Турция е ”длъжна” да влезе в северна Сирия, според Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че неговата страна ще разшири операциите си в северна Сирия, включвайки градовете Ал Баб, Манбидж и Ракка.

Обратно в новината

Коментари - Турция е ”длъжна” да влезе в северна Сирия, според Ердоган | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И СИРИЙЦИТЕ МОГАТ ДА ВЛЯЗАТ В ТУРЦИЯ!

Продължава да се приема на сериозно... Е, някой трябва да му припомни името Тургут Юзал...

сирия е много повече турска, от колкото крим руски!

защото си голям тъпанар!

сериозен довод! русофилски!

между временно по медии само пропаганди,....Хилъри ден и нощ опява и кълне Русия по всички медии се говори за агресията на Русия ?! американска агресия няма и не може да се говори по медиите.....невър.......табу......то му се казва одемократизиране, бе пийпъл .....кой разби целия среден изток, ма, килъри? ....да не би Русия да ви води войни и спонсорира терористи по целия свят......

хора, предпоставките за трета световна война се уголемяват с Гига размери всеки ден, Америка е фалирала, печата пари, Америка губи войни напоследък масово, иначе ако не губене да бяха влезнали отдавна в Иран .....на Америка спешно им трябват пари, съюза се тресе, Русия и Иран си извоюват статута на велики сили и искат да покажат на фалиралия свят как да не се ебават с тях.....Китай гледа сеир и завзема икономически всички ....и изследва космоса.....сигурно търсят друга планета по спешност след третата световна война.....Европа се тресе, добре че Англия излезе от съюза, иначе войната да е почнала по - отрано....ако Германия и Русия покажат някакво затопляне на отношенията ....щатитте веднага ще им спретнат един повод за война.......а иначе онзи самолет дето беше свален от турчилята беше такъв повод, но Русия не захапа, преди това не захапа и от България ........

Браво,това е точно така.Дори още по лошо.Много хора подозират,че америка дотолкова е паднала ниско в подлостта си,че вече изнудва държави като България да теглят заеми,за да спонсорират човеко-ненавистната и външна политика.Къде си мислите,че отидоха 16'те милиарда дълг,които България изтегли преди две години и половина...........?А живота се влоши още повече...?Ето .........тема за размисъл на бавноразвиващи....

КЮРДИТЕ СА ЦИГАНИТЕ НА БЛИЗКИЯ ИЗТОК !!! ВСЕКИ ГИ ИЗПОЛЗВА И ПОСЛЕ ГИ ЗАХВЪРЛЯ КАТО ИЗПОЛЗВАНА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ !!! КЮРДИТЕ ЖИВЕЯТ ОЩЕ ВЪВ ФЕОДАЛНИТЕ ВРЕМЕНА ИМАТ ВОЖД,КОЙТО ГИ ТРЕТИРА КАТО РОБИ !!! КЮРДИТЕ НЯМА КАК ДА ИМАТ ДЪРЖАВА,ЦИГАНИН ДЪРЖАВА НЕ СЪЗДАВА !!! ТУРЦИЯ ТРЕПЕ ЦИГАНИ С АК 47 НЯМА ЗНАЧЕНИЕ С БРАДИ ИЛИ ШАЛВАРИ!!! ТЯ ЩЕ ДОНЕСЕ СПОКОЙСТВИЕ В ТОЗИ РАЙОН !!! ПРАВИЛА ГО Е 500 ГОДИНИ !!!

Самите турци са едни вмирисани цигани. Арабите също.

от БТВ новини: "Броят на хората в затворите се увеличи тройно от 2002 г., когато Партията на справедливостта и развитието, основана от президента Реджеп Тайип Ердоган, дойде на власт. Някои са зад решетките във връзка с конфликта в предимно кюрдския Югоизток. Към март е имало 188 хиляди затворници в Турция, т.е. с 8000 повече от наличния капацитет. Досега 12 хиляди души са пратени в затвора в очакване на съдебен процес след неуспешния преврат, а още хиляди бяха задържани за допълнителен разпит."

бройнати сме , не само северен сирийски кюрдестан! Бъгария също е "избранница" в харема от малки кротки "държави-моми", които ще опъне търкия и отзад и отпред и ще ражда българска майка юнашка търчета за търкия.

какво все твоите коментари слагат като избрани! не си казал нещо кой знае какво. едно изречение и то е вменяване на намерения, ... по скоро Бъгария е "избранницта" която ще опъне търкия и отзад и отпред и ще ражда българска майка юнашка търчета за търкия.

искам да чуя мнението на де дебил, клонинга на сащ в европа назначен в оон по въпроса! бай хой, много ли искам?

Дразня се от постоянното политизиране и рефлекс към нашето вътрешно политическо вонилище. Има тема. Това са войните в сирия. Има няколко страни: официална сирия, търците, руснаците, коалицията, ислямска държава. Търците искат да унищожават кюрди заблуждавайки, че се борят с "ислямски тероризъм", като така "дразни" нато! Коалицията подкрепя кюрдите във войната си с "ислямски тероризъм", като по този начин излиза неявно срещу своя натовски партньор-турция. Сирийската армия е срещу ислямска държава, помага й коалицията, но не и търция. Търция играе двойна игра гони свои интереси покрай общите. Възползва се! Даже е нахална да започне своя война, там където натовските й партньори воюват! Така рискува да се отцепи от военния съюз! А ние да окажем на първа линия срещу исл. тероризъм. Друг важен полюс - Русия помага на две вътрешни сили - офиц, сирия и неявно на кюрди. Реално три външни сили водят свои войни на сирийска територия.

утринна роса бях кръстил един мой незавършен, любовен стих...

по написаното от мен искам мнение

И баба Цецка, е такава, Държавническа .... Ичка Не човека, а Държавата за мен е преоритетната, изока се, злобната Цеца срещу Радев, на диспута

Разговор между блондинки след 5 г: -Какво беше това Турция? Не съм учила история?

мечта, тъпа, бах ти! Друг е начна. Друг! Търците от германия 7 милиона да се изведат макар и да са с германско гражданство. Те подкреоят търция. щото са търци. а живеят в германия. и се хранят от икономиката на германия. и се размножават в германия, на тяхна земя, казано им е КОЛИЧЕСТВО! и те лравят деца

Понеже личноста на Ердоган не оставя равнодушни никого, хубаво е да обменяме честни и обективни мисли за него. Моят език освен компетентен, би могъл да бъде и много остър. Но не това ми е целта, когато става на въпрос за Ердоган. Той не случайно си прави гаргара със всички. Не всеки може да си го позволи. И ние, понеже сме много зле, не ни оставя нищо друго, освен да разбираме и се съобразяваме с Ердоган. Той и допуска и големи грешки, но това си е за негова сметка. Само това би могло да ни донесе дивиденти. При него нищо друго не може да ни помогне. Той е привърженик на погрешните силови методи, а ние сме много слаби да отговаряме по същият начин. В случая да си припомним народната мъдрост - доброто агне от две майки бозае. Той го прави.- Ние - не. И ще завърша с една малко известна мисъл, за слона в стъкларският магазин. Умният стъклар се съобразява с присъствието му, дори ако слона е препариран. Надявам се, че метафората ми е разбрана. Приятен ден.

"Съобразяването"с диктатор,никога не е ползотворно.Все пак не забравяй,че не нужно,нито полезно,България да слугинства на Р Турция.БГ е равноправен член на ЕС и НАТО. Следователно,би трябвало да има своя пълноценна външна политика. Както това се случва в Гърция,четворката от Висшеград и т.н.Не мога да се съглася,че ние трябва да сътрудничим на един откровен ислямистки режим.Къде е заплахата за нас!?Търкиш армито ще ни нападне!?Да,бе да.Или фанатикът ще отприщи бежанците!?Може-но проблемът е на Европа,не само наш. Р Турция,както и бивша Сирия,бяха пример за религиозна толерантност. Бяха.Преди Тайип Султан.И преди "некои"американски съображения.

200 хиляди в затвора без съд и присъда - гаргара си правел ? Езика ти ти прави лоша шега с мозъка. Обективния ми той.

И тоя османско-ислямистки шовинист ни е съюзник в НАТО? И кандидат за ЕС? Пази Боже от такива приятели. Най-добре да изхвърлят Турция от НАТО, нали там членуват демократични държави?

и приятел на путин

Гаргамела, Враг на тиквата каза, за тоя, че за България е враг 1 с неговата върла политика за ислямизация на Балканите и на Европа, ама Тиквата не го ебава, праща мома Рума, армаган на Дога, и дестабилизира Границата!

Турция е "длъжна" да влезе тук и там, а после същите ще влезнат в Турция, за да върнат любезният жест и нямаше да ми пука, ако с Турция нямахме обща граница и тогава ще има не мигранти, а бежанци!!!

3-държави трябвало да се образуват - Израел, Палестина и Кюрдиста.! Ама великите демокрадци англета и франсета пак са започнали да делят и това е резултата.

Турция търгува с ИДИЛ и целта и е да смачка кюрдите. Така, че лакардиите на Ердоган минават само за тълпите на площад Таксим.

Кажи кажи, чича Дога галиш ли я лелка Рума по дупето и с коя ръка

Турция е длъжна да гръмне тоя мустакат фанатик

На всички ни е пределно ясно,че Ердоган фанатично воюва с кюрдите,а не с ИДИЛ. "Успехите"на второто арми в НАТО,в борбата с най-голямото зло от ВСВ насам-ИДИЛ,са символични.Претексът,да се навлиза на сирийска територия,е"войната с тероризма".Но Султан Ердоган,тясно свързан икономически с ИД,според мен и чисто религиозно,лъже и маже,така щото,да води война с кюрдските формирования. В чисто нашенски план,много страшно е,че ГЕРБ правителството,му угажда и се държи като селска слугиня,спрямо този диктатор и ислямист.

че сирия си е турска до 1920г, когато западните сили разпарчосват империята, и дават сирия на французите! това е изкона турска земя, ако ползваме руската терминология за крим!

Къде се бутате, бе?! Турция е съществувала 400год., а Сирия 4000 год.

Каква Турция 1920 г, бе? Тогава все още има Османска империя - многонационална мюсюлманска империя. От средновековните турци - огузи днес няма и следа. Турчин е по-скоро езиково понятие, отколкото етническо.

По тъпата ти логика и България е била турска 5 века.

Алаах акбар! Колко е лесно да внушиш на неукия и простия, че е велик!

Имам много причини да уважавам турците. Може би това ми качество ми пречи да ги критикувам и ми помага да ги разбирам по добри. Няма значение какъв е за другите Ердоган. Важното е, че той е избора на турският народ. Ето какъв го виждам аз. Той не е добър дипломат. Прекомерно е откровен - винаги казва в очите това, което мисли. Това не е метода на дипломацията. В замяна на това е голям държавник. Прави това, което мисли, че е полезно за Турция и пет пари не дава за мнението на другите. Интереса клати феса. Точно заради тая откровеност трябва да бъде уважаван. Това ни помага при вземане на правилни адекватни решения. Не съм ли прав?

ми не си!

Синьоре,винаги съм чел с интерес коментарите ти и съм ги оценявал по достойнство.В случая,според мен,сериозно грешиш,брадъре. Ердоган е ислямистка бомба в една от най-светските мюсулмански страни.Той налата диктатура.Изобщо не е ясно,какво мисли-първо е приятел и партньор на Русия,после сваля техен самолет при крайно съмнителни обстоятелства,после пак ходи да коленичи пред Путин....За"Преврата"обвинява ЦРУ.....прощавай,но това не е системно и логично мислене!Ердоган е пряко замесен в петролни далавери с ИДИЛ.Това е факт.Ердоган рекетира безумно разпиляната и слаба Европа.Спомни си моля те,кога за последно,десетки хиляди хора,са вкарани в затворите....без съд и присъда,просто-подозрения.Полицаи,военни,интелектуалци,лекари,учители-Сталин,Хитлер,Пиночет....?????

панически ужас от създаването на Кюрдска държава създаването на която е неизбежно а което означава и разпадане на Турция. За това нахлу в Ирак а сега нахлува и в Сирия.За Ердоган и неговото управление настъпват тежки времена.От една страна ,както се посочи от Сашо до вчера търгуваше нефт с ИДИЛ а днес тръгна на поход срещу ИДИЛ.Върти се ,суче се ,че дори настрои повече от половината турци срещу себе си, военни,учители,техн.кадри ,лекари и т.н.Кои са с него? Анадола и Агите от Анадола т.е. населението което в 21в. живее с порядките от 18в. с бурките и потурите.Нали ги гледам турските гастербайтери минаващи през България на път за Анадола.

"защото ние трябва да подготвим район, чист от тероризъм"този е по голям популист от пожарникарскта тиква,че нали вие подържате ид и турците са едни от създателите и или всичко е заради богатите на петрол полета около мосул и опасноста от създаване на кюрдска държава.и този турски идиот ще увисне като садам.

След войната срещу ИДИЛ се заформя нова война- между Турция от едната страна и Ирак и Сирия от друга! А Кюрдите, които преследват собствените си интереси ще са третата страна в конфликта Асад е подкрепян с техника и жива сила от шиитски Иран! Сунитска Турция се намесва в конфликта и навлиза в Сирия, като сигурно няма да иска да излезе доброволно! Турция е в конфликт и с Ирак. 1. и така турците отново са в конфликт с арабите! 2. освен това конфликта е и религиозен- сунитска Турция нахлува в територия, която е защитавана от шиитски Иран. 3. турците искат да избият кюрдите, които пък изцяло изнасят войната срещу ИДИЛ и са подкрепяни от САЩ.

Кюрдите са съюзници на САЩ с/у ИД. Те са последния народ който не се е освободил от Османско робство след разпада му. САЩ, ако са им обещали да съсдадат държавата си, то Турция скача и провокира. Те отдавна само това правят. В Турция са 15% от населението и. В Ирак и Сирия им е лесно, но с Турция и Иран ще е много сложно. Прецедент има - Косово, американците го създадоха.

Като население кюрдите са 15% от населението на Турция, но като етническа област Кюрдистан е 1/3 от територията на Турция.

Според Уикипедия - "Територията на турски Кюрдистан е около 200 000 кв.км. 1/4 от цялата територия на Турция.Кюрдското население в страната надхвърля 35 на сто или повече от 25 милиона човека."

Човек и целия му род и клан които търгуват с нефт от ИДИЛ да не ми говори за борба с тероризма.

Знаете ли защо Турция не изразява териториални претенции в същото време? Защото ги изпълнява на дело? Джизъс пророчески ни е дал светлината: "По делата им ще ги познаете!" Затуй е редно да си засилим морала, семейството, поведението да не е порочно.

Ердога си прилича с Куче каратисче! Дай му да се БИЕ и да дига крак да опикае, нова територия, за негова! Така е овладял изцяло държавата, и на Комшията, на МВР- кадъната!

Кюрдите са разположени в 4 държави - Турция, Иран, Ирак и Сирия. Като в Сирия имат най-малко земя. В Турция етническа област Кюрдистан заема 1/3 от територията й. Сега Ердоган напира да влезе в иракски Кюрдистан, който от няколко години е обявен за автономия! Не знам, какво се мотае в обърканата му глава, но ще направи нещата много по-лоши за всички. Кюрдите са 40 милиона души и съществуването на независима държава Кюрдистан е НЕИЗБЕЖНО. Колкото по-малко хора страдат за тази неизбежна и свещена цел, толкова по-добре.

Ако лудата бабишкера стане президент ТСВ ни е в кърпа вързана !

ЕР ДОГА ПОДУЧВА БАЙ ХУЯ* ! Под това заглавие, на Първа страница крупния Немски Пресов Орган стресира Сърбия и Македония, как Бай Хуя иска да влиза с Цяла армия, Гавази и куцета за да им построи "Магистрала Към Ада" Резитбата ще опее АйсеБисе с Уна Палома Негра- доня Лила Павлова !

Явно Ердоган иска да избива кюрдите в Ирак и Сирия. Това е повече от престъпление. Но ако те създадат там своя автономия или държава, това не е негова работа.

В Ирак има автономия на кюрдите от няколко години. В Сирия също имат относителна автономия. А каква работа има Ердоган с тях, това знае само болния му мозък. Все едно България или Гърция да нападнат и избиват македонците, защото имаме области с тяхното име.

Аз мисля че в Сирия се завързва много здрав Гордиев възел, а отдавна го няма Александър Македонски да го разсече.Все си мисля че от Сирия ще тръгне нещо много голямо май сме на прага ха да видим какво ще стане.

мисля, че Русия и Иран вече съжаляват, че подсказаха на ердоГан, че Щатите му спретват атентат.....на терористи не се подсказва бе братушките.....нали Турция щеше да завие към ваша посока.......???

сибиле, апцннцта!

Направиха го, за да не последва Турция съдбата на арабските държави. Не искаха хаос и тероризъм на границите си. Но Ердоган наистина е далеч от нормалното. Турците трябва да се справят по законов път с него.

всеки се почувства длъжен да влезе в Сирия с демократични цели.....най - голямото демократично насиране беше включването на ислямска държава срещу демокрацията в Сирия .....спонсорирани от Щатите, Саудитска Арабия, Турция и Катар.....в момента тече масова дезинформация .....някъде да чухте, че Турция пуска джихадиси в Сирия с хеликоптери.....само по някои арабски телевизии го казват....в момента щатитте, Саудитска Арабия и Турция ,мизтласкват всички ислямисти и джихадисти от Мосул в Ирак към рака.......светът тича към трета световна война ......последен спринт....

искам официален коментар от външно на оон в туитър! нооо.. може и във фацебука! в инстаграм пак става!

Явно ерДога блЕнува както казва Близнака за, Трите мандака, на гусин Бай Х.й Тиквата и явно, си въобразява как би могъл да влиза Сирия, както си влиза лесно, на българската хубава Боряна, в оная Държавната Й работа

с кой мандат на гутериш и де дебил - туркия ке падне иска да завладява територии, които са отвоювани от уса за масов грабеж от кликата на клинтън?

туркия ке падне, както и нейния sybil!

много грозен човек е тоя Ердоган, типична злобна ориенталска мутра

Направо ме кефи, от всякъде, но повече ме кефи, изотзаде! б.а. Нашта БорЯна, лесно се даде.

турците са прости и арогантни, затова са ненавиждани от кюрдите и гърците а сега ще си навлекат и омразата на арабите

Докато Има Турция винаги ще има проблеми , Турция трябва са се изтрие от картата

как ще изтриеш 70 милиона! та те са колкото 1/3 от човешката маса на европа

и това ще е началото на края за турция. Тази държава ще изчезне завинаги от картата на света

Такива са пророчествата на не един предсказател. Да видим докъде ще я докарат. Съдбата си я коват сами.

А международната общност спииииии ли?-спи

Егати, всеки млати всеки... Чак да се чудиш кои на коя страна е и кои по кого бие, и най лошото има невинни хорица там м-у шамарите. Егати демокрацията!!! Какво и беше на сирия че я сринаха до основи.

САЩ с продажните български мекерета унишожиха България за да я дадат на Турция