Турция убила цивилни с ударите в Сирия, Дамаск осъди атаката

Жители на сирийския град Джараблус са сред загиналите от започналите удари на турските ВВС и артилерия, съобщи кюрдската агенция Фърат. Дамаск осъди атаката.

Обратно в новината

Коментари - Турция убила цивилни с ударите в Сирия, Дамаск осъди атаката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЦИВИЛНИ УБИВА РУСКАТА АВИАЦИЯ И ГЛУТНИЦАТА НА АСАД.

Турция убила 29 цивилни- статистика. Русия убила 5 цивилни- геноцид. Това ви е логиката, морала на продажните журналисти.

Турците не са убили мирни жители. Те са убили КЮРДИ. След като са кюрди, следователно няма за какво да се коси "демократичната общественост". И без това турците си ги трепят регулярно и никой журналист не споменава това.

Путлер и Ердоган се сдушиха и сега са приятели за сведение на комунягите. Както винаги комунистите вървят след събитията, техника,стандарт и всичко. Най пресния пример е Курка Нинова : Една простакела със селски речник и манталитет.

Никой с никого не се сдушавал или сношавал :). Ердоган използва възможността да бъде приятел с руснаците, за да получи от Американците Гюлен и някои и други неща, за които може би не е редно да се говори, без сериозни доказателства. Междувременно Путин е наясно че е използван, но ще се възползва максимално от тази "вратичка". Колкото повече щатите се "опъват" на Турция, толкова повече ще печелят руснаците. На всеки обаче е ясно че това положение е много крехко и временно. Ердоган е непредвидим, а и не се знае щатите как ще действат спрямо него, след проваления преврат. Там обаче, изглежда са изцяло погълнати от битката за президентството и в момента не им е много до Ердоган.

е,нема интелекта на боико *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ще има сухопътна операция в Сирия, без такава няма да се размине. Кои ще са участниците, въпрос. Според мен няма да са САЩ, НАТО и Русия.

Политиката е като търговията. Въпрос на пазарлък. И сащ и русия са там единствено заради своите собствени интереси. Ако някой си мисли, че на путин му пука за асад, то значи е наивник. Постигнат ли договорка, асад ще бъде пътник. Докъде ще стигне турция, също зависи от договорките между русия и сащ. Кюрдите от своя страна са само маша и нищо повече или поне това е замисъла в вашингтон и москва. Само, че те се превърнаха в опитна бойна машина и освен това са корави копелета. Напълно способни са да объркат сметките на големите. Войната там може да трае десетилетия.

Зависи от договорката. На Путин му пука за Асад и то много. Може би не като човек, а като про-руска сила в Сирия. Така че не би го оставил да бъде "пътник". Съдбата на Асад е тясно свързана със Сирия и той едва ли ще падне от власт, благодарение на Руснаците. Мисля че Сирия ще бъде разделена. Новата държава ще има излаз на Средиземно море и вероятно изцяло ще премахне сухопътната граница между Турция и Сирия, което всъщност е добре за последната.

Пределно ясно е, че асад не може да остане президент на държавата в стария и формат. Най много на западните части. Нито кюрдите ще сложат оръжие и ще се подчинят, нито многобройните сунитски групировки. Старата сирия е кауза пердута. Такава държава вече няма. Ако асад наистина продължава да си мисли, че може да върне нещата назад и да превземе цяла сирия, със сигурност е пътник.

Как така ВКС не защити Сирия от турските ВВС? А С - 400 защо не сваля турските самолети? А Ассад защо се оплаква, че нападат приятелите му от ИС?

Очевидно е че вече има договорка, някакъв план между руснаците и турците за действие и противодействие. Иначе реваншизмът е силен и руснаците въобще нямаше да си поплюят да дадат отпор на турчалята.

И какво казва Путя за ситуацията? Щото това е решено на срещата между него и Ердоган!

Пределно ясно е, че целта на турската армия са само кюрдите и всичко друго е за оправдание. Самите кюрди май се чудят към коя велика сила да се присъединят и от това си патят!

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън отбеляза в сряда, че Вашингтон ясно е предупредил прокюрдските сили в Сирия да не преминават западно от река Ефрат, перспектива, притесняваща Турция, предава AFP

"Приятелите на кюрдите" и на България и на Украйна и на всички балъци!!! ХАХАХОАХА

Ами нормално турците могат да убиват само цивилни, жени, деца......

Турците сеят смърт , познайте какво ще жънат.

тези сега да ги смятаме за освободители или за агресори?

Е-е-е-е, не бързай де! Има-няма до един ден Путин ще ви каже какви са - не толкова бързо, щото и на него не му е ясно.

кашата стана още по-голяма турците със сигурност имат имперски интереси но най-вероятно имат разбиране с русия и сащ и няма да посмеят да ги реализират затова съм фен на мъск айде да вкарват тези електромобили и самолети по-бързо

Некой съмнява ли се в приятеля на Късото?

Бравос чичко Сорос обещал да ти вдигне надницата

Semeistvo Tsvetkovi

Какъв Сорос, бе нещастник. Ти кьорав ли си или рублите ти замъгляват мозъка. Турците влязоха в Сирия да избиват кюрди....друго не ги интересува. А това нещо беше решено на срещата между двамата диктатори...Аман от доносници...Дядо му лизал подметките на азиатците, баща му и той... сега нашия продължава.

Че нали това е целта на краварите и амуджите, бре приятели кюрди. Праскайте ердо както си знаете па те нещата ще се наредят и без ФАЩ и Турция! Да живее ПКК!!!

едните обявиха - и другите обявиха...