Коментари - МС отново предлага разплащане в брой до 5000 лв. | dnes.dir.bg
назад

МС отново предлага разплащане в брой до 5000 лв.

МС одобри проектозакони, с които се ограничават плащанията в брой, тютюнът за наргилета става акцизна стока, премахва се отстъпката за онлайн данъчна декларация

Обратно в новината

Коментари - МС отново предлага разплащане в брой до 5000 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това ограничение си е чиста репресия и обогатяване на ненаситните банкери и банки....

Какво като е намаляла контрабандата на цигари?Аз и без това не пуша, а че е намаляла не съм усетил по джоба си.По-важно е, че който пуши нергиле, ще плаща само до 5000 лв. - кеш.А. тези като мен, дето не пушат, няма да плащат въобще.

ако за европейците може по 10000 евро за Българите може само 2500... като за Българи ми се вижда справедливо.... даже май могат и без пари.... професионалисти във търпеливост и дремане...

Новина като новина, само ме виждам смисъл със смучещата наргиле ма снимката и заглавието на статията

ДО КОГА ЩЕ ТЕГЛИШ ХОМОТА НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ ЗАСПАЛ ???!!!

Те тая любовничка сака подръжка, що мии стара чанта. Денем мнооого паре броим, вечер требе да "топим моркова", пък и мезета требът. От каде паре ако не от вас мързелите.

андрешковци, плащане му е майката! с лъжа и укриване на доходи, държава не се прави!

С данъчен теророр също не се прави държава! Данъчен терор имаше при Тодор Живков. Сега виждаме, че данъчен терор има при "либералната" мутра ББ. Май здраво е закъсала държавата. Поредният обир и издевателства над малкия бизнес и гражданството... Каквомсе чудим - БГ държавата след 10 годишно управление на ГЕРП няма пари да плаща на полиция, учители, лекари и военни. В държавната администрация текат съкращения.... Бойко е пътник в пряк и преносен смисъл!

пак се продават на "банковото лоби", което им пълни алчните свински муцуни! Нали все растат заплати и пенсии, какво са 5 хиляди лева! Корумпирана пасмина, никой до сега не ни е драл.

Само така ! Няма да умираме от глад я !

СТИГА С ТОЗИ ПОСТОЯНЕН РЕКЕТ БРЕ СЕЛСКИ СЧЕТОВОДИТЕЛИ ТИТАНИ НА ФИНАНСОВАТА МИСЪЛ! ОПРЕДЕЛЕНО НИЩО ДОБРО НЕ СЕ ПРАВИ ЗА ХОРАТА И БИЗНЕСА, САМО И ЕДИНСТВЕНО НАСТЪРВЕНО СЪБИРАНЕ НА КРЪВНИНА ОТ ВСЯКЪДЕ!

Герберасти смотани разстрел за вас и цялата ви банда

ха ха пари имат само гробарите...ми що прескачаш другарите

Тъпотията на ГРОБАРИТЕ няма край. За кой пореден път да се пробват тези мизерници да лобират за банките и да ограбват обикновените хора.

Абе друго си е като отида на ресторант и да ми издават междинне отчет, а не касов бон като си платя кеш. Като им подам картата и почват да правят фасони. Спорд мен на честен човек няма да му пука дали ще плаща с карта или в брой. Само този, който има интерес да прибира начисленото ддс в собствения си джоб вместо да го декларира, той би имал интерес от разплащане в брой.

А вие защо решихте, че сте честен човек. Според мен пари имат само ГРОБАРИТЕ и крадците в България, обикновения човек тъне в мизерия и пълни гушите на банките и фирмите за бързи кредити.

Защо ограничават плащанията в брой до 5000лв., след кат в ЕС ограничението р до 10000Евро??? Нали правим всичко в името на уеднаквяване на законите. Или си подбираме само правила, които изнасят на местните мафиоти.

Целта е да се приберат парите на хората, като ги набутат в частни банки, които после да бъдат фалирани изкуствено (като КТБ)! Така хорските пари ще бъдат откраднати безнаказано , а бедния човек по лесно се управлява.

нещастна герберска измет дано ви е за последно, искате всички да си вадим от борика електронни подписи, нали? там от вашите хора за да и пълнят черната каса после. Мизерна герберска паплач....

"МС ОТНОВО предлага..." Пуснат дадена рестрикция за тестване в публичното пространство...Тя среща отпор...Мине-не мине време и пак я вадят от нафталина...През това време материалът е свикнал с мисълта за рестрикцията и...примирено си отдъхва: "Ах, най-после се случи"...

Ограничаването на плащанията в брой се прави за да може държавата да шпионира всеки кой какво си купува! Това си е чисто фашистка мярка! И после се чудят защо хората все повече използват дигиталните валути, които държавата не може да контролира!

всеки плащащ нещо на мутрогрупировката, която дерибейства на мутристан, също е съучастник в престъпленита срещу себе си и близките си! кенефоподобните в мс могат да ми лапат биткойна и кюлчето... нито цент за тези боклуци!

ГЕРБ скоро ще си ходят! Само да падне първият сняг.

Естествено, как ще карат ски в Алпите без сняг! Само БСП могат да се лизгат на сухо!

С което се ограбва народа,прилагат с желание .Ама вие ,,уж,,работите за доброто на народа,а реално само ни ограбвате.ЗАЩО НЕ СТЕ СТРИКТНИ КОГАТО РАЗПИЛЯВАТЕ НАШИТЕ ДАНЪЦИ,а и само теглите кредити,незнайно къде отиват.Вие знаете замо с кредити да управлявате и да ограбвате хората.Изроди...

Ох! И на мен много ми се иска, ама нещо не ни се отваря парашутът! Цвъцко и Боко, както и всички герберасти и лъжепатриоти се канят да ни яхат докато сме живи! Не ми е ясно защо само говорим, а не ги изметем! Като не може с избори, поне с кирки и лопати!

Банките дават бонус точки, затова че "прецакваш" търговците с процента, който вземат от тях, но търговците не се прецакват, защото надценката е калкулирана и всъщност прецакването остава за нас. Видях, че банката ми е привела 45лв. за годината и аха да се зарадвам и се сетих, че годишната ми такса е 60лв. Вземат в пъти по-големи проценти от търговците, а ти отчисляват в пъти по-малки. И сега е време да стегнат каишката още повече. За да не се усеща, следващото стягане ще е след година.

Псевдодемокрацията /не само в България/ отдавна надмина комунизма по репресии спрямо гражданите. :-)

ИЗРОДИ$- че банките да печелят повече и от печалбата ще им пуснат в джобчето

..да печелиш от въздуха... Някой със закон да ти гарантира успещен бизнес, без дори да си мръднеш пръста или влагаш пари (освен таксата за лобиране)....

президентът ако е такъв е длъжен да наложи вето на действията на герберастката и банковата мафия.

Това е по заповед на еврейските им господари защото тия малоумници не могат сами да се сетят никога.Те знаят само да крадат от обществени поръчки и от трафик на наркотици и оръжие.

И сега какво? Не мога да си поръчам вече нарязан тютюн от който си свивам цигари за лична употреба,ще трябва да шпоря колата за кило/две по селата... Дори и да е така,с тези ми разходи,кутията цигари ще ми струва ,2-3 пъти по евтино,от тези гръцки които ми профавате с акциз...АКЦИЗ,който не знам къде потъва! При соца с заплатата си можех да купя 500 пакета,които днес ми ги продавате за 2500 лв,при това с много по лошо качество! Та кой вземс днес такива пари бре тъпанари? Направете акциза допустим със стандарта ни,възродете бг.произв....няма да има контрабанда,дори държсвата ще печели от износ! ТЪПАНАРИиии!!!

Ми, че скоро всичко ще минава по банков път го разрбах. Май и като давам на жената пари за хляб ще тнрябва да й ги превеждам по банков път... Но едно не разбрах - коя е точно банката, през която всички ще трябва да правим преводите? Пожелавам на всички ГЕРБ-аджийки да попаднат в рай, където всички мъже са гейове. А на мъжете от ГЕРБ да попаднат в друг рай, където всички са също гейове!

НаЦветелинка бе на Боковата Цветелинка!!!

наргилето лбе миндили е забранено

Ако номерът мине, хампарцунян ще черпи.

..но няма да почерпи... Освен ако не се приеме закон- при всяка добра хампарцумянова далавера, данъкоплатците да събират пари и да се черпят за негово здраве....

Подкрепям напълно тази мярка! Писна ми от чичаци и лелки вадещи пачки от по над 5000 лева кеш, за да платят сметка в магазин. Смешно е! Това със сигурност са необложени с данък средства!

Много силно банково лоби.Друго не може да се каже. Дано не го приемат.

МутроТиквата и ГРОБ са най-голямото зло за България, по-голямо и от отявлените комунисти-капиталисти!

Добре купиш си телевизор за 5500 лв. Може да платиш само в брой. Как ще стане? Като е над 5000 лв? Нямаш пари в банки влог или депозит, нито каквито и да са банкови карти като кредитни дебитни и каквито и да е разплащателни средства. Както съм аз и много други. Само кеш. М?

Всичките кинти трябва да минават през банките . Контрол трябва , контроооол !

Еби си майката

Не схващате ли иронията, че гласувате с + ?

Примката се затяга...

Мръсни банкерски(еврейски) лобисти.

ЩЩД

83