Турция: Световните сили да ”отворят нова страница” в Сирия

Турция призова световните сили да "отворят нова страница" в опустошената от гражданска война Сирия.

Обратно в новината

Коментари - Турция: Световните сили да ”отворят нова страница” в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държава, с диктатор, наложила диктатура на територия с милиони хора население (и какво е това население, за да го допусне?) се опитва да разшири диктатурата си върху останалия свят?! Трябва ли да се търпи това? Ако един народ е дотолкова недоразвит, за да не усеща ботуша върху врата си, държави с установени демокрации ясно виждат перверзиите на един диктатор и невежеството на народ, защитаващ собствения си удушвач.

.... е основният проблем в този район. Ако САЩ успеят да създадат независима кюрдска държава, това ще засегне територии на Турция и Иран, където живеят половината кюрди. Всички народи в Близкия Изток мразят американците и само кюрдите могат да бъдат проводник на проамериканската политика в района.

световните сили саздадоха исламска "уж" дарява и не искат да я ликвидират, а само се хвалят че пускат бомби и разрушават уяс - има данни за 25хил боици.убици.уахаби и 10минл мигранти. турця има милионна армия и полиция, а богатите петролни арабски страни. сащ за два мессеца победиха милионна армя в ирак. факти,факти не искат световните сили, а защо ...

Почвам да се съмнявам в лошотата на Ердоган. Може би дявола не е чак толкова черен, колкото го представят.

..създаване на турска /?/ общност.... - едва ли е казал точно това. По-вероятно е да е казал "кюрдска общност", защото точно такива опити се правят сега. Няма проблем кюрдите да имат права в изконните си територии в Сирия, но в момента се правят опити с подкрепа на външни сили да се създаде автономна кюрдска зона върху територии, които досега не са били населявани от кюрди.

червеи.. ще има много, много нова страница. Изборът беше ваш! Запомнете го! ".. 11.2016 - само изгубилите всички битки знаят как да не загубят войната. времето свърши. ще се изпържите в собстените ви лайна. ние сме легион. /suum cuique.7/" - deep net 02.08.2016

Шило

Голям страх от Кюрдистан. Ще се гушнат и в Асад.

Ердоане ВКАРА СИ ГОЛЯМ АВТОГОЛ със СЪЗДАВАНЕТО НА ИДИЛ и опита за свалянето на АСАД... Сега НИ МИНДИЛ НИ Сирия ще граничи с Турция, А ТОЧНО БЪДЕЩИЯ КЮРДИСТАН !!!! ХАХАААААА, Соросите пак си го вкарахте...

Да не забравяме че границата на КЮРДИСТАН не е уточнено колко НАВЪТРЕ из Турция ще минава ;-)

Вие за нова Кюрдска Мехабадска република ли говорите или за нов Съветски Кюрдистан?

Който сее бури...

Проблемът на ма*галите е че виждат как се заформя кюрдистан с подкрепата на хамерика. Колкото и да е опъват кюрдистан до няколко години ще бъде факт , щом можа да се създаде терористично косово защо да не може и кюрдистан?

Тежко са колониалното и имперското наследства. В Сирия се бият племена и идиоти които се водят по акъла на племенните вождове. В Либия и Йемен е същото. И в Африка. колониалистите и империалистите поне да бяха променили племенния родово - общинен начин на живот по тези земи. Ако се бе случило, днес войната щеше да бъде културна и друга.

"Йълдъръм призова днес големите световни сили, включително САЩ, Русия и Иран, да обединят усилията си, за да "отворят нова страница" в Сирия" ОТКОГА ИРАН Е СРЕД СВЕТОВНИТЕ СИЛИ?! ПЕРСИТЕ ЗАСЛУЖАВАТ УВАЖЕНИЕ ЗАЩОТО СА ДОБРИ БОЙЦИ И СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА РУСКО - АМЕРИКАНСКАТА ХЕГЕМОНИЯ деляща местните държави като парчета от баница!

Иран е световна сила от момента в който Русия се включи във религиозната освободителна война В Сирия на негова страна в боевете, срещу уговорката Иран да помага на Русия за отстояване на имперските интереси на Москва в района и иранските петрол и газ да се продават с руско посредничество.

Йълдъръм говори против Ассад. Отдавам това на неопитността му. Давугоглу не би допуснал форумните ватници да го нападат заради това.

не е против Сирия и Ассад ТОЙ Е ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ТЕРЕТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА СИРИЯ И ДЪРЖАВИТЕ В РЕГИОНА ПРОТИВ ТОВА СА САЩ И РУСИЯ ТЕ СЕ БОРЯТ ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА КЮРДИСТАН!

"Никоя група не трябва да налага властта си над друга", заяви турският премиер. Това означава край на властта на Ассад и племето му.

Според Ялдаръм, към шушукащите си на ухо КЕРИ и ЛАВРОВ трябва да се присъедини и ИРАНСКИЯ ВЪНШЕН МИНИСТЪР!! ИРАН Е ОПРЕДЕЛЕНА ОТ ЯЛДАРЪМ ЗА ВЕЛИКА СИЛА !! ТУРЦИЯ И ИРАН СА В СЪЮЗ И ПРОТИВ РЕШЕНИЕТО НА САЩ И РУСИЯ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА КЮРДЕСТАН, КОЙТО ЩЕ ОТХАПЕ ПАРЧЕТА НЕ САМО ОТ СИРИЯ , НО И ОТ ТУРЦИЯ И ИРАН!! РУСНАЦИТЕ ПРЕДАДОХА ИРАН И ДОПУСНАХА НАД ТЕРИТОРИЯТА НА СИРИЯ НЕ САМО ДА ЛЕТЯТ ЧУЖДИ САМОЛЕТИ, НО И АМЕРИКАНЦИТЕ ДА НЕ ДОПУСКАТ СИРИЙСКИ САМОЛЕТИ ДА ЛЕТЯТ НАД СОБСТВЕНАТА СИ ТЕРИТОРИЯ!! ЛАВРОВ Е ПРЕДАТЕЛ И АКО НЕ БЪДЕ СМЕНЕН, ПУТИН РИСКУВА АВТОРИТЕТА СИ

Войната не е опустошена. Тя може да бъде опустошителна. Но няма как самата война да е опустошена. разбирам какъв труд сте положили докато откриете тази "новина" и я преведете от руски, но трябва да коригирате "опустошената война". между другото, какво пишат руските СМДИ за посещението на Байдън в Турция и има ли връзка между лиричното отклонение на Йълдъръм и исканията на Байдън?

Благодаря! Прибавеното "от" промени изречението и сега всичко е на място.

Още колко народ трябва да загине, за да се проумее, че проблема със Сирия няма военно решение. Прекалено много интереси се преплитат тук и всеки иска да бъде печеливш, което е невъзможно. Това изказване е може би най доброто в този случай - да се запази цялоста на Сирия и се уважават интересите на всички етнически и религиозни групи. Иначе война да край.

И това военно решение бе изпълнено към началото на тази година и тържествено рапортувано от Кожугет оглу с написано листче пред Путин и Лаврентян. Цял свят видя и чу това.

русия , турция , иран и китай, индия и пакистан трябва да напуснат оон , където никой не ги чува и да действат със самостоятелни решения .

Годината е 717 - Хан Тервел посреща бежанци. Около 200 000 души е била армията на арабите. Идват да търсят на майка си оная работа в Европа. На 190 000 Тервел им прави постоянна "адресна регистрация" на два метра под земята в Южна Тракия. Наторил е земята с тях. Около 5000 само са успели да избягат. За благодарност, че е спасил Европа, английският владетел Филип Дългокоси иска дъщеря му за жена на сина си и я получава. Хан Тервел спасява европейската цивилизация

не хан, а княз

Хан Тервел е наследник на хан Аспарух от рода Дуло, приема се за негов първороден син. Идва на власт непосредствено след смъртта на хан Аспарух в края на 700 г.

Много послъгваш бе бате. Толкова много, че чак е смешно. Няма такъв владетел - Филип Дългокоси - някаква измислица е на такива като теб. Ама ако те кефи, пиши, че Тервел е бил първия космонавт - все ще се намери някой да ти повярва.

Византия скоро се възползва от този договор, който е потвърден и от новия император Лъв ІІІ Исавър (717-741), когато през 717 г. арабите обсаждат Константинопол по суша и по море, с намерение да превземат великия град. Тогава българските войски се явяват в гръб на арабите. През пролетта на 718 г. българите унищожават напълно арабските сухопътни сили. Западни хронисти споменават името на хан Тервел като спасител на континента.

И Божидар Димитров го потвърди и от други източници го чета. Нямали сме ханове защото никога не сме били хаганат. Титлата е била КАН. А хан идва от изписването на латински и така е останало. А във връзка с постоянната адресна регистрация на два метра под земята. Силно се съмнявам изморената войска да си направи труда да погребе 190 000 души. Просто са изгнили на полето, както при Ахелой където се казва че им белеели костите век след това.

Още от 10-ти век Турция смята всяко освободително движение на поробените народи за терористична организация.

К'ва Турция 10-ти век бре?

Ти луд ли си, бре? Турция има след 1922 г. 718 година и Османски бейлик не е бил оформен! Турчин значи мелез между 23 вида пустинни киликанзери!