Атина изпитва ”изключително спешни и непредвидими нужди”

Гръцкото правителство разпореди на местните власти да прехвърлят парите си в централната банка.

Обратно в новината

Коментари - Атина изпитва ”изключително спешни и непредвидими нужди” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДОКАТО НА СВЕТА ИМА МНОГО БОГАТИ И МНОГО БЕДНИ,ЩЕ ИМА СОЦИАЛНИ РЕВОЛЮЦИИ!повечето коментари са тесногръди и много субективни! ДАЙТЕ ПРЕДЛОЖНИЯ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАШАТА КРИЗА!!!

чудно как хем са толкова зле, хем сума ти българи пак искат да работят там.

Кризис мангизис .

Сириза ще си тръгне от властта с камъни!

Един бедняк отишъл при министър и казал - Господин министър, помогнете, в голяма нужда съм. Тоалетната е в дъното на коридора, отговорил министърът.

Правилно така фалита ще е пълен...

Жалки авантюристи. Ще съсипят страната!!!

не си съвсем прав. лично познавам доста хора, които заминаха да учат в чужбина, а родителите им са било учители, било прости служители тук и там. Е наистина сега си живеят в чужбина - за това си прав. Относно тока - никой не ги задължава да ползват ток - има и свещи. А за златото - комисионната отива за държавата. Прочее тея мини работиха десетки години преди да бъдат дадени на концесия. Как така преди това работейки за държавата някак си не се къпехме в охолство??? Тогава целият приход отиваше в БНБ (щото нямаше други банки). като залиташ по такива сидеровизми трябва не минус да ти се пише, а рецепта за хапчета - обърни се към специалист.

Иванчо:Тате какво е любов? Бащата: демагогия измислена от комунягите да е*ът без пари!!!

само едно се чудя - как разбраха, че са спешни след като са непредвидими нужди???

По-точно едва ли може да бъде казано! Мога само да допълня още няколко факта-гърците имат лоби в САЩ и Западна Европа,министрите им от това смешно правителство имат безупречни биографии(владеенето на английски тук въобще не го коментирам). На фона на всичко това-къде сме ние?

Ей, червени дебили, проблема на Гърция е, че гърците не изкарват това което получават. А не че, МВФ и/или ЕС са им давали пари за харчене. Баси заухавото племе. Всеки на който не му стигат парите свива разходите. Само дебилитэ тичат за заеми и после псуват тоя който им ги е отпуснал, че си ги иска, пък и слихва.

Аз когато не ми стигат парите , търся допълнителни доходи ,допълнителна работа (4-тири години съм работил едновременно допълнително нощна смяна) , увеличаване производителността и ефективността в основната ми дейност.Винаги съм отчитал , че от моите финансови възможности и разходи се издържат други дейности.Не съм привърженик на абсолютизиране практиката на икономии и свиване и не само заради мъдрата поговорка на народът ни ''икономията е майка на мизерията''.

Маргарет Тачър: "Комунизмът е хубав докато свършат чуждите пари"

'Социализъм или смърт!!' ;-))) (команданте Фидел Кастро)

Социализъм и смърт!! :)) А. Ципрас

Никой не е насилвал френските и немските банкери да наливат парите си в Гърция. Да си носят последствията, както всеки нормален инвеститор.

Това е едната страна на проблема , другата е още по грозна и цинична - политиките на МВФ са загробващи и спиращи развитието на кредитополучателя , особено ако това е малка държава с не кой знае колко стабилна икономика-излизане няма.Известни са заглавия , като- ''Как МВФ ограби европейските граждани, за да спаси банките и за да направи богатите още по-богати? '' , ''Защо МВФ повече пречи отколкото помага? '' и др. В особено значима степен това се отнася и до нашата държава , чието ''развитие'' от продължителен период се изразява в затягане на колана , поне за мнозинството от народа.

Фалирала България!

те си носят последствията, ама както виждаш гърците пак чукат на същата врата и искат още пари.

където по официални данни средната заплата е над хиляда лева, пък дали е истина, Господ знае ?

Съгласен с Вас, но лично познавам немалко българчета студенти в Германия, деца на обикновени родители, които студенти основно се издържат сами и с малка помощ от родителите си.

И тройна доза имодиум едва ли ще помогне за такова мощно одрискване.

То няма за "изключително спешните",той и за "непредвидимите" иска.

това криза с ликвидността , не беше ли онова с ктб ?

Изключително подходяща снимка за статията. Досега все ухилен го изтипосваха или подсмихващ се под мустак. А тук някак напрегнат ми се вижда. Скоро и оцъклен може да стане.

Имаше един виц преди години - как гърците приемали членството в ЕС: Евро, Опа-ааа!

Е Путака не дава ли бе, за какво ходи да му шпакловаш задника?

За гърците не знам , но за тебе няма спасение-от Природата ти е .

Ми аз ако чакам някой да ме спасява... наистина няма спасение.

Изляхте ли си злобичката драги сънародници ? Неееее , не можете защото тя е неизчерпаема. Гърците не ги познавам , мързеливи били , възможно е , живеели наготово и това е възможно. А аз бих ви попитал ние какви сме , думата ''далавера'' позната ли ви е и какво място има тя в нащо битуване. Цял живот на нас ни стягаха обръча , живеехме с не кой знае какви финансови възможности , поне преобладаващата част от нас , при соца по един начин , след великото разграбване още по оскъдно , несигурно и наподобяващо повече на оцеляване. Гърците разполагаха , как и защо тяхна си работа , тяхна си държава.Някои от нас почнаха да им слугуват и намираха в това по-добро социално положение отколкото им предлагаха възможностите в майката Родина. Сега някои ходят на почивка в Гърция , аз не съм ходил , казват по-добри били условията , по- коректно отношението отколкото в майката Родина.И защо сега тази злоба и омраза , от мизерията ли ни иде , от малокултурието ли , от пълното ни оскотяване ли? Ами дайте да си погледнем нас , нашата си държава , нашите си ''управници''.

Га плющяхте кифтета с узо и рипахте сиртаки, ни ривахте. Цега като трябва да плащате, ривете и скандирате демокрация :). А яжте демокрация.

Ха ха ха , това ми прилича на управление на "народната власт" Това чака всяка една държава ако на власт дойдат подобни палячовци:Сириза,Атака,БСП,АБВ и пр.леви популисти. Много скоро тоя "харизматичния"лъжец ще го гонят с камъни.

хихи е те тук си прав дойде ли нещо у лево и ефрофондовете отиват у лево

А НЕ МИСЛИТЕ ЛИ,ЧЕ ПОВЕЧЕТО ОТ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ СА ЗА НЕЗАБАВНО ИЗГОНВАНЕ С КАМЪНИ?

боли ги Фара гърците, ако искат да има ЕС ще им плащат колкото си поискат. Ако ли не - капутен ЕС

толкоз си разбирач

ЕС не плаща вече и затова тоя обира де що евро има.

какво очаквате от някои, които е премиер министър в европа и не си слага вратовръзка?

скоро време ще я сложи , ма на обратно !

Познавам доста гърци и трябва да ви кажа, че почти всички са с поне 100-150 000 в сметките. Затова, мили ми сънародници, по-скромно и по-тихо. Гърците ще се оправят и поне в близките 10 години ще живеят по-добре от нас. Това са ФАКТИТЕ !

Да така е ! Гърците няма да се удавят колкото и да се иска на много хора, просто защото са гърци.

Ами като изхвърли половината на улицата, като спрат с дотациите на държавните предприятия, като направят приватизация и новите собственици им замразят заплатите ... ще си останат на СПЕСТЯВАНИЯТА, щото са много хитри! Нека пълнят площадите и без това нямат работа! Айде сиктер! Да спрат да плачат!

Работя на запад от 3 години и гърци емигранти не съм срещала още Честно питам се защо

точно така! смирение му липева на нашенеца!

скоро ще вдигаме ограда и на границата с Гърция

След като Атина изпитва "изключително спешни и непредвидими нужди следва да се "изходи" и ще и олекне!

Ципрас, защо не направиш лев завой?:))))

комуниста по голема нужда се познава.

тоя сега като национализира паричките на общините и държавните предприятия и ги фалира , ще има евтина приватизация .явно добре е гледал какво са правили нашите

Сега ЦБ ще им върне драхми по сметките.

Алооо, гърците,...трябва маааалко и да поработите,ГЮВЕЧъ СВрЪШИ.

Изключително предвидимо/нагло/ и последователно, гърците серат на главата на фрау Меркел...

Тия глупендери още ли са в еврозоната и в ЕС? Марш навън, гниди мързеливи.

Тия са егати артистите, симулират драма. Да ама баба Меркел и Шойбле не са от вчера ;)

а баба Меркел и други не са от вчера ръководят гръцки кризис.

още малко ... и този ще напълни гащите

че са спешни спешни са . но непредвидими няма как да са ! това е икономика ! знае се кога и колко . не е като пред избори .

Драхмите му е майката. Печатай си и раздавай заплати пенсии и прочее като Виденов след партийно събрание.

Айде, Ци-прасчо им сложи шнорхелите и вече да се готвят за подводно духане......Комунизъма рано или късно приключва...Айде свършвайте по-бързо с тая СИРИЗА, че тук един Велизар-чо, офицер от ДС Енчев, се опитва да имитира...и става лошо.

това значи, че капитализм има проблеми, щом не може да осигури животът на една от своите держави. А според някои западни анализатори и Италия и Испания са на същото деридже.

С гордост мога да кажа че в Европа има и по гламави от нас. Представям си ако бяхме докарали нашата цироза - Атака на власт с премиер Болен Лидеров. Е гърците най после ще трябва да изтрезнеят.

Не можеш да съдиш някой без да е извършил престъпление. Все едно да кажа Венци е престъпник, внимавайте с него...

Сигурно си млад и затова не знаеш, че и ние сме били гламави. Не се забравя как в края на 80-те години спря след износа на каптагон и оръжие (държавна политика) за 3-тия свят , наред с износа на ел.ток, България се беше превърнала на "дискотека". Икономиката не работеше и бяха вземали заем след заем. После Луканов обяви мораториум на външните плащания. После печатница на пари ... хиперинфлация ... всичко се стопи за отрицателно време. Почти си бяхме на дъното, но площадите бяха пълни ! А после ... преговори тежки с кредиторите, валутен борд, стягане на колани ...дива приватизация, фалит на мафиотски банки, създадени от комсомолци и лейтенатчета ... Еееех, преживява се ... ама си е тежко. Нека видят и гърчолята какво е! Не може само със заеми и хихо-хахо, сиртаки и узо!

Важно е да има сиртаки и по често да ходим във "фалиралата" Гърция....но като гледам българите сме по зле от нея. При тях всичко е красиво и на шест! наште туроператори ще го духат пак, българите покрай Гергьовден ще се изселят пак при "фалиралите" гърци

Ако имахме външния дълг на Гърция и у нас всичко щеше да е на шест. Временно. Като в Гърция.

Ние понеже не сме фалирали и затова сме на това дередже, по зле и от тях, а вие си мислете че сте много добре!

Гърците са хитри и няма да фалират. Със сигурност имат още няколко йокера по ръкавите...я с руснаците, я с нещо друго, па зощо не и да се откажат от еврото и да си напечатат драхми.

Ами тя Европа 5 години се подготвя за Grexit. Вече е напълно готова и подканя гърците, ама те нещо се дърпат. Май не вярват достатъчно на обещанията на Москва.

Нагледен урок и обеца на ухото на българите, за да знаят до къде може да докарат държавата разни случайни аматьори в политиката. Като оня журналиста. Как му беше името?

Б.Б. - ГРОБ

Мисля, че беше известен като Бюлент Сидероглу или в последно време като Бялата Златка!

Когато са вземали кредитите , гръцките политици са лъгали хората в Гърция , преди да стане министър председател, ципрас лъга хората в Гърция - каква е разликата между предишните и сегашни политици на Гърция ??? Лъжата на ципрас е също толкова отвратителна, колкото и лъжите на бившите гръцки политици !!! Изводът е, че ципрас просто ще доунищожи доверието към гръцката икономика !!!

нали знаем че на Сипрас му извъртат ръцете в момента, и знаем кой, същата тройка, която даде на гърците уж стотици милиарди и ги прибра в европейски банки.

Кой го е карал да обещава неизпълними неща преди изборите? Всъщност той кое от предизборните си обещания изпълни?

Паника тресе Ципрас,а скоро и цяла Гърция!Всичко се прави като гасене на пожар, който обаче се разгаря все повече и по-бързо! И Европа сериозно е решила да бие шута на Гърция от еврозоната, без обаче да я изтърва в НАТО като територия! Така Гърция ще дойде на нашия хал и едва тогава може и да изтрезнеят,че съвсем не са велики и съвсем не са елини!

Тези накрая ще вземат и личните влоговете по банките на гърчолята, а те не са малко! Имат доста, даже ще им остане. След държавните предприятия идват банките - пазете се!