Анкара и Риад биха могли да започнат наземна операция

Саудитска Арабия обяви намерението си да се бори срещу ИД, като заяви, че е готова да изпрати самолети и войски, каза турският външен министър Мевлют Чавушоглу.

Обратно в новината

Коментари - Анкара и Риад биха могли да започнат наземна операция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Саудитска Арабия е прехвърлила 25 бойни самолета в Турция, за действия срещу арабина Асад! Славянска Русия ще пази арабина Асад с С-400! Много ми е интересно, кво ще стане, ако Русия свали арабски самолет на арабска територия, на 2000 км. от Москва! В Давос вече я предупредиха, петрола може да стане 5 долара, а може и 1! Квото кажат Саудитите! И Русия отива на кино! Путин, в най-добрия случай отива да копа уран на Колыма! Саудитите и краварите много дебело го предупредиха!

Нищо по-логично от това, Турция да подкрепи воюващите срещу Асад етнически турци. А сега е модерно пратките с оръжие и военна техника да се наричат "хуманитарни конвои", спомнете си колко такива отпътуваха от Русия в Украйна, като подкрепа на рускоговорящите в Донбас. Така де руснаците също помагаха на своите в чужда държава - къде е разликата?

Къде е па това "риад"?

Турция си търси другарче срещу Русия в Сирия, а СА търси евентуален сеир за да вдигне цената на петрола, че май страда повече и от Русия заради цените. С две думи благополучието на сирийския народ кучета го яли. Да внимаваме и при нас да не дойде - умиротворяването.

Групата на Шарко се събрала да си спасява отрочетата които и позволяват да цица от Сирия. Алооооуууу Давидоглууууу и ти и тези от РИАД сре голяма СМРАД!!! Слон да ви влезе в гЪзо!!вете и взаимно да се наебете. Е това ви пожелавам от все сърце терористи долни. Ядосайте и Руснаците още малко та да ви думнат по някои искандер и да се свърши с цялата ви долна помиярска интрига. И за финал и вие и ваще илюминатско масонски шефове да се таковате и да измрете от нелечими венерически болесто ДАНОООООООО!!!

не може да бъде! роитерс започна да говори истини! какво стана с изказванията на хамън...забравиха ли ги или им наредиха да пишат друго...

откога чакаме ,юруш на Сирия, давайте с рогите напред. Всичко е лесно - на самолетите и атака , девиците ви чакат.

Не е тайна за никого че Рияд и Анкара играят заедно. Що да не започнат съвместна операция, стига с тази операция да изолират Русия, това им е целта и да сложат ръка върху Сирия! Мръсници!

Да се пробват. Саудитите са "ангажирани" в Йемен, максимума който могат да отделят за Сирия са към 2000 човека. Турция си развали отношенията с всички съседи. Положението на Ердоган и в Турция и на Запад не е въобще розово и непоследователната му изнудваческка политика го води към пълен провал

Вижте, всички са пред Рубикон. Че положението е изключително сериозно, показват и събитията от днешния ден: Турция вече съвсем явно воюва не само...в Турция (Кюрдистан), но вече и в Сирия. Воюва значи обстрелва с артилерия, и се готви за пълномащабно настъпление. Не просто да върти алъш-вериш с ИДИЛ, и да пуска диверсионни групи сегиз-тогиз. Щом така постъпват със Сирия, преди това направиха същото с Ирак (и още не са излезнали от там), какво, мислите, че ще ги спре да направят същото с България? И трите страни: Сирия, Ирак, и България, за тях са "зона на техните интереси". Кой, мислите, ще ни опази? НАТО? Ненчев? Бъчварова? Или подмазването и умилкването на Бойко с Ердоган?

Има разлика, ние сме в НАТО, няма кой да им разреши и една педя да влезнат при нас!

Да, САЩ ще накърнят интереса на дясната им ръка в региона. Наивник!

Pesh0

Нещо за Кипър да кажеш? И Гърция и Турция са вНАТО

Както каза преди дни Асад, Турция и Саудитска Арабия искат да влезнат в Сирия. Интересно и кой снабдява разни "бунтовници" с ракети Град? Това са стари съветски ракети тип катюши. Сигурно са взети на старо от някой. Дано не от нас.

Това не прави ли впечатление на западните демократи? Ми значи ако реши Турция ще направи операция в България и сичко ще е наред. Дори Боко малкия брат на големия брат Ердоганя ще благодари и може да му прати 100 девици за подарък.

...само дано от девиците не е женати или дъщеря ти...

Майка ти неграмотни юроде!

Нашествениците провели показно мероприятие след обемно декодиране и обсебване на милиони отдавна прочуват как да подпалят цяла Турция.Досега ги спаси само това че смятаха Стамбул за столица и там бяха развърнали тяхна древна обемно обсеваща психизираща техника..

Докато законния президент на Сирия БАшар Асад не разреши никакви операции..

Биха могли да почнат наземна операция, и още как! То под спарени чалми доказано мозък не вирее. Но ще трябва да я приключат до един два дни като им порнат чаршафите.

Руснаците ще им втръсне да трепат мръсна ислямска сган.

ГЛУПОСТТА Е ВСЕ ПАК ЧОВЕШКА ЧЕРТА!!!ЧРЕЗ НЕЙНОТО ПРОЯВЛЕНИЕ СЕ ПРОМЕНЯ ЖИТЕЙСКИЯТ ПЪТ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО!!!КРАЙНО ВРЕМЕ Е ГРАДЪТ НА ЦАРЕТЕ ДА СЕ ВЪРНЕ В ОРБИТАТА НА ХРИСТИЯНСКИТЕ СИ СЪЗДАТЕЛИ!!!

Путин да не спи, а да действа, сега е момента да се намеси предупредително и да освободи северен Кипър от турските окупатори, които никой не официално не признава, освен самите окупатори себе си. Ако и тогава на Ердоган не му светне лампичката, значи наистина има нужда от радикално решение - терминиране с цел опазване на световния мир и доунищожаване на ИДИЛ.

1 ракета - 1 самальот. Ще ми се с 1 ракета да се свалят по 2-3 щайги Ф-16. Така ще е по-евтино на Путин. Сирийските ракетчици са в очакване, като ловджии на пусия! Много искам да гледам това представление на живо!

До 4 месеца Ердоган ще бъде постоянен гост на Тургут Йозал!

До Комунист: Това, че безпилотниците МОЖЕ да бъдат разпознати в тъмното като такива нищо не значи. Те трябва да бъдат свалени наведнъж, защото може да са насочени с инерционна система , която не се влияе от никакъв РЕБ и да поразят набелязаните обект -. ПВО. В НАТОсащ не спят. Я съм прост стршина, ама не още Супер прост.И трябва да спомена за предателството на БГ, която предаде на амер инерционната система за насочване на Р400 и СС23, вместо да ги върнат на Русия. Та Разгеле с точно същите прекопирани инерционни системи безилотниците може да бъдат насочени с точност до 5 метра. С това си действие БГ нанесе непоправим удар на руската ракетна промишленост, та чак целият проект на конструктора Непобедимий беше прекратен и заводът демонтиран. С ОКА БГ рак войски държаха на мушка всички ТР летища до Есхишехир и 4-5 мин след сигнал пистите излизаха от строя.

хихи

Сега командните щабове от двете страни на океана трескаво заседават. Да видим какво ще измислят.

"Отличните количества" ракети "Град" ще са отлична цел за Су-34.

В България тръгва ефирна руска телевизия. Честито!

Ако тия убият още 1 руснак, не ми се мисли за последствията.

Изглежда те не се притесняват.

пробват, ще им излезе солено, те не са като нас.

Столицата е Рияд, а не Риад. Поправете си правописната грешка в заглавието.

...журналисти, простено им е.

Джерусалем пост : Какво ще направят НАТО и Вашингтон, когато съюзник като Анкара е забъркан в "гадната история" с подкрепа за терористичната групировка ИД

Хаха,прочетох статията,колега,благодаря ви за насочването. Все едно чета "1984" на Оруел, в която се описва как се преиначава историята в "Министерството на Истината". От статията излиза,че през цялото време Западът е откривал доказателства за турското партньорство с ИД, искал е обяснение от турските власти и е сезирал международната общественост. Както помним,това правеха всички други,но не и американците и другите западняци;-). Статията показва обаче безспорно,че САЩ насъскаха Турция срещу Русия и сега ще я оставят да се справя сама срещу всичките и съседи;-).

Сега е момента Русия да удари ислямските терористи ,Турция и СА, когато са се събрали на едно място.

БОГ ще пази БГ ако българите сами си я пазят///. Като прост и дебел старшина минал под моста, а не по него ша извадя калема и ша напрая една сметка. Значи! С-400 има определен брой ракети + броя на ракетите от корабите + 8-те Су30/35 + 4те МИГ31. Да излезнат най много 120. А така: Ша пусна в тъмното на 3 вълни х 40 големи безпилотника и руснакът ще си изгърми ракетите по безпилотниците. И тогъз идва идва часът на старшинътъ. Я моем да съм прост у цивилизацията, ама у фатмашките сметки съм си баш. 1982 Моше пусна безпилотници на сирийците и они си изгърмеха ракетите по них. Така и на 20.07. 1974 турците пуснаха най-напред 86 парашутисти -гумени чучела по които кипърците гърмяха и си разкриха ПВО позициите.

Прав си. Да се надяваме,че след като годината е 2016-а разпознаването на целите е понапреднало. Аз лично смятам,че на този етап от развитието на военните действия руснаците ще действат вече със средствата за РЕБ много активно. Знаеш какво става като се прекъснат комуникациите и електрониката излезе от строя или започне да дава прекъсвания;-).

хихи

Калибрите слагаш ли ги в сметката?

Ти затова си бил дебел и прост фатмак и такъв ще си останеш. Безпилотниците летят ниско и бавно. Дали ще е през деня или през ноща няма значение, не седи малоумен фатмак да гледа идват ли авиация, за целта си има радари. За да свалят безпилотници и крилати ракети руснаците има Панцир, не използват С 300 и С 400. Боекомплекта му е от 12 ракети и 1400 снаряда на всяка камионетка. Да не говорим и за другите по меизвестни системи за ПВО. Та до къде стигна със спетките фатмаче?

Добре ще е Турция да се обърне към историята и научи как КРИМ е минал в ръцете на РУСИЯ ! Само да припомня , че заради убийството на двама руски чиновници, крепоста Керч (полуостров Крим)е заравнена с земята и избити всички турци!

От кога я чакам тази наземна операция.Американците след експериментите във Корея,Виетнам,Куба,Афганистан,Ирак........ вече няма да си цапат ръцете,особено преди изборите.След края на 1СВ англичани и французи с линийка и пергел начертаха границите на Ирак,сирия,Ливан,Палестина сега след сто години пак ще пада чертане. А турция си присвои и окупира този район около базата Инджирлик и още 10 хил.кв.км от сирия където беше древният християнски град и област на Антиохия.Да си оправят бакиите там,но ние и гърците със руснаците трябва да си искаме линията Мидия-Енос и Константинопол.

Прави вчепетление(_) че се постват само коментари на путиновата пропаганда.Възможно ли е от ДИР-а да трият опроверженията и смислените коментари на нормалните хора?За да изглеждат глупостите на атакистите и комунистите смислени.

Момчета днес е светъл празник. Да споменем с добро Трифон Иванов -вечна му памет. Да пием по едно червено вино, а който иска да воюва си е за негова сметка. Бог да пази България !

Лека му пръст на Трифон,сърцатия бранител, наздраве и по случай празника,но да знаете,че е въпрос на време и ние да започнем пряко да участваме в някоя патаклама. Бог да пази България -и най-вече ние да я пазим от политическите ни дупедавци,които не биха се поколебали да направят курбан народа си,за да се облагодетелстват по един или друг начин.

Всичко от което има нужда България е: Да бъде обичана!

хихи

Пак спретват мазалото на популярен християнски празник.

Предчувствам, че първата държава, която ще осъди "руската агресия в Турция и Саудитска Арабия" ще бъде пак нашата, в лицето на нашия храбър комсомолски секретар,помашката принцеса;-).

Шило

Не трябва да си пророк, за да познаеш :D

Не се месим в чужди конфликти, че боли.

Е как чужди? Мигар няма да пратим няколко камуфлирани ибрикчии в помощ на "братска Турция" предвид сюргюна,който се очаква да ги налегне!??? На саудитите няма какво да помагаме- по мюсюлманската традиция мъртвеца се полага в земята увит в бял саван, те предвидливо така си и ходят облечени;-).

Няма да се плашите морзилки. Русия ще победи целия свят. То не Калибър, то не бе С400, то не бе страшилище Су 35.... Сега си сърбайте попарата.

дори Мексико изпревари Русия по БВП за 2015 година. Къде сте тръгнали бе ушанки да си мерите .... с НАТО. Китай само ви чака да се нахраните с пясък в Сирия и ще си вземе това което му принадлежи. Събиайте си зелените човечета от Сирия и Украйна преди да са ви изтрещяли зад врата някой плесник .

Шило

Уфффф, как ги измисляте тези простотии?

Малииии колко си кух ,бегай от тука бе смешник.

една Туркиня преди месец вече им заши пърия плесник а Путин заекваше от Кремъл и плашеше че повече няма да яде домати..

Очаквай 200000 китайци на гости Руми.

Битки не се печелят с БВП а с дух и мотивация а в тази област руснаците няма кой да ги бие! Той и Хитлер беше напред с материала но това не му помогна.

Битката дето сте тръгнали да я печелите ще ви докара Русия до такава мизерия че с умиление ще си спомняте за Сталинград.

Най-ефективно Русия би се справила със заплахата на СА и Турция с ръцете на хусите и кюрдите,въоръжени със съвременно руско стрелково,противосамолетно и противотанково оръжие- т.е пехота с продуктите на концерна "Калашников"+ РПГ-та и "Игла" в ръцете си. Лесно и просто- доставка от няколко тира въоръжава почти цяла дивизия.

Сега официално, САЩ ще разиграват театри и ще призовават за мир, в същото време ще помагат с оръжие разузнаване и ще поддържат информационно в медиите турската операция. Важното е да се вреди на Русия и Европа

Точно така и трябва да постъпят САЩ. Всяко нещо което е зло за Русия е полезно за останалия свят.

Шило

Ама не се получава, това, което искат.

Така мислят много ислямски терористи, окраински фашисти и прости утрепки. Разбира се ти не си изключение.

Демократична Европа и САЩ , в безсмислената си война с Русия ,се съюзиха с два от най реакционни режими в света.

Създатели на И.Д. и ДАЕШ.

Саудитска арабия е прехвърлила поне 20 самолета Ф15 в турската база инджирлик. Интересно колко минути ще могат да летят на сирийска територия

При една подобна война , американците с радост ще продават оръжия, а руснаците през сълзи ще подаряват на сирийците !

Шило

Хахахах, кой ще ги купува оръжията? И с какви пари?

Оцелелите ! Войната ще бъде дълга, но продължителна.

А пилоти ще им продават ли? Щото техните много бързо ще изгинат. И пехотинци също ще трябват.

Пилците се броят на есен, казват старите хора, а те са мъдри !

Сирийската армия е отвърнала на турския обстрел

Шило

Спокойно, никой няма да им даде зелена светлина. Знаят рисковете. А и НАТО няма да се намеси, защото няма да има нападната държава, а ще има нападаща държава. Турците ако са достатъмно тъпи, нека атакуват руските самолети над сирийска територия.

На скоро четохме статията, че НАТО е съпричастна с Турция, нали? Скоро ще четем: НАТО е в траур заради Турция!!! Хахахахаххаха Хааахахаххаха Лек ден!!! хахаххахахха

Тука му на НАТО, за Турция. Глупаците свършиха на 31 дек. 2015 г.

Пука му

хихи

Вчерашният обстрел по летището беше провокация за да се провери как ще реагират руснаците. Снаряди с калибър по-голям от 203 нямат, а на равен терен те не могат да нанесат сериозни поражения. Най-много да думнат асфалта на пистата и да убият някой друг човек. Засега само опипват почвата и естественият отговор би трябвало да дойде не от руснаците, а от сирийската армия и кюрдите.

Ако Анкара нападне Сирия и отвори война , ще получи ядрен удар.На мястото на Турция ще се появи стъкло и ще настъпи хилядолетен мир.

Със сигурност ако руснаците дори си помислят да ползват ядрено оръжие срещу страна член на НАТО ще започне най масовот изпаряване на руснаци.

За руснаци не знам, но е казано, че На Босфора, ще има гъба.

Шило

И кой ще посмее? Ако турците влязат в Сирия, те са агресори. НАТО няма да има правно основание да ги подкрепи. Каквото си надробят, това ще сърбат.

Британските спецслужби са засекли палача на ИД Джихади Джон в Турция

хихи

Че Пентагонът официално се похвали, че са го думнали с дрон в колата му. Даже снимки показаха.

новината е в блиц

Бащата на всички бомби очаква чаршафите и фесовете.

Анадолците и СА са отчаяни. Русия ще им спретне невероятен купон!!! Путин обеща, че ако се наложи ще превърне Сирия в Сталинград, но всеки нарушил тази територия ще бъде избит до крак!!! Добре дошли на купона!!!

хихи

Ами дано да е купон, който да наблюдаваме отдалеч, а не парти у дома.

Аз съм си приготвил пуканки и чакам да гледам как ще измират Руснаци пред Сирийския сталинград.