Туск срещу Путин: Разпадането на СССР бе благословия за народите, не катастрофа

Колапсът на съветското господство донесе благополучие за грузинците, поляците, украинците, за цяла Източна и Централна Европа - за руснаците също, смята председателят на ЕС

Обратно в новината

Коментари - Туск срещу Путин: Разпадането на СССР бе благословия за народите, не катастрофа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много от отделилите се републики сега живеят по зле само тези където западняците наливат пари са по добре

Поляците са по-наред с главата от всяка друга нация.

Това лице и на края на проваленото си управление продължава с лъжите и глупостите.

Бащата на Туск е работил за фашистите при окупацията на Полша,я сега синът съсипа ЕС и се гърци от омраза.

Да пита колко благословени се чувстват сънародниците му, робуващи в чужбина - лекари-водопроводчици, социолози-мазачи и пр. За нас, българите, да не говорим!

Да наречеш ОБЕДНЯВАНЕТО на народа от 5 до 10 пъти БЛАГОСЛОВИЯ е НЕВЕРОЯТЕН ЦИНИЗЪМ, сравним с отношението на Нацистка Германия към ЕВРЕИТЕ ...

От разпадането на СССР до идването на власт на Путин беше благословия за Запада,защото за това време успя да оплячка от Русия над 10 Трилиона,под формата на суровини.Но...дойде Путин,грабенето спря и той стана най-омразния!!! Защо!

един съюз, на друг съюз. Жертвите няма да се броят.

Това е вярно-те за това официално се отрекоха от Туск!!!

На снимката.

ЕС е кофа за боклук , всеки рие и търси да намери временното си щастие

Този който нарича геноцида, който бе спровоциран от разпадането на СССР благословия, не е по-различен от Хитлер.

Ти си Руско лайно!

ЕС беше най-доброто място за живеене но вече не е благодарение на дибилите като тези на снимката

Благословията за поляците е, че станаха черноработниците в Англия, Германия, Франция. Укрите умират от глад и са на второ място в "почетната" класация за най-бързо изчезващ народ. Ние българите държим първото място и сме почти толкова "богати" и успели като укри и грузинци. Не, че през комунизма беше по-хубаво - не беше. Но тези глупости за "благополучие за грузинците, поляците, украинците, за цяла Източна и Централна Европа - за руснаците също.." ми идват в повече. Ние бяхме от губещата страна на Студената война. Загубихме и в момента си плащаме. Западняците и американците победиха и сега ни мародерстват. Така след края на всяка война. Загубилият става роб на спечелилия.

Като не е загубил чувството си за хумор, сигурно са му обещали нова доходна служба с малко мислене, много хвалене, когото трябва и съответно сритване, което се котира добре

Не забравяйте, че на Полша им беше опростен дълг около 120 милиарда долара ...

И Туск и Путин са прави. Въпросът е да се чете между редовете смисъла на това, което са казали. От дългосрочна гледна точка Туск е прав. СССР е издигната на калпави основи от параноик -диктатор извършил геноцид над собственото си население един път не слушайки разузнавачите си, че Хитлер ще го нападне, втори път нехаейки и позволявайки да се случи голодомора и трети път пращайки неудобните в ГУЛААГ. Отделно системата, въпреки че беше спокойно за живеене се оказа неефективна. С калпави основи - пак много издържа. Сега сме свободни да се движим навсякъде, да говорим, каквото мислим, но идваме в нюанса, в който Путин е прав - както в Русия, така и при нас милиони отидоха /останаха зад граница, производството беше унищожено и сме подложени на нечуван демографски срив. За това си има и причина - трябва и последния от поколението Туск/Путин да си замине, за да тръгнат нещата при нас. Не може с преоблечени комунисти за управници да продължим напред и Туск определено преувеличава, казвайки, че едва ли не сме цъфнали и вързали. Но е прав че основите за бъдещето, за нашите деца и тук ще отворя една скоба - не изглеждат по -добри, но зависят от нас!

Този е ненавиждан в собствената си държава и мнението му е малоумно! От трън - на глог! Това е действителноста със всички негативи произтичащи от липса на държава, държавност и умни политици! Справка - живота на българина в собствената си територия!

Туск е пълен идиот! джендър предател и мнението му което противоречи с това на народите не струва нищо - лъжа е - ограбиха труда на 3 поколения и 300 милиона население от източна европа.

Тая "благословия" през 1990 г. на мене лично ми струва 60 000 лв., които тогана имаха покритие и бяха три поколения събирани пари. Но това е нищо в сравнение с благоловението да ядем банани и портокали дори и прези зимата, да имаме 50 вида скъпи сирена и кисело мляко с растително масло в съставките, сега, вместо трите вида натурални сирена и кисело мляко тогава. Същото се отнася и за кашкавалите. ДА оставим цените които са 10-тина пъти по високи, а покупателната ми способност толкова пъти по-малка. Но главната цел и мечтите на цял народ вече са постигнати цената на черешите е изравнена с тази на бананите. Между другото зеленчуци и плодове българско производство не останаха и са буквално ликвидирани старите български сортове, напр. любеници мичуринки с тънки кори. Сега имаме турски такива с 3 см. кора, големи и безвкусни "найлонки". Но затова пък цената им не е ПЕТ стотинки, а е между 50 и левче. Списъкът може да бъде продължен до утре сутринта. Заврете си тая демокрация отзад, след като ликвидирахте българското овощарство, зеленчукопроизводство и индустрия и ядем вносни немислици от ГМО-семената на МОНСАНТО.

Последва бясно преразпределение на богатства и пари, националностите се намразиха, рисковете от войни се повишиха, е покрай всичко това много хора забогатяха неимоверно...но Туск си е педалче по природа :)

В поне не избиват интелигенцията на нациите, няма конц. лагери и не те разстрелват на границата.

Като на бившите републики в СССР им е било по-добре по онова време, защо сега не се върнат в състава на Руската федерация? Да, ама не. Не щат и да чуят за такава идея.

Моята покупателна е.много по-голяма, отколкото при соца.

Умствено изостаналите руски слуги вече гракнаха и ще има да си грачат разбира се. Не че това ще промени верността на казаното от Туск. За всеки е очевидно, че е вярно, дори за пасмината умственбо изостанали руски слуги. Затова и грачат с пяна на устата.

Не забравяйте имигрантите, те да бонус! ;)

Полша е на ПЪРВО място по усвояване на Еврофондовете. И няма един Мигрант. Не съм фен на поляците,но това са факти...

щото за сега не им дават ..ма още малко и се връщат ..

Главния Соросоид се изповръща по темата! Търсят те двама с лопати и един,в черно облечен...

Или си IT-специалист,или си Дилър!

Млад специалист с висше образование започваше със 170 лева брутна заплата. След облагане оставаха към 150 лева. Кило краве сирене само един вид по магазините (пожълтяло и с консистенция на тебешир) струваше 2.80 лева. Значи младият специалист с една заплата можеше да си купи 53 кила сирене за 1 месец. Сега младите специалисти не почват с по 1200 - 1500 лева заплата. Като махнем удръжките остават грубо 1000 лева. Има 50 вида ЧИСТИ сирена (тези с палмовото са обозначени ясно и се наричат ИМИТИРАЩ ПРОДУКТ, а не сирене). Кило много хубаво сирене е средно 12 лева. Значи с една заплата младият специалист сега може да си купи 83 кила сирене месечно. Един път и половена ПОВЕЧЕ. Ходи в Северна Корея или Венецуела, там още е социализъм. Може и в Куба, там има дефицит на храна, ще се чувстваш като едно време - щастлив, свободен и гладен.

най голямата трагедия и престъпление във цялата досегашна История беше унищожаването на СССР..и то не от външни фактори за които това беше изненада а от откачалки които смятаха че като предадат Държавата си и Идеалите на които беше създаден СССР ще ги пуснат на трапезата на ..западната аристокрация ..като слуги

За БКП беше голяма загуба, трябваше да се прекръстват на бсп.

Прав си! Лошото е,че все още има такива мечтатели...

Или ще ги върнат след поредното „освобождение“? Номерът с освобождението вече не минава, другарю. 21 век сме.

Тоя тусок ли е пусок ли е, ама явно не си е пил хапчетата. Смешник..... марш в дупката си!

Без СССР нямаше да има освобождение на Европа под ботуша на хитлеровия Райх, включително и на Полша. Така че за каква благословия говори този, яд го е за това, че именно Съветите прекършиха кафявата чума, която си беше типично западноевропейско изобретение. Ако пък ще се оглеждаме около себе си - много неща се промениха съвсем не в угода на мира, сигурността, екологията на човечеството. Западният капитализъм е вече нравствено и идеологически несъстоятелен, всичките му възможни алтернативи просто се гнусят от днешното статукво, което е антихристиянско и джендърно.

Ас лично просперирам и по куманизма и по капитализма. Кату хлебарките съм - една просперираща :)))))

Туск е психично болен, вредата, която нанесе Русия на България докато се разпадна съюза е непоправима.

Момче грантаджийче си е. Лиже подметките на афроамериканския си государь.

Така е за тях е по добре Пияният Елцин да е президент!!

Руският ботуш донесе невиждан просперитет в Източна Европа. А американският ботуш донесе невиждана мизерия в Западна Европа.

това БЕШЕ СЪЩНОСТТА ИДЕАЛИТЕ НА СССР забота у нас такая забота наша простая жила би страна родная и нету других забот и снег и ветер и звезд ночной полет меня мое серце в тевожную даль завет

Разстрелват се по улиците и джиповете :) Лагери е имало и в САЩ за японците през ВСВ. А това за интелигенцията че била избита от комунистите е като да вярваш в дядо коледа..

Грантовете-е-е-е!

докато има мечтатели ще има Хора докато има Хора ще има и мечтатели

Шило

Хм. Не забравяй, Че Източна Европа бе сравнена със земята и нямаше на кого на разчита за възстановяването си след ВСВ. А американската зона на влияние бе подпомогната от държави, на териториите на които пушка не е пукнала. И спечелиха много от това.

Пратиха го там да насъсква гризуните против Русия. Най-малкото евробюрократ от съюз, създаден и функциониращ фактически на неосъветски основи, има право на такова мнение. Не ги понасяме тия евроколхозници, и даже типичните западняци ги прозряха що за фалшива калпава стока са.

Нещо си го закъсал с статистиката или ти е по- удобно да ползваш стъкмистиката. Покупателната способност се гледа а не размера. За размера питай жена си, но съм сигурен, че ще ти отговори уклончиво.