”Въстаническа армия” пое отговорност за убийствата в Украйна

Неизвестната досега "Украинска въстаническа армия" пое отговорност за петте убийства на близки до бившия президент Виктор Янукович.

Обратно в новината

Коментари - ”Въстаническа армия” пое отговорност за убийствата в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в Украйна от година се води гражданска война между западноукраинци (бивши поляци-католици) и източноукраинци (бивши руснаци-православни). Между 2013 и 2014 тази изкуствено измислена от Ленин нация, събори около 500 паметника на баща си и на тяхно място издигна над 20 паметника на изверга Бандера, избил половин милион руснаци, поляци и евреи през ВСВ. В списъка му с 64 начина за убийства на жени, старци, деца и бебета фигурират: Набиване дете на кол Смачкване на главата с менгеме Разрязване на корема докато е жив и изкарване на червата навън Заравяне в земята до шията на жив човек и отрязване на главата му с коса... Въпреки че бандеровската Организация на Украинските Националисти - Украiнска Поставнiческа (въстаническа) Армия ОУН-УПА е заклеймена на Нюрнбергския процес като нацистко-националистическа, Радата днес прие закон, че Бандера и Шухевич са ГЕРОИ, а датата на създаване на УПА - 14 октомври - стана национален празник в Украйна.

"Въстанническа армия" - поредното НПО със щатско участие.

Това според мен е прикритие на щатската чистка на неудобни политици.

buRgbuRg1

:( КГБ и ГРУ разчистват агентите си , ... ще го приписват на Украинците и ще реват " вижте ги какви са фашисти " ! :(

тази опорна точка я четохме вече 100 пъти. Само дето никой не й вярва, щото е адски нелогична.

И това ако не е фашизъм...какво е!

Всички националисти в Европа сме на хранилка при Путин!

Това беше моя реплика! Защо ме изпревари?

Дори за малоумен е ясно че зад тези показни "самоубийства" и открити разстрели стоят наследниците на Бандера.... При това 100 % властите в Киев ще прикриват и поддържат такива действия !! А всичко това което твърдят за разследване и т.н. е кумуфлаж, лъжи предназначени за последните украинци които все още им вярват... Пример за безсилието и бездействието на настоящата власт в Киев са разследванията на Одеските събития, разстрелите на майдана ... Две седмици преди да бъде разстрелян Бузина даде интервю в което заяви , че властта в Киев крие, изопачава истината, дезинформира украинския народ и цензурира СМИ ... и именно заради това е подал оставката си като главен редактор на водещ вестник .... Така че убийците са известни...същите тези които хвърлят несъгласните и "неправилно " мислещи в кофите за боклук...

В допълнение : Ако някой си помисли нещо от рода на това, че Путин или ФСБ са замесени в тези убийства , то явно си има проблем със сивото вещество ! Съдейки по минусчето ...явно има такива ...немислещи , а просто използуващи мозъчните клетки на наклонения си в направление запад гръбнак....

разбира си че не е путин !той си ги трепе в русия . тези са украинци и чистят боклука от държавата си ! и ние трябваше да изчистим , ма сме си мързеливи !

Ти самият имаш проблем със сивото вещество, който ти пречи да разбереш, че имаш проблем със сивото вещество.

Случайно ли е, че въстаническата армия се появи когато се появиха спецчастите в Украйна? САЩ вкарва в Украйна оръжие и спецчаст, с което влезе в конфликта на страната на фашистите. Изобщо политиката на САЩ от деветвесетте години насам се характеризира с агресивна политика на малките стъпки, приблжавайки се все по-близо до Русия. Струва ми се обаче, че наближава момента когато на тази политика ще бъде отговорено внезапно с ,,голяма стъпка,,. Марионетна и окупрана Европа обаче продължава да спи и всички ние ще с платим скъпо за загубата на суверинтет.

Говорих с украинци. Те са убедени - Путин си чисти компрометираните агенти в Украйна. Тези, които са отстреляни напоследък, са напълно компрометирани предатели на Украйна и не представляват никаква опасност за държавата Украйна. Да му мислят българските путинисти...

И аз говорих с тези украинци.Казаха ми,че са убедени,че си щатски агент и кофти доносник.Затова са ти казвали каквото искаш да чуеш.Искат да оцелеят хората.Сега са на сигурно място.

Не съм говорил с украинци. До 2 г. ще лъсне всичкото, що са го натворили разни убийци, фашисти и т.н. групировчици из Украйна.

ГРУ пак се подписа.

При вас обратните всичко е наопаки, включително мисленето,доколкото го можете и логиката,доколкото я имате. Възродената от ЦРУ УПА в прав текст и официално поема отговорност за убийствата, а на теб,Щерева, пак ГРУ ти се привижда. Сбъркана работа.

Тъкмо да се разприказва и му затвориха устата.

ЦРУ се страхуват и убиват.

чакайте да ви кажа най-новият виц :) Европа и нейните лидери, подкрепени от голям бял лебед, настояват за международно разследване за убийствата на 10 опозиционери в Украйна. Било недемократично и настояват да се включат в разследването. Нали е смешен вица?

Pesh0

Явно ЦРУ ги чисти , и сега си измисля групировка .

Интересно, дали от нашите творчески съюзи на писатели или журналисти ще промълви нещо или ще се включат към мълчанието на шарлитата.

До ХДЕ.....човече, ако получаваш пари да бълваш помия срещу Русия само защото има собствено мнение , различно от американското, то ще се опитам да те разбера! Но ако наистина го мислиш, то ти самият си това в което обвиняваш другите...горко ни с такива заблудени и самовлюбени глупаци....

Една държава си личи, дали ще стане нормална на първите свободни избори. България се провали 90г. 25г си плащате тъпотията, а и още дълго ще плащате. Личи са най вече по коментарите, в частност и по темата за Украйна.

Вие сте умен човек , ако можете включете се към моя въпрос от малко по-долу, докато не са ни изтрили. вашето мнение е важно със сигурност на фона на ...

От какво си горд?Че стана роб ли?

Не мога да се съглася със Вас. Напротив нашият народ прояви своят колективен разум и избра подходящата комбинация политици, в резултат на което в момента сме членове на престижните клубове на ЕС и НАТО кто пезултат най главното достижение за нас това са вечните и непреходни евроатлантически ценности, те с лихвата компенсират рахитичната ни икономика. Украйна е далече зад нас.

Ще го предам от твое име това, на бившия инженер, който се прехранва в момента от кофата за боклук пред блока.

Ти за НАШАТА държава не се коси. Ходи събирай боклука и разнасяй пици та в ТВОЯТА си дупка.

така наречената ""Украинска въстаническа армия"" е кодово название зад което прозира КГБ (ФСБ). Целта е с един удар два заяка: 1. късане на опашката на гущера (ликвидиране на тези които много знаят и рискуват подложени на силен натиск да пропеят, и 2. хвърляне вината върху мними украински фашисти. В момента в света фашисти има само в путинска русия!

не сме се сетили! браво! откри най-сетне къде е заровено кучето!

Ако утре застрелят Путин,дали ще се сетиш за възможността за Путин сам да си е поръчал разстрела с цел да се хвърли вината върху мними украински фашисти?

И си хостват информационните ресурси на сървъри на НАТО, както става ясно за малко от малко запознатите с IT, от тук: Миротворец 404.

Да ти викнем линейка,а?

Някой в калабалъка усеща ли, че БГ форумите с повече коментари са кавър на Ганковото кафене от ''Под игото''-Иван Вазов /150 години НАЗАД / ???!!!

съвсем сериозно - какво можете да напишете по въпроса -ЗАЩО се получава така ? -Честно моето мнение е,че сме консервативни и неуврели БГ глави...

Човек не се променя след 18-та си годишнина. Човек не се променя в манталитета си изобщо, откак е човек. Няма качествени изменения с времето, само количествени. Какъвто е бил преди 50, 100, 1 000 години, такъв е и сега, само че в различни технологични епохи. Промяната му е единствено количествена. В смисъл с времето егоизма му става по-голям, глупостта му расте, простотията също. Виж за добрите качества нямам подобни наблюдения, остават си константа, но за другите - увеличават се. Та след 150 г. Ганковото кафене ще е с друго облекло, но пак ще си е кафене. :-)

Абсолютно. Сега остава и да дойдат "московците", както дойдоха 1877 и аналогията ще е пълна.

нa политически опоненти стaвaт ежедневие,кой ще бъде утре,a в други ден ???

нямa спaм,товa е истинстa !

Шило

Факт е, че Киев нарушава Минските споразумения.Защо няма реакция?

За запада няма абсолютно никакво значение какъв е режима в киев. Важното е само да разпродава активите за жълти стотинки и да е против Русия.

В един такъва тежък момент, когато наместо опазване завоеванията на майдана Украйна е раздирана от междуособици, подкрепата на нашият президент е особенно необходима. Ние можем да споделим като страна по напредизминала своят път към ЕС и Нато нашият безценен опит.

Г-це Христова, вие в журналистиката учите ли история? Каква е тази Неизвестна досега "Украинска въстаническа армия"?!? Много е известна даже и то отдавна!!! Това е ОУН-УПА - "Организация на Украинските Националисти" - "Украiнска поставнiческа (въстаническа) армия", създадена в края на 30-те години. Втори по ред ръководител й е Степан Бандера и после Роман Шухевич. Това са украинките нацисти, които разстрелват руснаци, поляци и евреи през ВСВ. УПА е заклеймена на Нюрнбергския процес като нацистко-националистическа. Така че за вас може да е "неизвестна", но за други е доста известна даже. Радата прие закон, че Бандера и Шухевич са ГЕРОИ, а датата на създаване на УПА - 14 октомври - стана нац.празник в Украйна. ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА, г-це редактор!!!

Сталин е заклеймявал всичко нормално. Той е бил побъркан кръволок. Тези хора са украински националисти и патриоти, каквито винаги е имало. Затова има и Украина. Те не са били родени по времето на Бандера, но го уважават като герой. И смятат Путин за подъл диктатор и агресор, какъвто в действителност е и за какъвто го смята целия цивилизован свят.

Преди ВСВ Бандера лежи в полски затвор! И преди да намесиш Сталин вземи се ограмоти!Нещастник!Ще оправдава кланета на жени и деца!

Циркаджии!Актьори!Кой дебил ви написа тази декларация?!дДемократична окрайна и тя заплашена!Ха ха ха ха ха ха!!!!

Това прави мирът в Донбас! Пояснявам веднага - когато има мир в Донбас, започва се едно търсене на враг вътре. След отстрелването на инакомислещите, идва ред на своите. "Революцията изяжда чедата си" - перефразирам от Френската революция. Не може да се отрече, че Путин е много умен мъж! Той това го знае отлично! Обама и сие също го знаят и правят всичко възможно да провокират военни действия на изток, за да се позапазят за по-дълго "революционерите". Ако мирът се запази, очаквам още жертви в Киев, докато не обявят за предатели тези дето подпалиха майдана.

окраинците се биха едновременно с германци,поляци и руснаци през ВСВ.Шизофреници.Като няма с кой да се бият,се самоизбиват.

ДИРА ! Манипулирате по недопустим начин хората ,които не са запознати. Убития писател-поет Бузина е известен с това ,че винаги е критикувал олигархията в Украйна и никога не е бил от "обкръжението" на Янукович. Нещо повече -известен е ,като голям патриот в Украйна и се бореше за това да бъде постигнат компромис там и запазено единството и . Тези терористи не се борят с олигарсите -предатели ,а пряко обслужват САЩ и са използвани за сплашване на сегашния президент ,въвеждане на военно положение и продължаване на войната с Източните райони ,до последния украинец в полза на САЩ....

"Неизвестна организация Въстаническа армия", а? Да, ама не! Сами се наричат в писмото си "Украинска въстаническа армия" (съкратено на укропски - УПА). Наследници са явно на ОУН-УПА, дето миналата седмица със закон Радата ги произведе в национални герои, наследници са на извергите от УПА, избили 500 000 поляци само през 1943 -1944 г. А за убийствата още вчера се похвалиха - на сайта "Миротворец" (поддържан уж от доброволци, а всъщност от СБУ), на който се разпространява лична информация за противници на управляващите в Киев.

което казваш е вярно,но защо мълчат американските близалки

ще гледате други близалки, щото тук на спокойствие пикаете на ЕС и България. Там май нещата отиват доста дълбоко и по опис.

...а СБУ се поддържа от НАТО и в частност Фашингтон! Поръчките за убийствата на инакомислещите идват от ФАЩ!

създaденa от СAЩ, всички дето сте нс тяхнa стрaнa сте същите престъпници,утaйки и боклуци !

Както и в България.

Дай да убием едни дето говорят срещу властта в Украйна и да обвиним за това властта в Украйна??

ти си елементарен - един, двама, ама те станаха над десет бе, парче! Виж, че има връзка между убийствата, чети малко, или ти плащат само да пишеш, за четенето има балъци да четат, ам?

Елементарния, в момента в Украйна няма държава а някаква бандити облечени с костюми.

Шило

Дали руснаците са елементарни или ти, дали в Украйна са "изтървали козите", не знам, но затъват все повече и повече...А Европа си мълчи гузно.

елементарен хохл на литър горилка

информация.. Но се премълчава факт от УКРАИНСКИТЕ САЙТОВЕ.. Убийствата са свързани с разследвания на Радата от време на Янукович за "НЕЗАКОННА" приватизация преди неговото идване на власт.. Убитите са членове на предишна комисия на РАДАТА.. А двамата журналисти - и те са писали по дейността и резултатите от работата на комисията..

Шило

Е кога ги разкриха, че и връзка направиха?

Срам г-н президент! Вие подкрепяте фашисти!

Президентът да се извини за подкрепата си на режима в Киев! Публично да се дистанцира от отявлените фашисти!

Напротив, дистанцира се от кремълските фашисти. Както всички нормални хора.

дистанцира и от киевските фашисти! или те са малко фашисти?

една американска близалка която пише тук

Те един път руснаците се справиха с бандеровците и сега ще се справят.

Как са се справили, като Украйна бъка от бандеровци! Виж, това че бандеровците ликвидираха СССР, всички го знаят!

Сега за втори път ще се справят, не се притеснявай.

те знам льо ли си, пън ли си, ама в главата ти е боза. кой бандеровец е ликвидирал СССР?

Целият свят са фашисти, а Путин е самотен демократ. Затова всички го мразят и са против путинизацията. Не са прави.

душевна недостатъчност. Можем д а ти помогнем с лопата осми номер и н10 м3 въглища, от които се нуждае едно у-ще.

Явно си глупак с путинска ориентация. Може и да си руснак. Но то е едно и също.

Шило

Сигурен ли си? Защото не питаят добри чувства и по отношение и на друга велика сила.

"Тайм" го определи, като империалист номер едно на планетата! Къде си видял империалист демократ! В Русия такива ги наричат "дерьмократы"! Преводът е от тебе!

И как да го определят като им бърка плановете?Вместо да папкат руските ресурси, сега гледат от страни!

Точно така. Това е кагебистки боклук.

Съшито с бели конци, другарю Янукович!!!

Какво общо с убийствата извършени от украинската хунта, има Янукович.

Руска акция, пич. Толкова ли ти е трудно да схванеш?

Шило

Украйна все повече се отдалечава от Европа и НАТО! За съжаление!!! Лумпените взеха връх. Днес са тези, утре някоя агитка ще сформира други...Въобще някой наясно ли е, как ще се върне държавността?

Но се доближава до идела на лоялен партньор на САЩ.

Шило

Шопе, на такива, дето се продават постоянно вяра им нямам. Лошото е, че и нашите управници ни вкарват в такава категория. Довчера, целували се с другарите от КПСС и ВЛКСМ, днес са първи срещу тях, целувайки , да не казвам какво, на новия си господар.

Това ,което се случва в Украйна и притока на бежанците е огромен проблем за сигурността ни.Държавата ни е разгащена,липсват каквито и да са съпротивителни сили и дано да греша,но вероятно много скоро ще почувстваме хладен полъх откъм задниците ни и тогава ще забравите и Путин и евроценностите.Българина усеща болка само ,когато е лично засегнат и това не е добре!

Шило

Така е, ставащото е "игра" на други. Проблемите, с които се сблъскваме и които ще стоят пред нас не са от този район

Що не мирясате бе! Путин призна, че Сталин и бил престъпник! От което средва че и СССР е престъпник! Русия е наследница (преемница) на СССР, следователно и тя е престъпница! То бива, бива тъпотия и гьонсуратлък, ама всичко си има граници!

Много мъдро умозаключение само дето извинявам се за глупостта но не разбрах връзката с политическите убийства в Киев.

Нема страшно, имаш време да поумнееш и ще разбереш!

Дядо ти е бил сериен убиец, и ти като негов наследник си същия.

Шило

Пън, нали ще признаеш, че при най-големите злодеяния на болшевиките, начело на СССР не са били руснаци? И, че на практика такива са управлявали най-дълго този съюз?

Знам, не са руснаци, а росияне, като сегашните! Крушата не пада по-далече от дЪрвото!

Тъкмо там е заровено кучето; но е изгодно и удобно този факт да се премълчава. В крайна с/ка България е потърпевша именно на него.

Като си почнал така защо не продължаваш. Можеш да започнеш например от Каин и Авел. Но нека не се връщаме толкова назад. Но например кръстоносните походи уж за освобождаване на божи гроб, а на практика ограбването на християнска Византия. След това американските индианци и колонизирането на аврика и азия. Всичко това направено изключително хуманно с зачитане правата на хората и следвайки правилата на демокрацията. Това продължава само до преди шестдесет години. Гладът през тридесетте, зърното е изкупувано от същите тези пазители на демокразията срещу индустриално оборудване и също така много срамежливо мълчат за глада предизвикан по същото време в щатите, когато кораби със зърно се изхвърлят в океана за да се запази високата цена. Така, че няма по добра лъжа от половината истина.

Живял съм по времето на СССР! Каин и Авел не са ми познайници! Не познавам нито един индианец освен генерала Колин Пауел!

САЩ подкрепят Фашистите и не само САЩ :САЩ си признаха: Посъветвали лидери да не присъстват на Парада на Победата в Москва" В интервю за полския интернет-портал Wirtualna Polska Корвин-Мике заявил, че евромайданът е операция на ЦРУ. Да, но това беше и наша операция. Снайперистите са обучавани също в Полша. За това кой наистина стреля на Майдана, неотдавна писа Frankfurter Allgemeine Zeitung. Терористите застреляха на Майдана 40 демонстранти и 20 милиционери, за да провокират безредици. Истината накрая излиза на яве казал кандидатът за президент. Полски политик: Евромайданът беше спецоперация на САЩ и Полша .Представителката на Държавния департамент на САЩ Виктория Нуланд потвърди на открит текст, че американците са похарчили 5 млрд долара за дестабилизиране на Украйна казва Корвин-Мике. Сега в Украйна имаме работа с американска агресия. Путин само вади кестените от огъня.

Не, никой не подкрепя фашистите, т.е. путинската клика.

Шило

А тези какви са? А, да- терористи!!!

Съветските хора под ръководството на КПСС спечелиха войната! Днешните россияне под ръководството на "Единая Россия" предадоха СССР и го ликвидираха! Ква Победа ще празнуват предателите, победата на Русия над СССР?

Боже, Боже! Колко много прости, невежи и арогантни коментатори! Също като тези по шосетата.И не само арогантни, невежи и прости, ами и закръглени простаци. Те си мислят, че като познават буквите, вече могат да четат. Нямат нищо свято, не са научени да уважават, липсва им вяра. За да угодят на господаря си, който ги води като куче на каишка, са готови да продадат, и майка си, и баща си. Нямат мозък и повтарят готовите фрази изречени от високопоставени подлеци и мерзавци, със същите безнравствени представи.

можех щях да ви поставя не 100 а 10000 плюса

Шило

А честито!

Защо стилът на изказа много наподобява на изявленията на Ясенюк,Порошенко и Ярош. Само на мен ли така ми се струва.

забрави Турчинов

С това Украйна завърши процеса по приобщаване към изконните еврогески ценности

Айде бе? Викайте Путлер, Пут*ин и т.п.

Kъде са независимите ни медии!Хайде Иво Инджев,Коритаров,бай Петко,хайде доносници! Нали сте журналисти без граници!

Грешиш, приятелю. Не инджев, а Минджев - от минджа.

Същите мутри изгориха живи десетки граждани в Одеса.Шарлитата подминаха и това.Лошото е,че както обикновено се случва по онези места,ще има ответна реакция и вместо да се нормализира, обстановката ще се ожесточава, от което имат полза само мутрите и Щатите.

Хайде тази така наречена армия да дойде и при нас, и да започне от пъпа на София. Нали се сещате.

А , трижди проклетата европа си трае. Чакаме реакцията на фашизираната европа. Има да чакаме.

гарван гарвану око не вади