Турция ”разчиства” след опита за военен преврат

Турският генерален щаб вече е под контрола на проправителствените сили, но малка група от разбунтувалите се войници все още се съпротивлява.

Обратно в новината

Коментари - Турция ”разчиства” след опита за военен преврат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТЕАТРО ПО МАНГАЛСКИ -ТЪЛПИТЕ ,УЛИЦИТЕ ,ЦИГАНИТЕ,ЗНАМЕНАТА...И ИСЛЯМЪТ!

Разочарованието на мурзилките от неуспеха на преврата е видим. А да не би, защото...??? Щото още като турците свалиха оня самолет, руските тролове моментално започнаха да "свалят" Ердоган от власт, та това навежда на мисълта, коя чужда държава може би стои за опита за преврат.

Така или иначе,казано по нашему пламна гората. На ЕРДОГАН му се клати феса и работата отива на sikem .... .

Рано или късно ердоганчо ще гризне дръвцето, но колкото по-рано, толкова по-добре. По-малко пакости ще направи.

до ак47 Турция е на светлинни години напред от майка България какво средновековие те тресе лекувай се !!!

до 142 този член от турската конституция е премахнат !!!

Според Турската Конституция военните могат да вземат властта във свои ръце когато държавата е в опастност!Ако тези военни са сметнали че държавата е в опастност,особено след толкова кървави атентати,липсата на ясна политика от страна на властите,много жертви и невъзможност да бъдат предотвратени. Тези събития не са без причини,и едва ли биха могли законно да бъдат обвинени във военен преврат,освен за да се скрие безпомощността на законните власти.

Спорадичен опит за преврат на явно все по-изчезващата светска прослойка в Турция! Сега ердоГан ще е падишаха. Иначе видно от кадрите от побоя на разерената тълпа над арестуваните войници, мнозинството от турците са доста примитивен народ.

Ердоган паша, направи като в България и няма да имаш проблеми с армията. Реформирай, съкращавай, режи ракети и самолети и ще си спокоен. Виж наш Роско не му пука от нищо, щото знае, че има реформирана армия от която нищо не става и затова е спокоен.

Тоя опит за преврат е като оня опит за "убийство" на Доган!! Фалшив.

dobrin

просто подценяват моща на турция и това че вече де юре сме военни суюзници...булгария и турция имам пред вид.

Има зелена светлина за огън към неудобните

Още веднъж жалко! Жалко е, че превратът не успя! Беше ясно, че военните няма вечно да търпят Ердоган и партията му, които връщат Турция в тъмните векове. Видяхме какво направи Ердоган - прати срещу танковете невъоръжените си с промити мозъци тълпи. И как постъпиха мъжете с чест - не стреляха срещу невъоръжени! Жалко е , че бунтуващите се военни не удариха по котилото на Ердоган, а имаха възможност ! Това им беше основната грешка и затова не успяха. Но пък доказаха, че са хора с чест и достойнство, които не стрелят по невъоръжени, па макар и престъпни политици. И така Турция потъва в мрак (ще има саморазправа, убийства и "самоубийства", за да се бетонира властта на ислямската върхушка). Но след мрак, дори и най-черния мрак идва зората ...

В началото на 70-те год. бай Тошо решил да провери има ли врагове срещу себе си и кои са те.Тогава дал задачата на ген.Шопов от МВР да му спретне един сценарий срещу него. Изловиха след това доста "шарани" качнали се на въдицата им и ги пратиха по затворите.ТА ИСКАМ ДА ВИ КАЖА,ЧЕ ТАЗИ ЕРДОГАНОВАТА КЛОПКА ЗА ПРОТИВНИЦИТЕ МУ В ПОЛИТИКАТА ЩЕ МУ РАЗЧИСТИ ПЪТЯ И ОСИГУРИ ИМИДЖ НА НАРОДЕН ГЕРОЙ. РИБА СЕ ЛОВИ НАЙ ДОБРЕ В МЪТНА ВОДА , НАЛИ ?!ВСИЧКО Е ЦИРК СЛЕД КОЙТО ДИAРБЕКИР ЩЕ СЕ ПРЕПЪЛНИ...

Това бе последния опит..Последния опит, Туркестан да остане на пътя на светската държава и демокрация..След този неуспял опит, идва ерата на средновековния ислямизъм в Туркестан..Помненте ми думата!! За съжаление, напоследък установявам..Че всичко което съм предрекъл, последните няколко години става..ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!!!!A ДАНО, ТОЗИ ПЪТ ДА ГРЕША...НО НАДАЛИ!!!

за путлер, много съм любопитен като пукне кой ще го замести и как шепа алкохолици ще удържат през идните векове 20% от обитаемата суша, особено със затоплящ се климат, дека че одат милиарди азиатци, кво ще цицат милиард от сащ дотогава, и т.н, и т.н. Нека да позная, путлер ще живее 1000 години, а след него ще го наследи пак толко зъл кагебеец, МКС ще е ръждясала дотогава, а калашника и ракетите много остарели, ама много

"след Путkин всичко ке изчезне - след тоз Бог иде края на Света, той е източникът на живот!"

Абе дебил! Русия ще я има дълго след като тая кочина Краварника изчезне като държава..И много след като гейсъюза се разпадне! Защото Русия има нещо което говедата и евроепдалите от гейсъюза нямат!! Един народ, една нация..И най-важното!! Един ОБЩ ПРАВОСЛАВЕН и ХРИСТИЯНСКИ ДУХ!!!! Нещо което простите животни и бидло в Краварника, а това са -неграта, латинопсите, жълтурите и белите никога няма да имат ! В тази кочина Краварника! Краварника е на прага на гражданска война, и само залухави стелки на Краварника като тебе, не го виждат! Фергюсън бе само началото-фитила..А войната в Краварника, вече почна!!!

Интересно. Лошото няма да ни размине, а хубаво няма ли ? Кое е лошото днес ? Кое е доброто ? В този ред на мисли Ердоган лош ли е или добър ? Ами Путин ? А Асад ? А Обама какъв е ? Няма да питам за Боби, щото ще го затрудня неимоверно. Аман от шамани с велики прозрения. Света винаги е бил място за добри и лоши, които съобразно диктуващите докрини днеска са добри, а утре са лоши. И Ленин е бил добър като е гръмнала Аврора, а ма после милиони избити брат срещу брата. Хирлет и той е бил добър когато е поел разорена Германия с програми за намаляване на безраборицата, безплатно здравеопазване, сигурно пенсионна реформа, но .. Ами Сталин и неговата доктрина за успех на социализма и после над 20 милиона избити ? Садам и Кадафи ? Май само Кастро успя да доживее и проумее, че народ с лозунги не се храни. Дано се оправят кубинците, защото заслужават да заживеят добре след десетки години на лишения. Та кой е лошото и кой доброто ченге ? Само историята ще ги припознае след 200-300 години.

Чудесно мнение за умуване. Животът не е черно-бял. Цветен е. Не си прав само в едно- Историята никога никому няма да признае нещо, ако не е от победилите, които я пишат. :) Е, тези загубиха, които и каквито и да са. Чакам информация и ще си съставя мнение

Кой политик приказваше и хлипаше за -нож в гърба? Кога се забива нож в гърба? Дали Путин не прегърна Ердоган за да му забие нож в гърба?

Турската фрегата "Яфуз" е под контрола на превратаджиите, както и главнокомандващия на флота, метежници са поискали убежище в Гърция. От поне две години Ердоган иска да влезе официално в Сирия, спираха го военните, които му отказваха без да имат разрешение от ООН.

Колко лошо става сега. Това означава, че Турция ще влезе в Сирия и ще си върне част от нея. Ассад ще отиде на трибунал, а Русия няма отговор на това и трябва да се моли на Обама.

Глупости ляляш... Влезе ли Турция в Сирия.....Там и ще си останат труповете на туркестанските аскери..Изпепелени от Смерчовете и Искандерите...

За съжаление такъв преврат нямаше как да успее...След като на всички ключови места в МИТ-турското разузнаване , и турската армия..Са все ставленици на ислямистите на Ердоган....

Турският народ показа урок за това - как когато в трудни времена норадът има доверие в ръководителите си -Ердоган--как когато справедливостта е над няколкостотин долара и късчето по-вече хляб ---никакви заговори от зад океана подплатени с милиони долари не могат да унищожат страната Ердоган гради своеобразна съответствена с традициите на турския народ Турция--която обеденява и традици и нови технологии--и партията му се казва -Партия на справедливостта --4 години Обама се мъчеше да постави Турция на колене-- ето го резултата--учете се българсдки политици-- дали вас народа ще защити при такава ситуация изащо

Русия не успя. Обама бе един от първите които подкрепиха Ердоган. Руските милиционери мълчаха и дори казаха, че щели да мислят , дали да дадат убежище на Ердоган ако поиска такова от тях, в момент, когато вече ставаше ясно, че метежниците губят. В Кремъл добре знаеха, че новината за тяхното "мислене" ще стигне до Турция и се надяваха така да помогнат на метежниците. пак сбъркаха, защото фундамента на мисленето им е сбъркан. Те не съзнават, че нещата се случват на верска основа, а не на класово-партиен принцип.

Шило

Русия нямат интерес от свалянето на Ебдогани. Поне сега. А за Сирия- какво ще става, вече са го решили със САЩ. Ердоган посочи той е вдъхновителя на " преврата", а аз имам съмнения и за това, доколко е преврат.

Не можеш да се изказваш, трябва още да тренираш. Поста на 'историк' трябва да се чете така: Въпреки, че целия свят смята Ердоган за диктатор и опресор, и въпреки хилядите вкарани в затвора по политически причини, въпреки че собствената му армия се разбунтува срещу него - Енасран си направи видео селфи и хората излязоха с голи гърди срещу танковете. Това, което мисли целия свят няма значение, защото това е Турция (а не полуизтритата пешеходна пътека - България), има значение, че там има реално хора, готови да се жертват 'за' него. И те са повече, от тези, дето са готови да се жертват 'против' него. От него изцяло зависи как ще приобщи другите хора - дали ще ги избива както до сега, или по друг начин.

Тия военни тъпаци ли са? Че един снайперист е достатъчен да направи "преврат". По скоро Ердоган иска да разчисти всички нормални в армията и да я напълни с ислямисти. Затова е и този нескопосан опит за преврат.

Дано да е така. Евреите завариха винтовете на египетския крейсер в петък. И ги бомбиха в часовете за килимче.

Той вече напълни армията с ислямисти и затова толкова малко военни посмяха да участват. Военни преврат срещу Чавез също не успя.

Това от тази нощ някакво ново риалити шоу ли беше или неизлъчван още епизод от Сюлейман Великолепни?

Ердоган и Путин са си лика прилика

А вие защо обиждате Ердоган?

Къде ти Ердоган до Обонго..Обонго колко войни запали по света Сирия, Ирак, Либия,Йемен, Египет, Крайна и къде ли още не...По голем диктатор от него няма!!

Турция има тежко /кърваво/ историческо минало , това е само началото , това което има да изплаща...

Добре де ама Бардак Обама още не се е изказал . Тапетения Ментак го чухме ама защо така не се изказа за Украйна ? Щото и там имаше преврат даже Президента с хиликопретери го гепнаха да го изведат !

Изказа се, но си спал.

БАРДАК ОБАМА се е изказал ? Лелеее... Пропуснал съм и какво излъга ?

Във България,подобно нещо,би ли могло да се случи???а???

Не! Ние се нагъзваме преди да са го извадили и заради това няма смисъл. Секса е сигурен!

Ако има нужда

А у ваше село може ли?

На лента на екрана на телевизията си. Партийната си телевизия, ПП Атака иска спешно свикване на Съвета за сигурност при президента и извънредно събрание на НС. Едновременно. Добре, Атака иска да си приказват, защото популизъм напира в нея и не и дава да спи. Но по какъв повод иска това? Поводът е, затаете дъх - ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ. Тоест, това не е опит за преврат, а така са го нарекли от Атака например. Седят си в Атака, чакат четвърти за каре и хоп- наричаме това опит за преврат. Нищо,че цял свят видя и разбра какво става в Турция. Нищо, че няма пряка заплаха за България. Нищо, че няма как едновременно да се случат и двете искани събития от Атака. Важното е да се шуми. Първа така, после с банкноти.

... и ние дето сме чели романа на Джордж Оруел "1984" се превиваме от смях на такива тъпаци като теб!

Радвам се , че досущ като човеци сте чели и вие. Макар и само Оруел.

Стига си цапал пространството с глупости..

Казано от атакистка отрепка не звучи смислено.

Цяла сутрин атакисти твърдят,че на диктатора Ердоган му трябва менте преврат,за да въведе диктатура. Затворите му са пълни с борци срещу режима му.

Все едно да се самообесиш, за да живееш после като мъртъв по-добре. Толкова могат, това и правят, но го правят със завидно упорство.

Изглежда "споделена" информация за преврата е истинската причина за извинението на Ердоган. Играта след това е продължила. Запъването за НАТО в Черно море е сериозна причина да бъде сменен Ердоган. Основната цел на САЩ е война в Крим, а не Сирия. Като добавим, че преврата стана веднага след постигане на споразумения по Сирия между Русия и САЩ,и такава промяна в Анкара със сигурност щеше да "деформира" сериозно прилагането на постигнатите вече договорености. Както се казва, какво го мислехме, какво излезе.

Глупости. Напече ли толкова, че се произвеждат такива глупости тук? А може би просто празнуваме горещниците,а?

Дай аргументи защото неговите звучат логично. В случая глупостите пишеш ти.

Путин,лесно може да ги отърве всички Турци от мъките им,като им пусне няколко атомни ракети,и ги изравни със земята.

Всеки който се опита да стопли отношения с Русия го очакват неприятности. Франция - атентат. Турция - преврат. За Борисов - ...

Дай боже!

Лоша работа,и то на нашата граница. Чудя се, за какво ли ще си говорим утре. Преди време премиерът Валс каза,че във Франция могат да се очакват химически и биологични терористични атаки. Предпочитам,да глозгаме кокалите на нашите нефелни политици. Нищо,че на някои форумци им се дига писателския адреналин от такива събития.

Из романа "1984" " ... веднъж когато тя спомена за войната с Евразия (ИДИЛ) за негова пълна изненада тя небрежно подхвърли, че според нея нямало никаква война. Вероятно самото правителствто на Океания (САЩ) изстрелват ракетни бомби, които всеки ден падат върху Лондон (Ница, Истанбул, Париж, ...) - "просто за да държат хората в страх".

тоя с минуса явно нито е чел романа, нито е от хората, които ще прочете каквото и да е, когато и да е. Ккакто пише насякъде в същия роман "... невежеството е сила".

твои лични измишльотини..

!

много си тъп баце, чети книжки, а не разсъждавай, че си личи питекантропа в теб!

да да да 1000000++++

И как пък точно като Кери беше в Москва се случи това.Че и предният ден в Ница??Следете Сирия и региона.Там е разковничето...Останалото е театър за масовата публика и "разбирачи"..Айде чао от мен..Не пътувайте до Турция,че.Да не се окаже,че има и втори дубъл:)Понякога-се пуска "кьор-фишек" за отвличане на вниманието,за да последва след това същинската част.

Кери беше в Москва,за да договори поне някакво участие на САЩ в Сирия,защото нещата между Русия и Турция могат да ги оставят без никакво влияние и участие в процесите в Сирия.

7 турски превратаджии са избягали в Гърция с въртолет. Очаква се Турция да ги поиска,за да ги съди.

Това коя серия е и Али Реза както какъв играе ?

Истина е. Black Hawk е хеликоптера.Поискано е политическо убежище от седем души.

Много постна и елементарна статия... Спестени са доста неща,които са самата същина за целта на преврата.За повечето хора,които четат чужди сайтове е вече ясно,кой стои зад този опит за преврат.Казаха го и високопоставени турски ръководители.Това е САЩ ! Помислете сами,какво точно се случва от месец насам в Турция ? 1.Ердоган се извини на Русия. 2.Ердоган се извини на Израел. 3.Шефът на разузнаването Хакан Фидан беше на посещение и преговори с Башар Асад.Това са само част от видимите промени в ориентацията на Турция.Да не говорим за уволнението на нео османиста Давутуглу.Също така кмета на Анкара заяви преди часове,че активен участник в метежа е бил и един от свалилите руския самолет Су 24.... Каквото и да става от сега на татък е ясно едно - Турция може да преосмисли оставането си в НАТО.

Пълни глупости от които става ясно, че нищо не разбираш!

Написаното от мен са просто факти. Фактите няман нужда от разбиране,а само от подреждане...

Хайде стига с тъпи коментарчета вече..Накой взел 1 телевизия и 1 аеропосрт,ама след туй ги изоставил щото дошла тълпа..Само дето тълпата е без оръжие,ама това е друга тема..Я дайте на 1 дете в детската градина най-рекламираната играчка и му дайте и една пръчка в ръката и..Да видим-как другите деца ще му я вземат??И изтербители на ниска височина в град??!!И няма кой да ги свали??Те сърбите Ф-16 с ловна пушка го свалиха...Мислете преди да бръщолевите глупости...

Знаех си че си изпечен превратаджия , благодаря ти че ни просвещаваш.

Истината е че България е населена от птки. Повечето мъже са страхливи птки, говорят си гадости зад гърба и плетат интриги като селски моми.

За да бетонира властта си, през 1933 година Хитлер запали Райхстага. Сега сме свидетели на цирк , който ще развърже ръцете на Ердоган да унищожи опозицията и да се превърне в новия Хитлер.

Искаш да кажеш Путин

У циганйете пак патаклама. И тва ми било кандидат за ЕС божкеее...

Неуспешният опит за преврат е показател доколко добре Ердоган си е свършил работата предходните години, извършвайки ключови чистки сред висшето офицерство в армията. Все пак нека си спомним, че до този момент всичките няколко успешни опита за военен преврат в Турция са били проведени под диктовката и в услуга на САЩ. Не прави изключение и този последен неуспешен опит, който междупрочем още не е завършил напълно и има вероятност от второ издание тази нощ.

А Тук,подобни действия,биха ли могли след стотици години да се случат,защото Българският народ е Овчи народ,и Робски също,Боко Тикуняка,и Плевнята Ирланската Пастирка,така са се бетонирали във властта,че няма махане.

Ти ли бе цифко ще организираш преврат? Е беги долу при циганйете, ние тука сме европейска страна!

gangnam style

Че преврат не мога да организирам,така е,ама теб ако те барна хем ще те ритам,хем ще те ева,у задният ти двор,докато не ти изкарам люспите от гъзо от мишмаша който си ял:)

Що бе? Виж се - ти си един боец от невидимия фронт.

Смъртното наказание е отменено в Р Турция през 2004г.Сега,днес,управляващите от Партията на Справедливостта на Ердоган,искат спешно да го възстановят.За да екзекутират пучистите....Нищо чудно,да го прокарат.За едно истинско разчистване и на др.непокорни. Предполагам,че Меркел ще аплодира подобен ход.

Армията си има други закони и там измяна, бунт, преврат се наказва от военен съд със смърт.

Някои агенции съобщават, че съпротивата на отделни подразделения на превратаджиите продължава - както по централните улици на Анкара, така и в Югоизточна Турция. Има съмнения, че около Инджирлик се намесват маскирани американски спецчасти, подкрепящи превратаджиите. Възможно е тази нощ да бъдат десантирани тайни спецподразделения на НАТО, които да направят втори опит за преврат, прикривайки се зад силите на Трета армия, оказали се нелоялни на турския президент и силите на кюрдската съпротива в Югоизтока.

А нещо за зелени човечета мъкнещи чували и изборни урни, съобщават ли?Организатори на референдум, демек

Тоя път "зелените човечета" са "кафеви човечета" от американските спецчасти Делта. Наумили са си да западят Турция в орбитата си с цената на още стъкновения, ако се наложи. Защото има много голяма опасност НАТО реално да загуби югоизточния си фланг и с това санитарният кордон около Русия да падне веднъж завинаги. Което означава поне две неща: 1) край на войната в Сирия и Ирак; 2) фактическо сдаване от САЩ на позициите им около най-големите петролни находища в света; 3) сравнитлно скорошен разпад на НАТО заради нелицеприятни разкрития относно тайното му военно присъствие на ниво инструктори в редиците на ИДИЛ и фронта ан-Нусра.

Цирк "Реджеб" ще работи денонощно. Представления всякакви ще има - атентати, преврати, сурогати, кючеци, гюбеци и пълна програма от анадолски уйдурми!

Никакъв опит за преврат не е имало. Няма влиятелни военни, които да го ръководят. Някакви си полковници. Парламент и правителствени здания се обстрелват. Не, те се завземат при исдтински превлат. Числеността е ограничена. Това е абсурд при замислен преврат. Замах за лев, а удар за стотинка. Това е клоунада на Ердоган. Мръсникът сега ще унищожи всички свои противници. Иска и смъртно наказание да се върне. Престъпник отгоре додолу.

Направих си труда да прочета всички коментари от "специалисти" тук.Кой русофил,кой русофоб.Все големи "разбирачи" на превратите и революцията..Абе еййй-тараланкоолу(както викат тези дето ги коментирате)!!!Кой ти прави преврат посред нощ и обстрелва празни сгради?Кой ще седи в бронирана машина и ще чака да го извадят от нея и да го пребият??Оня в Ница с един камион им разказа играта-тук-бронирана техника и няма да тръгне да ги гази..Де не говорим за въоръжението на машината..Алоууу..Я се осъзнайте и мислете трезво...

ВАЖНОТО Е СЕКС ДА ИМА

по добре ислямистка турция с луд президент далеч от Европа

ИДИЛ не пое ли отговорност за опит за преврат, нема по зле дирижиран цирк от този на ердоган, и той като нашият пухльо управлява със заплахи и пари

Ами, пипнете заглавието си! Превратът е в ход. Още не може да се говори за "след" и за "разчистване". Ако сценарият на събитията ви е известен, не подсказвайте на зрителите, че не е интересно.

гледам си Бразди и не ме е,е за Турция,преврати и др.

това беше само първата проба, нещо като намек към Ердоган, не напразно той последните месеци доста чевръсто се сдобри с Русия и Израел