Цигарените компании в САЩ ще трябва да признаят, че заблуждават

Големите тютюневи компании трябва да поместят в медиите реклами, в които да посочват, че съзнателно са заблуждавали американската общественост за опасността от пушенето и пристрастяването към цигарите,

Обратно в новината

Коментари - Цигарените компании в САЩ ще трябва да признаят, че заблуждават | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за сравнение-в началото на миналия век са считали цигарите за полезни,използвали са спортисти,бременни маики,дори деца за реклама на полезните цигари...кои е крив,кои е прав?

Същото се отнася и за аклохола. Незнам защо се смята че алкохола не вреди както на консумиращите го така и не техните семейства и околните....

и за много други работи, храна, медикаменти и прочие.... например диетичната кола е много по-вредна от нормалната....

По независещи от мен причини - само днес 28 ноември - срещата е от 20:30рм наше време. (Отбелязано е и в блога.) Благодаря предварително за разбирането ! -------- Да !, ще има и конкретно по тази тема.

Американците все някой трябва да им обяснява и да им пише надписи, защото сами нямат и два грама мозък да се ориентират, че цигарите са вредни! Когато им напишат, че кока-колата и хамбургерите са вредни, едва тогава ще разберат, че това е така.

Имаше един хубав виц. Купува си един пушач цигари и гледа на кутията надпис: "Пушенето води до импотентност!". Върнал ги и казал: "Не ги искам, дай ми от тези дето убиват.". Лично за мен всичко това с надписите ми се струва доста безсмислено. Не познавам пушач, на който да са му повлияли. Аз пуших доста години, а сега не запалвам цигара. Но това си е лично убеждение нямащо нищо общо с кампаниите против тютюнопушенето.

А кокаколените и хамбургерените компании кога ще признаят, че са заблуждавали клиентите си. Бахти, скапаната нацийка. Много се радвам, че Америка не е България, както казват някои комплексарчета, но в обратен смисъл.

1chovek

Всъщност е вярно, че по-леките цигари са по-безвредни (относително - т.е. сравнено с по-тежките, това не значи, че са полезни!), но е вярно само за цигари с по-малко от 0.4 мг никотин и под 4 гр катрани, сравнени с другите (по-тежки). При по-силните вече почти няма разлика, вредата е една и съща. Лично съм проучвал и чел научни статии (а не медии и тн).

както тръгна ще трябва да внесем и мат'ряла.....

Да бе, нямало "леки" цигари! Нека съдията да изпуши 2-3 кутии "Житан" и ще видим после какво ще решава.

той е дръпнал 2-3 тревици...

Да, това е метод за отказване на цигарите, завинаги, умрелите не пушат!!! (пушач-отказвач съм)

умрелите знаеш ли колко неща не могат да правят - да ги изброявам ли ?

Може да закрием съдебната система у нас и да ползваме съда на някоя страна членка в ЕС с/у заплащане.

това съобщение ме окуражава,че някъде по света има разумни и последователни в позициите си съдилища

говориш за държава, в която разрешиха пушенето на марихуана.

Само че марихуаната е доста по-безвредна от тютюна .

всичко трябва да се легализира, от проституция, до дрога, само така ще има контрол и ще се сложи край на черната търговия, престъпления, а и ще има постъпления в хазната...то и през 30-те е вилнял ал капоне и компания.

Америка не е България. За разлика от тука там закона се спазва и ако това влезе в сила жална им майка на производителите, ще си плащат като попове от солени по-солени глоби. Дано това да е началото на изкореняването на тази напаст тютюна.

Нищо не си разбрал!

popov

В България и поговорките са ни сбъркани! По-правилно ще да е: Плаща си като НА поп!

Като има кой да им пълни касичката, защо пък да не продават? Интересно колко ли американски кафесобственици ще излезнат а протест, че им спаднал оборота след публикуването на подобни текстове.

Николко,защото там пълна забрана за пушене няма ! Статията визира съвсем друг проблем и не смесвай така нещата .

Пълна забрана има ( поне за някои щати съм сигурен), дори и на открито, като спирки, паркове ,паркинги и други, се пуши само в отделени зони или разтояние не по малко от 20м. от местата където се движат други хора. Дори и да няма никой пак не може да се пуши в близост. А колкото до този съдия, 50 такива като него на 10 пъти по висока заплата от САЩ да дойдат тук , ще ни излезе доста по евтино отколкото съдебно-корумпираната-бонусна система която е сега. Ама то и полиция трябва да си внесем, и прокурори и следствие. Не е една беля....

Напротив ! Тук е абсолютно забранено пушенето на закрито + на 3 до 6 метра от входа на сградата + в доста градове пушенето вече е забранено и на улицата .

Пълна забрана за пушене на закрито има . Виж какво съм писал като отговор на другите коментари , да не се повтарям .