Търговци включват в цената и опаковката

Инспекторите от Агенцията за метрологичен и тeхнически надзор са установили при проверки, че търговците включват грамажа на опаковката към крайната цена.

Обратно в новината

Коментари - Търговци включват в цената и опаковката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам кое какво вклюючва, ама в една голяма търговска верига на табелата до мрежите с картофи пише 5 кг и фиксирана цена, а те коя 4,5, коя 5,5...

Пак в една голяма търговска верига продават охладени пилета с обозначено тегло на опаковката (и отговарящо на действителното тегло на стоката, както е пакетирана), а когато в къщи го разопаковаш под пилето има тарелка, която тежи до 100 грама, т.е. плащаш и за нея като за пиле.

Бax тая тарелка. Ще да е направена от олово

"Преетикирането обикновено е действие, което се извършва от производители и търговци, които имат особено отношение към сивата икономика Тоест на всички големи вериги магазини!

бре...ни по бетер от еврейте бе :)

и своите килограми..

само опаковката, а и теглото на палето...

Наде, Наде-е-е-е-е.....Колко пъти да ти пишат хората, да не се занимаваш с неща, от които не разбираш? Що за идиотско заглавие? При това без никаква връзка със статията! Ами естествено, че търговецът ще включва в цената и опаковката! Нали самият той я купува или призвежда! И тя струва пари, в определени случаи, съизмерими със самата стока! Или мислиш, че тя се получава от въздуха? А, виж, да се включва неправомерно теглото и в грамажа на стоката (за което става дума!) е съвсем друга работа! Но защо ли да ти обяснявам, след като всяка полезна мисъл отскача от гладкото ти и бяло мозъче като от батут?

Ами забтанете преетикирането Единственият допълнителен етикет може да бъде лепенката с цената Забранете вноса на стоки на чиито опаковки липсва съдържание и инструкции на български.Производитела ако иска да продава на БГ пазар да си изработи нужните опаковки Въведете минимален по големина шрифт че за много продукти( особено турските) трябва да си носиш лупа.

Имам само две забележки: І. Някой беше внесъл от САЩ пуканки за микровълнова.Когато поискал от производителя да сложи и надпис на български получил следният отговор: Ню Йорк наброява 11 000 000,България е колкото един квартал. ... ІІ. Когато се пакетират ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДРЕБНИ стоки как да се сложи надпис с голям шрифт/ съгласен съм с Вас ,че е най-малкото неприятно да не моеш да видиш какво пише на стоката/. Освен това сроковете на годност на турските стоки се изписват с имената на техните месеци и са неразбираеми за повечето потребители,но това е проблем не на ВНОСИТЕЛЯ /наш човек/ ,а на потребителя.

"...но това е проблем не на ВНОСИТЕЛЯ /наш човек/ ,а на потребителя." Ами да направят така, че да стане проблем единствено за вносителя