Хванаха 10 души, източили 250 милиона лева

При спецоперация "Всичко коз" са задържани десет души, нанесли щети на държавния бюджет за около 250 млн. лева от данъчни измами, съобщи МВР.

Обратно в новината

Коментари - Хванаха 10 души, източили 250 милиона лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

браво и пак браво! Cега да им конфискуват краденото и в затвора!!! Hито един на свобода!!!

Е, и? Какво като са ги хванали? Аман от акции на МВР? Доста безмислен харч на ресурс за тази криза! Хванали ли ги били - операция в която участват поне 100 човека, сега ще ги държат в арест за сметка на бюджета, после ще ги съдят, но няма да ги осъдят, пак редовите ще им го платим..е стига с тоя имидж на хващачи, вземете да се квалифицирате в холивудски статисти, даже само от данъците, ако си ги плащате разбира се, България ще живне

Да на стане като Маргините- без коз?

Вкарали в затвора с ефективни присъди двама "престъпници" за незаконен улов на риба,а в случая данъчният ще бъде наказан с уволнение,а останалите от "всичко коз" ще убедят "безпристрастните" ни и "некорумпирани" съдии, че са невинни и ще продължават да си раздават картите.Е ,те на това се казва справедливост по български!

За милиони няма закони

Мдааа, ако тази сума от 250 милиона е реална, малиии ще има за всички :) Ще има и за съдиите, ще има и за адвокатите, ще има и за съдебната администрация за да изчезнат половината доказателства а за другата половина все ще измислят начин. Я някой няма да се разписал, а друг ще е "неоткриваем" варианти бол. После ще се чудим що няма пари в държавата ни. !;-)

все хващат мишлетата,кога ще ни зарадвате с някой охранен плъх.

само да не ги валатят с контра

закрийте нап нищо не прави така са объркали вноските да доо със тяахният софтуер че няма фирма коато да е израдна на мене ами търсиха вноска за пенсия и здравно за 10 20а0а5а г след като ми е заверена книжката в нои смешниааци от село

цецо да мине през холивуд за да изкара някоя специализация по режисура на криминалета за по добра визия на мвр операциите!

Цецко, стига селски номерца! Само развъртате въздуха, а ефект няма. Станахте за майтап на народа! А и кой ги измисля тези имена?

Световноизвестен факт,- българите са крали, крадат и ще крадат.Нищо лично, просто ген.Останалото е просто оправдания на мързела и крадливостта, които са част от националния характер.

Всичко е ясно.Кой квото отвлякъл,а народа да духа супата в тая жега.Утре по това време тези юнаци пак ще си пият биричката на тиферич,а ние ще си пишем.Хайде със здраве си останете всички дето като мен четете!

Тая философия я знаем.Недей да мислиш,че си снесъл кой знай какво яйце.По-добре кажи какво би могло да се направи.

Цветанов, кога ще има операция "КАТ"? Или операция "нови документи за самоличност"? То бива гавра от страна на държавата към хората, ама това минава всички граници! АМА МАЙ САМО АКЦИИИТЕ С ГРЪМКИ ИМЕНА НИ ОСТАВАТ - РЕЗУЛТАТ НИКАКЪВ

Забележката е правилна.Не е нормално в два часа през нощта хората да правят списъци,за да могат евентоално на другия ден да си подадът молба за подмяна на документи.При получаването - също.Все пак това не е някакъв каприз на гражданите.

За операцията отличен шест ! А за да се стигне до същата оценка за завършването й (защото явно се касае за нещо сериозно по замисъл и мащаби) е наложително да се : - изясни методиката им на действие (кой/кога/как/къде) ; - идентифицира пълния списък на всички омазани (директно и не-) ; - възстановят загубите и обезвъзмездят пострадалите (хора, компании, държава) .... но не на хартия и/или медийно, а ясно доказано и прозрачно ; А незабавно - съответните необходими корективи и/или контролни точки (за предотвратяване и/или рецидив) да бъдат идентифицирани, проверени и въведени в действие .

Много често чувам по автобусите коментират данъчните от Пловдив на ул. Чернишевси 3 - сутрин още били пияни, водели счетоводство и изнудвали фирми и какво ли не ! Що не пратят една проверка и да пишат вярни ли са тия неща ! Още повече има депутат от Герб бивш директор на НАП.

Цветанов,това е добре,но кога ще подхванете кметските управи и общинските съвети.

Да, ама играта е покер, г-н Министър.

А у нас съдиите ще гушнат още някой лев за ново хотелче и ще ги пуснат под гаранция, платена с крадените джобни пари. И ще почнат едни дела, тоя болен, оня зает, тоя не се явил, а докторите милите ще намерят всички смъртоносни болести в подсъдимите, ще ги снабдят с инвалидни колички и бастуни/е няма само съдиите и адвокатите да лапат от крадената баница/ . . . . музика без край . . . . Е да беше в Китай прибират краденото и разстрел от упор в главата и да видим ще се намерят ли нови самоубийци тогава.

А бе Ц.Ц. голям смешник и п...с

Кога най-сетне ще започнете да публикувате имената на престъпниците?И кога най-сетне ще има ефективни присъди?Какво стана с Масларова и сие,а с другите?

Ванчо,тази работа не е като онази работа,това от мене да знаеш!По цял свят е така,не само у нас!Установените ВРЕДИ,не са възстановени вреди,тъй като така са установени хората-с живота се прощават ,но с парите не!Ако беше учил малко повече,щеше да знаеш и защо е така,но пак повтарям,нещата за лаиците са прости и неведоми!В дебелите книги всичко е написано,но няма кой да чете!

Че са ги хванали е добре , полицията си е свършила работата! Обаче ме притеснява сумата , много сериозна е , и отговаря точно на формулировката " невинен поради липса на доказателства ". А някой воденичен камък / 95% от настоящите съдии и прокурори./ ще вдигне поредното бетонно безумие на плажната ивица. Нищо , че е незаконно ,те всички са социално / пък и умствено / слаби.

A kolko struva kolata,koiato kara chef na Bokluka-niakoi kazvat,tche bila za 400000 evro...Ot kade sa tezi pari?

Коментарите показват,че малко са хората които вярват на тъка поднесената информация.Тука милярд,там милион,там тир,а накрая хазната пак е празна.Когато парите се върнат на бюджета,тогава ще считаме че такива операции са сполучливи.Иначе всеки магазинер може да се изобличи като престъпник.Много PR акции,много.При това зле режисирани.Прозира от всякъде накъде е насочен ударът на публикацията.Тъжно и смешно,обаче на затъпял народ и това е малко да прозре истинита.

тъка така тъка така тъка така, и кой е затъпял - май всички

сигурно този който измисли буквите в номерата на колите

Или онзи, който измисли текста на "Моята полиция/милиция ме пази" :-)))

здравейте от смешково! може ли да очаквате нещо друго от разни тъпаци и мутри освен да откраднат нещо. дори и тези прикрити с бели якички, като ги видите, че богатеят, не се съмнявайте, че от там са им парите. 15 години се занимавам с международен бизнес, слава на бога, за разлика от тези глупаци съм завършил с отличие и гимназия и университет, но такова имане не успях да постигна с работа без спиране, без ходене по почивки и ядене по ресторанти. е, като че ли това е живота. и като толкова много цветанов или не знам кой държал на МВР, а не на съда, поне тия от МВР да им ударят по един бой, бе, другари политици! /доколкото да им изтръскат парите от джобовете/

ма станчо, ти 25 милиона ли имаш /примерно 250:10/, много си работлив, на колко години си, ако си млад не се оплаквай, че не си ходил по почивки и ресторанти. С тези 25 милиона дето си изкарал можеш да ходиш навсякъде, и от какво по-точно се оплакваш.

Браво.Дори да ги пуснат след 24 часа нали тази престъпна дружинка спира да краде.Това трябва да е ежедневната работа на полиция.Да прави каквото трябва, да става каквото ще.Колкото повече такива акции,толкова повече пари в хазната.

И тук май ще излезне много облак - малко дъжд. Загубих вяра, че нещо ще се промени а ми се иска.

"Групата практикувала две познати в Европа данъчни схеми" - така де, те не са открили топлата вода! Само са се възползвали от постиженията на западняците.

Сега е разгара на почивният сезон.Време за море, "Ах, морето", звезди на ясното небе, да гледаш от палубата на яхтата... Това е живота, мечта за всеки. Сега ли му беше времето да ги прецакаш тез хора, бе Цецо? И те гърла хранят, млади любовници си имат, манекенки. Тея дни до Монте Карло можеше да идат, в казиното да поиграят, малко пари да потрошат. А,бе , вие с Бойко на море не ходите ли, бря?

нещо не мога да хвана проблема - явно става дума за ДДС измами, щом говорим за кухи сделки!? Нали ДДС се възстановява след насрещни проверки,установяващи действителността на всяка сделка и това дали продавача е отразил при себе си данъка за внасяне! Самото превеждане на ДДС по сметка на търговеца,комуто требва да се възстанови,става с подписа на високопоставен данъчен служител,ако сумата за възстановяване е над 100 х.лв.,доколкото си спомням. Как при тази превенция 10 души могат да измъкнат 250 000 000 лв!? И как Б ОЙКО И дянков да вържат бюджет на този разграден бостан!?

бравооо

Цветанов, кога ще има операция "КАТ"? Или операция "нови документи за самоличност"? То бива гавра от страна на държавата към хората, ама това минава всички граници!

То решението е елементарно, но трябва да си поне малоумник и малко от малко да ти пука за хората. Тури още една графичка "желае да си получи документите с писмо с обратна разписка" , срещу съответната такса, или като пратка с наложен платеж и две трети от опашките ще изчезнат. Но това явно не е по възможностите на чиновника.

Съдът реши, осъдените да възтановят тези 250 милиона лева до един месец, а парите да се предоставят за осъществяване на здравни услуги за населението и в най-малките населени места.

Тези не може да не са прали пари. Само жалко, че се изпълнява само по-голямата присъда, ако има няколко.

по-важно е да хванат 250 млн. лв. отколкото някакви си 10 човека/бандита/ Днес ги хванаха и веднага цц разбра че са източили парите. Сега тези 250 млн. директно в бюджета???

Те открили у него 40.000 "джобни пари" - утре съдът ще го пусне срещу макс.10.000 гаранция...

Преди много години такива първо се разследваха , после се осъждаха и тогава се четеше по вестниците, чуваше се по радиото и се гледаше по телевизията. Сега много се пише и говори - резултат никакъв. За какво ли ги четем и слушаме. Властта е еднопартийна може да се справи. А съдебната система не е независима дотолкова, че да не е отговорна пред всички нас за действията си спрямо престъпниците. Разчитат на това, че сме с мислене от племемната ера.

Ако някой ми каже хубава дума за тая държава, ще му разбия носа!

Ами да въведат една централизирана компютърна система за данъци и големите измами ще лъснат като на месечина:)

Хванати добре.Сега браво но след два дни пуснати поради липса на доказателства.Сега ако сме държава запориране на сметките на родните им до девето коляно.КОнфискация на имоти за които не могат да докажат как са ги пирибодили.ЗА да влязят тези пари оттам откъдето са източени в бюджета не стане ли това си е ПОРЕДНОТО ЗАМАЗВАНЕ НА ОЧИТЕ НИ