Изселниците в Турция поставиха рекорд за записвания за вота

Изискването в страни извън ЕС да се откриват до 35 секции на избори предизвика в Турция скок на онлайн регистрации от желаещи да участват във вота, пише "Сега".

Обратно в новината

Коментари - Изселниците в Турция поставиха рекорд за записвания за вота | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Eрдоган е велик политик,именно тои ще накара вас ганювците да си платите за кървавото злодеяние''Bъзродителен процес''....все още не сте си платили и не сте дали сметка за тази свинщина.....нищо не е забравено и никому нищо не е простено на продажник се подлага

Пердоган е велик глупак който ще свърши на бесилото.

И сега какво излиза !!!..Българите,, регистриралисе в Турция са пове4е от българите в другите държави.И после ще реват 4е не могат да гласуват . Българите трябва да гласуваме масово за да намалим тежеста на гласовете подадени за ДПС и ДОСТ.

Ами аз затова гласувам- неутрализирам един турски глас. Особено ми беше важно преди няколко години, когато с разни шмекерии отказваха да отворят изборна секция в моя град в Германия, въпреки многото заявления (казаха, че германската страна била против, но по правен ред можело да се реши въпроса, ама друг път). Амбицираха ме да ида и да гласувам в секция във Франция.

До кога ще търпиме това? Който не е в България най малко шест месеца в годината да няма право на глас!

турците са задружни, единни и гледат и общото благо, не само себе си - като нас. затова сме на този хал.

Ах, гадни турчуля. Щом са отишли там /специално в Турция/ това не са българи - това са си турци с турско потекло, които са били временно тук или по стечение на обстоятелствата са родени тук. Не е чудно, че ги подпомагат ДПС и ДОСТ - турските партии. Продължават неглеците с опитите да съсипят България и да я направят турска и мюсюлманска. Не трябва да им се разрешава да гласуват. Това е вредно за страната. Нито пък хора изоставили родината и избрали да станат чужди граждани да определят какво и как да живеем тук!

гледа се паспорта, не етноса при гласуването, краино време е народа да се образова, че има разлика между етнос и гражданство/пасспорт, не всички български граждани са етнически българи.

Така де. И да са бг граждани, това не ги прави българи. Пак са си турци. Масово народа не разбира, че да си роден някъде или живял не те прави етнически /или генотипен/ българин, китаец, ескимос и др. Единствено можеш да станеш американец или австралиец, тъй като това са държави създадени не от местния етнос, а от сбирщина отвсякъде.

Eрдоган е велик политик,именно тои ще накара вас ганювците да си платите за кървавото злодеяние''Bъзродителен процес''....все още не сте си платили и не сте дали сметка за тази свинщина.....нищо не е забравено и никому нищо не е простено на продажник се подлага

Интересно, от колко ли IP адреса идват тези онлайн регистрации? Същото ще е и при електронното гласуване, за което се изцепи ЦИК.

Аз мисля,че хората извън България не трябва да гласуват,защото те доброволно са я напуснали за по-добър живот и едва ли ще се върнат,а ако се върнат тогава да гласуват,не може човек живеещ едн висок стандарт да определя политиката в страна,в която не живее,той е направил своя избор и изобщо да се премахве дВойното граждавство

Аз мисля,че хората извън България не трябва да гласуват,защото те доброволно са я напуснали за по-добър живот и едва ли ще се върнат,а ако се върнат тогава да гласуват,не може човек живеещ едн висок стандарт да определя политиката в страна,в която не живее,той е направил своя избор и изобщо да се премахве дВойното граждавство

Нямат право турските ислямисти да гласуват за български избори!

някой може ли да избори 10 светли личности революционери и да видим колко от тях са били емигранти и колко никога не са напускали България. Без тези "навън", няма как да знаеш как си "вътре" в родината си. Както преди 89-та нашите родители хабер си нямаха от света и как живеят хората. Та.. аз ще ви дам няколко имена преди да почнете да хулите емигрантите: Георги Раковски - емигрант Иван Кършовски - емигрант Васил Друмев - емигрант дядо Ильо войвода - емигрант Стефан Караджа - емигрант поп Харитон - емигрант Хаджи Димитър - емигрнат Панайот Хитов - емигрант Христо Ботев - емигрант Захари Стоянов - емигрант Иван Касабов - емигрант Васил Левски - 1962-1968 - емигрант

Само дето за тези, които си изброил, е имало пряка опасност за живота, в страната ни. В момента, в България, животът и човешките права на всеки един гражданин са ГАРАНТИРАНИ. За разлика от времето на турското робство. А тези, които искат реставрацията му, не трябва да могат да волеизявяват на избори.

глупости на търкалета. да ти дам историята на Ботев, а? Христо Ботев роден на 6 януари 1848. 14 ноември 1857 (9 годишен) почва учи в Русия. 1867 отива в Румъния. 1868 почва да се напива с "Хъшовете" и работи като вестникар. Едва 1874 започва да е в Българския революционен централен комитет ха сега някой да сметне колко годин е бил валутен емигрант в Румъния?

Да ама те не са омали двойно гражданство!

що си измисляте факти бе? Никой от тях не е бил гонен от България. Всички са работили по нещо навън и то с години. Видели са какво е СВОБОДА и са искали и роднините им да я имат. Както и сегашните в западна Европа са видели какво е ЖИВОТ и искат и роднините им да го имат.

Па като плащат защо да не се ''регистрират'' изселниците???Нали показаха как други ги регистрират защото те немогат името си на български да напишт...Ердоган на миналите избори директно рекламираше дост и цецка та на сегашните ли ще си трае..

Двойното гражданство е престъпление за България! Ясно е че големият ше изяде по малкия!

За всяка една страна е престъпление защото се дава право на раздвоени личности да гласуват..Това ми прилича все едно да си ''женен'' ама за двама души:)))

Въпросът трябва да се постави кардинално ДО КОГА в България ще има отявлено ЕТНИЧЕСКА ТУРСКА ПАРТИЯ?! Това, какво си декларирал при регистрацията си е ирелевантно, когато фактите са налице!! Защо се погазва така нагло Българската Конституция и националният интерес?! ...Има ли България ИЗОБЩО и на КОГО е тя?!

Аз мисля,че хората извън България не трябва да гласуват,защото те доброволно са я напуснали за по-добър живот и едва ли ще се върнат,а ако се върнат тогава да гласуват,не може човек живеещ едн висок стандарт да определя политиката в страна,в която не живее,той е направил своя избор и изобщо да се премахве дмойното граждавство

Защо се върнахме в България. Неблагодарници.

Dimi

Да революционерите като Ботев са работили за българската държава в странство, за разлика от мизерници като вас емигрирали само за собствена облага...

Както е видно турчулята се организират и сплотяват, за разлика от българите... Сега ясно ли е вече, ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА?!!... Ако продължаваме да се ослушваме и да си търсим оправдания, ще си останем обикновена РАЯ (РОБИ)... и никой няма да ни е виновен!

Българите са отдавна продадени и купени, жалкото е че още не са го осъзнали...

Изселниците ни в Турция, са турци по самосъзнание и турци по гражданство. Те не мислят като българи и не мислят доброто на България, а доброто на Турция. На практика те са "троянския кон" пратен ни от турската държава. За какъв дявол. сме разрешили двойното гражданство?!? а) Незабавно премахване на двойното гражданство. б) Отседналост в БГ в) Минимум средно БЪЛГАРСКО образование Те това ще реши проблема

Почти съм съгласен. Само, че да гласуват само тези които имат висше образование. Всеки може да избута средно - особено сега. Даже по-добре да гласуваме само тези с докторска титла. Все пак сме се доказали като умни хора.

Твърдиш, че имаш докторска титла... А защо тогава интелектът ти е толкова нисък?... Или това, което си надраскал просто проява на някакъв сарказъм?...

Те може. Само тези от западна Европа и Америка да не подават. Путин, Ердоган, Путин, Ердоган .... урааааааааааа....

На всички изселници ДА СЕ ОТНЕМЕ българското гражданство ВЕДНАГА! Те нито са българи, нито имат право ДА СЕ НАМЕСВАТ по никакъв начин и да влияят на живота на българите! ДОКОГА държавата ни ще е БЕЗХАБЕРНА? В тоя нашенски порнографски Парламент нима има само идиоти, мислещи с гъза си??? Народе български, ЗАЩО СПИШ, а не ПРОТЕСТИРАШ и не грабнеш вече СЕЧИВА, да режеш главите на ПРЕДАТЕЛИ, ПРОДАЖНИЦИ, КРАДЦИ и на тая про-турска башибозушка СГАН???

Dimi

Според законодателството на Турция двойното гражданство е забранено. Според междоправителствена спогодба между България и Турция при приемане на изселниците е трябвало като им се даде турско гражданство да се откажат от Българското... въпреки това в Турция изрично са приели наредба за да се запазят БГ паспортите на изселниците в нарушение на тези спогодби за да може изселниците да се ползват като троянски кон... Съответно нашата държава не е направила нищо по въпроса... Според мен също единственото решение е премахване на двойното гражданство, но за хората родени в БГ това може да стане само с промяна на конституцията...

ни е не сме българи а само Български граждани от Турски произход,не коментирай те глупости .

Що не си отидете завинаги там откъдето произхождате и не мъчите себе си като обяснявате постоянно обидено,че не сте БЪЛГАРИ и просто не се слеете със себеподобни по произход и омраза към Родината ни и българите!? Та какво нещо сте вие? Нещо като нищо? Тук не сте българи,там не сте турци .....хайде кандисайте де,ако не ей де е границата!Пътувайте че ни дойдоха много проблемите с ВАС и такива ДРУГИ подобни с постоянни претенции дето не знаят КАКВО искат да са!!

Както е видно, дори български не знаеш, а искаш и да ни решаваш съдбата, така ли бе, резняко мазен?! Я, марш веднага обратно в Ердоганова Турция!!

Всички, изнесли се от България, за да живеят и работят в чужбина да нямат право да гласуват.Нямат право да определят съдбата ни.И да не ни трогват с това,че им е мъчно за България.И тези с двойно гражданство също да не гласуват тук

А тези дето пращат пари на болните си родители и те ли нямат право да гласуват? Ти, да не мислиш, че хората мечтаят да живеят извън родината ?

Пари изпращат за родителите си,които са изградили инфраструктура за родината си-това е сигурно.Но да оставят родителите си да гласуват.

Dimi

Приноса на тези хора за икономиката на държавата е нищожен спрямо приноса на работещите и плащащите данъци в БГ... да не говорим, че обучението на същите тези хора за да могат да работят навън е платено от държавата...

А когато родителите им починат, какво ше ги свързва с България.

няма проблеми. Обаче няма да плащам данъци за имотите си!!!! Няма да пращам пари на родителите си (Само ДДСто на които след покупките е в пъти повече отколкото ти плащаш на държавата данъци) аман от мушмуроци бе. Е нали след 20 години ЩЕ СЕ ВЪРНА... и какво... ще видя как ТИ ТЪПАКО с ограниченото си мислене и конски капаци си ОПРОПАСТИЛ РОДИНАТА МИ... я марш от тука бе.... овцете да управляват стадото... Каква база имаш ти за правене на избор бе... БТВ, НОВА... това ти е базата... с какво сравняваш? как взимаш решения... или само даваш кредити на доверие??? аааааа... че ме ядоса.

За боклуци, крадци, наглеци и марионетки на разбойници не гласувам.

От ЦИК заявиха реди няколко дни, че най-смисленото основание за касиране на изборите би било неизчистените в продължение на 27 години избирателни списъци. Как така списъците на НАП/данъчна служба, примерно, коио се чистчт и подновяват всяка година, не са синхронизирани с тези за изборите?

интересно БСП и ГЕРП колко пари да бутнали на шалварите за да организират всичко това??? тежко и горко на тия дето останат в БГ или по добре казана във Шалвария...

Е, ти сигурно си се спасил на някой слънчев карибски остров, или? Щото в западна европа (грешката е вярна) бурки, шалвари, чалми са далеч повече, отколкото в България.

така е България може да бъде крадена и без наличието на шалвари в нея.... само дето шалварите решават кой да краде, това е проблема

"Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие." - Очевидно третият закон на Нютон е в действие и до ден днешен!

Или Евгений Михайлов има много фенове киноманиаци в Турция - или Ердоган активно подкрепя агент Местан! Не знам!!!

БСП и ДПС се готвят сериозно за поредното им съвместно управление. Нинова с непрекъснати лъжи и скандали, Доган с активизиране на орките от Орлов мост.

Една мисъл. Правоимащите на глас да са българи с постоянно местожителство в България и платили данъци в последните 5 години, също така и пенсионери. Който е решил да се изнесе от България, той е предпочел да не допринася за развитието и разтежа на България под каквото и да е форма. За това, той няма право да определя съдбата на държавата!!!!!!!

Да гласуват турците да идва Ердоган да окошари всички от съдебната система белким се отървеме от съдебния рекет на топлофикация.

Каква е тази измекярска държава, която чака да се избира парламент и правителство с гласове от чужбина?! Крайно време е да се гласува само в България!!!

В държава в извънредно военно положение не трябва да се Гласува за Български парламент ! Това е не законно !

Ако се въведе машинно гласуване, ще станат още повече.

С какво машинното гласуване ще промени нещата? То просто ще отреже част от възможностите за манипулация. Затова и се бойкотира.

Абе как става този номер, нали уж бълг. граждани с двойно гражданство не могат да гласуват и как узнават нашите серсеми от ЦИК че хасан или осман не и с турско гражданство- с декларация ха-ха!Кандидати за гласуване около 19 хил. а след месец отчитат гласували в Турция 50 хил. - 25хил за ДПС и 24900 за Дост, останалите за български партии. А още 25 хил. екскурзианти в Кърджалийски и разградско!?

ЦИК се държи от БКП, ДПС и АТАКА. Как мислиш, какво е отношението към "българите" в Турция? Пък и не забравяй, че БКП точи зъби за властта - а за това неминуемо и трябва ДПС.

ни е не сме българи а само Български граждани от Турски произход,не коментирай те глупости .

защо в Германия даже нямат 3000? няма ли общност от поне 300К българи там?

БОСТАН в действие ! Ех ако цецка бе станала президент - щеше да им благодари на турски език за помощта на изборите ! Не сме забравили, че най-много гласове за цецка дойдоха от Турция и сега ще дойдат за герб на изборите ... някак си е демократично ...