осъден, а приятелите на Емо да разберат, че "неконфликтните личности, дето правят път на мравките" не ходят да се бият по дворовете с други неконфликтни личности.

ок да се съберат да се бият - всеки го е преживявал. Но да вземеш нож с теб, отивайки да се тупаш е абсолютно умишлено убийство.

всъщност не е вярно много деца не се бият по улиците и моят син не се е бил и е студент в шотландия и там не се бие

Кой каквото ще да мисли за мене, но никак, ама никак не съчувствам на храпетата, приятели на убития. Тръгнали да се бият по улиците, после реват по погребения. Дали пак щяха да искат справедлив процес, асо бяха от другата страна? Ако някой от тях беше убил момче от другата група (банда)? Отишли са две групи, значи съвсем съзнателно са се сбили, уговорили са го предварително. Та това са си потенциални убийци. Хич не е било случайно. Случайно е, когато две момчета се скарат, ядосат се и си разменят по един юмрук. Но да събираш приятели, за да биеш други момчета, това въобще не е случайно. Те са съучастници в това убийство.

Всъщност Англия тук си изтърсва педофилите и криминалките, а ти си идиот - не е ясно кой е провокирал и да ми обясниш как англичанинът се вдига от Дружба и носи нож.

Ами нормално е краставите магарета се надушват през 9вет хълма. Утрепките отиват при утрепки! ;)

не би чудо видяло. То си е за смях, колко сбъркан народ е налазил форума. Бандити, запада им виновен че ги мързи да работят.

Засега от Запада сме видели само лошо. Това е положението.

Абсолютно сте прав/а!

Ами свали червените очила и ще видиш "лошото" от къде всъщност идва

Аз очила нямам. Ти свали розовите и ще видиш, че Кончита е зад теб и държи туба с вазелин.

Олелее, писна ми от тъпи глобалистични изказвания! Западът не ни е виновен, че сме последна дупка на кавала. Какви сме, за какво се борим и как живеем зависи от нас и от никой друг. Нито на запада, нито на изтока им пука за нас, ако могат да ни изклатят ще го направят - всички, без значение западняци или източни, всеки гледа себе си. Крайно време е да спрем да чакаме някой да ни "помогне, заради сините ни очи". Не знам, но точно вие, дето пишете тези глупости чакате някой от вън да дойде, да ни налее едни пари, да ви даде големи пенсии и заплати, а вие да си клатите краката! Е, няма такова нещо, никъде го няма, безплатен обяд няма. Спрете да си мечтаете за глупости. Никой нищо не дава даром, за всяко нещо си има цена, по един или друг начин. А като толкова мразите запада, хайде емигрирайте си на изток и си живейте щастливо ... да, ама не, всички емигрират на запад, интересно защо, сигурно, защото там е много лошо!

Най-накрая смислен коментар!!!! Дано повече хора разсъждават така!

То никой не е видял добро, Източна Азия е пълна с английски "туристи" със същото поведение. Общо взето на великия напреднал Запад действията се свеждат до две неща - да краднат каквото могат и да си изселят пиянките надалече.

Ти ходи по кварталите да се биеш с местните бабаити, пък после МВФ, ООН, английските туристи, пенсионерите от Джибути и Швейцарските овчари ще са виновни....Забавен си!

...за всеки със сърп и чук забити в мозъка запада му е виновен за всичко... ))))

Като има тенденция да си прехвърлят отрепките насам е някакво престъпление да не ти изнася?

Да така е...От изтока идва мъдростта , така е от векова, на запад е боклука...

Кочината е там където са прасетата! Изток Запад е без значение

Няма как в Бг да има справедлив процес докато жертвите чакат правосъдие и възмездие, а престъпниците си ги купуват.

Luna0102

Щото България е срамно да вършиш такава работа.

Не е срамно, но не дават кинти.

Не познавам момчето, може наистина да е е бил много хрисим и да е "правил на мравката път", но когато чуя за масови сбивания - винаги си представям пълни с алкохол, наркотици и тестостерон младежи, незаети с нищо и чудещи се къде да осводят енергията си. Естествено, трябва да има справедлив процес ... но досега няма никакви симптоми - да не е такъв ... срещу какво протестират??

често го отнася някой именно такъв - който се е опитал да спре хората. ако е бил агресивен - щеше да е трудно да го уцелят 4 пъти в тялото, поне 1-2 щяха да са в крайниците. най-вероятно се е опитал да спре побоя, а са го заклали. между другото, това, че е 'англичанин' не значи, че е с бяла кожа.

Винаги е имало заигравки между кварталите и момчешки тупаници, рядко завършващи с дребно нараняване. Но почнат ли да вадят ножове и да деградират като бандите по разни гета....... Още повече ,че маниера е вносен. Няма да оправдаваме всеки закоравял член на чужда банда, докато прекопираме 1 към 1 всичко лошо нали? По-добре да вземаме доброто от чужбина. Но май лошото е по-лесно. Убиеца не би получил нито грам съчувствие, нито намек оправдание на острова.

Виждам коментари, които са против тези прояви на младежите и се питам ЗАЩО? Ако с тяхното или друго близко дете се беше случило подобно нещо как ли щяха да реагират? Сина ми е от същото училище на Емил и се познаваха. Той днес също е на протеста и аз го подкрепям напълно. Не може чужденците в България да се държат по този начин и да остават ненаказвани. ДОКОГА ЩЕ УБИВАТ ДЕЦАТА НИ ПО УЛИЦИТЕ?

ФeниX

Ами да вземем да си възпитаме децата да не се събират на бандички за да се бият с друга бандичка. Чужденците ни виновни, че ни липсва възпитание. Англичанина да си получи съответното наказание, но всички младежи участвали в сбиването са съучастници.

значи имаш информация от първа ръка, дали умрялото момче е тръгнало да се бие или случайно е минавало по улицата и престъпният англичанин го е заколил? Ами ако е самозащита, пак ли ще пратиш синчето на протест?

Не мога да разбера защо са тръгнали да протестират пред съдебната палата. Предишния англичанин, който беше обвинен в опит за убийство, беше осъден ефективно, и лежа няколко години тук, докато от външното министерство решиха да го изпратят да доизлежи присъдата си в Англия, а англичаните го освободиха, без нашите дипломати да протестират. Каква вина имат съдиите за това? Освен това, след тези протести, ако този англичанин бъде осъден, адвокатите му ще могат да се жалват в някой европейски съд, че е имало натиск върху българския съд за осъждането на техния клиент, и е вероятно да спечелят.

казваш "сбиване", нали? Сбиването не е "убиване"! И то по два пъти в сърцето и в корема?! За по-сигурно!

И какво изобщо делят тези улични хулигани? Да, така ще ги нарека, защото ако си стояха мирно и тихо, не образуваха банди, които се саморазправят, като се ежат и правят на бабаити, сякаш са тръгнали да ни спасяват свободата от нашественици, нямаше да има и смъртни случаи. Разбирам да се биеш с поробител, който ти е отнел елементарните права на живот, а те дрис....ците тръгнали да одказват кой от кой е по - бабаит. Знаем си го, че е така. Е, като няма кой да им налее в главите с какво е по - добре да се занимават на техните години, защо сега да правим циркове с такива протести? И онзи който е причинил смъртта на момчето е същият бандит. Никой нама право да отнема нечий живот, но да бе мирно седяло, не би чудо видяло. Лека му пръст на момчето и нека това е ПОРЕДЕН урок / да се надяваме/ за останалите нехранимайковци. Да, точно такива са щом са тръгнали към " бойното" поле, а не към някоя библиотека или компютърна зала за самообразование. Но всичко идва от микроклимата вкъщи.

Наричате някого "хилиган" и толкова - нямате нито капчица жал за живота на едно дете, направено на решето с нож в училищен двор??

Ама ти верно си много "случайна"...не си била на сбиването, за да казваш кой е хулиган и кой не...каквото и да е, никой няма право да отнема чужд живот! Със собствения си живот да прави каквото си иска, но не и с чуждия...така че протестът си е отвсякъде оправдан!

Омръзна ми от безчовечност,от злоба, от зло, което лъха от всякъде по улиците, магазините, работата, трамвая,форумите....Става въпрос за един човешки живот! Как така се случи, че животните станаха по-жалостиви от хората? Как една жена говори за смъртта на дете, така спокойно и с отегчение г-жо СЛУЧАЙНА?!!

Най-вероятно фикуси политизрат трагедията, за да мобилизарат гневни младежи срещу Запада, в случая Английско посолство. Просташка работа .

право синко...гледай на запад....докато турците ви клаха като прасета ние въртяхме търгувия със султана

Luna0102

500 години ни клаха, пък ние сме още живи.

Ти би ли си направил едно "пародийно" харакири? -Ей така, колкото да се посмеем.

Моите съболезнования за младото момче, но неговите приятели да започнат да пеят химна по време на протеста е доста неадекватно. В края на краищата той не е загинал за свободата на родината.

Всякакви поартии, партийки и кандидати за крадене взеха да ползват химна и историята ни, за да внушават, че да не са на власт, едва ли не е национална катастрофа. Ама в тези случаи едва ли си забелязал неадекватността. Предполагам. И май познавам.

Някак си ми е трудно да съчуствам за загинали при масово сбиване. Но трябва да се вдигнем много яко за невинните жертви - като малкия Паоло например. И десетките други загинали докато кротко си ходят в пешеходни зони, по тротоари, на пешеходна пътека... А убийците им дори не са в арест.

Дано има справедливо наказание за англичанина - защото те се мислят за колонизатори а всички останали са втора и трета ръка хора ,които работят за тях !!!!

Влизайки в битка между групи много голяма е вероятността да те убият .

Жалко за момчето, но нали не мислите ,че след като отиваш да се биеш ще те прегръщат и целуват?

За англичанина най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" , обвинен в убийството на българина Емил Ботев,а за убиеца на малкия Паоло,домашен арест,че уж бил болен.Къде е справеливостта в тази държава?Няма такава защото всички са корумпирани и всеки гледа него си.А ние само си чешем езиците и чакаме наготово някой да ни опрви бакийте.