Масовите цигари поскъпват с 20-30 стотинки

Най-масовите цигари ще поскъпнат с около 20-30 стотинки. Цената на по-скъпите марки ще се увеличи с повече.

Обратно в новината

Коментари - Масовите цигари поскъпват с 20-30 стотинки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

деер

Мафия.... Спете спокойно деца..

Грабежа продължава с пълна сила.

И кой ти каза, че цигарите са вредни?

Да, демагогията е пълна !!! Не може да субсидираш производството на суровините за цигарени изделия, а на самите цигарени изделия да налагаш акциз !!! ИЛИ ТОВА Е ЛЪЖА ? Ще пушим марихуана, а на баба Пена от Тво ще и дават субсидии !

Цигарите да поскъпнат до мин 10 лв и тогава най-бедните ще се откажат,а богатите да се тровят и да плащат за здраве

не си доразбрал коментара ми!

"...сме поели ангажимент да достигнем до 2018 година минималния акциз на цигари за ЕС..." А нищо не казват да са поели ангажимент за достигането на минималната работна заплата за ЕС у нас ?!? Иначе аз си пуша макар да съм наясно , че така с акциза плащам за здравето на ревливите непушачи не плащащи осигуровки .

Който пуши да плаща десетократно по-високи здравни осигуровки, защото ние, които не пушим им плащаме раковото лечение на тъпите селски говеда дето пият и пушат, а иначе ако ги питаш са бедни и болни. 127 лева на месец на човек САМО за цигари (от най-евтините) е по силите само на БОГАТИ хора!

Да ги избесим, и после какво ? 10,2 % във фиска идва от тях. Това мислил ли си го ?

Споко, той/тя/то не мисли :)

Виждам,че има минуси,за това предлагам цигарите да се донапълнят с отрова и по-бързо да се отървем от гадните пушачи

държавата съществува от акцизи мита такси глоби и тем подобни , а не от икономика.

"обясни председателят на бюжетната комисия Менда Стоянова, след като народните представители" Да се разбира така: Много ни падна контрабандата. Спешно трябва да се вземат мерки. Вдигането на акциза ще увеличи оборота на контрабандните цигари както през 2010г. по времето на дянков. Дерзайте другарки и другари. Времето е наше!

Много се радвам. 100 лева да ги направят. Спрете да пушите! В най-бедната държава в ЕС по заведенията е пълно с клянкащи и оплакващи се ПУШАЧИ!!! Такова чудо няма никъде! Не им стигали парите - изпушвате и си изпивате заплатите!

Аз не пуша , но не ям и хляб , защото е вреден. Искам да се въведе акциз за хляба--5 лева на килограм. Аман от тъпанари. Герб ни ограбват, ние си гледаме само в нашата паница.

Хлябът не е вреден - тъпченето с него е! Тъпченето и с всяка друга храна е вредно! Тютюнопушенето е вредно - който ми философства тъпотии, че не е, да върви на майната си! После всички плащаме за лечението на малоумниците. Парите от акцизите не отиват у ГЕРБ, а в държавния бюджет. Който продължава да е на дефицит - мило наследство от БСП и великия "икономист" Орешарски. Редно е тия които изразходват най-много пари за здравеопазване да си плащат най-много! Спрете да пушите и няма да платите и стотинка!

Хляб не ядеш, виждаме, но ядеш лайна!

поели те ангажимент, за минималното ниво на акцизите в ЕС, а за другите минимални нива не са ли поели... заплащане за час, ден, месец... и т. н. !?!?!

Цигарите са "жизнено необходими" за поддържане популация от полуидиоти - пушачи, които от своя страна плащат като улави за миризливо - опушено удоволствие по сто и петдесет лева всеки месец...при заплата от четиристотин лева.

важното е да просперира контрабандата , голяма ще е печалбта

3 000 000 автомобилисти....З 000 000 пушачи....още толкова ,които не сядат вечер пред чашката с "домошарка"...поне още 6 000 000,които трябва да плащат Данък "вредни храни" ,защото са бедни и не могат да се хранят с "не вредни храни",като сьомга,черен хайвер и ....филии от истински хляб намазани с истинска маЗ от собственото прасе в кочината в Банкя(където днес има палат -прогимназия)....ае критичната маса ...спи ли спи и се реди пред урните като овце преди стригане или доене, или говеда пред ....кланница !!!

уважаеми Управници, ясно е, че ... По договора за присъединяване на България към ЕС сме поели ангажимент да достигнем до 2018 година минималния акциз на цигари за ЕС... хаиде моля сега, да ни кажете, кога по същия този договор ще стигнем и минималните пенсии и заплати в ЕС? Лек ден.

На мен един дето е чел договора ми каза, че до края на второто тримесечие на 2174г. мин. заплата в България трябва да достигне тази в Поша.

Надявам се някой ден в светлото бъдеще сегашните мераци на правителства и организации да се опитват уж вместо нас да се грижат за нашето "добро" - това да изчезне. Много малко пушачи са се отказали от цигарите заради тяхното поскъпване. Това не работи, който си пуши, пак ще си пуши. Но държавата го ограбва и му отнема от доходите с непоносимо висок акциз. Производствените разходи за 1 кутия цигари е малко над 1 лев. Всичко което е отгоре в цената, а това отгоре е около 80% от цената отива в държавата. Това е неприемливо и фактът че сме свикнали с това не го променя. Защо изобщо даден вид стока да бъде с наказателна цена за клиента? Надявам се все пак да дойде денят, когато нещата ще се променят и да няма повече репресии от страна на държавата към населението за потреблението на даден вид стока. Не и е работа на държавата да ми се меси какво и колко ще си купувам.

Абсолютни кретени!Тръгнали да измислят закон ,кога да си варя ракията.Ракия се вари, га стане матрияла.По рано и по късно не става.Аман от малоумници!

Защо не вдигнете лиценза за отглеждане на тютюн и да се ограничи квотата на домакинство , защото са турци а българина го мачкат и му взимат и чашката с ракия !

След управлението на ГЕРБ никой вече няма да може да изкара страната от блатото! Дори Господ! След огромната дългова тежест от лани и тая година, сега "скубаньето" на "лошия матр'ял" продължава ударно до пълното му ликвидиране! Направо може да се каже, че ГЕРБ е "Раунд-ъп-ът" за обикновената българска електорална единица, позволила си да се появи несанкционирано в българската политическа нива!!! След употребата му в нашенския политическия живот, там ще остане място единствено и само за ББ и калинките му.

Щом е от цигари, приветствам!!! Само така!!!

Така ще се осигури Пари за електората на ДПС За турците в България са раздават пари за отглеждане на тютюн задължително изкупуване , а за българите се вдига данъка на домашната ракия Още сме под турско робство !!!

Винаги когато държавата закъса, пушачите и пиячите трябва да я спасяват, като плащат по-високи данъци. Затова бъдете по-толерантни към тях. 10.2 % от данъчните постъпления в държавата са от цигарите. За сравнение : в Германия са--1.7 %

Като има глупаци да пушат да си плащат за глупостта.

Преди няколко години беше само Данчо Ментата, вече си имаме и Мента Стоянова. Поскъпването на стоките и задържането цената на горивата има само една единствена цел - повече пари в бюджета от акцизи. Правителството се провали в развитието на икономиката, борбата с корупцията и париците не стигат. Теглят се още заеми и т.н. Винетките скачат, но ако някой мисли,че състоянието на пътищата ще се подобри-жестоко се лъжи! Ще се облажят само комисионерите и "изпълнителите" на поръчките. Качеството на предиборното полагане на асфалт във Варна е под всякаква критика - колата ти трака сякаш я караш по полето.

Не можа да се провали правителството в развитието на икономиката, защото то никога не е имало това за цел.

Високият стандарт на живот се постига не с висока консумация на тютюневи изделия, високи акцизи и високи държавни разходи - а със свободно предприемачество, ниски данъци, ограничаване на забраните и пречките за хората и бизнеса, с умна социална политика, свързана с оптимизация, а не с наливане на пари в каца без дъно.

Бъркаш контекста. В случая става дума за цигарите, а всяко вдигане на акциза за тях е всъщност вдигане на стандарта. Защото от глупостта и уродливостта на маса народ се правят пари за държавата. Ето това наричам правилна посока на парите. Извън този контекст коментарът ти е правилен. Но все пак контесктът го прави невалиден.

ХОРА, ДАЙТЕ МАСОВО ДА ОТКАЖЕМ ЦИГАРИТЕ ,ПЪК ДА ВИДИМ ОТКЪДЕ ЩЕ СЕ ГУШАТ!!!!!!!!!!!!! АМА НЕ СМЕ ЕДИННИ. нЕ СМЕ ПОЛЯЦИ, НЕ СМЕ УНГАРЦИ, ДАЖЕ И РУМЪНЦИ НЕ СМЕ.

такова единство масово да се откажем от цигарите, айде нема нужда.

Колкото по скъпи са цигарите, толкова по добре върви контрабандата им.Ако са на нормални цени, контрабандистите ще фалират!

Контрабандата ще фалира като спре да си давате парите за пушек.

Аз пък ще протестирам срещу вдигането на цената на цигарите. Ми, пушачка съм и ще протестирам. Всеки в тази държава протестира, полицаите щото са тъпи, но си искат парите. Нищо не правят родната полиция, но искат парииииии. Бях ограбена и месец по късно ми се обадиха, да се откажа от търсенето, защото трябваше да си направя нова лична карта и трябваше да се подпиша, че се отказвам. Няма да коментирам отношението, когато обявих че съм ограбена. Гледаше един дебил телевизия и ми каза, аре пиши там и то подробно. БаСИ полицията имаме.

Има ли нещо което още не е поскъпнало в тая държава ?

Има. Трудът ни.

За спирането на въздуха има ДРУГ, не си ти!!! Внимавай какво пишеш, защото ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА, нали знаеш!!! Пиши поне грамотно, вселенски съднико!

Можем да се учим на търпимост от пушачите. Все още нито един пушач не се е оплакал, че някой непушач не пуши

Ха-ха! Остроумно, но не си прав. Като им направя забележка на колегите, често ме репликират със забележката - "ами пропуши ги" или "ами да си ги пропушил". Всичко е на майтап, де!

са непушачи. Истинският мъж поне на млади години е пушел.

Да , но това е реплика към твоята забележка . Ти почваш първи :)

всички дето гласуваха за ГЕРБ. тепърва ще ви го начукват тези крадци

То на вас останалите свирки ще ви правят, и вие го поемате със същата сила...

Кво става в тая държава? Цигарите станаха колкото цената на една здравна осигуровка?:)

Имаме заеми да плащаме. Скоро ще се питаме - мляко за детето или цигарки за мама и тате.

Хората си мислят, че ако всеки спре да пуши, всички ще живеем вечно.

Акциз за И(нтернет въведете, че всеки малоумник се е юрнал мнение да пише...

Иначе ще четем само избрани глупости...според платения акциз...

А кога ще спасяваме НЕК и там са едни 5 млд.? Да увеличиме малко точеца 30 - 40%

От 01.02.2016. Обещавам ти. Ако не е тогава, ще черпя по уиски.

На власт в тази държава винаги трябва да са комунягите. Когато на власт са БСП, ДПС и АТАКА, простите и грозните са щастливи, а малцинството умни и интелигенти свирят на пияно, разхождат домашните си любимци на жълтите павета и цари мир и спокойствие.

Заваляха увеличения на цените едно след друго, да са ни честити.

На никой ли не му прави впечатление , че за българските цигари има по- малко данък и че няма да вдигат осигуровките на работещите в Булгартабак ? Тиквата прави тръба на Дебелян.

Съдружниците в "НСН инвестмънт" - Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева, са увеличили капитала на дружеството с 1 млн. лв. (ТР). Компанията я купиха лятото от оръжейния търговец Петър Манджуков "Табако инвестмънт", заедно с неговия 5% дял в "Булгартабак холдинг". Охраненото шопарче превежда 900 хил. лв. от своя сметка в Първа инвестиционна банка. Имат си нова банка за източване!!!!!!!!

Абе ние все ли буква по буква ще спазваме тези акцизи. Гърция е доста преди нас в ЕС а цигарите им са по - евтини от нашите.

Колко по-евтини?

Тия освен пари да искат, друго не знаят.

Мента е с ужасно къса памет. Първото нещо, което направи Дянков, като седна на министерския стол, беше да увеличи акциза на цигарите. Помните ли? А помните ли година по-късно какво отчете НАП и какво Митниците? НАП отчете по-нисък приход от акциз, а Митниците отчетоха почти двойно увеличение на контрабандните цигари. Та, те така.

Айде, да е хаирлия, и пак да гласувате за Тиквата.

Човешката глупост трябва да се регулира по някакъв начин. Като не може да разбере, че цигарите пречат на здравето му и на здравето на околните, вдигни им цените поне да плащта за акъла си (или за липсата на такъв).

Свинското е по-вредно от цигарите. Акциз?

Да, ама със свинското се нахранвам, а с цигарите само пушек и смрад.

и да им се взимат пръстови отпечатъци на пушачите и тройно да им се вдигнат здравните осигуровки и на децата им да се отнемат детските, защото те са пасивни пушачи. Да видиш как ще се напълни хазната!

"По договора за присъединяване на България към ЕС сме поели ангажимент да достигнем до 2018 година минималния акциз на цигари за ЕС". А нещо по отношение на доходите кога ще постигнем, г-да управляващи?

По отношение на доходите също сме поели ангажимент. Да си останем най-бедните в Европа.

Когато се вдигат цените се увеличава контрабандата ! Соросоидите са си Соросоиди и действат така че да се унищожават цели нации ! Най-много Соросоиди има в НС и всичките имат дефект в говора , защото са правени в пияно състояние !

Много правилно решение!

Цитат от статията: ""По договора за присъединяване на България към ЕС сме поели ангажимент да достигнем до 2018 година минималния акциз на цигари за ЕС. За това до тогава ние ще имаме плавно увеличение", каза Стоянова." Мнението ми за цигарите се знае и няма да се го коментирам. Но ми прави впечатление следния факт - поели сме ангажимент за изравняване на акцизите, А ЗАЩО НЕ СМЕ ПОЕЛИ АНГАЖИМЕНТ ЗА ИЗРАВНЯВАНЕ НА ЗАПЛАЩАНЕТО???!!!

Пнеже е по-трудна задача. Докато хората харчат за цигари, а после искат лечение от болестите от цигарите, не можеш да вдигнеш заплащането. И още мног други условия са нужни, за да се вдигне заплащането. Едно по едно.

Радвайте се на лятото, очакват ни тежка зима и неясна година!

Значи, и цигарите от Столипиново ще поскъпнат-от 1.20 лв. за 20 къса, на 1.30 лв.

Цигарите трябва да ги забранят изцяло. Да видим тогава контрабандните канали на ГРОБ с какво ще се захранват.

Льольо, това дето го казваш е мечтата на контрабандиста. Само да ги забранят, те тогава ще видиш какво е контрабанда и как се лапа. За справка - сухия режим в САЩ.

Ми мноу хуу че сте поели ангажименти да изравните всички акцизи, данъци, осигуровки, такси и т.н. ама за заплатите нещо да са поели ангажимент насреща, или да отиваме там да работим, ако искаме европейски заплати? Ми ний ши отидим ма, лельо Мендо, ама после кой щи внася данъци и акцизи?

Къде са коалиционните бастуни на Тиквата, да ги чуем, да им се порадваме и да благословим майките и жените им!