Коментари - 5 хил. лв. глоба, ако заведеш дете на църква? | dnes.dir.bg
назад

5 хил. лв. глоба, ако заведеш дете на църква?

Светият синод на Българската православна църква остро разкритикува проекта на Закон за детето, подготвян от социалното ведомство, като излезе с негативно становище, съобщи Дарик.

Обратно в новината

Коментари - 5 хил. лв. глоба, ако заведеш дете на църква? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много правилно. Децата трябва да стоят далече от религия и политика и да не им се промива стото детски съзнание с такива глупости.

Как може ,подобна глупост да им родят главите??????

Другарите от ГЕРБ твърдо са решили да върнат бай-Тошовото време. ОСТАВКА

Е, това вече е супер простотия.... Нямам думи??? Да ти забранят да си водиш детето на църква... А на чалга концерт може ли? Сигурно може. Помислете господа и дами законотворци на кое от двете места е по-поучително да заведеш едно дете...

Ако въпросния закон се приеме в така предложения вариант, с глоби и ограничения за семействата да въведат децата си във Вярата Христова, това ще е най-сигурния знак, че държавата след 50 годишно комуно-сатанистко управление отново е попаднала във властта на сатанисти. Ако народът български не се обърне към Христос и не потърси вярата, гибелтта му е сигурна.

juju

Браво Тимуре! Жалко, че няма как да им ги наложим тези глоби.

Искам да споделя нещо с вас приятели. Миналият месец присъствах в Кремиковският манастир на следната среща/случайно/Жена с турско име ,която се представи от тези които готвят този закон /Агенция за закрила на детето/искаше обяснение от Игумена на манастира ,защо е събрал деца на християни тук на лагер в манастира.Какво по хубаво от това въздух,храна за тялото и храна за душата на християнските семейства,който не могат да си позволят да заведат децата си извън София ,ако не беше този Игумен и неговата добра душа да издейства храна от Първата Хранителна банка за тези деца и да ги учи на морал и ценности.Според госпожата от АЗД с турско име това е незаконно,а законно ли е обучаването на деца в джамиите в затънтени селца в България незнайно в какво...

Бабче, късно си предупредил! Ние започнахме мнго по-рано тая работа! Благодаря за подкрепата, която си дал/а, въпреки негативното ти отношение към мен!

Напълно съм съгласен за това, че родителят има право и задължение да учи детето, оспорвам само желанието на някои родители да злупотребяват с това си право. А материализмът не е варварски, точно обратното, религиозният фанатизъм е варварски, за което не смятам да ти привеждам примери, сигурен съм, че си достатъчно интелигентен, за да разбереш какво ти казвам!

според мен точно това трябва значи, но православните талибани скочиха вкупом срещу закона! Понякога си мисля, че православните талибани и мюсулманските такива са като футболните хулигани, мразят се едни други, но същевременно като някой (например полицията) се опита да създаде ред, се обединяват срещу него. Пример във франция, когато приеха закон срещу опаковането на жените като мумии, знаете ли кой се обяви срещу това? Френската католическа църква!!!

popov

Не мога да не се съглася с теб, все пак си доктор в областта;-)))

сър

Не са анадолски братле.Те това не го понасят. Роди се в Сърбия и се изроди в България.

nikiimim

що за глупости? нали живеем в демократицна страна?

Този законопроект е някакъв жалък опит не сегашните оправляващи да се харесат на задокеанските си кукловоди. Просто всеки българин когато тръгне да гласува на следващите избори да си спомни за този опит за закон и да си помисли дали да гласува за ГЕРБ. Защото този закон не се появява самичък , зад него стоят определени хора които го преработват специално за България и го вкарват в публичното пространство и после в парламента , а това са именно представителите на ГЕРБ.

Е, в това вече има логика.

А, там награждаваме...

Пореден пример за малоумието на управляващите. Май в близката ни история няма правителство с толкова издънки.

сър

Като чета изявленията на няки от вас и след като имам малко информация какво става из шибаната Европа по темата съжалявам, че не съм мисюлманин но много ми е късно. При тях има понятия като уважение,почитания и пр. Тук има чалга, разруха. Нали това е целта.

Религиите винаги са ретроградни, никога не са прогресивни, освен в кратък момент от тяхното създаване, използван за консолидация на обществото, преди да се осъзнае, че всъщност са капан за същото това общество! А религията и вярата нямат нищо общо, религията е финансова и политическа организация със военнизирана структура, а вярата е нещо съкровено и лично, което всички религии искат неистово да контролират!

Voxpopuli

Само 5 хиляди,излагате се!Направете ги 10 хиляди или 100 хиляди,че по лесно се смятат,и за по сигурно Дянков с една торба пред църквата види ли кръщене муш 100 бона,види ли дете да се кръсти муш и муш и муш.Няма начин да не напълните хазната и за вас ще остане.

Хубаво предложение.

Донякъде съм съгласен, че това е прекалена намеса в живота на хората - затова предлагам изменение - 15 000 лева награда на година, ако не водиш детето си на църква. Като знам алчността на повечето българи за 5 години ще станем първата държава със 100% атеисти.

E, такава глоба трябва да има за чалга клубовете принципно. А иначе в Европа, изградена на принципа на християнството, сама реже клона, на дървото на което стои с глупавите си "демократични" уж правила в последните години.А у нас простотията в законодателството има дълга традиция от 1944 г насам

Ходи и живей в някоя средновековна теокрация тогава.

Dobromir Dimitrow

То заради туй сега сме цъфнали и вързали , нали?

Хайде обратно в девети клас да учиш история. Съвременна Европа е изградена след дълга и понякога доста кървава борба на науката с религията, на средната класа срещу богоизбраната аристокрация. Европейските конституции и правни системи са базирани на Римското право, а не на Библейския закон. Моралните ценности на Европа са основани на хуманизма, не на християнството. Къде в Библията виждаш равноправие между половете например? Единственото, което е дала религията на Европа е смърт. Средните векове са били времето, в което е имало държави, основани на религиозни ценности. Те се наричат още Тъмните векове... интересно защо....

Darth_Vader™

Браво! Чудесен коментар! Радвам се, че тук пишат и мислещи хора, а не само религиозни екстремисти!

Вие говорите за отпадналите от църквата ереси и техните извращения, но не за християнството. Хуманизмът е стъпил върху основите на християнството, но издига в култ човека, който е несъвършен и затова трудно може да бъде модел за подражание. Вие трябва да сте запознати не само с общата история, но и с историята на религиите и със същността на християнството, както и на различните негови доминации, за да давате мнение. Основната максима на християнството е любов към всички хора, дори към враговете - какво тъмно има в това?... И как може за преподаването на този идеал на нашите деца да бъде предвиждана глоба?!

Факт. Доста интелигентен и хитър човек, създал много добра система за контрол, просъществувала и до ден днешен. Няма как да не признавам съществуването на толкова влиятелна личност.

За мен в църквата няма никаква истина. Затова децата трябва да се държат далеч от нея...

Burgman

Щом ББ ще определя правилата за възпитание и отглеждане на деца, да си гледа той! На мангалите най-напред, че без тях не може да диша. Даже ще си ги прибере от Швеция и други добри места за живеене, където неистово не ги искат. Преди си мислех, че т.н. комунисти са спецове в промиването на мозъци, но като чета постовете на прогнозис и подобните му, виждам, че съм се заблуждавал.

И значи щом като подкрепям единствения закон на това правителство срещу религията значи ББ лично ми е промил мозъка така ли? Как ли пък не - точно човекът, който раздаде милиони държавни пари да строи и ремонтира храмове и черкви по затънтени селца...

popov

Въпросният прогнозис си е абсолютно червен пропагандатор. Коментарите му са продиктувани не от любов към ББ а от директивата на Кашел Мордохай и Ленин, че "религията е опиум за народа"

Исус много добре е разбирал, че за да просъществува измислицата му трябва да промива мозъците на най-малките.

Ще ги гледаш така, че да зачиташ правата им като личности и няма да им втълпяваш в главата глупости, които ще им останат за цял живот. Знаеш ли какво му е на едно дете, на което му кажат в църквата, че ще гори в ада вечно ако не вярва в Бог? Децата приемат тези неща изключително буквално. При по-впечатлителните страха остава за цял живот - израстват свити, притеснителни, постоянно гледат да не направят нещо погрешно или пък да не обидят някого.

Браво! Най-накрая един свестен закон. Никой няма право да налага на детето си в какво да вярва! Законът трябва да пази слабите, а децата са изключително податливи на всякакви манипулации. Попчетата май не им харесва, че обществото вече не търпи простотиите им а? Вижте само какви глупости са написали - на децата се давали много права, а почти никакви задължения?! Какви задължения може да има едно дете? Да ходи на църква?! Да законът ще забрани на хората да кръщават децата си в една религия, която те не нито са избирали нито са искали. Така се защитава правото им на избор. Но всички знаем, че според Библията децата са собственост на родителите си и нямат никакви права - вижте историята за Авраам и Исак. Поне ако ще кръщавате децата против волята им, то въведете процедура по разкръщаване - не може аз да съм атеист, да искам на 25 години по своя воля да напусна църквата и да ми се обяснява, че това е невъзможно, тъй като кръщението било необратимо!!! За сексуалното образование не коментирам. Ясна ми е сбърканата представа на религията за секса като нещо срамно, мръсно и неморално. Всеки нормален човек независимо дали е информиран по въпросите за секса или не започва да има естествената необходимост да се възпроизвежда на около 12-13 години. Сексуалното възпитание може само да помогне на децата да преодолеят срама си от секса, налаган им от закостенялото ни патриархално общество, като по този начин ги предпази от безразборни полови контакти. Абортите на малолетни ще намалеят, а децата ни ще знаят как да ползват предпазни средства и какви са рисковете ако не ги ползват. В общи линии със своята истерична реакция Св. Синод демонстрира, че не зачита две основни права на личността - правото на избор и правото да бъдеш информиран.

Колко жалко, че си пропуснал същността на това, което ти казват с този закон. Много грешно виждане, поне според мен.

О свещенна простота.....бъка от твоето празнодумие

Борис

Хайде сега ми кажи защо мислиш, че коментарът ми е прост и празнодумен. Ако можеш да мислиш и да се аргументираш де... Знам че е трудно но опитай!

Ти за научния креационизъм чувал ли си? Май не, щом говориш такива глупости. Всички идеи почиват на вяра, не на научни доказателства, даже и уж научния атеизъм, ако има такова понятие, де!

Просто обезумявам от гняв при простащините, които се "сътворяват" ежедневно от парламентаристи, управляващи и техните опоненти!! Едните измислят закон за военноинвалидите първо да си ПЛАТЯТ безплатните лекарства, после да подадат съответни молби и да чакат да им ги върнат (ако доживеят???)!! Другите пък лъжат малограмотния, некомпетентен и безумно доверчив матриал, че истината е в АЕЦ Белене???!!! За да не останат по-назад в тъпотиите тия пък простаци измислят безумни закони - за детето?? УЖАС!!!

Ludiamaus

Отдавна не съм в системата на Десито. Клиниката за душевно болни кога я преместиха на пл. Наросно събрание. Тя, Десито за това я изписах навремето -защото ставаше за управител на психо динспансера. Но не предполагах, че институцията ще я местят на пъпа на София....

Най-сетне един нормален закон.

сър

Делото на илюминатите и папагалски повтаряно от т.н. народни представители е едно социално инженерство от най-опасен тип, което е насочено към разруха на семейството и на най-съкровената връзка родители - деца.

сър

След като от нас се иска да създаваме уроди за наша сметка, просто няма да ги създаваме.Да си правят терористи илюминатите. Ще ни унищожат и какво от това?

Това е някаква шега, нали?

Да шега е когато отиваш да гласуваш за подобни престъпници за да влязат в парламента.Но шега на гол г.з си е живо е...е.

?... и после се чудим, защо сме толкова зле?

Поредният анти-човешки и мракобесен напън на компрадорската БГ мутренско-банкерска буржоазия съставена по идея и под диктата на САЩ и Турция. Поредният пирон в ковчега на майка България. Поредната гадост разлагаща най-цинично и гадно българското население и общество, такак както спин и рак унищожава всяка клетка в болния организъм. Съмнява ли се вече някой в плановее Ран-ът и желанието на "западът" да унищожи БГ населението ? Защо не приемат в САЩ или Турция такъв закон ? Къде е Хелизинския комите (по правата на човека) или другите фондации-пазители на човешки права? ГЕРБ- ФАШИСТИ -МРАКОБЕСИ - АНТИБЪЛГАРИ

jensko1

За 500 години не са успяли да да изкоренят християнството от тези земи, но сега може и по-бързо да стане! Управляващите трябва да си заминат, ако този закон бъде приет! Излиза, че ако боядисам яйца за Великден и заведа децата си на църква, ще бъда глобена... "Прости им Господи, те не знаят ще правят"! България е християнска държава, нека си остане такава! Имам чувството, че в Страсбург ще имат доста работа!

България е най-вече комунистическа държава,а в такава вярата в Господ няма място.Виж обаче вярата в управляващият Вожд трябва да бъде на първо място.

аз пък работя в озд, и 10 бона да направят глобата пак ще си водя детето на църква, пък ако ще и да ме уволняват дисциплинарно! православното възпитание е истинското възпитание в човешки ценности и никож не може да ме убеди, че псевдозакона, кожто се готвят да приемат е в интерес на детето! вие кво си мислите, че ние от закрилата нямаме деца ли? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В България се очаква всяко нещо доведено до крайност да дава положителни резултати. Е, няма как да стане!

Малко е. Трябва да има и 5 хил. лв. награда ако не заведеш дете на църква. Тогава ще говорим пак. Да ме извини моят приятел Компира.

това е поредния продукт на фалшивата демокрация, даржавата не трябва да се меси вав вазпитанието на децата и човешките права. ограниченията и забраните на управляващите коменези превишават тези на техните предшественици- слугите на кремал. тогава мужиците упражняваха контрол на нашите каскетаджии и те не смееха да правят нищо на своя глава. сегашните червени мафиоти савсем са се разпасали и варшат глупост след глупост, защото няма кои да ги контролира. извод: балгария не е дорасла да се управлява сама.

Демокрацията защитава тези, които не могат да се защитят сами.

Antonia Dascalova

"Демокрацията", божее и кое е викаш демократичното в цялата тази работа /и във всички измислени простотии досега, кое, забраната, заплахите, глобите, отнемане на правото да мислиш и преценяш, защо нямате очи да видите...какво наистина се случва. Някои хора просто искат да бъдат роби...

Se taia

Ти май не хващаш изобщо за какво става въпрос. Уж си просветен. Става въпрос, че в семейството родителите се превръщат в банкомати, които са длъжни да угаждат на всяка прищявка на детето им. Помисли малко (ако можеш) - как може да има дисциплина при това положение?

Защото на детето много му се е приходило на църква...

Antonia Dascalova

Не схващаш същността на нещата...

те по цуркви така или иначе не ги водят ами поне да не зарибяват децата по секти и дямии да си блускат челата като изоглавени. само да го бяха приели преди 15-20 годино! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

1chovek

От този проекто-закон лесно може да се види, че ни управляват безбожници и антихристи!

Ами, да, откъдето и да го погледнеш все до там се стига...

Slavi

тези от закрила на чаветата да си заврат законопроекта в там дето слънце не огрява... Какви са тези закони, един шамар, и айде родителят у затвора... къде ще отиде възпитанието???? Едно време когато не съм бил послушен, съм ял некое шамарче (не са ме скъсвали от бой), ама това ме е поставило на място и ме е научило що е морал, уважение и дисциплина към хората около мен. Каква е тази волност у децата, заради законопроекти като тези, сега слушаме новини от типа на "Ученик заклал", "Ученик пребил", "Ученик застрелял", "Ученик умрял от свръхдоза", "Ученик ртазфасовал съученика си заради к-ва(те женските стават пък ку-ви заради тези закони) " .... Баща ми, бог да го прости, ме е научил на диспиплина и морал, и не съжалявам за НИЩО. Ако съм си го заслужил, получавал съм го... научих се да бъда ЧОВЕК преди всичко друго. Сега ми се иска да е жив да му благодаря... за да станеш човек, трябва да има изпитание, и някой да те научи на това. Вика му се tough love. Жал ми е за младото поколение... Поколение на фанатици, убиици, и изроди...

Най после нещо умно да приемат. ГЕРБ започват да ми стават симпатични.

Това управление вече съвсем не се старае да прикрива червения си генезис.

Miki_me

Трагедията е пълна!Даже по време на комунизма е нямало такава гавра с христянството!Бог да ги прости за глупостите дето творят, пък някой ден и пред него ще отговарят....

Абсолютно съм съгласна! Първо с христианството и после с човека.