Турският посланик: Визите и телената ограда са сериозни проблеми

Посланикът на Турция в София Исмаил Арамаз смята, че визите на българската страна са сериозен проблем за развитието на отношенията между Турция и България.

Обратно в новината

Коментари - Турският посланик: Визите и телената ограда са сериозни проблеми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всеки да си подрежда двора според вкуса си,а не според вкуса на съседа.

абе всеки говори за българските бежанци а никои не споменава за турските ,последно тука само преди 20 год, кво ми приказвате за преди 100год ---които също са били убити от българите по време на воина е нормално да има убити и от двете страни,дано да няма такива неща а за визите ,абе то германия премахва визите за турски граждани пък кво остава за българия така че не се напрягаите много за неща които не са ви ясни

Какви турски бежанци те гонят пък теб?!?! Бяхте излъгани и прекарани от вашите си хора, а след това който пожела си се върна. И на вас все ние сме ви виновни, че не можете да си намерите мястото. Който се опитва да седи на два стола обикновено се оказва на земята...

Държавите през 21 век не се нуждаят от заграждения." Държавите през 21 век не се нуждаят и от религиозните ви глупости, но както чета само с това се занимавате. То не беше "ЕС е християнски клуб" то не беше "религиозна дискриминация". Турция оцеля и в 21 век, но мисленето на управляващите и населението им е спряло някъде в средновековието.

Аркадаш ,наследник съм на българска фамилия от с.Булгаркьой обл.Кешан , чувал ли си ,аркадаш ? Половината от бягащото население е избито-чувал ли си,аркадаш ? Две трети от мъжете са избити от засада на "Буйдиновия мост" ,чувал ли си ,аркадаш ?Дядо ми ,както и повечето бебета са изхвърлени в храстите,за да не издават с плача си бягащите хора на турския аскер,чувал ли си ,Аркадаш ? В отговор ти казвам -ако ми падне случай да си го върна ,няма да се замисля-знай го ,аркадаш !!!

Каква атмосфера на доверие и братство може да има към Турция, при положение че те имат политика на пълзяща експанзия към наречения от тях "Дунавски вилает". Този посланник едва ли не е запознат с мнението на Германия и Франция по въпроса за членството на Турция в ЕС. Нашата олигархия няма интерес от РЕФЕРЕНДУМ: "Не на Турция в ЕС" и промени закона за референдумите, за да осуети негово провеждане. България се явява "маша", с която си пазят интересите западноевропейците. Съвсем наясно са те що за стока са етническите турци. Турцитве в България 5 века "специализираха" по темата "братство", но и сега са си на същото интелектуално ниво, на нивото на манафския морал.

за стената по границата и визите,разбира се ,че ще си реши българия или по точно големите в европа. разбира се ,че турция не може да ни се меси в работите , но посланникът е изразил становището на турция по въпроса тъи като темата касае и двете страни .....

за 500 години дори не успяха да ни научат да си мием задниците!-така си е

като ги гледам строежите и вав бг-мога да кая едно сас сигурност!радваъ се на живота преди да е станало земетресение.касмет ще е,ако оцелееш

Този посланик да не се бърка във вътрешните ни работи. Никой не е забранявал на мюсюлманите да си избират свободно мюфтиите, а по отношение на оградата и визите, да не представя изискването на ЕС като действие на България.

Времето на мюсулманите в Европа върви 'със бързи стъпки, към своя свещенний конец", както е казал поета! Ние от Източна Европа сме готови и да готвим и да чистим и да работим, и сме много и сме християни! Оградата около Европа е само въпрос на време.

каква издръжка ще плащате вие бе, нямате пари хляб да си купите, тъните в мизерия, нали ви виждаме , нямате пари за дрехи, сутрин, обед, вечер , на центъра , пред дома , на ресторант, в къщи в леглото , навсякаде и всякога през лятото по къси гащи и потник , а през останалите сезони по анцузи, кремвирш ,хляб , бира и домашна ракия , това ви е живота...а покраи блоковете и вътре във входовете каква мизерия е да не разправям,по терасите едни шарени пранета,едни сателити, нахвърлени разни вещи ,бурета , буркани, висящи кабели, като видиш всичко това направо се чувстваш в центъра на културата, бил съм в африка , там такава култура наистина няма....

беее-беее от анаватан по убаво нема. вие сте с анцузите, беее, с кренвиршите, беее, а ние разнасяме културата по света и пърдим и се оригваме по ноти. коч башъ.

България- Турция, две държави обречени да съществуват една до друга в мир! Е някои хора в Турция със сигурност проявяват обичта си към България, както вълкът към агнето! Защо ли забравят "българския вирус", който им разложи "великата империя"!? В тази работа няма нищо случайно! Нищо не е забравено! Не посягайте на чуждото! Все пак ние българите сме част от великото славянско море, а то вече навлиза в Златния си век!

Златен век на славяните - измират като мухи в Украйна Русия Сърбия и България от бедност наркомания СПИН глад и простотия сам си го знаеш.

още не разбрал че българите не сме славяни,а чисти ариици

Хи хи хи , на Богадан Филов недомислиците. :)))))))

Границата си е наша - ще си издигаме каквото искаме. Турция да не ни казва какво да правим в къщи! Ако искаме ще си постоим пирамиди. Я си глейте работата... Кажето го това на Гърция - тя ще строи бетонна стена, не телена... Да видим те как ще реагират!

Напълно съгласен! :)

Браво!

И Шенген и без Шеген, трябва да има не 5 ,а 10-ра ограда и течащ ток по нея! Турците да си седят в Анадола! Нямат работа в ЕС!

Как ще я кара България по нататък с 40% безработни с 48% неговорещи майчин език деца със 100 евро заплата и пенсии след 65 години. Позорът на Европа с ускорено намаляващо застаряващо измиращо християнско население. Тракийските българи никой не ги е гонил те сами са избягали след като българските агресори неудачно се провалили при Чаталджа.

България ще я кара. Но за жалост без българите. И проблема е единствено между ушите им.

Е, брат, това за тракийските българи направо изби рибата!!! Между другото - в училище колко имаш по история на България?

В коя история бе брат?

с криене на главата в пясъка, чоджум. има хиляди документи за изонването на българите и масовите убийства и изнасилвания. даже накой са ги държали да ожънат и приберат реколтата и тогава са ги изгонили, оцеляло е непокътнато населението на единични села като Топола (Кавакли), които са избягали предварително и не са се върнали. Тези които не са избягали или са избягали и са се върнали после чорчиво са съжалявали. а даже и да са избягали сами (което е върха на абсурда) имотите си остават техни.

бейтула се обади да ни разясни, че българите сами са избягали щото не са били достойни за такава велика държава като турция и на изпроводяк са подарили всичките си имоти на благородните турци. кендине гель, чоджум, бедава локум узаър.

По-скоро си задай въпроса как ще я карат тези,оттатък Босфора.До сега гастарбайтери,носят парици от ЕС,чичо помага...Ама вече аут от ЕС,чичо в криза,огради,никой не ще турски стоки,от всички страни-врагове,които са клани от ятаган, вътре-кюрди със свити юмруци,безработица,социални протести,голяма армия дето само лапа боб,репресии,липса на демокрация...май ще има Египет!Ако требва,да помагаме с нещо?Нали Ататюрк бе казал:Който е враг на България е враг и на Турция.

Я поровете в историята, да видите каква дипломатическа магистрала са направили от Цариград до Париж и Лондон за да спрат настъплението на българите.Мале,тяхната история е история на обратните неща!Клали-неклали,бити-небити,геноцид-присъствие,бедност-богатство...

Аркадаш ,наследник съм на българска фамилия от с.Булгаркьой обл.Кешан , чувал ли си ,аркадаш ? Половината от бягащото население е избито-чувал ли си,аркадаш ? Две трети от мъжете са избити от засада на "Буйдиновия мост" ,чувал ли си ,аркадаш ?Дядо ми ,както и повечето бебета са изхвърлени в храстите,за да не издават с плача си бягащите хора на турския аскер,чувал ли си ,Аркадаш ? В отговор ти казвам -ако ми падне случай да си го върна ,няма да се замисля-знай го ,аркадаш !!!

да пишеш очевидни неща но ще се прежаля. Визи трябва да има по простата причина че сме в ЕС, а те не са. Ограда трябва да има за да не става случайно заразяване със шап. Ако искате да говорим за неща които са проблем, бих почнал с обезщетенията за тракийци, ще минем през гласуващите екскурзианти, потурчването на помаците и после може да поговорим за визите.

Подкрепям!

Само Уганда още не ни се е месила и не ни е давала съвети :(

Сомалия и Боркина фасо.

Турция и ЕС все още едва-едва говорят за членство. 01.07.2009 БТА (Кристофър Торкия и Робърт Вийлаард от Асошиейтед прес). В началото на миналия век след разпадането на империята, основателят на Република Турция насочва новата си държава по западен курс. За Мустафа Кемал Ататюрк Европа е била достойна за пиедестал, един образец за това как да една държава да бъде модерна. Визията на бившия армейски офицер направи голяма крачка напред през 2005 година, когато реформистки настроената Турция започна преговори за присъединяване към ЕС. Но положението се влоши. Нито една от страните не твърди, че процесът е мъртъв, но никой не може да отрече, че в момента турската цел за влизане в ЕС е в голяма беда. Вчера турски и европейски пратеници възобновиха преговорите - процес, който на моменти изглежда кух и отклонен от целта. Сухите взаимни отстъпки в конферентните зали в Брюксел скриват по-големи проблеми за Европа и нейното разнообразие, исляма и демокрацията, връзките между модерните и развиващите се страни. Турският ентусиазъм за членството в ЕС е ерозирал заради вътрешното напрежение, европейския скептицизъм и спора около разделения Кипър, член на ЕС. Ключови европейски лидери пък се страхуват от вълна от преселници, притесняват се за човешките права и се чудят дали да приемат голяма мюсюлманска страна в 27-членен блок, който има проблеми с интегрирането на собствените си мюсюлмански малцинства.

Турция всяка година ни заразява с шап. В тази страна няма контрол, ред и хигиена. Те са безсрамни и заразяват съседите си. Трябва да се изгради здрава ограда и да се затегнат визите. От тази страна ние имаме само страдания и нещастия. Те са варвари, азиатци и нямат никакво място в в евросъюза. ЕС е аристиянско Европейско обединение. Турция е ислямска страна. Държавата да си свърши работата и държи Турция далеч от нас. Не ги искаме техните изселници да идват и гласуват у нас. Те дължат милиарди на България. Стотици хиляди азиатци идват от тяхна територия назаконно у нас на път за Европа. Те добре знаят че стоят на много по-ниско интелектуално равнище от нас. Не на ЕС.

Тези, които все още се заблуждават, че шапът е от Турция трябва да знаят, че там ветеринарната медицина и технологиите по отглеждане на животни са на няколко равнища по съвременни и прогресивни както и всички останали клонове и отрасли, който е бил там знае. Ха да сте живи и здрави.

в турция е постоянен проблем има го, винаги го е имало и вероятно още дълго ще го има. може да са на не знам какво равнище, но щом не си решават проблема със шапа да им пикам на равнището.

Скрий се с тези хвалби и панегирици ,ходил си с някоя делегация и са ти хвърляли гюбеци,локум и шамфастък.Само като минеш българската зема след линията Мидия-Енос и аромата се променя,да не говорим за дивия Анадол, дето гърми и не вали...

Професоре, искаш да кажеш, че в Турция се грижат повече за дивите прасета, отколкото ние за домашните ?! Айде стига сте се правили на многознайковци! Всички виждаме докъде ни докарахте това хората с разни титли пред имената си ...

Писна ми последните години от ибрикчии, ако разбираш какво значи това

варварин си ти откачалка такава! за това си на последно място в ес- за това че си много умен! аман от олигофрени!

КОгато имаше кльон - нямаше шап:))) Шенген-а , шап-а и кльон-а са странно свързани - чака ги отлично бъдеще по д нежната песен на АК :))))

А кой ще държи АК-47, като съкратиха армията, граничарите и още ще съкращават.Само с ограда нестава-хората са незаменими или часни фирми ще охраняват, а ? А защо пък да не наемем някоя турска да ни пази , виш кой ни строи магистралите ???

трябвая да има. визи също. проблем са гласуващите екскурзианти г-н посланик и обезщетенията на наследниците на избитите българи в турция. почнете от тези проблеми.

това няма да стане, поне в обозримото бъдеще. в необозримото също ме съмнява да стане. нито турция ще си признае за геноцида на арменците да речем. но винаги ще има разни бейтуловци, за които анаватан е намбър уан, щото ако си признаят самите че държавата им лъже за основни неща и религията им е само подчинение и лицемерие, трябва да се самоубият. а живота е хубав.

и едни 20 милиарда лева се губят някъде още?

Ще стане! Веднага след като Турция напусне Кипър...

Ти да не си случайно адвокат на Кипър бе мушмурок, гледай си своята паница....

Винаги ограда прави този,който е ощетен от другия.Мексиканците не слагат ограда,ама чичо слага.Ще кажете,ами германците...източните направиха стената,щото народа щеше да избяга, а не виждам и един откачен да бяга към Анадола,но милиони идват насам!

Турската нация е велика, защото през 14 век е обединила разпадналата се на видинска махала, търновска махала и добруджанско поле България. Същото било с Унгария и тяхният президент изрази благодарността си към Турция, че са ги съхранили като народ и етнос през мрачното средновековие, което са длъжни да направят и българите, ако се смятат за цивилизовани, а не да плачат за територии и измислят разни геноциди и т.н

А не казваш ,че са ни оставили в средновековието-500 загубени години...Отивай да живееш там,щом толко ти харесват.

По-голяма глупост отдавна не бях чел! Стига с изопачаването на историята!

хахахха провокаторче малко ела довечера да ти дам комисионната ;)

Е много велика нация, няма що - за 500 години дори не успяха да ни научат да си мием задниците!

за това тънеш в мизерия мръснико!

по точно искаш да кажеш " за 500 години българите не можaха да се научат да си мият поне гъзовете"

Какво "отношение" бе? Заливате ни с глупави сериали, контрабанда и престъпници....мъчите се всеячески да ни поробите отново. Време ви е да ви отрежат крилцата.

Ако никой не гледа сериалите, няма да ги дават.

"...българските власти са решени да издигнат телена ограда на височина 2 до 5 метра от българската страна на границата...- АКО ТОВА СТАНЕ, ТОЯ ПЪТ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ. Лично ще ида да проверя ! ОБЕЩАНО ?

Кво ти пука, имаме си земя, държава - кой как му уйдиса така ще си я завърти. Поздрави на другата страна на оградата!

"По-здрави "към другата страна на оградата, която е също българска!

Че иди си е земи или живей там !

Щом държавите не се нуждаят от заграждение, защо им са тогава големи армии?Хайде Турция да съкрати армията си от 700 хил. на 100 хил., ние как решихме проблема - от 160хил. на 24 хил.Колегата по маса ми намига да питам защо турските власти карат кюрдите да казват: "Аз съм турчин"?И защо млатят кюрдите?

Сори. Ама заради тези "сериозни проблеми" ние няма да влезнем в Шенген!

не минава номера - ако спрем да им ходим в спонсорираните курорти, ще имат проблеми. дори 10% надолу и ще им се смени манталитета.

не ходи тогава..

еи,манго,да вземеш и да отидеш на друго място да си правиш циганските чалъми,деба и чучело,деба.то малко други мекерета ни се месят в държавните дела,че и вие почнахте да давате акъл.sokedjam senei giotene,amdjik surat.

мангали сте вие бе галош, дори сте по зле и от тях, те циганите вече се обиждат като им кажеш "българин", sen al da sikimi gezdir benim...

култура, прекланям се и отивам да режа пищова. чудя се първо дали да не набия жената, ама както го предписва корана. друго си е по правилата да я биеш, аз досега не съм я бил :( а ако и посегна ще е по съвсем ненаучни методи много съм необразован

Ръси си кваканиците оттатък Босфора, тук е културна Европа!Марш към Диарбакър.

То и шапа е сериозен проблем бе турчо!

Чудесно. Кой пък ви е казал на вас, че искаме да ни се развиват отношенията. 500 години не са успяли да се развият та сега ли ?

Г-н Посланика да вземе да прочете РЕГЛАМЕНТ (ЕО) 539/2001 НА СЪВЕТА от 15 март 2001 година за определяне на третите страни, чиито граждани трябва да притежават виза, когато преминават външните граници на държавите-членки, както и тези, чиито граждани се освободени от това изискване. С две думи ЕС трябва да я извади от този списък, за да отпаднат визите. От друга страна баш през комшиите трябва да мине проектът "Набуко":)

което не ви уйдисва е сериозен проблем. Всичко, което не уйдисва на нас е сериозен проблем. Кой от двата типа сериозни проблеми е по-важен за нас?

аи сиктир бре - правете си мусюлманския шенген.как може да заплашваш суверенна държава? къде си учил дипломация?

като казваш суверенна държава , коя по точно имаш в предвид,че не разбрах....погледни ако искаш в нета какво е определението за суверинитет и после виж дали европа ни бръсне по това определение като суверенна държава или ни върти на к.ра си...а никът ти е много правилен , точно такива сте.....:-)))

"ни бръсне", "точно такива сте", поредния блеещ бейтула се обади.

Ние също сме сериозни. Все пак членството в ЕС е нещо сериозно, а немарливостта, слабия контрол и липсата на сигурност по външната граница на ЕС не може да е предпоставка за добри отношения между съседски държава. Да си жив и здрав и ти имаш избиратели....