Трудно могат да обвинят разпозналите и мълчали за Йоан Матев

Няма как да знаем дали хората са разпознали тичащото момче в Борисовата градина, много е трудно да се търси отговорност на някого за това.

Обратно в новината

Коментари - Трудно могат да обвинят разпозналите и мълчали за Йоан Матев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за кой ли път се потвърждава, че в рб няма правосъдие, страшно е обезкуражаващо и демотивиращо меко казано за младото поколение......а после си задават тъпия въпрос защо мигрират младите хора и овчат как да ги върнат?! след като в "елитното частно училище" не само възпитават убийци, но и ги прикриват, как да останат децата ни тук

Да им обявят тогава служебна благодарност!

И това са млади хора и учители. Прибирайте ги всичките. Ще започнат да "пея в арестите". Те са косвени съучастници.

Така е, както казва жената понеже на българите не им стиска! "По същия начин стои въпроса и с корупцията, за която всички само говорим, а никой не желае да съдейства.

По снимките от камерите има анкета на МВР която са попълнили ВСИЧКИ ДИРЕКТОРИ на софийски училища. Където са отбелязани ВСИЧКИТЕ ВЪЗМОЖНИ ОТГОВОРИ, от НЕ ГО РАЗПОЗНАВАМ .....прилича малко и т. н.....до РАЗПОЗНАВАМ ГО.

Милиционерското КОПЕЛЕ е прикривано изцяло по вина на мвр !

А прокуратурата ще разследва ли от кого изтече информацията с името на девойката, съобщила, че много хора са разпознали бягащия младеж? Ще й гарантира ли сигурност? Някой интересува ли се как се чувства сега това момиче? Дали не съжалява вече за смелата си постъпка?

на кого да вярвам, в един друг сайт ,наричащ се новини нещо си, пише това: Ще приложим цялата строгост на закона за всеки, който е знаел, че тичащото момче в Борисовата градина е убиецът на 15-годишният Георги Игнатов. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова

"съществува законова разпоредба, която сочи, че когато личното укривателство е извършено от баща, майка, брат, тогава деянието не се наказва. "

Ама това за САЩ ли си го чел, или си мислиш, че го има и у нас?

"Говорителката на Сотир Цацаров припомни, че съществува законова разпоредба, която сочи, че когато личното укривателство е извършено от баща, майка, брат, тогава деянието не се наказва. "

Ето,първият "чадър" над директорката и учителите вече е сложен с публичното съдействие на прокуратурата!Разследвайте сега професионално и ще установите,че са знаели,но са мълчали!Докога ще увъртате?

Няма как хората ,които са го виждали всеки ден, да не са го разпознали. А училището по скоро да бъде преименувано на престъпен свят.

А когато укривателство е от шефа на МВР Георги Костов - тогава какво - само с оставка ли ще се размине? Всички сте маскари и всички сте оцапани с кръвта на това момче.

Мръсници! Мълчали са месеци наред, а сега ще направят всичко, за да се покрият. Но съвестта не можеш да излъжеш. Тя мъчи до гроб.

Пиленце,по света не разчитат само на съвеста.Сигур щото теа по света са все безсъвестни.А у БГ щото всички са мноооого съвестни и прокуроршата с малките устенца ти вика:Ми нема как да ги подведем под отговорност.Онеа безсъвестните ше намерат как да ги подведат.Само у БГ не могат.

нищо, нищо, като излезе от затвора след 5 години, да нападне и убие децата на тези които са мълчали умишлено!

И защо след 5 години? Така ти се ще, или врачка ти каза? Минимумът е 3 (три) години, а ако си признае всичко и се споразумее ще му я намалят с 1/3 (една трета). После при добро поведение и съвестна работа ще бъде "2 дни за 3" и сметни колко ще остане! А пък и "вътре" е едно вътре - мани, мани! Виж го оня убиец, който избяга завчера - вместо да е в общежитието!!!!, той се разхождал по главната с маце и понеже го видяли доносници, та щели да го вкарват в карцера и той затова духнал по пътя към него. ГОЛЯМ СМЯХ!!!

По долу написах за едни "неприятни изводи",от факта че все пак съученичка е проговорила.Ама никой не ебава да каже нещо за теа изводи.А то там е КЛЮЧЕТО за ПРИКРИВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Защото че такова има,Е ОЧЕВИДНО. И таа с малките устенца дето все ги свива за да изглеждат още по-малки, да не се прави на улава че немало как да подгонат теа дето са крили инфото цела година. Аха,цела година са се правили на мотики.И ако таа съученичка не беше проговорила и до ден днешен сичко щеше да си е както преди 6 месеца.

Истината е, че лично секретаря на МВР Г.Костов го е укривал. Когато видял че става напечено, решил да издаде бащата на убиеца - също съпричастен и знаещ за да си спаси кожата и да се направи на голяма работа. Затова и беше тази уж непоискана оставка, която мина в някакви нескопосани опити за демагогия.

Говорителката на гл.прокурор не е адекватна. Първо казва, че ще бъдат преследвани позналите Йоан и замълчали, след това- че няма да бъдат преследвани. Какво става, съвсем се объркаха тези хора! След като полицията издаде на медиите кой е информаторът и те разтръбиха името на момичето, кой повече ще е луд да съдейства? Не е за пръв път, при убийства на улицата медиите показват лицата на свидетели, къде живеят, на кой етаж, вратата на апартамента им, имена, всичко! Познайте какво може да им се случи! И се е случвало! Какво им преподават в журнал.факултет и в школата на МВР?

Това е откровена гавра (и/или неграмотност). Няма друга правова държава, където юристите да за излязат с мотива, че им било трудно и затова няма да спазят закона!!! Ми че то по тази логика всеки може да откаже да спазва закона, защо му е трудно... За беда няма кой да им скъса дипломите на тези самозвани корифеи на правото...

Той е още младичък. Животът е пред него - дълъг..... И колко неща ще има възможност да направи, това му е било само за проба - ей тъй, дали става. Следващите ще са по-терикатски изпипани.

Защо няма да ги преследват? Това си е укриване на престъпление. Много сме ларш нещо към престъпниците!? Всички укркили извършителя са съучастници!

пише се ларЖ от френското "широк". И не могат по никакъв начин да ги държат отговорни, те не са свидетели на престъплението. А полицията СЪЩО е имала негова снимка и като я е ЛЕПИЛА в училището КЬОРАВА ли е била?? Възмущението ти не е за където трябва.

По снимките от камерите има анкета на МВР която са попълнили ВСИЧКИ ДИРЕКТОРИ на софийски училища. Където са отбелязани ВСИЧКИТЕ ВЪЗМОЖНИ ОТГОВОРИ, от НЕ ГО РАЗПОЗНАВАМ .....прилича малко и т. н.....до РАЗПОЗНАВАМ ГО.

Знаели са. Ако има нормално разследване все някой ще се разприказва, и ще се разбере кои са замесени в прикриването на милиционерското отроче. За да не изгубят един ученик и най-вече таксите от него са склонни и убийство да прикриват. Егати училището, егати и директора.

Цялото даскало става затвор за 10-20 години и всички,които са ученици там -затворници и ...готово.

Много пък интересно, за какво аджеба разпространява мвр тези снимки, да го гледат колко е хубав, ами разбира се че се съмняват в това което е на снимките, след като въпросният сам не се е появил да каже - ето аз съм на снимката, след като си трае, значи го търсят и има общо с престъплението, а не да си направят селфи с него.

Аз пък съм виждал в кабинета или офиса не знам как се води точно на Кварталният офицер папка със снимки на издирвани лица.И го питах защо не се залепят някъде на видно място.Отговора беше не знам.

Директорката е ВИНОВНА. Няма какво да плаши, защото знаем че нападението е най-добрата защита.На нея не и пука какво обучава в училище, трябват и само пъри. Да лежи в затвора, за да се знае и от другите учители как да се държат.

патриарха на българската литература е петко рачов славейков,а не оня развратен писател с музей в центъра на софия:"НЕ СМЕ НАРОД А МЪРША"!СЕГА СА ГО ЗАЛОВИЛИ КОГАТО Е ПЪЛНОЛЕТЕН.ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО Е ПРОДЪЛЖИЛО ДО ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ КОГАТО СА ГО РАЗКРИЛИ!ЗАТОВА АКО НЕ Е СМЪРТНА ПРИСЪДА ДА БЪДЕ ДОЖИВОТНА!!!ТАКИВА ЛИ СТАВАТ ЮРИСТИ В БЪЛГАРИЯ И СЛЕДВАТ ПРАВО?ВСИЧКИ ЛИ СА УБИВАЛИ ПРЕДИ ДА ЗАВЪРШАТ НЕУВАЖАЕМИ ГОСПОДИН РЕКТОР.КАКВО ЧАКАТЕ:УВОЛНЕТЕ ГО БЕЗ ПРАВО НА СЛЕДВАНЕ!!!

Всяка майка иска да защити детето си, без значение на колко години е то, но убиец не се прикрива, и не се оправдава, той е убел, убития също има майка, почернена майка!!!

ами дайте им награди за граждански заслуги на директорката и учителите му

Да ги закичат с най-високи отличия!!!!!!! А тези-родителите на момчето......да си траят!!!!!!!

Всички ученици и учители от частната гимназия Езиков свят, които са разпознали убиеца и с мълчанието си са го прикривали, трябва да бъдат съдени. След това, МВР да отвори отново лагера на остров Белене, и цялата тази паплач да бъде изпратена там. Доживотно.

Защо да ги хрантутиме, да им бучнеме по един нож в сърцето-готова работа, нали такъв изрод са укривали!!!

щото ти ако го беше разпознала тоя психар, първа щеше да отидеш в полицията, нали? да, ама нещо не ти вярва, пред компа всички знаем какво трябва да се прави, но на живо очи в очи нещата са по-иначе.

Айде сега ти да отидеш да докажеш пред съда кой го е разпознал по оная мърлява снимка и кой - не.

Случайно ли е , че брат му го е предал точно когато падна главният секретар Г Костов. Аз не вярвам ,че от толкова ученици и тяхните родители и приятели не е имало кой да изпее в МВР бягащото момче. Прекалено много са знаели тайната за да я упазят.

Този на снимката има леденостудения поглед на убиец.

Разбира се, че има как да се докаже. Прокуратурата пак замита неграмотността си. Могат да разпитат учители и ученици подозирали ли са нещо, знае ли ли са, говорили ли са - има данни, че това е било така. Директорката е СЪУЧАСТНИК В УБИЙСТВО, точка!

Кой беше казал, че за победа на злото е било нужно само добрите хора да не правят нищо?! Но комент... Е, все пак има един Съдия, пред когото всички сме равни!!!

Съдия Дред?

Пълни глупости е това, че ги е било страх. Един човек с някаква капка съвест винаги ще намери начин да сигнализира. Според мен си го тачат и затова са си мълчали. Толкова наплашен народ да сме не ми се вярва!

.... настъпило е повсеместно овчедушие.

Е, нали един свидетел го е изпял, какво повече?! Ама то има и срок за изпяването ли? Всичката я втасаха, сега тръгнаха да търсят отговорност от свидетелите. Не ми е известно да има наказателна отговорност, задето не си разпознал някого от замазани снимки. От тия размазани фотки може да ти заприлича на някого, но не и да си сигурен.

Не му пишете плюсове на тоа за глупостите дето е написал щото и вие се излагате бе...

"...Тогава негова бивша съученичка се свързала с приятелката на убития Георги - Лора, и й казала, че разпознава в снимките на МВР Йоан..." .Аз ли нещо не разбирам или...Не значи ли това че все пак някой е дал инфото- съученичката.А от тук както се досещате следват много и все неприятни изводи.Искате ли да ви ги направа или ше се сетите сами...

Добави, че е станало преди 6 месеца, но на доблестните ни органи все им е малко;) Докато най-накрая някой ги е завел и до основното доказателство - ножът де, дето си преседял в една шахта цели 2 години, а шахтата пък била на 10 метра от пейката, където е намушкано детето, който пък "периметър на престъплението бил многократно претърсван от същите тези органи"...

Пипенце,дълго чорапче,страхувам се че грешиш.Не съм експерт за да кажа колко време е необходимо след насочването от съученичката да се разпознае от софтуера.Ама май некой беше подхвърлил че тоа софтуер не е бил к'ъв да е и наще "експреси" май не са го ималЕЕЕ.Е то май беше "експерти",а не "експреси",ама айде.Хаха.Нема значение...Така че докато се уреди тоа софтуер...Даже май то не е станало у БГ и у СТРАНСТВОоо.Така че за теа 6 месеца,не им търси толко кусур на "експресите",не беее "експертите".Но по интересното е кво е станало че братОт е проговорил.На мен тва ми е по-лИбопитно.И може би за това и месеците са станали 6.Иначе той софтуера...хаха не му требва много време.Така мисла аз.А аз съм доооста умен.Надявам се да си го разбрало пипе ,дълго чорапче

а от къде тогава излезе информацията, че много хора са знаели и са мълчали? Или просто пак се търси извинение някой да не си свърши работата!?! Начини ВИНАГИ има!

Марсел е по-малкият брат и се носи слух сред съучениците му, че всъшност той е извършителя и е бил там но е тръгнал в друга посока и камерата не го е хванала. Негови познати казват, че той все е носел в себе си ножове и подобни неща и е бил много агресивен. Йоан понася вината защото става така, че е заснет на камерата. Но не знам.... и това се говори сред учениците....

Ако убийството бе станали преди 1989 год., въпросният екземпляр отдавна да е настанен на "топло" в Централният Софийски санаториум.

Марсел е по-малкият брат и се носи слух сред съучениците му, че всъшност той е извършителя, защото все е носел в себе си ножове и подобни неща е е бил много агресивен. Йоан само понася вината. Но не знам.... и това се говори сред учениците....

Защо пък единият брат да поеме вината на другия и да си провали живота?

Много лесно може да се разледва дали е бил разпознат от директорката и учителският съвет. Има данни, че снимката на бягащото момче е била доставена от прокоратурата и в неговото училище. Ако това е така, тогава да се направи разследване дали са взети нужните мерки тя да бъде публично достояние в училището, или е била прикрита.

Дори да са го разпознали от училището, ще мълчат, защото това е частно училище и ако се разшуми, че имат убиец, знаете ли какво става? А и съучениците му ако са се страхували от него също са замълчали, защото изтича информация от МВР и после...

виновната в случая е Василка Николова - директор на частно училище Езиков свят и колегите й, които са пряко замесени в прикриване на престъплението,да не си познавате учениците или е тъпо или съучастие

Да, очевидно позналите убиеца не могат да бъдат обвинени. И затова има конкретен виновен - следствието. По-точно всичките му началници и конкретно натоварените със задачата служители. Ето един паралел: През януари на булевард Анкара в Бурса лека кола убива велосипедист. По остатъците от боя успяват да установят модела на автомобила. Преглеждат всички камери по булеварда и околните сгради. Установяват, че в периода на инцидента по булеварда са минали 1350 (хиляда триста и петдесет) такива автомобила. Посещават и преглеждат всичките. Оказва се, че е автомобилът на наш изселник, който веднага след произшествието се е скрил в България. Казват на нашите власти, къде да го търсят и искат да бъде екстрадира. Получават ги и го съдят. Нашите следователи трябваше да посетят (а не да разпращат снимки) всички средни училища в София и да разговарят с директорите и учителите. Онзи, който се е страхувал, да каже, че познава убиеца, щеше да се страхува и от разговора със следователите. Последните са обучени (поне би трябвало да са обучени) да следят поведението на разпитвания и да оценяват вероятността за правдивост или не на отговорите. След това съмнителните трябваше да бъдат разпитани с пантограф. След персонала, трябваше да разпитат и учениците. И освен средните училища трябваше да разпитат и персонала на основните училища, защото убиецът до преди две три години е учил в такова училище и там също са го познали.

просто ясно и съдържателно!

ПАНТОГРАФ е механизма на електровозите с които взимат ток от контактната мрежа. това дето си искал да напишеш е "ПОЛИГРАФ".

Така е, благодаря за корекцията!

Човекът може да има предвид именно пантограф! Никой не издържа на разпит с пантограф, особено ако по него текат няколко киловолта!

А защо ПАНТОГРАФ да не е механизъм за чертане на чертежи? Повечето проектантски организации по времето на ТОШО работеха с такива чертожни уреди, наречени пантографи. Е, имаше и кинекси.

Тука искам да припомня една реплика на Бъчварова, горе долу от времето на инцидента "В цивилизованите държави полицията не се занимава с битовите престъпления. Пострадалите се обръщат към застрахователя, получават си парите и случаят приключва". Очевидно бъчито си мисли, че ако ти откраднат живота, получаваш парите и си купуваш нов.

Бяха изпратени снимки и в самото училище, където е учил извършителят на престъплението, каза Арнаудова и посочи, че прокуратурата не е имала съдействие и никой не е разпознал тичащото момче от кадрите. Питам и отговор не искам. Защо полицията не е изскала снимките на всички ученици, не само в неговото училище но и в цяла Българич, не по-вече от 50000 ученика съвпадат с неговия профил, и тя полицията да направи разпознаването, а не сага да ми пуска партенки видете ли те укривали престъпление и не съдействат на полицията. А вие какво правихте през това време, чоплехти си носовете.

милиционерите точно за чоплене на носовете си вземат заплата по хилядарка

Един добър софтуер за разпознаване би свършил това разпознаване за няколко часа с базата данни с документите за самоличност на МВР. Обаче, ние тука сме още в Каменната ера. Не заради друго, а просто защото това е удобно на някои , които получават тлъсти заплати за това.

Намали малко "От местопрестъплението Маями" и се върни в действителността. Такъв софтуер може да се ползва само от тайните служби за национална сигурност. Ако почне и милицията да те проверява оставаш без човешки права. Или искаш, както всичко в нета се връзва последните години и данните ти са обществено достояние и така да е в мрежата. Направо да ти направят едно колело и да влизай вътре да се въртиш.

Докато издавате източниците си на информация, всички ще мълчат. Защо трябва медиите да съобщават кой е издават престъпника? Вие платени клюкари ли сте, или разследващи органи?!

нашата полиция ни паазии

Майката мутреса ще се кълне че маминия келеш е невинен. Ако има кой да и повярва

Освен свидетели има и доказателства. Простите хора търсят свидетели а умните тъсят доказателства. Свидетеля може да излъже, но доказателствата никога не лъжат.

КАЗА ХОРЕЙШИЙО.......

На 100% сигурно е, че убиецът е разпознат поне от 10-на човека. Аз лично разпознах момиче, с което преди 30г. учехме в един клас...какво остава за хора, които са виждали убиеца преди месеци?

Трайте си ако знаете за тежко престъпление, че иначе трябва да го разкрием както в случая!