На турско-сирийската граница назрява хуманитарна катастрофа

Нова бежанска вълна се е струпала край турско-сирийската граница и ситуацията заплашва да се превърне в хуманитарна катастрофа заради боевете край гр.Алепо.

Обратно в новината

Коментари - На турско-сирийската граница назрява хуманитарна катастрофа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Турция търси оправдание за планираната от Ердоган агресия срещу Сирия. Целта е една-спасяване на оцелелите в този район терористи, които масово дезертират, преди да бъдат напълно обкръжени и унищожени.

Жалко,советските ватники и степни получовеци избиват невинни хора

Ми, няма как да ти повярвам на пропагандата, като дори никът ти е с правописна грешка?! То бива, бива, ама бивол за мезе не бива!

на турско-сирийската граница нищо ново ..

ви мръсна руска. Избивате невинен народ.

Рашките бомбят здраво Алепо и 350 000 сирийци бягат към Турция...толкова за подпорната точки на мурзилките , че россия воюва с ИС и сирийците обичат Башар...

Ето и останалата част от истината: населението на региона Алепо до 2011г. е било почти 5 млн. души. Предишните четири години как пък не ревахте за 4,5 млн. цивилни, подложени на геноцид? А сега ревете за 200 хил. предатели, много от които с кеф са водели главорезите от ИДИЛ до къщите на съседите си християни, за да могат да разграбят имуществото им, след като ги екзекутират или прогонят от домовете им.

Защо не кажете истината ! С изтеглянето на ИДИЛ от Алепо местните са принудени да тръгнат към Турската граница. Защо не влизат в Турция , като никой не ги спира а стоят на сирийска територия?

а защо Турция да ги пуска на своя територия?

България ще плаща на Турция за "хуманитарна катастрофа", а през това време Турция плаща за джамии и училища/медресета по ислям в България. По една ирония, май се въртят едни и същи пари...

Дайте още пари, че Русия ни разтакова таковата на износа, няма туристи в Анталия, нямааа. А пък трябва да спасяваме нашите братя-джихадисти, които прииждат ли прииждат от Сирия, скрити в кордоните от жени (някои дегизирани като жени) и деца (бъдещи донори и сексуални роби). Щото ако не ги спасим и да им се разплатим, току-виж прескокнали в Истанбул да направят един башибозушки набег над мирното население. А ние както сме ги добре тренирали и въоръжили, бая зор ще видим да им се опрем.

Да пълнят празните турски хотели по курортите с бежанци - Германия плаща!

Ердогане ,пускай ги тука ,всеки разбирач от този форум да вземе по едно семейство и да ги храни,тогава може пък и да разберат що е то война,иначе като стане въпрост за тяхната свобода се оказват едни роби и бойци за свобода а сирийците за тях са едни терористи ,които се бият срещу законната власт,сякаш султанът не беше законна власт.За каква законна власт в Сирия можем да говорим ,когато управлявашите са шиити ,преставляващи 20 %от населението на страната и ,и няма как да биват преизбирани вече години без машинации и терор.Все едно мюсюлманите в България да печелят 90 %от гласовете на избори,и вие да смятате ,че няма проблем

Бегай в Анталия да търсиш туристите, османе!

Бягат и сирийските турци, които бяха излъгани и в въоражавани да се бият срещу държавата си от ислямиското правителство в Турция.. Нали тея същите диваци убиха руския пилот...водят дивашка война, сега взега да я губят и да бягат

Ей, писна ми от манипулации! Според ЦРУ, през юли 2014 г. населението на Сирия е било малко над 17 милиона човека. Според информациите на НПО-та, ООН и правителствата на страните, където има сирийски бежанци, сирийците извън страната са около 8 милиона, т.е. - в Сирия са около 9 милиона човека (все уж бягащи от силите на Асад), а с избягалите от юли 2014 досега сигурно са още по-малко... Извинете, КОЙ воюва срещу Асад?

Бягат главорезите. За това е този демокртичен вой. Когато главорезите превзеха Алепо 200 000 мирни жители избягаха ама тогава всичко си беше наред. Нали Щерев?

Какво стана? Уж щяха на България да дават пари, за да се грижи за бежанците у нас, а сега се оказа, че нашата държава, в която 20 общини са фалирали, ще дава над 5 милиона евро на Турция, която е икономически по развита от нас. А какво стана със 16 милиардния дълг, ще го увеличаваме ли още? Нека държавниците да дават икономически отчет на нароза поне на шестмесечие, иначе гласуват си заеми, харчат си ги по тяхно усмотрение, но искат от нашите мизерни доходи да ги заплащаме, чрез данъци, такси, винетки и други вземания. Като говорят, че трябва прозрачност да почнат от държавните финанси.

Докато ИД господстваше - нямаше хуманитарна криза, нямаше бежанска вълна на границата с Турция! А сега - ужас , правителствените войски настъпват!

Горките сирийци .Бягат от руските бомби.

Турчулята получиха от Меркел 3млрд. За справяне с проблема ама поискаха 5млрд. Меркил и се досвидя и не даде останалите 2млрд. Сега струпаха народ по границата, канейки ги, и май ще има паза р за някой друг млрд. Европейски пари от хора работещи и плащащи данъци в ЕС. Тези пари никога няма да се върнат на Европа инейните поданици никога няма да видят полза от това освен ако не искат да гледат само кюрди за съседи. Всъщност всичките тези милиарди които разхвърли във въздуха тази немска бабка са достатъчни причини за две неща. 1- изграждане на цяла защитна полоса-гранична-кльон, за недопускане на мазни кюрди разни там такива необразовани същества 2- изгонване на цялата управляваща клика на ЕС съставена от некадърни, глухи, слепи, некомпетентни индивиди гоито си бъркат само в гащите и са шизофреници и склеротици

в Европа е факт, че липсва всякакво, ама всякакво доверие към Ердоган. Има проучвания и допитвания по въпроса. Но другият въпрос е ще се вслушат ли политиците (представителите на така наречената власт на народа) в хората?

На Турско-Сирийската граница, сирийските турци, които убиха беззащитен пилот с парашут и ревяха от радост, сега ги горят със Слънчопек и Буратино.Ще ги пометат до крак.Прошка за такива убийци/типично турска черта/няма да има. Руснаците прерязаха каналите за контрабанда на петрол и внос на оръжие и джихадисти от Турция.Това е причината САЩ и Турция да квичат неистово.

ОСТАВЯЙТЕ ГИ В СИРИЯ БЕ. СТРЕЛЯЙТЕ НА МЕСО. КАКВО? ЩЕ ГИ ХРАНТУТИТЕ, А БОКЛУЦИТЕ АСАД И ПУТИН ЕДНО БЛАГОДАРЯ НЯМА ДА КАЖАТ ДОРИ. ИЛИ ГИ ПРАЩАЙТЕ С АВТОБУСИ ЗА РУСИЯ!!! ГОЛЕМИТЕ ЗАЩИТНИЦИ НА СИРИЙЦИТЕ.... АМА ДРУГ ПЪТ!!!

Струпват се на турската граница защото им е казано,че Ердоган ще ги прехвърля в християнска Европа на хранилка.Европейците ще работят,те ще ядат,с...т,ще си бият по 5 пъти челото у земята и ще се размножават.После ще искат жените ни, домовете ни,живота ни.Защо не ходят в Дубай,Абу Даби при богатите шехове,в Судан,Еритрея и др.западноафрикански страни,да работят за да се издържат.

Сирийците бягат през глава от руските "освободители" и диктаторчето Асад, настьпващи кьм Алепо.......

Да бягат към Саудитска Арабия !!! Ако някой Българин застреля такъв Пришълец, трябва да получи- ОРДЕН Стара Планина !!! Да умират гадовете. Като измрат Мюсюлманите, ще може ОТНОВО Християните да се върнат да живеят в Сирия и Турция !!!

не си ли се сетил с едни 700 години закъснение?

кой е виновен за това.

Всичко е блъф. Проблема е настъплението на сирийската армия и възможността и да "затвори" коридорите по които се "изнася" нефта в Турция и се снабдяват с боеприпаси "борците за мир" и последно кюрдите да не се съединят. "Огънят" ще е много голям, ако Ердоган навлезе в Сирия и вероятно ще се създаде обстановка САЩ, Саудтска Арабия, Турция и някой друг да влязат в Сирия, сама Турция ...... Турция има мощна сухопътна армия, много са и руските сили, които са в Сирия, трудно ще ги удържат. Но пък Русия надали ще допусне втори "Су" и вероятно ще удари с цялата си мощ и .........пожара е непрдсказуем за който и да е.....не вярвам само заради бежанците Меркел да ходи в Турция....пожар ще е, а литнат ли ракети, където паднат зор ще е.....Путин си каза, ...."ако боя е неизбежен, удряй първи......" , тоя път до Москва никой няма да отиде.....

Руснаците са доставили голямо количество сланина и водка "Путин".Скоро джихадисти и турци ща маат домус и очите ще им изхвърчат.Ще пият Путинка, докато ги разпутят окончателно....

това са насраните умерени опозиционери

50% те, 50% ИДИЛ

Интересно как ли е сега с брадите, щото т.нар. бежанци май влизат в Европа без бради?! Още през октомври м.г. западните свободни медии писаха, че изтласкваните от сирийската армия и руската авиация канибали бягат в Турция, като преди да пресекат границата си бръснат брадите. Бяха публикувани и снимки с купища отрязани бради. Сигурно вече са цяла могила, дори няколко! ("The Humiliation Is Complete: ISIS Fighters Cut Off Beards And Run Away As Russia, Iran Close In", by Tyler Durden on 10/17/2015 18:20, Zero Hedge)

ВЧЕРА ОТ ИДИЛ,ДНЕС БЕЖАНЦИ/ЕСТЕСТВЕНО ПАК ИДИЛ НО БЕЗ БРАДИ/,УТРЕ В ЕС/МЕРКЕЛ ГИ ПОКАНИ/ А В ДРУГИДЕН КОЙ ЩЕ ПЛАЧЕ.

това са абсолютни терористи и техните семейства,турция ги пуска срещу хиляда долар на човек..никакви цивилни не са.. допреди няколко дена тези същите хора носиха автомати и убиха невинни хора и цели три години бяха оградили доста села и малки градове, а сега бягат под бутуша на сирийската армия.

"ЕС ще отпусне на Турция 3 млрд.евро финансова помощ, срещу ангажимента Анкара да осигури намаляване на бежанския поток към Европа". Намаляване вместо 2 милиона 1,5 милиона. Нека баба ти меркел даде и 10 милиарда, ама да се знае, че мине ли някой през Турция в Европа връща се пак там. Другите локуми без връщането им са безсмислица и хвърляне пари на вятъра.

Фашагата Путин иска да изтреби 80% от сирийците.

Толкова ли е опозицията €ба си

Специално за Дира:Миротворецът Ердоган с помощта на турската армия доставя "хуманитарна помощ" в Сирия и Диарбекир.

Това е толкова близо до нас и кой е виновен...хората си спасяват живота. И не ми е никак приятно подобни игрички...няма да ги приема повече...

Да нямаш запек?

що за простотия....

За да дойдат до Европа на човек са нужни минимум 5 000 евро. Бежанците са финансирани от Катарска организация, захранвана с пари от Държавния департамент. Толкова за САЩ

форума наистина е високо интелектуален и за да допълня аз пък ям човешко

Ти луд ли си? С 5000евро се обикаля Света.

Тук пишат за "нова бежанска вълна", а на снимките виждам общо шестима?! Тия дни западните свободни медии писаха, че терористите бягат поради настъпването на сирийската армия, докато сега западните официози пишат, че поради офанзивата на сирийската армия бягат хиляди сирийци. Техеранската Фарс нюз ейджънси пък пише: "Army Continues Massive Offensive in Northern Syria to Seal Border with Turkey", Sat Feb 06, 2016 5:34, Fars News Agency

Като отиде там ,даа остане и да не се връща!

"На турско сирийската граница дренките узряха, грам () метър oIo и т.н..."

"На турско сирийската граница дренките узряха, руските авиони турците ебаха. Грам () метър oIo 3 кила оо (ташаци) т.н..."

именно терористите бягат ,отиват при мама Меркел :)))) И няма как да разбереш,щото си някой от терористите!!!

Ако в Алепо до сега е имало ''терористи'' , защо никой не бягаше? Сега дойде ордата на Путин и Асад и хората бягат ? Не разбирам как на тези хора по времето на ''бунтовниците'' им беше добре, а сега при Асад им става зле и бягат!? Асад да не би да избива народа си?

Един милион и половина са бежанците в Европа.От тях 40% са сирийци. От кого бягаха досега бе джурул ? Кой им режеше главите ? Американските измекяри от ИД.

Освободителите явно не са освободители!

Руснаците вкараха СУ-35 С и американците седнаха на преговорите.Съгласиха се Асад да остане и след като се ликвидират джихадистите, народът на Сирия да избира.Ще има и опозиционни кандидати. Това е !

Така де. Сега гонят неподходящата част от народа. Ще остане само родата на Асад, та да спечели.

и Су-350...Да не мислите, че това ще спре войната!

Давутоглу квичи защото джихадистите от Халеб( Алепу) остават без доставки от турските си покровители и дните им са преброени. На Турция не и стиска да извърши открита военна интервенция в Сирия защото още помни Ерзурум( през 1915г. руснаците избиват 600-хилядна турска армия край този град).

не се прави на руснак и не предизвиквай другите на война, после ще е много трудно.

Армията на Ердоган днес обстрелва с оръдия и картечници кюрдските бунтовници в Диарбекир, вследствие на тази атака имаме масово преселение на 50 000 бежанци, за които западната преса и дума не обелва. Защо режимът на Ердоган воюва срещу собствения си нрод и кога СС на ООН ще се събере извънредно да осъди геноцида над кюрдското малцинство?!? Гнусно е да сме военно-политически съюзник на такъв режим!

И не само сме съюзник, ами го и финансираме с 3 милиарда, за да може свободно да доизбие кюрдите в Турция. Всичко е един голян цирк! Западняците,ако са големи хуманисти, да се намесят в Турция, за да се прекрати турския геноцид към кюрдите! Кюрдите са едни от малкото, които се бият птотив ИДИЛ и това явно не се харесва на покровителите на ИД!

Нищо подобно - братска среща на амуджи от фитката и ИД!

ИМАМЕ АРМИЯ.ВЕДНАГА НА ГРАНИЦАТА.НАЛИ ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВА СТРАНАТА,ДА СИ ОПРАВДАЯТ ЗАПЛАТИТЕ,А НЕ ДА СЕ КРИЯТ.

КАКВА АРМИЯ ТЕ Е НАМЕРИЛА БЕ ПИЧ . ТОВА Е ОРДА ОЛИГОФРЕНИ . АРМИЯ ИМАШЕ ДО 1989 Г.

Всичко това е Made in USA! ИДИОТИ!

Ердоган е новият Хитлер на 21 век!

туркофоните в сирия са каквито са били ,,черкезите,, при нас!!! разселени от кавказ мюсюлмани за да са ,,башибозука,, по нашите земи!!! същите ,,башибозушки,, изпълнения имаха и тези три години срещу околните им християни и други религии в сирия!!! затова ,,бягат,,!!! ,,гузен негонен бяга,,!!!

ПУТИН,ПОКАНИ ГИ В РУСИЯ,В СИБИР МЯСТО МНОГО.ДА СИ ВЗЕМАТ И КАМИЛИТЕ,ЧЕ Е ДАЛЕКО.

Тези бежанци, като тези в Кьолн ли са? Нали се сещаш защо се тълпят на турско-сирийската граница? Когато сирийската армия, отново започне да контролира границата. Пътят на икономическите мигранти ще бъде отрязан. Това е последният им влак до Европа. Ако имаш толква голямо желание. Можеш да ги поканиш вкъщи.

Това е ясно,но колко от тях са сирийци?

а в Россия хуманитарната криза отдавна узря.

Явно ислямистите искат да пият шербет с Ердоган. Но той нещо вече не им е приятел. Що ли?

- Германският канцлер Ангела Меркел пристига в понеделник в Турция - Много е ненаситна, отива ''да пие вода от извора'' ;))

Дрогаре псевдократи, единствения начин е Саудитска Арабия да прати 150 хилядна войска в Сирия, и под войска разбирам наемници от Афганистан, Пакистан, Либия, Йордания, Турция, уйгури, които няма да са като предишните дето прати и сега се налага да спасява, нито като ония муджахидини дето прати преди 30 години в Афганистан. Пуфтарям, тоя път планът нема начин да не сработи перфектно и демокрацията да не дойде. Щото има ли по-големи специалисти по демокрация от Саудитска Арабия?

Pesh0

Добре , че тези които бягат , са мирни бежанци .... а не ИДИЛЦИ . Но каквито и да са след няколко месеца , меркел да ги чака в германия .