Творците от музикалните състави на БНР протестираха

Те поставиха остро въпроса за по-висок бюджет на музикалните състави, поискаха 50% увеличение на заплатите си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре е да се реформира и преструктурира, но какво общо имат заплатите.Или смятате, че трябва да се намали персоналът и от там да се вземат пари за заплатите.Това не е редно, трябва да има други механизми, а то винаги има.

добре е да се направи едно проучване първо дали някой изобщо го слуша това радио и след това да им се вдигат заплатите.. Времената се промениха, хората консумират музика и култура по други канали, а не слушайки радио.

В Радиото заплатите на музиканти винаги са били по-високи от друго място по причина, че са към министерство на съобщенията , а другите са към министерство на културата ( като държавните филхармонии) или още по-лошо към някоя община (като Софийски солисти например! ). В тази връзка трудно може да се говори за някаква обща подкрепа от колеги, защото интересите се разминават. В същото време нивото се срива до застрашителни нива . Никой не иска да учи музика при такава безперспективност, а и не може да се назначават кавалджии ( колко и добри да са) за шефове на елитни класически оркестри . "Глупаците" в съветска Русия бяха решили този проблем със създаването на т.н. Академични оркестри .Разликата им с другите беше, че заплатите бяха три пъти по-високи от другите, но ...... там се влизаше мноооооооого трудно. Като се обявеше свободно място за цигулар се явяваха няколко стотин човека ( лауреати на конкурси и т.н.) . България пари за оркестрИ съ сигурност няма да отдели, но за един оркестър би трябвало да може. Да се направи един с наистина много добри заплати , да се сложат истински музиканти начело ( а не еврейски и т.н. връзкари) и нещата в тази сфера ще дръпнат много . ГАРАНТИРАМ!

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ТОВА РАДИО, ОСТАНКА ОТ СОЦИАЛИЗМА, ОСНОВНО ДА СЕ РЕФОРМИРА И ПРЕСТРУКТОРИРА!!!