Вашингтон осъди турските въздушни удари в Сирия и Ирак

САЩ са "дълбоко обезпокоени" от турските въздушни удари в Сирия и Ирак, заяви вчера говорителят на Държавния департамент Марк Тонър.

Обратно в новината

Коментари - Вашингтон осъди турските въздушни удари в Сирия и Ирак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Новина от преди 15-тина мин. BREAKING #YPG Fighter : "All operations in Raqqa and Tabqah were halted, until the coaltion takes action against Turkish attacks."

Тия турчоля верно си поверваха. ама само на думи са големи. а американците отново си прецакаха ПКК на общо основание.

ЮС менторите на Турция,да не обезспокояват толкова.Нито пък да се правят на света вода-ненапита.От години е ясно,че Турция НЕ ВОЮВА с ИД.Само ЦРУ и ДП май не са го разбрали.Турция воюва с кюрдите.Това е положението.

САЩ като са съюзник на кюрдите, да ги защитават, какво само изразяват съжаление. Да свалят един турски самолет и те ще си седнат на задника.

Нека кажем следното. САЩ е държава, която прогнозира своето развитие със 150 години напред. Турция е държава, която прогнозира бъдещето си с 50 години напред. А ние за съжаление, опасявам се, не можем да прогнозираме и с 4 години напред.

Трябва да знаем, че България и била част от една огромна държава. Още 52 съвременни страни са били в рамките на Османската империя. Всички те днес са суверенни съвременни държави. Били са част от нея между 400 и 600 години и са запазили своята вяра, бит, традиции. В рамките на Османската империя няма асимилиран народ. Не е имало народ, който да е попаднал в империята и да е изчезнал заради нея

Да вземем да благодарим на читаците ли? Аз мисля чевече го направихме при Одрин, Люлебургас и др. Да си стягат багажа и да честитят скорошната държава на кюрдите !

Да не се правят на интересни пред Турците.

Абе и ти май си си повярвал? Тази гнила държава, която е пред разпад! На исток скоро ще загуби голяма част от територията си - Кюрдистан!!! Интелигенцията и прогресивно мислещите са по затворите! На запад само да си подаде носа - ще го духа сопол...в! Не забравяй че и гърците имат да им връщат а те са злопаметни! Сърбите е извесно че много обичат пачи! А и ние сме си злобнички! Та какво стана - една армия, която не можа едно правителство да смени ще си подаде носа навън - хайде бе , аз не го вярвам. Имат много пачи но качеството е мноого ниско! Остава местни сварени мозъци да се надяват на някакви щуротии!

Стар трик е така да се отвлича вниманието от вътрешни проблеми - като се насочва на вън! Те са се сдухали а някои им се вързват! Пуст манталитет да харесваме повече чуждото! Адо сварените мозъци- стойте си на д... да не събудите дзверо !!!!

Трябва да признаем все пак рьководните качества на Османската империя.Как са успели в продьлюение на 500години да управляват Африка,Балканите,Кавказ,и арабския полуостров.Ако беше с крьв и орьжието сега има много по модерно,ако беше с пари то сега има много повечена балканите нито една велика сила не може да се задьржи повече от 25-30 години

Eдна мисъл на Живков, която ми изглежда актуална и днес: С Турция яж, пий, другарувай, и си пази з....ка! Турция в момента е една много силна държава има над 900 млрд. долара брутен вътрешен продукт, който е несъпоставим с нашите 60 милиарда. Така, както наблюдавам процесите, Турция много скоро ще бъде водещ фактор на Изток, а там са нашите пазари в арабския свят.

Ердоган не харесва Асад - бомби Сирия. Ердоган не харесва кюрдите - бомби Ирак и Сирия. Ако екстраполираме: Ердоган не харесва Радев - бомби България.

Бомби, ама .. ще ги изядем за закуска..и без това са им набрали арменци, сирийци, кюрди, гърци, руснаци, американци... нека бомби! След такова бомбене измислената държава Турция от 1923 г. ще се разпадне на парчета

Всички имаме мерак. Ама възможностите ни са крайно ограничени. А подкрепа няма да получим от никого.

Турция да бъде изгонена от НАТО и бой по каската.

и без тва си е мъртвец та Турция нищо няма да загуби ако го напусне.

Путлер и Ердоган са първи другари на междунароедната сцена. Тук нашите мурзилки хванаха шизофрения. Под една статия плюят Султана, под другата обаче трябва да го лижат.

И чичо Сам ще ти се извини пред ковчега, Ердогане.

Ердогана действа като Хитлер. Ако САЩ и Русия не го спрат навреме, ще имат големи ядове за в бъдеще.

Напротив, ТОЙ им е ,,удобен,, за сега.Предстои преразпределение на природните богатства на близкия изток.

Удобен, грънци. Ония баламурници само парчат пари а ердоганя пребера парсата и пълни гушка. Направо смешни ги прави. Май ще се наложи ние българите да му сритаме задника.

От Русия и Турция предпочитам Турция, поне ще държи далече болшевишкия ботуш.

Със сигурност не си българин.

То е ясно, че за вас обратните, Турция е за предпочитане.

Кириак Стефчофф, ти откога се пишеш "българин"?

да предпочиташ Турция ,та ти си : или диарбекирец или розов гащник от фондация "розови бикини за БГ" -такива са едни 10-20 души в България които са напълно безпомощни но за сметка на това са силно кресливо малцинство.

Турция е създадена от Русия.

И американците и руснаците гледат да държат турската армия уж на своя страна и за това ердоганя ще си прави каквото си поиска безнаказано.

в оон и ес странно се ослушват ,русия приглася !целта сигурно е да побъркат съвсем нашия приятел асад !

Тоя дърпа лъва за опашката ама кога ще му отхапе главата.... кюрдите май ще го прегазят и страха го прави много нервен нещо. Иначе се прави на много смел диктатор.

то кюрдите от векове хапят и се к*ра захапват!

Подобни новини ме правят спокоен. Те още веднъж доказват колко силно и единно е НАТО, особено пък южният му фланг. Впрочем, все още ли има хора, които си въобразяват, че южният фланг на НАТО съшествува? Запомнете го добре - в момента започва да съществува само новата стратегическа ос Москва Анкара. Ако имате нужните знания и аналитическо мислене, сетете се сами каква е причината. Ако ли пък не, аз ще ви я кажа, когато му дойде времето.

Kъм тази ос сложи и Aмериката на Tрамп. Tрябва да знаеш че има 2 Aмерики една на Pотшилд и неговото CİA, до сега бяха силни и на Tрамп зад него е пентагона.

Ердоган ще го яде четвъртит от томахавките, а ние ще си върнем Одрин.

Извинявай, не исках да те убивам........

Абе къде отиде прехваленият противовъздушен щит на руснаците в Сирия. Как пък един турски самолет не можаха да свалят.

Не знам дали имаш идея, ама щита работи когато има нужда от него, а не да се стреля по гаргите.

Ако въпросът ти беше отправен към американското ПВО, щеше да е логичен. От какъв зор руснаците да пазят американски паравоенни части?

Руснаците трябва да се преориентират и да подкрепят кюрдите, а не първосигнално да ги игнорират само защото САЩ ги подкрепя.

Ха ха ха, явно щита работи със 100 процента ефективност.Никъде не е публикувана информация за атака срещу руските военни бази.Та, в този ред на мисли, когато го създадоха,целта,която декларираха бе-защита на въпросните обекти.След свалянето на руския самолет и предупреждението към турците да не навлизат във въздуха на Сирия, резултата отново бе положителен на 100 процента.Иначе, иронията на празноглавеца(визирам хахаха-ха-хото) е налице.

Така е. Той е всемогъщ. Даже за атаката с ракети Томахоук Тръмп лично му се обади да го пита дали може. Те се знаят от времето когато Путин му се обади да му съобщи, че трябва да приключва с бизнеса и да поема кормилото на САЩ. На Путин само ББ може да му се опре ама от ЕК на ЕС не са го пуснали още на ринга, само на локални мачлета да поддържа форма

Ердоган си играе и с Русия и със САЩ като котка с мишки и си ги върти на малкия пръст.

Шило

САЩ чак сега ли разбраха, че Ердоган си води своята война? Този конфликт му служи за решаване на проблемите с кюрдите. Турски войски има и в Сирия и в Ирак и не воюват срещу ИД, а воюват срещу кюрдите и създаване на "санитарен" пояс по границите с Турция

Истината е , че без Позволението на Путин тази атака е невъзможна ! Търсете джуджето убиец в Кремъл !

Истината е, че американците трябва да координират ударите си с Русия и Турция!

Истината е че ти си буклук

В помощ на " журналистите " от ДИР щом не знаят да им кажа Че ,по турска информация са убити 40 души в Ирак и 30 в Сирия.

Тия си бомбят кой къде му падне,за вас няма ли ООН,санкции...а да пречката са Асад и Русия.

БРЦК

Не е правилно да се напада суверенна държава без обявяване на война. Ама щом САЩ, ЕС, Канада и кой ли още не го прави редовно, ЗАЩО и Ердоган да не го направи? И същите тия САЩ нямат право да критикуват , след като те го правят от години!

Правилно. Защо Ердоган да не удари и нас?! Ей така, да провери реакцията на съюзниците си в НАТО. Причини, колкото искаш.

БРЦК

Колкото и да не ни харесва - това е. Ердоган може всеки един момент да ни избомби и никой нищо не може да му каже. Спасява ни факта ,че нищо няма да спечели, а само може да загуби ! А и е зает да се оправя в Сирия и Ирак. ЕС му врътна кранчето и икономиката на Турция тръгна стремглаво надолу. До няколко години ще заприличат на украинците ако продължават така!

Тях няма кой да ги съди, вече няма СССР като баланс в световната,,политика,,

Пишете убитите в графата " Косвени Жертви " ! Най Циничната графа измислена от ЦРУ !

Те турците със САЩ не се съобразяват, та с нас ли. Утре на лудия Ердоган нещо му прехлопа дъската, и е ударил България. А САЩ " ще изразят дълбоко съжаление и безпокойство". И на такива ние разчитаме да ни пазят суверенитета. Каква полза от това НАТО, като те вътре не могат да се разберат и взаимно се трепят, а ние чакаме нас да пазят, не знам.

Какво ли трябва да се случи, за да разберем че единствения/реален/ гарант за ,,политическите граници,,на България е Русия.Останалите са ни ползвали и все още ни ползват като труженички на околовръсното.Поне да имаше силен ЕС.

еврейския съюз е силен ,не се ли вижда ?!

Щука

Оха, сега санкции, нещо?

Ердоган се прави на луд ама кюрдите са подкрепяни от САЩ.и ще има последствия.

докато разчистят трасето на газопровода от Кувейт до Турция. След това ще им бият шута. Тази задача бе възлиожена на ИД, ама нещата се объркаха след резването на няколкоглави от ислямистите и сега САЩ си търсят нов "подизпълнител" в пъклените си дела. зада мине га

Шило

Нищо няма да има. Само декларации. Иначе "Чао, Инджерлик, адиос НАТО". Дали ще понесат чак такива загуби?

ТУРЦИТЕ СА ЧЕРНИ С ТЪМНИ ОЧИ! ДРУГИТЕ БЕЛИТЕ ДРУГИТЕ СЪС СИНИТЕ ОЧИ ОТИДЕТЕ В ТУРЦИЯ И ВИЖТЕ ЧЕРЕН ТУРЧИН МАТОВ ДО КОЖАТА НА КОСТИТЕ С ЕДНИ ЯРКО СВЕТЛИ ОЧИ! И В ТОЗИ МОМЕНТ ТРЪПКИ ТЕ ПОБИВАТ! ЗАЩО ЛИ.......САМИ СЕ СЕТЕТЕ!

Объркал си се. Истинските турци са точно светлооки, светлокоси и с бяла кожа. Тези матовите с черните мустаци са кюрди.

А НИЕ НЕ СМЕ ЛИ ОБЕЗПОКОЕНИ ЧЕ ТЕХНИЯ ПРЕЗИДЕНТ ПОЗДРАВИ ДИКТАТОРА И МУ ИЗПИСА ВЕЖДИ.

САЩ са "дълбоко обезпокоени" от турските въздушни удари в Сирия и Ирак - ами това са турците.Не признават нито съюзи нито ангажименти - гонят собствения си интерес без да се съобазяват с никакви международни спогодби. Та американците сега да разберат това което ние знаем от столетия - на османец вяра да нямаш!

таа мчака неа нашта! удри с двете цеви!

Ердоган май настъпи мотиката

това му е стар навик,затова е подкрепян толкова от турския народ !

няма кой да налага санкции ,само противни лицемери властват ,не на оон,нато,ес,еврейски подлоги !

след като руснаци и американци си играят на стражар и и апаши в Сирия е ред на горския (Ердоган) да ги измете всички от там.

Абе Ердоган си играе с огъня...става мишена едновременно на кюрдите, джихадистите, на ФАЩ и на ЕС. В един момент ще тръгнат да го ликвидират еднолично, т.к. след Реджеп целия султанат ще се разпадне одма.

Пешмерга няма да им останат длъжни. Кюрдската държава е неизбежна!

Ердоган говори и действа съвсем сериозно и отговорно за разлика от много български или немски политици . И най-страшното е че има силата и подкрепата на 90% от турците и на почти всички силни арабски страни.

Да, то се видя 90% подкрепата на турците за Ердоган на референдума: 51% срещу 49% и то с 2 млн манипулирани гласа ;-)

500 ГОДИНИ И БЪЛГАРИТЕ СМЕ БИЛИ ПОЛОЖЕНИ НА СЪЩИЯ ТУРСКИ ГЕНОЦИД ...

Да ама българите пак ще сме най! Най бедните най умиращите с най висока престъпност! Еер стига вече!!! Ердоган очисти Турция от американски и натовски агенти. Ще управлява Турция минимум 20 г. напред

PKK иракски кюрди, подкрепяни от САЩ.

"Но американските военни инструктори, ...не са пострадали." Виновните отново ненаказани. Жалко

жалка е на май...ти футката!

лапай .атката бе нещастник

ако на булгаристанеца му идва нещо на акъла отдавна щяхме да сме забравили що е то бойчо от банкя и иванчо костов -лостов а за доганя изобщо нямаше се сещаме. Там разни говедари, свинари, разни мазни станишки щяха да са се изпокрили в дупките и да си трайкат. А то тръгнало да църка пак срещу комуноидите! Мунчо ми то комуната е измислена при юдеите бе душко що не плюваш и срещу кибуците? Кюрдите искатда правят държава, подкрепят ги САЩ. Турция пък не иска щото ще се разпадне ако това се случи. Сирия също не иска Ирак също не искат ама никой н еги пита. Ко ще кажеш границата да доде на входа на София ?

Много лаем срещу Турция, но ако знаем, че великите сили подготвят да ни отрежат част от територията, дали ще се държим, като тях?Едва ли ......!

България е ликвидирана от 1997 г. когато костов подписа 75% ликвидиране икономиката на България.Ако Ердоган каже за 24 часа ще ни превземе и НАТО гък няма да каже, като в Кипър.

И Перуката може да е последен президент

Тоя да внимава, че току виж някоя томахавка му се "мушнала" отзад!

Турция осъди незаконната бомбардировка на Сирийското летище от перуката Тръмпчо

Да живее Свободен Обединен Кюрдистан, родина на сирийските, иракските, иранските и ТУРСКИТЕ кюрди. Време е правителството, вместо да купува китайски коли от Гриша Ганчев за по 100 000, да даде разликата за леко стрелково оръжие за кюрдите, инвестиция за доброто на България!

Алкайда ли?