В сряда при мащабната акция бе арестувана цялата дневна смяна от 32-ма митничари на граничния пункт "Капитан Андреево", включително двама началници. В служителите са били открити над 20 000 лева, за които те обяснили, че са ги намерили в тоалетната. На петима бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за рекет, а на трима - за подкуп, извършен от лице, заемащо отговорно служебно положение.

След акцията Ваньо Танов благодари на правоохранителните органи за
съвместните усилия в борбата с корупцията. В съобщение на Агенция "Митници" до медиите Танов заяви, че изкореняването на корупционните практики е
категоричен и безусловен принцип на ръководството на агенцията, което ще окаже пълно съдействие на компетентните органи при разкриването и разследването на всички такива случаи.

По повод благодарностите на Танов, Цветанов каза лаконично: "Има си хас да не благодари на това, което свършиха".

Министърът на вътрешните работи уточни по bTV, че има записи как самите митничари отклоняват в собствения си джоб част от парите, прибрани от рекета на преминаващите.
"Винаги имаме предположения, че горни нива, с тяхната санкция се осъществява този рекет", каза Цветанов.

По думите му в моменти всички ГКПП-та са в полезрението на службите. "За тези, които имаме достатъчно доказателства, пристъпваме към реализация”, категоричен бе Цветан Цветанов.
Той допълни, че акциите са превантивни.
„Митницата е една затворена система. Тези митничари не допускат никой до себе си. От това, което колегите ми докладваха, стана ясно, че нещата са цинични”, обясни вицепремиерът.

По-късно в отговор на депутатски въпроси по време на парламентарния контрол Симеон Дянков заяви, че само за манданта на ГЕРБ заплатите на митничарите са се увеличили с 25 процента, съобщи БНР. Според него работещите на всички наши митници получават достатъчно добри пари, често повече, отколкото "ние тука", така че да не трябва те да посягат и на държавните пари, както, за съжаление, се е случвало и тук-там продължава да се случва.

По повод казаното от Цветан Цветанов, че Ваньо Танов не е знаел за операция "Митница", Симеон Дянков заяви, че Танов е прекрасен ръководител на Агенция "Митници","винаги ще го подкрепям и в случая съм го подкрепил, така че тази разработка да се доведе докрай", предаде БТА. Вицепремиерът обаче допълни, че не е в рамките на правомощията на Танов да знае това.

От своя страна министър-председателят Бойко Борисов каза, че действията на МВР и прокуратурата ще подпомогнат вземането на важни решения от страна на Ваньо Танов, който има "пълната моя подкрепа”.