Цветан Василев: Близо сме до решение за КТБ

Банкерът Цветан Василев, който е в неизвестност, публикува писмо, в което увери, че работи усилено за стабилизиране на КТБ с Оманския фонд и други инвеститори.

Обратно в новината

Коментари - Цветан Василев: Близо сме до решение за КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И на този балон леко ще му изпуснат въздуха за да няма уплашени и пострадали от авторите, а после ще четем за .... следващия балон.

Само на няколко милярда евро сме от решението на КТБ. Закривайте фалиралата банка! Фалирала от крадци и помагачи, на които никой няма да търси сметка.

Тоя повече банкер не може да бъде. Най-много да върне парите на хората, но силно се съмнявам, че ще успее. По-скоро търси пари от арабите, за да закрепи банката, но вече няма кой да му се довери.

Със създадените проблеми в КРБ от страна на БНБ и др.държавни институции стана така ,че се закриват много (над 2000) работни медта самоза 1-2 месеца. Това е.

Работните места са най-малкия проблем.

..поведение на този Цветан! Той докарва проблеми на банката си,а обвинява Искров?! Като не си виновен защо се криеш бе ,мошеник?

Къде е Цацаров? Къде е Цацаров? Къде е Цацаров? Къде е Цацаров? Къде е Цацаров? Къде е Цацаров? Къде е Цацаров?

Братчеди, да си представим, че документацията за получилите кредити е налична и актуална , а и тази за крупните банкови преводи!!!? Ко прайм тогава ние ,дребните уйове- ще трябва да плащаме за делата срещу БНБ и държавата, а и калая за медиите.. дето ни лъгаха повече от дърти цигани!?

ПравителствА, спецслужби, парламент, прокуратура, бнб, собственици и аднинистрация на КТБ, държавни предприятия в КТБ - всички играят една обща игра на постоянни лъжи, протакане и преглъщане. За да са толкова единодушни, трябва да имат общ кукловод и обща идея. За да няма опозиция, трябва всички горепосочени да са убедени, че ставащото с КТБ е полезно за България... Някой може ли да поясни каква е тази полза за БГ?

Чак сега ли ти стана очевидно?! Тръгни от ТоплофикциЯТА, мини през банките и здравната каса и стигни до НС,където 240 търтеи само вреда носят на народ и държава и получават заплати за това!

Мисля, че разбрах какво става ?! БНБ праща писма на Цв.В., защото участва в комбинация за разкриване на точното му местонахождение и е част от велик оперативен план за залавянето на банкера ! В същото време активите на банката се обезценяват и вероятно n-тата офшорка, контролирана от агент "Кой" ще изкупи постепенно банката. После ще започне да плаща на гарантираните вложители, като извратено тълкувайки думата "започне", няма да се разбере кога ще свърши, щото ще дава по 100 лв.на месец, в името на оздравяване на банката ! Накрая някой хиперинфлационен процес ще довърши вложителите. В по-дългосрочен план, в България ще остане един вложител и една червена бабичка, които ще бъдат активно разработвани от около 3500 агенти на ДАНС.

Решението е близо - печатницата работи с пълна сила. Левовете в марки сменя-я-м аз Вино за да пия в този час Доларите стават, левовете не Ах, да се напия в долари поне

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЧУЖДИ АКЦИОНЕРИ ВЪВ КТБ СА - ОМАНСКИЯ ИНВЕСТИЦИОНЕН ФОНД - 2-ТА ПО ГОЛЕМИНА БАНКА В РУСИЯ ДЪРЖАВНАТА ВТБ (Внешторгбанк- ВЪНШНОТАРСОВСКА БАНКА) ..... РУСКАТА ВТБ Е ПОД ЗАПАДНИ САНКЦИИ , НО ТЕЗИ САНКЦИИ НЕ СЕ ПРИЛАГАТ ЗА КЛОНОВЕ И ПОДРАЗДЕЛЕНИЯ НА ВТБ , КОИТО СА В ЕС ИЛИ ИЗВЪН РУСИЯ :)))) ...... ТАКА ЧЕ АКО РУСКАТА ВТБ ПРИДОБИТЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ АКЦИИТЕ НА КТБ ЩЕ МОЖЕ ДА СИ ВЪРТИ БИЗНЕСА СЪС СВЕТА ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ И ДА НЕ И ПУКА .... ..... ТОВА ПЪК ЯДОСА АМЕРИКАНЦИТЕ .... ЗАТОВА Е ЦЯЛАТА БОРБА ОКОЛО КТБ - ДА Я ЗАТВОРЯТ - ДА Я ОТВОРЯТ :)))

Има логика!

не го ли търсеха под дърво и камък, а? А той речи държи и благи думи хортува. Що за история е това? Има нещо гнило в Б-ия: прокуратура ли, ченгеджийница ли или всички в един кюп. Бандити, бандити и в правителството, и в банката, централната, и навсякъде. Има ли отърване от бандитите? Лесно се вижда, че не: оплели са се като свинските черва и народа гласува все за тях. Оле, олеле!

... те тея неща на голямата сцена не стават така както повечето селяндурчета си представят. Когато висиш с милиони принципа с "со кротце со благо и с малко кютек" - не важат !!! Всичко се договаря но ниво министри , а времето не е наш съюзник !!!

ха,тоя открадна милионите и се скри в миша дупка.сега се показа като лаугер да пооткрадне още малко.нещастник!!!мястото на цветан василев е в затвора.

Защо БНБ не прави одита в КТБ, а възлага това на частни фирми с нашите пари? Нали точно банковите специалисти са в БНБ. Някой знае ли какъв е бюджета на БНБ и каква е средната работна заплата там? Чух, че месечната заплата на Искров била 70000 лв. Издръжката на БНБ се плаща от нашия джоб. Защо квесторите не дават информация за извършваните разходи от тях, както и за събраните пари от погасени кредити? Защо след като банката не работи вече два месеца, се поддържа персонал от над 600 човека? Това не е ли гавра с вложителите? Искров е инициатора за премахването на наказателната отговорност за отпускането на необезпечени кредити. Ако има някакви далавери в КТБ, то те ще са за отпускане на необезпечени кредити. Извода си правете самички!

Моето момче, щом всичко ти е наред и няма какво да те притеснява, появи се пред народа и то веднага! Трудолюбивите не се притесняват от правосъдието.

Цветан Василев да не се бави нито миг , а да дойде в БГ и да ни изнесе една поучителна сказка как точно ще оздрави източената си банка.Не че КТБ е била източена , за да се оздравява после.

Нещата могат да се стабилизират,но за целта тези от бнб трябва да бъдат заключени!!!

За тези,които следят развитието на събитията около КТБ е напълно ясно,че банката беше искуствено докарана до фалит от БНБ,начело с Иван Искров,прокуратурата,ДАНС и медииния магнат Пеевски.Всички те са за затвора,но най-голяма вина има Иван Искров.Докато в България не бъде осъден поне един от бандитите на високи държавни постове, няма да има никакво бъдеще за страната ни.

Кой да го вкара в затвора, като той действаше в тандем с Цацаров.

..трябва да му бъде забранено да се занимава с банкова и др. отговорна дейност!

Защо?Колко хора имат като него уменията да създадат работещ бизнес у нас?Мислиш,че в останалите банки нещата са читави ли? Не са разбутали нещата,не се е разсмърдяло!

Ливидността на всяка банка може да бъде срината поради масово теглене от клиентите, но не и банката , ако е управлявана компетентно и разумно, защото активите под формата на ипотеки остават и въпрос на време е банката да се съвземе. В случая с КТБ имаме очевадно престъпление от собственика Цветан Василев , защото липсват активи за липсващите милиарди, т.е той ги е раздавал и употребявал като бащиния, а не като парите на доверили му се хора. От друга страна имаме престъпно или умишлено нехайство на БНБ в лицето на Искров, който е одобрил това престъпление, или се е предоверил на одитора на БНБ към КТБ. Т.е към днешна дата имаме двама сигурни пандизчии, ако живеем в правова държава-Цветанов и Искров. Това е елементарен за разрешаване казус дори за елементарен мозък като Цацаров.

Ти господине, да не си одитирал банката или притежаваш вътрешна информация за качеството и количеството раздадени кредити !!

Закона над всичко. Ако имаш 100 000 ще ти ги платим. Ако си над 100 000 за горницата смятай че си играл покер с Василев и си се оказал под нивото му.

Тъпак си като повечето съдии в БГ, които съдят "в духа на Закона"! Не знаеш какво е актив на банка, но вече произнесе присъдите.

Доста си нервен момче. Ако си доста над 100 000 прочети горното. Отнася се и за теб.

БНБ е зависима от изискванията на ВАЛУТНИЯ БОРД !!! Тези изисквания поставят БНБ в НЕВЪЗМОЖНОСТ да осигури ликвидна подкрепа на 5-те български банки !!! Според изискванията на ПАРИЧНИЯ СЪВЕТ БНБ има право да инвестира активите си или под формата на ДЕПОЗИТИ в чужди банки или да закупува ТОКСИЧНИТЕ ИМ и обезценяващи се ценни книжа !! БНБ НЕ Е БЪЛГАРСКА БАНКА , А ДОНОР НА ЧУЖДИТЕ БАНКИ !! ТЯ ДЕЙСТВА ПРОТИВ ИНТЕРЕСА НА БЪЛГАРСКИТЕ БАНКИ И ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ !! ЗА ДА СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА С КТБ И С ОСТАНАЛИТЕ БЪЛГАРСКИ БАНКИ СРЕЩУ КОИТО Е НАСОЧЕНА АТАКАТА НА ЧУЖДЕСТРАННИЯ ФИНАНСОВ КАПИТАЛ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА БЪДАТ ПРОМЕНЕНИ УСЛОВИЕТА НА ВАЛУТНИЯ БОРД И СЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА БНБ ДА ОСИГУРИ ЛИКВИДНА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКИТЕ БАНКИ , А НЕ ТОВА ДА СЕ ПРАВИ ОТ ОСТЪРГАНИЯ ДО НУЛАТА ДЪРЖАВЕН БЮДЖЕТ !!! Задължително е БНБ да влезе във функциите си и по подобие на ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕНТРАЛНИ БАНКИ да осигури изискващата се ликвидност на системата !! АКО ИСКАМЕ ДА Я ИМА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ КРАЙНО ВРЕМЕ Е БНБ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В БЪЛГАРСКА ЦЕНТРАЛНА БАНКА, А НЕ ДОНОР НА ЧУЖДИ БАНКОВИ ИНСТИТУЦИИ ПЪК БИЛО ТО И ЕВРОПЕЙСКИ !!!

Така както си го написал до един извод стигнах : Че нямаме и не ще имаме независима държава ! И то не защото е непостижимо, а защото сме робски и манипулируем народ, т.е. лесни и задължително "за подчинение" преди в соц лагера, макар че тогава извличахме по-голяма полза от членството си и сега в ЕС и НАТО, където сме и ще останем задният им двор като обслужващ персонал.

ОТ САЙТА НА УПРАВЛЕНИЕ ЕМИСИОННО НА БНБ СЕ ВИЖДА , ЧЕ ДЕПОЗИТИТЕ Н ЧУЖДА ВАЛУТА В ЧУЖДИ БАНКИ СА С ЛЕВОВА РАВНОСТОЙНОСТ ЗА 6.669 МЛРД. ЛВ., А ЗАКУПЕНИТЕ ОТ ТЯХ ЦЕННИ КНИГИ ПО НОМИНАЛ /НЕ ПО ПАЗАРНА СТОЙНОСТ/ СА ЗА 21, 378 МЛРД.ЛВ. !!!!!!!!!!!!!!!! НИТО ЦЕНТ ОТ АКТИВИТЕ НА БНБ НЕ Е В БЪЛГАРСКА БАНКА !!!

Както шефът на ОББ Стилиян Вътев казва: КТБ събира относително скъпи ресурси от пазара (дава високи лихви по депозитите) и ги насочва за финансиране на отбрани проекти. С този набор от набирателна сила се е равно на чиста пирамида.

Ами да ги събира ОББ, бе! Щом може да има такива лихви по кредитите! Отдавна предполагах, че и банките-конкуренти стоят зад разрухата на КТБ...

Това е най-тъпото нещо , което съм чел напоследък и пояснявам защо : Аз лично за тези 24 г. , които съм се занимавал със собствен бизнес съм вземал от приятели високолихвен кредит без обезпечения за някои от моите търговски проекти и съм го връщал почти винаги предсрочно !! Лихвата която им давах беше + на лихвата по кредитите в банките, т.е. делях печалбата си с тях и печелех достатъчно от това !! КТБ работеше (така предполагам) с марж 2-3 % и беше само на печалба, т.е. средният лихвен процент по депозити беше около 7,0% , а предоствяше кредити на 9-10,0% , а може и малко по-високо, което за един печеливш бизнес на годишна база не е висок процент !

Знакът "+" да се чете "=" !! Извинете !

8901

Само 206 милиона ни делят от решението за КТБ и съм сигурен, че ако отворят банката за нула време ще решим проблема.Само този път трябва да ни обещаят лихва 22% а не както до сега някакви нищожни 11%.

Абе, КТБ, МТБ....Бошлаф...Комунистическите наследници от БНБ, децата и внуците на партизани, ятаци и партийни секретари и дружинни ръководители печатат 60 000 000 нови книжни лева!!! Това какво говори? Нищо произведено налице срещу тия 60 млн. Насреща- въздух !!! Повече парична маса, по-голяма инфлация, вероятно има и засилено търсене на пари, щом печатат, а това говори и за засилена стопанска активност , щом се търсят пари, би трябвало пък лихвата да се покачи, а пък от друга страна доверието в банките намаля и хората започват пак да държат книгите под дюшека. Щом печатат- ясна е работата- има дефицит на парична маса....Повече пари- повече държавни поръчки, по-голяма заетост, повече работни места, по- голям мултиплициращ ефект...Ама...знае ли се...Тук, в БЪлгария нищо не е такова, каквото изглежда....Може пък и да целят понижаване на лихвения процент ...Знам ли...

Обвиняеми Василев, Вие се върнете първо в татковината си,явете се при прокурора с адвокат, отдайте нужното на държавното обвинение, а чак по-късно ако бъдете сметнат за банков капацитет ще бъдете потърсен за подобно "експертно мнение"

то един прокурор като без прокурор

прокурора , пеевски , станишев , доган всички са в схемата ктб които гледат да разклатят банковата система

че в невинен и му кроят шапка. Ти би ли се върнал да те застрелят като куче някакви мутри купили някакви прокурори?

Този анков капацитет къде беше да види,че банката му не върви на добре и да поиска "преструктуране"още като беше на минус 50-100 млн.?А?

Ни се запознат! Банката винаги е била на печалба! Защо коментираш, без да четеш!

Британеца (джихадист) го разкриха на деня, но не могат да го екстрадират че там летят куршуми. При Ц.В. летят пари и явно е невидим! КТБ се задълбочи много! Ще се срине и малкото бизнес останал в БГ==> много хора без работа и ДА - размирици и безредици!!! Ще има линчувани

Правешкия селяндур се криел от ''фашагите'', които кой знае защо не го търсили...а съвременните болшевики (и крадци) ги търси Интерпол, но те си публикуват писма в Нета и работят за ''спасението'' ни...де пусто дърво де

Дедо ми е заръчал с русняци и кумуняги да не са занимавам.И ощи при пръва възможност да се изнасяме от България завинаги щото тука управляват само руски кавали и управия нема никогиж да има

Д..ба ла.ното КГБ-истко, габровски циганин от кв. ГЪЗУРНИЦИТЕ! Това е някакъв сюрреалистичен кошмар, не е първия циганин, който КГБ инсталира някъде за да ни се подиграва! И обърнете къде - в откраднатата от комунистите банка на Буров! Радвайте се бе хора, с края на тоя може да вземе да идва и края на комунизма!

А какво става с Христо Бисеров?

Сигурно е добре! Заслужен отдих. След година-две ще дава експертни мнения и ще ни се хили от висотата на недосегаем бохем с пръст в носа

Никой не задава смисления въпрос "Раздавани ли са необезпечени кредити от КТБ и на кого?". Това преди години искаха да го криминализират, а после след натиск и лобиране се отказаха. Кой и защо? Къде са тези сега? Иначе за обикновените хора заем без поръчители или ипотека знаем е невъзможен. За Цветан Василев обаче не проблем да регистрира частния си самолет на името на дъщеря си и никоя от издържаните от данъците ни институции да не попита, откъде са парите на детето за самолета. Същото е Пеевски - платиха ли допълнително 300 000 лева данъци, укривали ли са, за да не ги платят, как Пеевски издържа охраната си при така подадена данъчна декларация?

Естествено, че са раздавани! И пари за Кондома, и за Дебелян, и за Олигарски и ко. За ДЕпс да не говорим! Централната Бан.а е оставила тези да крадат на воля. И резултатът е, че сега като върнат до 100,000 евро депозити, че фалират БТека и всички фирми на банкера и ще повлекат още фирми. Бог да ни е на помощ

И къде се покри Цацаров? Защо не излезе да каже в какво точно е обвинен господина с мустака? И изобщо събрал ли е Цацаров читави доказателства, с които да убеди Интерпол да издирва Василев? Ако трябва да квалифицираме кой е престъпникът в сагата КТБ, то първото място си поделят - вън от всякакво съмнение - Искров и Цацаров.

Това го казват всички, но къде се скриха и журналистите да го питат. Да организираме във Файсбук страница "Издирва се цацаров" и да дойде на площада да отговори на хората за всичките си деяния.

Мен също ме смущава странното мълчание на журналистите, явно не са 4-та власт, а обикновени слуги на задкулисието, които се тресат от страх пред господарите си. Аз бих участвала в протестни акции срещу тези, които се опитват да доведат докрай пъкления план за ограбване на КТБ и нас, данъкоплатците. След като държавните институции са част от мафията, гражданите трябва да се самоорганизираме и да упражним натиск от улицата, чрез мирен протест (засега).

Neli Galabova

А си спомням когато съштият зае поста си на главен прокурор какъв ентусиазъм и еуфория беше в Интернет под мотото : "Да подкрепим Цацаров !" Кво стана !?! Едно голямо нищо !

Крадците на съвременна България поне не са толкова глупави да посягат пряко на парите на хората. Знаят, че отдавна е опряло до оцеляване и ще са тотални размирици. Краде се обаче косвено, краде се от обществени фондове и средства, липсите се покриват със заеми, а проблемите се размиват във времето.

ВЪРНЕТЕ НИ ПАРИТЕ БОКЛУЦИ !!!

Цитати от статията-"Банкерът Цветан Василев, който е в неизвестност..." и "В петък БНБ изпрати писмо до Василев". Без коментар.

След като спретнаха на народа Костионброд 2, г-н зазаров се отегли на заслужена почивка. Къде са храбрите журналисти да го попитат кой е виновен за провала на КТБ? Защо се крие този така активен човечец по време на Костинбродската далавера и когато нахлуваше в офисите на КТБ? Защо всички мълчат и не казват къде е?

Като пишете, че КТБ била с руски капитали, питате ли се защо при управлението на ГЕРБ толкова много държавни пари се наливаха в тази банка?

Митове и легенди.

Не е проблемът, че е управлявал 15% от България А че той изчезна и от някой плаж пише глупости на разни медии как щял да оздрави банката. Тази банка няма как да бъде оздравена, защото КЪМ ТАЗИ БАНКА НЯМА ДОВЕРИЕ!!!!! Кой идиот ще си сложи парите, за да му ги пази КТБ след тези събития? Аз лично имам доверие само към еврото и Буркан банк

Чета коментарите по-долу и вече изобщо, ама изобщо не се учудвам на тоталното опростачване на българина, даже и на тоя с компютър в ръка. Та за какво е обвинен Цецо Мустака, за 205 млн. лева, които се оказа са взети легално като кредит от Бромак ?? Та каква е вината му : че управляваше чрез банката си близо 15% от БВП на България !! КОЙ му завидя ?? Задайте си този въпрос и ще намерите отговора защо искат да "потопят" КТБ !! И той и банката и нейните служители не бяха обвинени в нищо смислено досега. Кефи ли ви , че "убиват" една работеща българска институция заради НЯКОЙ ??

Вината му е че е раздал милиарди необезпечени кредити на свързани лица - ти наистина ли си мислиш, че ако червените фирми искаха да си връщат кредитите щяха да ги взимат от КТБ - капиш? Потърси имаше статия във вестник Дневник - там подробно бяха описани кредитополучателите - повечето каква дейност имат не се знае

Пич, едно от достойнствата ми е, че не съм купил и чел български вестник от 1998 г. Затова не вярвам и на "Дневник" , а повече съм склонен да вярвам в злобата, завистта и алчността на българското политическо говедо. Та ти от "вестника" ли разбра ,че кредитите са несъбираеми и необезпечени ??

42, изпила ти е чавка акъла. Ти каква разлика виждаш между Пеевски и Прокопиев? Освен, че Пеевски е бил млад и успял на 33, а Прокопиев още на 28 г.. Прокопиев не е поискал да стане шеф на ДАНС лично, но за сметка на това е успял да излъже много повече хора и банки, в сравнение с Пеевски. Та, внимавай, какво четеш.

Заради КОГО ? Ако Ц.В. има достойнство да разкрие всичко !!!

Според Влад.Горанов държавния бюджет щял да е на дефицит за 2015г и можело да не се попълни фонда за гарантирани взематия с тия 2 млр. Сещате ли се какво готвят... Цялата статия е за поемане на дългове между 4,5- 6 млр./24часа/ Четете и си правете сметка,тия ми обраха точките.

да се подпомогне с 2 млр.Сори!

Та ти вярваш ли им на тези тъпаци от герб ?? Аз слушах 1-15 дни един професор и един банкер, които информираха, че в КТБ има кеш 1,5 млрд лева които + тези 2 млрд от Фонда покриват гарантираните депозити при евентуален фалит ! А задаваш ли си въпросът за КАКВО са им на герберитв 4-5 милиарда до края на годината, като разходите са разчетени дотогава и евентуално може да се появи дупка само за около 0,5 млрд . НАП преизпълява приходите за 7 месечието с 0,4 млрд.

Глупости и лъжи.

Цялата ситуация би била смешна, ако не беше ужасна за много хора в България. Един банкер, с началници в Кремъл (нищо чудно да се окаже, че тн омански фонд е на Путин) ограби много, ужасно много хора. Управителите на Центр Бан.а си затвориха очи и уши и отвориха джобове. Играчите в тази драма - функционерите на БСП-ДПС-АТАКА-ББЦ се разграничиха от кражбата. А този банкер отнякъде дава сигнали, че всичко е точно. СМЯХ и ТРАГЕДИЯ

Купуването на гласове от ДПС и БСП и прираста на ромите, докара изпразването на банката.

Народът търпи и с това хрнаи корупцията.

Настоящ банкер или капиталист -бивш комунист- сега рецидивист.

Мили българи, докато не произвеждате, а само чакате държавните заплати или помощи, държавата ще е принудена да краде от банките...

Абе тия от интерпол за нищо не ги бива, не стига че немогат да го хванат ами пича и писма си праща...

ТОЗИ КРАДЛИВ ЧЕРВЕН БАШИБОЗУК ЗАЩО ОЩЕ НЕ Е В ЗАТВОРА?!

Абе ,и аз питам 26г. ---Защо А.ДОГАН,Р.ОВЧъ.,И.Й.КОСТОВ,МАСЛАРОВА,МОНИКА,МУРГИНА,БИСЕРОВ,МЕНТАТА......НЕ Съ В ЗАТВОРА ,...АМъ?

А Цветанов? Тоя не е още с ефективна присъда. А няма и изгледи да бъде.

къде сте спасители наши, близо до решение и спасение на банката?! Къде сте да дойдем и да ви ...майката.