Турция се опасява от война между САЩ и Русия заради Сирия

Ситуацията в Сирия се е влошила до такава степен, че може да предизвика регионална дори глобална война между суперсилите Русия и САЩ, заяви турски вицепремиер.

Обратно в новината

Коментари - Турция се опасява от война между САЩ и Русия заради Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сега са приятели ,на търсене срещу НАТО и САЩ.А на тях им пука и долърът расте ли, расте.Днес курса е 1 щ.д. = 1,775 лв. Интересно какво е движението на долара спрямо турската лира и спрямо руската рубла ?

Бойко какво каза за предстоящата ядрената война? А Цецка, неговата избранница изказа ли се ласкаво за Хамериканеца Обама и Маккейн?

За съжаление, нещата май отиват на там. Докато на власт в САЩ са корумпирани лъжци и мошеници, като Обама и Клинтън, които са в джоба и работят за хора които се мислят за господари на света, като Сорос, всичко може да стане!

Постоянното дрънчене на оръжие идва от Москва! То не бяха учения, не бяха изстрилвания на ракети, не бе "чудо"! Приличат на онези малките кученца, които постоянно джафкат с надеждата да уплашат по-големите от тях!

Не мога да си представя какво щеше да бъде сега,ако не беше Пърл Харбър.

Абе що не ми дадете на мене червеното копче да видят и американци и руснаци кон боб яде ли.

ше пукясам бе! Ердоганя вчера се прави на велик, световен стратег, днеска се оплаква от ролята на баце....че и се опасява. Ми така е: довчера със сащ, днеска с русиа, утре ше ти го сложат и двете сили. апа ердоганя, като велик и с прекалено его, даже нема да си тури вазелин, че не му се вярва да го отнесе. Обади се на баце, напраи визита в Симитли....все полезни неща за бъдещето ти, ердоганче.

които се занимава с турците,ъкъл няма в главата си.

Пълни глупости!Който разбира от ядрено възпиране,знае че това никога не може да стане.Резкият завой на Ердоган с Русия ,означава само едно, че Турция вече не е НАТО а по-скоро в клони към ОНД и става зависима от Русия.Това е голямата игра на Путин.Скара чрез Турския поток Турция и САЩ и практически излезе победител в енергийния конфликт на Балканите.На това обаче ще има отпор и той се сочи ясно от Х.Клинтън с подкрепата и на кюрдите с оръжие и пари.За това Ердоган ругае ръководството на ИРАК.Губещата ще е Турция при всички случаи,конфликтите вътре в нея ще се задълбочат и нищо чудно ,скоро да видим Кюрдска държава в Близкия изток.

Нищо чудно ,скоро да видим Кюрдска държава в Близкия изток по сценария на САЩ за бивша Югославия и появата на Косово като самостоятелна държава.

воина между путин и кремъл :)

Е вече е късно за опасения

а при нас повече ги е страх, че чинизийците могат да решат да си го върнат за всичките номера, които сме им въртяли през вековете

КРАВАРИТЕ И САУДИТИТЕ НАПРАВИЛИ СДЕЛКА - ДА ПУСНАТ 9000 ДЖИХАДИ ОТ ОБКРЪЖЕНИЯ ИРАКСКИ МОСУЛ В ПОСОКА СИРИЯ .... - АМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕЛИ ДА БОМБЯТ ПРАЗНИ СГРАДИ - А ДЖИХАДИТЕ ДА СЕ БИЯТ С АСАД :))

Търпението ми се изчерпи. Накрая ще канцелирам проекта "човечество" и ще се започна наново с оригиналния план.

СПОРЕД ВАС КАКВО ЩЕ УДАРИ ПЪРВО РУСКИЯ ГЕН.ЩАБ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ : - ТУРСКИТЕ ЛЕТИЩА - 6-ТИ АМЕРИКАНСКИ ФЛОТ :)))

според нас ще удари първо москва, за да има повод за ответен удар.

Я МИ КАЖИ ПЪК ТИ , ТЕБЕ ДАЛИ ЩЕ ТЕ УДАРИ НЕЩО ИЗОБЩО НЯКОГА , ИЛИ ТИ СИ ТОЛККОВА УДАРЕН , ЧЕ ВЕЧЕ НЯМА НАКЪДЕ ????? ИМА ЛИ ЯДРЕНА ВОЙНА -ИМА КРАЙ НА СВЕТА .. ЗА ЕДНИ ЩЕ Е ДЕН СЕДМИЦА ИЛИ МЕСЕЦ ПО-КЪСНО..НО Е - КРАЙ НА СВЕТА .. ВДЕНИ В ГЛАВАТА СИ ЗАВИНАГИ ТОВА .....ДА НЕ ТИ СЕ СМЕЕ ВСЕКИ ГРАМОТЕН И МИСЛЕЩ ЧОВЕК !!!!! А КОЙ КОГО КАК И КОГА ЩЕ УДАРИ- НЯМА ДА Е ТОЛКОВА ВАЖНО ТОГАВА И ЗА Б=ТЕБ И ЗА МЕН .... КРАЯ Е ЕДНАКЪВ ЗА ВСИЧКИ ...

ДА АМА ИДИОТИТЕ КАТО МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА И ОБАМА СМЯТАТ ЧЕ СА БЕЗСМЪРТНИ :))

Па на вас там в гетото да ви имам и мисленето 'диарбекирско" ... толко сте гола вода , че дори не го осъзнавате ..каква война между Русия и САЩ ... , кви 5 лева бе дебили смотани ...?????? Давате ли си сметка , че от такава война - ВСИЧКИ УМИРАТ , ЖИВИ НЯМА ДА ИМА ПОНЕ 25-30 ХИЛЯДИ ГОДИНИ... КАКТО И ЕСТЕСТВЕНО ...- НЯМА ДА ИМА ПОБЕДИТЕЛИ ...????? АМ НА КУХИТЕ ПРОМИТИ ТРОЛИЗИРАНИ РАШАНКСИ ТИКВИ КОЙ ДА ИМ ОБЯСНИ ?????????????

иМА ЛИ ПОНЕ ЕДДИН ОТ ВАС ТУКА ... РЕГИСТРИРАНИТЕ И НЕРЕГИСТРИРАНИТЕ ТРОЛОВЕ С ЕЛЕМЕНТАРНИ ПОЗНАНИЯ ПО ФИЗИКА ???? ЯСНО ЛИ ВИ Е КАКЪВ Е ПЕРИОДА НА ПОЛУРАЗПАДАНЕ НА ОСНОВНИТЕ ЕЛЕМЕНТИ ПОЛЗВАНИ В ЯДРЕНИТЕ ОРЪЖИЯ И БОМБИ ?????? ЗНАЕТЕ ЛИ ИЗОБЩО КАКВО Е ГАМА=ЛЪЧЕНИЕ И КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛЪЧЕВАТА БОЛЕСТ ..МАЙ ОТ УИКИТО КОМУНДЕЛИТЕ ПРЕДВИДЛИВО СА МАХНАЛИ ИНФОТО КОЛКО СМЪРТНОСНИ СА ИЗЛЪЧВАНИЯТА И КАКВА ВРЕДА С СТОЛЕТИЯ НОСЯТ СЛЕД СЕБЕ СИ ?????

"ЖИВИ НЯМА ДА ИМА ПОНЕ 25-30 ХИЛЯДИ ГОДИНИ." А след 25 - 30 хил години живи ще има ли? И какво ще са правили до тогава? Престрували са се на умрели? Не обичам да обиждам в споровете, но как да ти го кажа.... уникален си.

ЧОВЕЧЕ , КОЛКО СИ НАХАЛЕН ТОЛКОВА МАЙ СИ И ТЪП... ДАВАМ ТИ ПРИМЕР ... ЗНАЕШ ЛИ КАКВО Е ПЕРИОД НА ПОЛУРАЗПАДАНЕ НА РАДИОАКТИВНИТЕ ПЕПЕЛ , ВОДА ВЪЗДУХ И ЗАРАЗЕНА ЗЕМЯ .. ВСИЧКО ОТИВА ЗАВИНАГИ НА МАЙНАТА СИ.. РИ ЕДНА ЕВЕНТУАЛНА "ВОЙНА"... ПРОСТО ИДВА КРАЯ НА СВЕТА ... ЗА ЧОВЕШКОТО НАСЕЛЕНИЕ ...... ТОВА Е С ПРОСТИ ДУМИ КАЗАНО ЗА ПРОСТИ ХОРА КАТО ТЕБ ..... А ДАЛИ ТОВА ИСКАТ МИЛИАРДЕРИТЕ В КРЕМЪЛ И ВАШИНГТОН ..МИСЛИЛ ЛИ СИ ЗА ТОВА ПРЕДИ ДА ДРАСКАШ ТЪПОТИИ ТУКА ?>/????? ПРОСТО ИДИОТА КАЗАЛ НЯКАКВИ ИДИОТИЗМИ ЗА ВОЙНА МЕЖДУ РУСИЯ И САЩ СЕ Е УСРАЛ А ОНИЯ ДЕТО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГО ПОДКРЕПЯТ И КОМЕНТИРАТ ,МУ ЯДЪТ ПРОИЗВЕДЕНОТО ...:)))))))

А ДА ТЕ ПИТАМ ЛИЧНО - ЧУВСТВАШ ЛИ СЕ ГОРД И ЩАСТЛИВ ДА СИ "ЛОЯЛЕН"...КАТО ПЛЮЕШ ПО ЕДНИ А ЛИЖЕШ ЗАДНИЦИТЕ НА ДРУГИ.. В ТОЗИ ФОРУМ ????? НЯМАШ ЛИ СИ РОД И РОДИНА ... ДА Я ЗАЩИТАВАШ...ИЛИ ... НЕ ТИ ПУКА ЗА ДУМИЧКАТА БЪЛГАРИЯ >>>>>????????????????????????????

на всяко действие има противодействие,колкото повече сащ и техните съюзници чукат на мечешката хралупа,тя все повече се уголемява.. а разбойниците не са способни на друго ,освен да планират къде,какво и как да откраднат и унищожат,но демо-критично .

Война между ядрени сили прави от командващите също така и потенциални жертви и страдащи от тази война. Не е като Първата световна, където армията е в окопите сред кал, плъхове и дизентерия, а началството командва от разкошни замъци със стари вина и прислуга. Където гърмежите на оръдията не се чуват. При ядрена война военнолюбецът, който е заповядал огън по врага, до следващия ден може да се е превърнал в опърлено мазно петно. Той, децата му и цялата му рода. Трудно се рита срещу ядрен ръжен. Затова и трудно се натиска ядреното копче.

не мисля ,че е толкова трудно ,а просто трябва да се изчака момента,когато е необходимо и неизбежно ...

LeGrandTulup

За съжаление САЩ с техните ПРО могат да прихванат и поразят почти всяка руска междуконтинентална ракета. Успешно е поразен и спътник на височина 250 км. Което може да направи американците по нагли и да се изкушат си пробват късмета с превантивен ядрен удар.

Трудно е но някои луди крави са толкова луди и самоуверени че са господари на света и като нищо ще го натиснат за 2ри пореден път ядреното копче, без да осъзнават че ще им е и за последен.

Този път грешката на САЩ е непоправима. Барак се оказа слаб президент. Сирийската война е фиаско за американците. ЗАПЛАХИ ЩЕ ИМА, НО ВОЙНА - НЕ. Решаващият фактор е Русия. Задачата на САЩ е да се измъкне с, колкото може, по-малки загуби. Това е позицията на Белия дом. Но позицията на ястребите от Пентагона и Държавния департамент е все още да се поддържа напрежението. Проблемът е на самите американци. Докато руската позиция е пределно ясна. Руснаците изпълняват договорните си отношения със законното сирийско правителство и бомбят противниците му. Между които има и американци.

Нищо не си разбрал от конфликта. Целта на американците в сирия е единствено... да смачка и разедини европа. Европа която беше във възход с ценности за мир и просперитет невиждани досега в историята. Е да, но историята доказва че не може всички да са добре, за да е добре един, много трябва да страдат, и да му слугуват. Разделяй и владей.

Истината е, че малоумните луди крави , направиха ебаси мишмаша в Близкия Изток..Стана ебаси маалото, не е истина!!! В началото турците подкрепяха кравите, а кравите кюрдите и всички идил, после сирийската армия поскрепяше кюрдите, и руснаците ги подкрепяха, пък после турците бяха срещу руснаците, сега са с руснаците, сега сирийците са против кюрдите заедно с руснаците, а турците са против кюрдите и кравите и иракчаните...Абе гювеч!!!

Кравите са далеч за предпочитане пред мечките, които са диви и свирепи

Дано! Защото западните държави се ос-раха. Понеже смятаха арабско-мюсюлманските страни за такива, които не могат да имат технически прогрес и се съюзиха с тях, но сега и част от тях им пречат. Всеки който не е послушко на вАШИНгтон автоматично става диктатор. Интересно как света вижда нещата в Йемен? Май'мунизираха Европа, но и това не е достатъчно. Няма кой да посържа зелените листа вече.

Да!ДА!С добра дума и 2000 бойни термоядрени глави се постига много повече отколкото само с добра дума!

Война ще има, сащ не може да си позволи лукса да се изтегли току-така от Сирия, с подвита опашка, това означава фактическа капитулация, с всичките негативи, които носи тя! След подобно развитие, доларът губи позициите си, което е равносилно на разпад на сащ, именно затова, пентагонът ще се опита да реши спора с военни средства и закономерно ще загуби!

Авиокомпанията SAS- Швеция, Норвегия продава 19 милиона от своите акции- ножа е опрял до кокъла- no money.

Вече е ред и на хамериканците да бъдат сгазени от мечока. Дракона ще помага от другата страна

Ти като говориш мислиш ли? Мечоци, дракони, за ядрената бомба всички са равни.

ТЯ ВИНАГИ Е БИЛА СУПЕРСИЛА,ЗАЩОТО ИМА ДОСТОЕН НАРОД КОЙТО НЕ БЛИЖИ ЧУЖДИ ЗАДНИЦИ

Краварите отдавна са намислили нещо долно и подло - война срещуу Русия,която неизбежно ще се води и на територията на Европа.Това е споделено с техните също коварни кравари и побратими -англичаните.Може би това е причината да излезнат от ЕС.И както правят по принцип лицемерите и долнете хора:"Ни лук яли ни мирисали",

Днес Русия изстреля три балистични ракети за тест. Сирия даде на Русия постоянно и безплатно военно присъствие за нова база . Носете си новите дрехи,защото въпроса не е дали ще има трета световна,а кога ще започне.Смело теглете ипотеки ..:))

Стига приказки, време е за сеир.

"Турция: Членството ни в ЕС вече не е приоритет Видяхме кой е наш приятел, заяви съветникът на турския премиер".

каквото и да заявят турците е все едно. Скоро ще заявят обратното, все така правят

Война обезателно ще има, Путин и Ердоган позавчера се разбраха да си възстановят империите в предишните граници.

На резаците им се дръпна фъша, защото при евентуален конфликт може да останат без защита и от двете страни... Най-добре се смее този, който се смее последен!

Дейли Мейл: Става страшно! Русия се готви за глобална война, нареди на елита си да прибере близките си в Родината Руските деца, посещаващи чуждестранни учебни заведения, трябва незабавно да бъдат върнати у дома. Русия разпореди на всичките си официални лица да приберат у дома всичките си роднини, които в момента се намират зад граница, на фона на засилващото се напрежение между Москва и Запада и перспективите за глобална война, пише британското издание Дейли Мейл. Твърди се, че политиците и високопоставените лица са получили предупреждение от президента Владимир Путин да приберат своите близки в Родината майка.

А парите на руският "елит,"които са в западни банки ще ги прибират ли?

Супер сила - Русия! ХАХАХА. Този е облизал задните части на онзи...

А САЩ война заради Сирия от името на кого ще води? Кого ще защитава ? Само не ми казваяте,че ще е заради хуманизъм към местното население....

А Путин що брани Асад, това ли е хуманизъм?

Защото е законно. Това засяга само Сирия и Русия.

Путин не брани Асад,а гледа америка да е по-далече. Глупак.

Военен кораб на ВМС на САЩ отново е обстрелян с ракети край бреговете на Йемен от територии под контрола на бунтовниците-хусити. Две ракети са паднали съвсем близо до кораба Mason и съпровождащия го кораб Ponce. Има и две три интересни интервюта, но за тях утре.

Супер силите Русия и САЩ !!! И откога Колхоза е суперсила ??? Това че напада "братските" си народи и им взима земя, не я прави суперсила, а само изрод !!!

Овнешко с праз лук и боза.

пЪЛНА ЗАБЛУДА Е ,че Китай би подкрепил Русия в обречено,губещият и спор със САЩ!Китай има стратегически интереси със САЩ,икономически,финансови и световно,глобални,та никак не желае колхозната Русия да и се перче като смешно велика и доминираща пред тях!Та Китай защититават Украина и не признават анексията на Крим и руската намеса там!

Ами то анексията на Крим дори Беларус не я признава.

Каквито и интереси да има Китай със САЩ, основната му цел е да оцелее като държава, което прави от хилядолетия. За всеки човек, който може да прави елементарни връзки между явленията и фактите, е ясно, че САЩ са държава не търпяща други, неподчинени й дъжави. След Русия естественият следващ противник на американците е Китай. Затова не бъди толкова сигурен кой как ще реагира. Не защото китайците са фенове на Русия, а защото мислят два хода напред. А и за съдбата на колхозната Русия не бъди толкова сигурен. Това е държавата с най-много ядрено оръжие в света, а както е известно - с голям брой луди глави, за които има и по-силни мотиватори от материалното ояждане. Жив и здрав.

Китай спазва принципа: "Врагът на моя враг е мой приятел." Докато САЩ все още шава, няма да видиш конфликт между Русия и Китай. След това не е съвсем сигурно. А Китай не иска да дели нищо със САЩ - поради простата причина, че САЩ не дели нищо с никого. Колкото до Крим... ако китайците признаят присъединяването му, сети се кой друг ще поиска референдум, само че за отделяне. Та затова си траят. Но директно да защитят Украйна, нещо си се объркал май. За Украйна вече нищо не се чува, даже Меркел и Оланд не я защитават.

Баракчу, верно ще праща към Юпитер, до 2030

Още ли вярвате на приказките на душевно болни хора???

покрай войната, доста сметки имаме за уреждане..,..вкл. и лични. Давай Барак, не ги жали!

Бумбарък, не жала Чекиите грам. Блъскам яко

неграмотник, и ти си в списъка. Спи спокойно!

Черният Негър явно кльопа яки шамари в Алепо. Да свиква и да се снишава. Секса е за Килъриту

Номерата нито на Ердоган ,нито на Путин няма ак да минат и САЩ задържат шамарите си до идването на новия президент ,г-жа Клинтън,която няма да се церемони с никой от на-ите деспоти-Турция и Русия!

Точно Килъри, ще отнесе големия СЕКС, който се полага по правило на Негъра

Сериозна война, вероятно ще има. Но, по логиката на шаха, тя едва ли ще бъде между Русия и САЩ... Предвиждам война между Русия и Турция. Защо ли? .................

Дай, Боже! И Турция ще е победител! Поне една българска армия трябва да се изпрати в помощ на турците!

И от къде ще събереш тая българска армия? От жълтите павета ли?

НАТО-то е едно недоносче. Но все пак тоз недоразвит запъртък дава измамни фалшиви надежди на наште шорошоиди - щяло да ги защитава! Голем смех! Шороши, Белене ви чака - с гладните квичащи от глад прасенца...

А какъв титан беше Варшавският договор начело със СССР

Беше и още е - та Русия защо се гъбарка с нефелото НАТО? Защото има достатъчно въоръжение да го изпържи за нула време. Шорошите се самозалъгват, че са великите победители от т.нар."студена война". Какви победители, какви пет лева - просто имаше държавна измяна на среди в Москва, гнусовете около Горбачов и Елцин. Но това сладко време свърши - дойде време да се плаща за кифтетата.

Плевнелиев подготвя бойна флотилия, Ненчев - изтребителна ескадрила с полски мотори. Това е НАТО, ей ...

АКО САЩ НЕ БЯХА ПРАЩАЛИ ДА ПОДПОМАГАТ КОНВОИ ЗА РАША ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА , БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА Е В ГРАНИЦИТЕ ,КОИТО ФЮРЕРЪТ НИ Е ПРЕДОСТАВИЛ НЕГО ВРЕМЕ !

скоро ти ще духаш на нашия сувтан Ердоган и на неговия васал Путин.

На Путин изобщо не му дреме дали ще има световна война и дали ще живеят децата му, защото е достоен руснак. Руснаците си убили царя, който ги освободил от крепостното право, това нормален човек може ли да го панимай?

Американците са убили 5 президента в своята кратка история. Включително президент, който е отменил робството в САЩ. ДНЕС ХАМЕРИКАНЦИТЕ СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА НАЙ-ГОЛЕМИ ДЕМОКРАТИ. ТОВА КАК ДА СЕ РАЗБЕРЕ ОТ НОРМАЛЕН ЧОВЕК

Ако ти и малоумниците с плюсовете не сте чували, че в САЩ е имало гражданска война заради отмяната на робството, защото много американци са били против, не мога да ви помогна.

Днес зам. Министърът на Китай - Син Хон Чхол е заявил, че Китай е готов да развива дружески отношения с Русия при всякакви изменения на ситуацията. Той е казал още, че руския народ е постигнал успех в делото за надежна защита на достойнството и интересите на страните и създаване на мощна държава в условията на непрекъснат неправомерен натиск и санкции от страна на външни сили.

Турция се опасява, че Сирия и Турция ще са баницата, която ще си делнат САЩ и Русия! Дали ще е добре за нас - не знам!? Но и не ние ще изорем няколко страни, за да определяме правилата! Ние ще трябва да си пазим задника!

Китай е с Русия. И американците може да попаднат лошо между дракона и мечока.

Китай знае ли..ха.ха защото мълчи...Путин сам си набеждава някой за приятел..ха.ха

Както се вижда, никой не намесва НАТО и ООН. Те сякаш са мъртви структури и от тях нищо не зависи. Опасенията са, че може да възникне военен сблъсък м/у САЩ и Русия. Той също не може да бъде глобален, защото след това Земята трябва да бъде населявана с извънземни същества, които издържат на радиация. И Барак няма кого да изпраща на Марс през 2030 год. Но не е изключено Русия и САЩ да си разменят по някой отрезвяващ конвенциален удар ...

Да де ама кой има повече да губи?

Турция води открита война срещу Ирак, уж за освобождаване на терористичната групировка ИД. Нагла цинична лъжа! Та ИД бе създадена, финансирана и въоръжена именно от Турция! Главорезите от Анкара продължават да подкрепят ИД.

Да не забравяме че има хииииляди руснаци в ИД...Вечна длужба Русия и Турция..ха.ха

ганъо, успокой се, или те е яд че не могат на картата да ви намерят?