Танов не е знаел за операция ”Митница”, Борисов и Дянков го подкрепиха

Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че директорът на митниците Ваньо Танов не знаел за спецакция "Митница". Информирани са били само премиерът и финансовият министър, когото Цветанов помолил "да не казва на никого, за да не стане гаф с акцията". Бойко Борисов и Симеон Дянков пък изразиха подкрепата си за Ваньо Танов.

Обратно в новината

Коментари - Танов не е знаел за операция ”Митница”, Борисов и Дянков го подкрепиха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно направено ли е някакво изчисление колко ще СПЕЧЕЛИ държавата, ако оставят митническите пунктове БЕЗ митничари?? То се оказва, че СЪС или БЕЗ специалисти-митничари контрабандата се осъществява!! Да направят промени в съответното законодателство на граничните КПП товаропревозвачите да депонират декларация с вида и количеството на съответния товар. Последваща проверка на товара да се осъществява от произволно (компютърно) избран екип и най-малкото отклонение или разминаване в декларираното ЦЯЛАТА пратка да се КОНФИСКУВА в полза на държавата. За всяко "отклонение" при изпълнението на служебните си задължения съответните митнически служители да бъдат санкционирани с високи материални глоби, отнемане на имущество и полагане на обществено полезен ТРУД.

Дами и Господа г-н Танов никога не е взимал рушвети нито за акцизни стоки(алкохол и цигари)и от китайско и турско карго той е най честния човек във митниците,и се бори със корупцията. а за акцията е вярно че са намалели парите и за софия и пловдив отиват малко, но е по лесно да махнем ММГ и всичко се решава лесно

Смешно ми е и тъжно. Аз живея в този град-Свиленград и с очите си виждам какви къщи вдигнаха митничарите, какви коли карат, цяла България знае от години колко се краде по митниците и къде отиват черните куфарчета пълни с пари. И сега какво само едната смяна ли краде и рекетира, а другата трева пасе. Я не ставайте смешни. Всички крадат.

кучетата си лаят,а кервана си върви

Е , и аз бях началник на "Солунската " митница,докато "нашите"бяха на власт!Голям келепир падна!Но ...бях къде ,къде по -голям "патриот"от ... "днешните".Взимах по някой и друг лев само от ...по заможните!Не ми трябваше валута-евро ,долари,франкове!Българкият "лев" беше обеспечен със злато и беше равен на един златен швейцарски франк!Тия днешните митничари -са "помияри"!И пет евро да имаш в джоба си ,ще ти ги вземат!Срам и позор са за Държавата!

Абе май причината да не му кажат е друга.

Отлично се справят момчетата от митницата, машината работи безетказно, независимо кой е на власт, 2 милиона на месец, а за нищо няма пари, е хубаво го е казал Бай Ганъо дайте ми на мене Солунската митница, от тогава и до сега май нещата не са се променили много. Иначе се сърдим за шенген, сградата боядисахме , но митничарите не можем ги " боядисаме " май, ще почакаме пък и наистина не заслужаваме ШЕНГЕН виновни сме си само ние.

не са решили не са ги хванали всичките ,на всяка митница взимат по 5 евро от чуждите камиони като абонат само да им оправят документите, а ако са в изданка вече има и др тарифи.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Трябва да се затресе земята и да изчезне всичко живо от този гаден свят.

Шефът на митниците не бил осведомен за операцията!Той благодари на вицепремиера и министър на МВР."Машалла"!Чие задължение е да знае как в "кенефа "на една митница има 15 000 евро на смяна!Малко ли правомощия има Вальо Танов!Прах в "очите "на хората!При такъв скандал трябва да подаде оставка!Ами ,турците от другата страна са по-малко корумпирани от "нашите".

Да бе да справя се , преди крадяха по 15 сега по 1500 на смяна, това ли му е справянето .Или като съдим по тяхното справяне това на Танов е цвете

Интересна работа... арестували едната смяна, защото ВСИЧКИ от нея рекетирали преминаващите. Е, много ми е интересно - НИКОЙ от другите смени ли не краде? Нещо пак ми мирише на шменти и капели...

"Дянков заяви, че само за манданта на ГЕРБ заплатите на митничарите са се увеличили с 25 процента".......... Ето това е милиционерщина.

А полицаите на КПП-тата не взимат ли рушвети, как мислите? Само митничарите ли взимат, та нали работят на един и същи пункт? Или това не изнася на Цветанов?

Като чета коментарите съм силно изненадан от компетентността на пишещите,от широките им познания за далаверите на митничарите и почти нищо за това коя е истинската причина. Ето няколко въпроса по които не е лошо да се поразсъждава: Защо начело на една от най-важните приходни агенции е бивш полицай,пък бил той и генерал. Защо в момента в митниците полицайте превъзхождат по брой митничарите. Каква точно структурна реформа бе проведена за 3 годишното управление на полицейсното ръководство на митниците и с колко в нрайна сметка се увеличиха приходите за бюджета. Какво е съотношението между специализираната и обща митническа администрация и какава е разликата във възнагражденията на оперативните служители и висшето ръководство.

Ако позволите (да Ви представя моя скромен опит за отговор на канонадата Ваши Въпроси ) : -- защото у Нас митница Няма . ( ...a и Други, далеч По-Важни Нещища . )

Ами очиведно е как се справя Танов. Но пък за ГЕРБ това може да е правилния начин

Ваньо Танов не знаеше за провеждането на спецакция "Митница" ... А за Мишо Бирата - лека му пръст, знаеше ли? И кво знаеше? И кво стана?

Абе кво мрънкате и пенявите, ако парите бяха текли във вашия джоб, щахте да си траете.Броите 100000 евро и ставате митничар, без инвестиция няма печалба.А доколкото разбирам големите пари се взимат от чужденците, е нищо че образа на България страда, но само от това ли?

ХА-ХА защо не арестувахте нощната смяна - те тогава да видите пачки-пачки не само в тоалетната.

"Министърът на вътрешните работи уточни, че има записи как самите митничари отклоняват в собствения си джоб част от парите, прибрани от рекета на преминаващите." Ей те това е главния повод за отстраняването им!

Цвъки пак се изцвъка!

Защо се облизваш???

Потекоха ми лигите при мисълта за пачките. А ти какво си помисли?

Тези същите митничари, които са събрали тези 20000,00 лв. вземат и последния залък на някой бедняк. Случайно се запознах със сирака Мирослав, по всичко личеше че не е ял с дни друго, освен сух хляб, но те са му взели всичко...

добре че не е знаел иначе акцията щеше да се провали

Обещавам да гласувам за БСП ,ако съкрати на половина тези от МВР и им премахне всички привелегии за които ние плащаме.

И от мен един глас по този повод!!!

Всичко е защото нямат страх от правораздаването в България! Иначе не доказателствата са в основата на реализацията на акцията, а посещението преди поредния доклад от ЕС. Добре, че за пред тях нещо се случва, иначе ... приемат ли ни в Шенген и всичко тръгва по каналния си ред.

Алкохолик.

Преди няколко месеца моя позната се оплака,че от НАП са и направили акт за фалшиви фактури и се наложило да плати тарикатлъка на някой от доставчиците си!Кажете ми сега господа управлявящи как търговеца да разбере дали фактурата е читава или не,следовател ли трябва да става или да си гледа работата и защо страда най-невинния а Вие не си оправите държавата и не си оправите разградения двор наречен митница,защото ако една стока влезе необмитена в Бг,то не може и да бъде фактурирана?Тъй че докато нещата са такива каквито са отдавна и онези които продават фактури ще богатеят и търговците ще се чувстват като престъпници незнаейки в какви л...а някой ги е забъркал!...или всички просто да станем митничари?

Този фалшив генерал, този роден предател, мошенник и простак, няма място в държавната администрация. Заради този крадец България загуби милиарди лева във валута, потънали в джоба му и в бюрата на разни началници с диария, които намират папки в кенефа. Българската селска, лумпенска и противно тъпа мафия демонстрира такова ниско равнище, такава душевна мизерия, такъв регрес и воня на мухъл, че се задушаваме само като четем "митница" и "генерал Танов". Гешевият агент Живков и след като отиде в ада остави след себе си в митниците мърши, отгледани от него и котилото му. Катастрофата на Република България е невероятна, невиждана и изисква бърза намеса на армията.

Не яж сапуните. Много се пениш. Още малко и ще изгониш ЕС от "Позитано" 20....Щото само там не е.

Танкист. Не ставай смешен. Не разбрали от думите Цветанов, че "гадните" митничари са отклонявали от взетите суми в собствените си джобове. Те там му е болката на Цветанов. Не са му предавали всичко. И щом са си взимали сами, какво следва а?

Времето за евентуално-резултатно бъдеще по чилийски отдавна отмина .( ми се струва) ... И Днес, Колега, Сме ( Ние Всички ! ) тоталистически в един-господ-знае какво `измерение` . Та евентуално-резултатните подходи са невъобразимо по-сложни . ( Адски по-сложни ! )

Откъде знаеш всичко това, бе чичо? Изчакай малко, не се натягай толкоз за мястото му. Много си прозрачен...

нямаме доказателства и не можем да ги вкараме в затвора...хахаха това е Булгаристан,другари.

Тъй де ! То Солунската Митница да не е кьор-софра я !!

осъдени митничари или полицаи ?

Само не разбрах какво става с останалите 24-ма?!?! Те май са наши хора и ще оттърват!!!!

Няма и да разбереш. То и с тези осем нищо по-съществено няма се случи, просто помогнаха момчетата Цвък да си дигне малко репутацията...че избори се задават. Както и с онези 20 катаджии със сигналите от иФоните. Смех

неее !! другите ще събират мангизи за нов апартамент на Цв.Цветанов!!

А бе, вие на идиоти ли ни правите? Тия митничари да не са по-глупави от Цв. То от него е много трудно да си по-тъп. Ще си делкат кинтите в помещение в митницата и няма да знаят, че ги записват. Ало... диот не е обида, идиот е диагноза. Ясно ли Цв.

В, Танев не знаел, голям смях в залата. Всички ченгета ( барабар с комшиите ) , участвали знаят , само В.Танев не знаел. Бе тия за толкова тъпи ли ни мислят ???

Сега ми се изясни защо са ги "хванали" Ами просто са отклонявали частица от парите за герб в собствените си джобове..Това е недопустимо......и се прави за назидание на останалите защото изборите наближават. инфлацията напредва а на ББ и ЦЦ им трябват пари....

Поредната самореклама. Не му вярвам на тоя врат. През цялото време само се готвят за следващи избори.

Хахаха В.Танов не бил знаел, вервате ли си? Напротив, знаеше много добре, и точно затова разпореди да сложат най-смотаната кешова смяна в деня на "акцията". За Петьовите смени тези смешни 14 хиляди са нелепа подигравка. Нищо повече от евтин ПиАр за ченгето цецко, и разчистване на терена от плевели, които се опитваха да се правят на тарикати. Още 1-2 такива акции и вече ще е сигурно, че целия кеш си отива само за касата на ГЕРБ. А честито

КОГА ЩЕ ГО ГОНИ ББ???

ЕВРОПА пазар, БАЛКАН пазар,..... да изброявам ли още такива места из Истанбул, където караш стоката и плащаш по ценоразпис: 220 лв. за кубик или на бройка - 2лв. за чифт обувки, 50ст. за тениска, 50ст. за метър перде, 2лв. за кв. метър килим....... Е, има и такива , които внасят официално, но как да бъдат конкурентни после? Г-н Цветанов, до Вас тази информация достигнала ли е?

""Винаги имаме предположения, че горни нива, с тяхната санкция се осъществява този рекет", каза Цветанов." На този каунь мисълта му е бистра като Перловската река след буря. То и преди рядко му се разбираше, но сега вече е чиста патология - изрежда думи без логическа и смислова връзка, просто заучени наизуст от старите милиционерски учебници.

Не грешете той никога не е бил в редиците на полицаите. Те са умни хора.А аз не разбрах тези пари които не са отклонени за кого са били предназначени.

Опитва се да говори като своя шеф боко тиквата, а той пък се опитва да подражава на своя кумир - бай Тошо.

Контрабанда без участието на държавата не може да съществува, а това ни ощетява хиляди пъти повече отколкото тея кокошкарски 14 000 лева или колкото са там! Кой е контрабандист номер едно се знае и от малките деца вече... Така че не им правете услуга да коментирате и да се радвате на немощни предизборни ПР акции от селски тип! Полицията не е свършила и 1% от работата която трябва да свърши.

веднага оставката на Ваньо Танов кво ще благодари като неможе да се справя дa си обира крушите

фах цонди...идиот е човек пален с идеиии,които и да доиде рибата се вмирисва откъм главата !

Искаме изключително строги наказания за корумпираните и престъпни митничари. Без изключение. В Наказателния кодекс има достатъчно състави, по които те да бъдат наказани.

Докога ще търпим наглите,крадливи митничари?

След като нямат доверие на Танов ( както изглежда = > съвсем уместно ) - да го махнат. Както и любовницата му, която в момента е нащалник на "Личен състав" в " агенция митници " ... Може пък нещата да се пооправят тогава и дори в Шенген да ни приемат...

Браво ! ...И казвате -- и досега ( Досега ! ) `нашите` `избранници` спят по Предложението Ви/ви ?!

Спрете да хвърляте прах, че ни заболяха очите! Че ще спрем да ви плащаме данъци и ако не се преназничите на митничари, ще пукнете от глад, алоо политиците.

А рекетьорите на магистралата кога ще ги хванете и приберете преди време имаше палките 1после 2 а някой осъден има ли?

а пандиз за корумпирани митничари кога?

Червена точка за Цв. Цв.