Най-малко 21 цивилни са убити при бомбардировки в Сирия

Най-малко 21 цивилни, сред които седем деца, бяха убити вчера при въздушни бомбардировки на силите на режима в няколко села в централна Сирия, предадоха АФП и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Най-малко 21 цивилни са убити при бомбардировки в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Източник на информацията е Сирийският център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ)." Нали знаете, че този "център" се намира в Лондон, състои се от един човек (осъждан за криминални престъпления), чиито източници са главно от ИДИЛ.

"Много мрак, много кръв и много смърт - медиите разказват ежедневно за драматичните събития в Сирия. Кой обаче им подава информацията, след като в страната почти няма чужди журналисти? Дали това, което четем, е истината?И друг път сме виждали вече как по време на война първа загива истината. Почти всяка информация за ставащото в Сирия започва и завършва с уточнението, че данните за броя на жертвите не могат да бъдат проверени от независим източник. Не е ли редно тогава да се запитаме откъде всъщност идват всичките информации за жертви и ранени? Можем ли изобщо да им вярваме? Повечето световни медии публикуват статистики на Сирийската обсерватория за човешки права /СОЧП/. Това наименование вдъхва доверие, защото напомня за други уважавани организации като "Амнести Интернешънъл" или "Хюман Райтс Уоч". В действителност обаче СОЧП не представлява институция с множество сътрудници, а организация, в която работи един-единствен човек: тя е личен проект на Рами Абдулрахман. Той ръководи СОЧП от двустайния си апартамент в британския град Ковънтри. От 2000-та година насам Абдулрахман живее в изгнание. Преди да избяга от Сирия, той бил на няколко пъти арестуван заради критичните му спрямо режима позиции."

Поредната тенденциозно поднесена новина, за да се очерня сирийското правителство. Може и да има нещо вярно в новината, но се пропуска най-важното - преди около седмица терористите от Растан нарушиха премирието и превзеха алауитското село Зара, като избиха цивилните там. Разбира се, по медиите тази трагична новина бе пусната между другото, като статистика просто. Някъде някой да е видял това действие да се осъжда от Запада? Не, разбира се. Когато терористите нарушават договорките и колят привърженици на Асад, никой не е против, независимо, че става дума за жени и деца. И в момента терористите продължават да атакуват съседните села и сирийската армия се отбранява. Съответно използват всички налични средства, включая и авиация. Със сигурност не я използват, за да избиват цивилни, защото достатъчно военни цели имат, предвид настъплението на терористите. А това, че може и да има случайно цивилни жертви е изцяло по вина на брадатите резачи на глави, които нарушиха примирието и изклаха цяло село.

Така е на война... има и косвени жертви. Особено ми е непонятно постоянното повтаряне "бомби-варели". Това си е конвенционално оръжие срещу въоръжени противници и е глупаво да се твърди, че варелите са за мирните жители, а стандартните бомби - за войниците.

Идеята с повтарянето на "бомби-варели" си е чисто пропагандна. Отдавна западните медии внушават, че те не се използват за обстрел на военни цели, а за избиване на цивилни. И в този ред на мисли в момента пак се опитват да изкарат, че сирийската армия си няма друга работа, а пак се занимава с УМИШЛЕНОТО убиване на деца. Гнусна пропаганда просто!

.... които са обявили опълченците на Шипка за шейтани, защото като свършили джепаньето, са ги замеряли с камънье, дървье и трупове.

БРЦК

И как разбраха ,че са цивилни? Тия дето взривиха летището и метрото в Белгия , шарлитата във Франция и останалата шалварска паплач дето се е омотала с експлозиви и крещи 'алак акбар' - И ТЕ ЛИ СА ЦИВИЛНИ? А ДАЛИ тия цовилни са сирийци? Да не се окажат англичани, французи, белгийци,руснаци и холандци отишли на секс джихад?

Ако една задокеанска велика сила и нейните съюзници не бяха бомбардирали две години пясъците в пустинята, сега нямаше да се бомбардират села и градове!

СЦНПЧ не беше ли базиран в Лондон и получаващ информация от Twitter постове на опозицията?

А досега засичали ли са ги в лъжа, поне веднъж?

Няма кой да провери на място дали лъжат или не! Поне правоверните СНН, ББС, Евронюз и т.н. нямат репортери на място, както бяха в Ирак и др. места, където им е наредят началниците!

Разбира се. Най-яркия пример бе преди около 3 години - "клането в Хула". В това село бяха намерени десетки разстреляни деца, жени.... цели семейства. Още на същия ден СЦНПЧ тръбеше на пълни обороти, че жертвите са в резултат на обстрел от правителствените части и това било поредния кървав акт на Асад. Всъщност разследването показа абсолютно различна версия - че убитите принадлежат към семейства, лоялни на Асад, и са били избити с изстрел от упор по времето, когато селото е било под контрола на терористите. Версията на Обсерваторията се оказа една нагла лъжа, но медиите се смълчаха и се направиха на глухи. Сега пак продължавата да пускат лъжите на този измислен център.

терористите се крият в къщи се жени и деца /за тях това месо за отстрел / и така да настройват с/у армията . Това и децата го знаят - най-доброто укритие е при цивилното население

Имало значи убити деца и възрастни. А Вие знаете ли от каква възраст запозват да воюват във терористичните организации? Ако не знаете има доста информация в нета и това е от 8 до 100 и повече години. Как разбрахте че са мирни? Защото така е написано и ви е поднесено да го напишете. Браво, вие сте много независими медии!!!

FuckTheEU

Е, щом финансираният отвън разположен в лондон СЦНПЧ казва, няма да лъже я. Нали така ;)

И лично ги е броил, по скайп!!!

"Силите на режима"- законното правителство на Сирия и народната армия на същата. "Ислямска държава"- терористична групировка,спонсорирана от СА, САЩ, Израел и кой ли още не. "Бойци"- терористите от Ислямска Държава "Умерена опозиция"- канибалите от един от клоновете на въпросната и т.н и т.н. Пускайте още дезинформация, за да озлобявате хората,хахаха!

Не вярвам на никаква информация на опозицията в Сирия! Те са терористите, те са хората които пречат ма мира! Руснаците показаха на света, че могат за три месеца да се урегулират нещата. Други сили искат Сирия да бъде като Ирак. и Магреб... Европа да страда!

Как ги урегулираха нещата тавагишч?

Научи се да пишеш на човешки език. Ако не можеш, в нета има програми които ще ти помогнат! Български, руски, английски, италиански, цигански!

РЕЖИМА НА БОЙКО БОРИСОВ ИЗБИВА БЪЛГАРИТЕ! ТО ТАКА ЗВУЧИ ТАЯ ГЛУПАВА СТАТИЯ! СИРИЙСКАТА АРМИЯ БОМБАРДИРА ПОЗИЦИИ НА ТЕРОРИСТИТЕ! ТАКА Е ВЯРНО!

Имам няколко въпроса. 1. От къде Рами Абдул Рахман, живеещ в Ковънтри от 6 години, има информация какво точно се случва из цяла Сирия и особено когато става дума за загинали цивилни (с брой, възраст, пол, религиозна принадлежност и т.н. подорбности)? Как при една обикновена катастрофа на разследващите им трябват по два-три дни да се уверят кои са загиналите и колко, а на този господин всичко му е ясно пет минути след бомбардировки, извършени на няколко хиляди километра от него? 2. Защо в новината не се споменава КОИ ТОЧНО са "бунтовническите" групировки, окупирали се в бомбардираните села? Да не би да са с имена като Джабхат ан Нусра, Джаиш ал Ислам и подобни?

Логиката ти е като на терорист. Имало бандити в населените места, но нищо не ви пречи да избиете и малко деца покрай терористите. Смотана мурзилка.

ДА ПРИПОМНИМ КОЛКО ВИЕТНАМСКИ ДЕЦА ИЗБИХА САЩ В БОРБАТА ЗА СВОБОДА НА АМЕРИКАНСКИЯ НАРОД НА ДРУГИЯ КРАЙ НА ТИХИЯ ОКЕАН! ТЕЗ ЛОШИ ВИЕТНАМЦИ, ПА КОРЕЙЦИ, ПА ЛАОССЦИ, АКО ВЗЕМЕМ ДА БРОИМ И НЯМА ДА МИ СТИГНЕ МЯСТОТО.

Прочете ли първия въпрос? Сигурен ли си изобщо в източника на информация, след като всички медии цитират само един източник, който не е стъпвал в Сирия повече от 6 години, а се намира във Великобритания? Защо AFP, BBC и CNN нямат екипи в Сирия? Единствено ирански, израелски и руски медии имат такива екипи. Разсъждавайте с главите си, полезно е!

FuckTheEU

Той ще да е нещо като сирийския иво инджев, за заплата е, дават му темата, той пише глупостите.

Чак толкова ниско да падне като инджев, не вярвам. Все пак е бил арестуван няколко пъти в Сирия, докато нашичкият е бил галеник на БКП-то и сам е кандидатствал за работа в ДС, не е бил вербуван.

Тая статия е направо смешна. Първо такса наречения "режим" е законно избраното правителство. Второ, тая "обсерватория" е всъщност избягал от трета присъда сирийски престъпник, който от 12-13 години живее в Англия и държи магазин за дрехи втора употреба. Те това ако не е пропаганда, не знам кое е...

Президент да избива собствения си народ не е пропаганда, а престъпление, за това и Путин е там, да му помага.

БОЙКО Е ПО РАЗЛИЧЕН ТОЙ Е БОРЕЦ ЗА МИР И СВОБОДА !

Това за избиването на собствени хора къде го чу? Да не би в същите медии, които твърдяха, че Саддам имал ОМП?

Режим подкрепян от московските фашисти

Хитлер и Путин също са избирани законно, даже и рейтингът им винаги е бил висок. И за мъже на годината са избирани от сп. "Таймс."

гледам русолюбците, или поне най глупавите от тях, са се хвърлили да защитават действията на правителствените сили?! не се хабете бе!! асад си бомбардира населението, не путин! засега путин само я създава тази сила , дето ще тормози руснаците!

И дано по-скоро армията на Сирия освободи народа от тия ислямски терористи.

Написано е сили на режима са убили 21 цивилни граждани. Правилна и вярна констатация.

А ако това си е информация от терористите, ти вярваш ли?

Чиста пропаганда...

Асад и Путин са убийци на сирийски деца.

Виж на снимката: В селото 6 етажна зграда ! Значи, в Сирия, се строеше Капитализъма ! КОЙ, КОЙ и ЗАЩО ЗАЩО се страхува от древната цивилизована Държава? УСА президент- кандидата Тръмп го каза: "Демократите" Обонго и на Бил женската, една злобна и незадоволена

това е начина за засилване любовта на сирийският народ към семейство асад!

"Варели-бомби"от вертолет е американско изобретение.

А, така ли вече е преименувана "Сирийската обсерватория"? Как пък веднъж не намериха някой друг източник?

НАЙ-МАЛКО 21 СИРИЙСКИ ТУРЦИ ПО - МАЛКО :))) АШКОЛСУМ НА КАЗЪЛБАШИТЕ, ХРИСТИЯНИТЕ И КЮРДИТЕ :))

А колко мирни жители, "цивилни", загинаха при атомните бомбардировки от САЩ на Хирошима и Нагазаки в края на ВСВ, или в София през януари 1944 г.? Цинични лицемери!

ако са ги използвали за жив щит......А онези колко цивилни са избили и обезглавили?!

Подобни "наблюдатели" както там в Сирия ги има и в Донбас.Но там очите им са затворени и не виждат как укрите избиват и прогонват цивилното населиние.По същия начин се избива и прогонва цивилното население и в Сирия тактиката е еднаква.А ние и у нас много добре ги знаем такива организации какво представляват, и кой стои зад тях, уж за правата на човека.

Втълпяват на народа, че силите на режима са лошите, а ИДИЛ са добрите.

Поредната партенка.

Няма да бъде далече денят, когато Асад и Сибирският исполин ще увиснат на въжето.