Турската операция в Сирия забуксува (Видео)

Турция разчиташе на бърза победа при навлизането си на сирийска територия, даже бе определена и дата за приключване.

Обратно в новината

Коментари - Турската операция в Сирия забуксува (Видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко сме нещастни само?! Идете да подкрепите "страхотните бойци-детеубийци", че турчинът яко ги е погнал. Като са толкова доблестни тези миризливи цигани, защо държат като заложници мирното население в Африн?

В момента се обяви от А Хабер:Убити са най малко 260 терористи.

Има най-голямата армия в НАТО, добре въоръжена при това, но аскерите й не стават. Нямат нужната кондиция на войници, а и кауза, за която да се бият. Тежкото историческо наследство си казва думата. В случая кюрдите няма какво да губят, освен да умрат като достойни мъже, защитавайки земята си, и поради това турчетата ще имат проблем.

Аз бих се страхувал от военната мощ на кемалистка Турция. Сега турската армия наподобява съветската след сталинските чистки: въоръжена до зъби, но обезглавена откъм офицерски и висш команден състав, зле организирана, един вид - тълпа гащаци в супер-модерна военна техника. Финландия направи прехвалената Сталинова Червена армия за смях. Същото ще стане и в сирийски Кюрдистан с турците. И само да кажа на черногледите: България няма как да се мери с Турция на бойното поле, защото ние не искаме да воюваме. Не дай си Боже да се наложи и да ни въоръжат обилно с натовски системи - гарантирам ви, че на Ердоган ордите ще ядат много кютек, защото един български лъв струва колкото 20 анадолски разпасани козари.

И вчера го писах, Ердоган ще си счупи средновековната глава с тази операция. Кюрдите са страхотни бойци и силно мотивирани за свободата си! Кюрдите имат симпатиите и подкрепата на всеки българин. Все едно виждаме нашата борба за свобода от Турция.

привет от велİка турцİя. велİката турска армİя şте смаже мрıсните терористи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Нищо не става от вас, колкото и да се напъвате. Няма за какво да воювате, затова при Одрин се осрахте. Цялата ви държава е измислена. Само едно стъпало сте по-нагоре от най-нискостоящото племе.

ако кюрдите са въоръжени от американците,войната няма да има край

това е добра тренировка за изпитание на турски оръжия. благодарение на използваните бойци на кюрдски войници, които винаги държат турската армия готови да се бият.едневно използваните кюрдски бойци правят атаки срещу турската армия .и те държат турските войници винаги готови и готови за война.Това е много добър шанс за турската армия, тъй като други страни нямат шанс да направят този вид тренировки на живо ,и е почти безплатно.

Турската армия е взела 11 села и има само двама мъртви войници. нямате представа какво става. Какъв вид новинарски портал е този. С погрешна новина link става смешно. но в края на тази война всичко ще бъде ясно.

Пожелавам българска съдба на тази двулична държава на террора наречена Турция.

Вече има официална инф за първите загинали турски войници. Някой сега залорадства и готви мръсния бизнес с кофчезите, както е описано в 12 стола ИлфПетроф.Още първия ден бяха унищожени 3 тр танка Лео2А3. За единия кофчези няма да трябват. куполата му бе фръкнала на 10 метра-само по една причина-взрив на боекомплекта който е в куполата. Значи тя е пробита и всичко биологично се е изпарило, Язък за производителя на тигри манифакчар/аусбург/нюнберг МАН . Тр преди година обвиниха Краус Маф, че му е слаба бронята и фърчат куполи пробити от ръждясали фагот, но герм казаха, че турците не си окоповат танковете и да идат на училище, В това време готвят Лео2А5 издържащ на фагот и са готови да им го продадат.

от едно видео може да се види, че военна операция буксува?!? Това да не е някоя стара камионетка !?! Много ви е паднало нивото на манипулация.

какво точно се вижда, че не не ясно? А дали турската операция буксува или не, ще стане ясно след няколко дни. Ако не са изтласкали кюрдите от района, значи буксува, ако са ги прогонили - точно обратното.

казва за Садам "той е велик военен, искам да го знаете!"

Много куха статия,целта която е поставена на тази операция е прочистване на територията от терористи от пкк но с минимални цивилни жертви ,това не е много лесна задача ,но напълно постижима за войска като турската,най лесно е смасирани бомбене на населените места и продължаване напред, както правят сащ и руснаците и след тях и трева не никне,съпротива ще има но вероятно за всичко е помислено ,дайте ние да мислим не за турската войска ами за нашата ,кво стана с двата ни самолета дето имаме ремонтирани ли са вече,,

Тя нашата е ясна. Стане ли война ще ни свикат нас запасняците. Младите няма да ги закачат, защото са чувствителни на тая тема. Тамън да ни поизбият малко че да намалеят утрешните пенсионери.

Щом за теб ПКК са терористи, явно си привърженик на новата ни история, в която Левски, Ботев, Бенковски и подобните им са "закичени" със същото название. Между другото сигурно сам не си вярваш, че точно турската армия я е грижа за цивилните жертви. Помниш ли какво мазало на цивилни направиха с танкове по улиците на Дирабекир преди известно време?

НАТО ще трябва да ги защити. :)

Прехвалената турска армия е пълен ташак. Ако бъдем въоръжени и ни предизвикат, тези ще ги наврем в гучи гъз, нищо, че се водят една от най-силните армии в НАТО. Евала на кюрдите! Героичен народ.

А сме ядосали за нещо турците, а са ни окупирали за 24 часа. Още не сме забравили онези 5 века и ако се повтори историята, не знам кой ще ни помогне. Вече го няма руският император. Дори да спрем да чупим и драскаме руските и съветски паметници, руснаците няма си развалят рахатлъка и достлука с турците заради нас. ББ правилно предаде на турците техните хора. По-добре да се снишим и преклоним, отколкото да ги дразним и току виж отново се повторила историята отпреди 6 века. Имат силна армия, просто пазят кюрдското население, което е и мюсюлманско. Водят ограничена военна акция с използване на минимална сила.

Преклонена главица сабя не я сече, викаш? Да, ама задникът на тази главица, да ме прощаваш за цинизма, 5 века рязан го е*е! Ние нали бяхме в ЕС и НАТО? Нещо май нещата се омазаха, а?

Това е доказателство за робското ни минало и робското ни бъдеще. Има едни 130 год в които нещата са тръгмали на оправяне , но това е минало. Робът не му трябва армия, не му трябва национална доктрина. ако някой случайно го освободи със своя сила и кръв, робът пак отива да полегне и пристане на Друг нов господар. Затова дава сега всичко на концесия на чужди. друг да му мисли и бере кахъри.На тия къде не им харесва -да напускат територията през Т2/ тюрк аърлайнз концесионер/, като те пак отиват да слугуват. Робът си е най добре когато си има господар и вярно му робува.

твоята светкавична пустинна буря започва на 2 август 1990 г. а официалния и край е 30 ноември 1995 г. Та "светкавичните" действия на САЩ са в рамките на 5 години и три месеца! И накрая Садам пак продължава да си управлява и да си прави каквото си иска. А между другото знаеш ли , че твоите американски любимци за тази операция ползват РУСКИ часовници?

На 100-ния час след началото на войната президентът Буш обявява примирие и на 06.04.1991 г. е сключен мир. ---------------------- колкото и да се опитвате да лъжете истината ще остане :) кгб го няма :) сссре го няма :) лъжите умират в помия :) пустинна буря беше за освобождаването на кувейт не за превземането на ирак

Английски разбираш липоне малко,а? On 30 November 1995, Operation Desert Stormthe first Gulf Warofficially ended Да не говорим ,че и тогава реално не е свършила и се налага втора война . Друг е въпроса как са ти промили мозъчето с първата "телевизионна " война в света!

Hещо ,информация която дава дир бг е само за българските балами , които гледам се кефят . Mалко търпение , рано е да се кефите и злорадствате .

жалки мижитурки руски тролки лъжите ви са обидни за вас самите ето истината: Започва същинската война - коалиционните сили успяват да изтласкат иракската войска извън столицата само за 4 дни. Армията на Саддам Хюсеин е победена и принудена да се изтегли, тогава запалва над 700 петролни кладенци в северните части на Кувейт и така предизвиква една от най-страшните природни катастрофи на ХХ век. На 100-ния час след началото на войната президентът Буш обявява примирие и на 06.04.1991 г. е сключен мир. --------------------------- цялта война е 100 часа сухопътната - 30 часа ходете се гръмнете

Едно е сигурно Блицгриг-а на Ердоган се провали, кюрдите показаха смелост и желание за борба. Какъв ли ще е финала, не се наемам да прогнозирам. Турската армия е много добре въоръжена и екипирана, но кюрдите за сега удържат натиска.

новината е абсколютно фалшива. Просто ЦРУ разпространява своя информация чрез фалшив кюрдски център..

Не, не е фейк. Атаката наистина буксува, има убити няколко турски войници и няколко десетки от башибозука. Има убити и кюрдски бойци, има и цивилни жертви и от двете страни . Успехът е минимален. Блицкриг-а започна да прилича на касапница.

още от началото казах-ТРЪГВАТ КАТО АСЛАНИ И ЩЕ СЕ ВЪРНАТ ПОСРАНИ и това ще е най-добрата новина за българите(за продажниците не зная)

И кои са тези "техни съюзници"? Турско население по места? Или разните банди из Сирия?

Не могат да се справят с женските партизански отряди на своя територия, разчитали на бърз успех на чужда.

:))))) абе тролове руски лъжци извънземни пустинна буря имаше 30 часова наземна операция при която сащ разби цялата войска на саддам по това време 4та по големина в света цялата огромна танкова армия на саддам т80 и т72 беше разбита за два часа не знам кой ви лъже ама по-добре не го слушайте! целта на пустинна буря не беше свалянето на саддам а предотвратяването на агресията му над кувейт айде съобразявайте се малко с истината щото ставате жалки

да бе разбиха на садам гумените танкове,помниме репортажите по снн от 91а,как тогава и снн и краварите се усраха като биеха по картона и не знаеха какво е това

Разбиха предимно руското ПВО на Садам - руските 'експерти' твърдяха че било 5то по сила в Света и мрачно предричаха 'дъжд от самолети'. Резултатите са добре известни..

войната започна 1990 и свърши 1991 .. как ги сметна тия 30 часа?!?

И сега иракчаните бягат от Ирак в Европа, защото е свободна и демократична страна, какво не им харесва, да се чуди човек. Същото в Либия, в Афганистан.

Най напред Садам беше подкокоросан и подмамен от америк дипломация да нападне Кувейт. За целта веше написана "исторически труд," че Кувейт едно време бил иракски. Садам се хвана на въдицата и нещата потръгнаха за постановчиците. Коментирайте кой и защо опрости на Ирак 2млд$ в петрол дълг към бедна БГ, който го лапна Богат Голям брат и даде на Б Г $100млн. Коментирайте БГ дела, а не на Великите. Ниско ни е магарето. Седефчо има ли някакво участие и Вандеркост и ЦароАпашаро?

И като дойдоха едни руси кюрди, и като се развикаха " За Родину, за Асад!"- голям бой ни биха, че на е*ане отиде работата. Държахме яко потурите и юруш обратно в Тюркието...

Много кефят статии, които се базират на онази оргенизация в Лондон - "Сирийска обсерватория за правата на човека". А особено кефи това, че има видео, което би трябвало да показва така нареченото "забуксуване"...:))

Турските войници бягат и отказват да се вдигат в атака. Те добре знаят, че са агресори и окупатори. Офицерите им са демотивирани, с изключение на "политкомисарите" - чобани от Анадола назначени в армията да получават заплати по негласна квота от партията на Ердоан. Те обаче са неграмотни и некадърни да водят бойни действия.

че ЩАТИТЕ оборудвали сирийските кюрди с модерни противо танкови ракети, както и ракети земя-въздух ???

онези кюрди са в източна сирия където се биха с идил не са само кюрди има и араби в тези сили тези кюрди с който се бие ердоган сега уж бяха в сговор с путин по едно време

Това ще е турският Афганистан

докато ЕС плаща на Турция за бежанци, няма да имат проблем с парите и може да си водят войни

Да живее България! Всички народи, които са врагове на Турция са наши приятели.

тоест русия са ни врагове в момента?

та значи и сащ са ни врагове

Абе! Не ми дреме нито за Русия, нито за САЩ, слагам си ги на ...... Само да живее България. А турците под земята.

Оставете мръсната политика и онези подпомагащи турската армия, кюрдите се бият за собствената си земя и семейства. Няма как тази гавра да завърши успешно за Турция. Лошото е , че света спи.

Светът не трябва да си затваря очите, а да прогледне най-после, че с пределите на бившата османска империя има още един поробен народ кюрдите. Те вече над 100 години се мъчат да си образуват държава и накрая ще успеят. Същото е било и с балканските народи, но тука европейските и руските консули навремето са помогнали. Русия даже и с армия освобождава християнските народи. За мюсулманските поробени народи нещата са поизостанали. Кюрдистан все още се бори.

Европейските с реване на чужд гроб и Берлински конгрес.

Не се поддавай изцяло на пропагандата. Русия тръгва с армия след предварително съглашателство с другите велики сили. Просто държавата България е трябвало да бъде по-малка по предварителни спогодби. Просто турците бягат и изоставят значително по-големи територии. Руснаците е нормално да ги завземат. На берлинския конгрес просто се великите сили включително и Русия се съгласяват с първоначалния план. След това съединението си е изцяло българско дело и най-българския национален празник.

какво за поробените народи в русия

Никоя страна не е готова синовете ѝ да умират за зле обосновани каузи. Ще видим нагледен пример, как от силен патриотизъм се получава нещо различно.

Има един клип в нета. Турския корпус в Афганистан. Шест хиляди войници. Клипът е около 20 минути. Показва сутрешно строяване на войската. Който го е гледал ще разбере, защо великите турски войници ядат бой от няколко кюрдски отряда. Много са, добре въоръжени, добре облечени! Страховита гледка, до момента с командите. Това, да си в елитен корпус и да не знаеш кое е ляво и кое дясно...и да държиш пушката като парче салам...абе клипа още го има. Едни ще се смеят, други ще се смаят.

турците са гледали по телвеизора светкавичните акции на сащ в ирак ама едно е да гледаш друго е да го направиш :)))

че си наквасен от рано! Кви светкавични действия на САЩ в Ирак?!? И в коя от войните,а? Или по скосро в някоя компютърна игра.

от тези спорове ще останат истината и гузната ти съвест мен ме остави

ква окопна война бе....да не е 1914 г.?!

двуглав орел в малка локва може ли да се удави??

със сигурност се дави!

Много ми е интересно дали сънът на диктатора е в първите редици на тези войници. Вие какво ще кажете?

Предполагам, че сънят на диктатора е дълбок и здрав.

само кюрдите ще разкажат играта на Пуйка. Предсказано.

Ако това е вярно, голям резил за турчулята :):):) Те пък казват какви яки победи имат, колко цели били поразили?! Голямо надлъгване пада, докато независими източници, ако ги има де, ни осведомят правилно!!!

Абе независими няма. Само резултатите ще издадат истината. Ако разкарат кюрдите от там, знчи са успяли без значение кой какво казва. Ако не успеят, значи са се провалили. Разбира се, надяваме се кюрдите да успеят ама да видим.

Дирчо вчера цитира същата тази жълта Сирийска обсерватория, която твърдеше че има десетки убити турски командоси и до ден днешен нито една сериозна агенция не го е потвърдила, дирчо продължава да лъже, подценява и губи и без това ограничената си аудитория.

От 350 само 3 ли бе?! Ердогане, вярно ли си определил крайна дата на инвазията? Хахахаха... Време е да се събудиш. Много великата ти армия нещо взе да превзема територии, само където няма хора. В корана пише ли, че по-голямата армия в днешно време означава повече пушечно месо и нищо повече.

по скоро ти приличаш на квичащо соросче,което квичи незнайно защо,или това си ви е породата.квичащи

прекалено много източни диктатори на квадратен километър: путин ердоган ал асад аятоллах хамейни нищо добро няма да излезе сащ да си влезе в ролята на лидер на свободния свят! може и европа ама едва ли

а сащ през туитър ли да влезне??????

сащ си има войска в сирия и ако иска винаги може да я увеличи може би решиха да оставят източните диктаторчета да се удавят в сирия ще видим друг фонд затворили ли са тези дни в русия освен петролния???

Ами САЩ и Европа да си се занимават със СВОБОДНИЯ СВЯТ и да оставят несвободния свят намира, а!

Турция е в "демократичното и хуманно" НАТО - как си позволяваш да говориш така за лидера на една натовска държава:))))))))))))))

батюшката путин ще помогне, поне със сателитни снимки, и краварите ще бъдат отсвирени, ако намерят бг-оръжие, ще бъде отсвирен и токмака

Прилича на нещо а, другари? Един друг изкукал диктатор, дето щеше да стига до една столица за 1 ден..Обаче, му връщат'' доброволците'' в чували...Или сини-зелени от бой, след няколко месеца в плен

Че тя турската армия НЕ Е ЛИ В НАТО, другарю???

И какво като е в НАТО ?

Язък! Таман си помислиха, че са велики и непобедими.

сирийската обсерватория за правата на човека базирана в лондон е във вихъра на битките

Правилно е наречена "обсерватория",защото на онзи безработен "звездите му го говорят".