Ердоган сменя тактиката

Чак когато турските плажове се обезлюдиха и всички изпитаха на гърба си последиците от катастрофалната външна политика, Ердоган показа, че е готов да отстъпи.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган сменя тактиката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мисля, че моралната обида и ножа в гърба, а да не говорим за нищо неоправданата загуба на пилота не трябва да се продава за долари, колкото и да са те! Така и така се е стигнало до конфронтация и санкции, които се нагнетяват от НАТО и ЕС изкуствено и виновните почват да дават фира, ами трябва още малко търпение и да се изчака да падне още някоя и друга глава на инициаторите на тия "демократични" за 21 век инициативи.

Аз гръмнах бомбите, да свалим малко цените.

много бързо се наведе тоя, типично за турците

но крим е наш , ужасни хора зли и агресивни вижте кадри от украйна как избиват наред братята си

"Ердоган показа, че е готов да отстъпи." Вълкът козината си мени, но нрава никога (Мъдра народна поговорка).

Да бяха гръмнали тоя идиот на снимката, вместо ония нещастни и невинни хорица, които са загинали на летището

Ердоган ни е ясен, по-ясен. Дайте малко новини и анализи за културата ми Юнкер.

Той и Путя омекна, като му спряха кранчето. Миналата година беше ербап, голямата работа, праскаше се, заплашваше, декларираше... Тази година мънка и се гъне. Така е с политиците, които са избрани случайно и нямат качества. Ако ще милиарден народ да е зад гърба им, само ще изглеждат велики, но ще са си лилипути. За това често пише Лилипутин. Качил се Лилипутът на гърба на голяма мечка и си мисли, че е неговият ръст. А то се видя, че не е. Кофтито е, че свали и ръста на Русия поради късогледствоито си. Типичен дребен човек, който мисли, че като се изхитри на дребно като с Украйна, отделно с Крим, ще стане велик. А си сотава малко ренде на голяма талпа - не може да я рендоса, може само да я дялка.

Хак ти е глупако, тръгнал срещу Русия този джелатин!

Изглежда те интересува точно и само Русия, а не България и никоя друга държава. Явно си подлога. Лизач.

Край с Турция,тя хитрата сврака с двата крака.Бе налягайте си парцалките,ама не, не щат-бабаити

тоя ислямист както върти гьоз мое седне в скута на некой изтръпнал ..... манаф

Та казвате "Стратегическа дълбочина" ... а ...?

Късно е Ердогане , късно е !Да беше помислил когато наруши примирието с ПКК , когато свали невъоръжения руски самолет и когато нареди да убият руските пилоти!Каквото и да правиш сега , единствения ти шанс е пълно унищожение на ИДИЛ и помирение и отстъпки пред кюрдите !Едва тогава има блеееда надежда за стабилизация на района!

Този м.нгал загроби Турция и я върна от преди времето на Ататюрк.

Няма как да нагазиш и с двата крака дълбоко в л....та и да очакваш, че ще се измъкнеш чист, но ... винаги имаш възможност, ако имаш желание да се измиеш и изчистиш!

беше тръгнала Турция добре ставаше все по-светска държава ама те тоя те Ердоган е...м...на всичко дори и на самите турци!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!задръстен дребен зъл човечец

то сега не е готов на отстъпки, той е готов и на свирки, че и дупе ще даде на мечока без вазелин

Крайно време е турските военни да спретнат един преврат, да отстранят Ердоган и нещата в нашата съседка да се нормализират.

Селско момче без достатъчно умствен багаж, вече и с дефицит на достойнство.

За кво му е достойнство, след ката Путята започна да му пълни гушата с долари! Човек без паре е ла..но, ла..но со паре е човек! Стара сръбска поговорка! Путятя губи паре, Ердоган печели! Кой е глупака?

Форума гласува Мата космата да бъде обезкосмена в Турски сарай . Напреееед.г

...в Турция, първото и задължително условие е Ердоган да бъде разстрелян!

Не съм очаквал че Путин толкова бързо ще преживее унижението турция да му свали боен самолет и да убие пилота му ! За мене това е позор за Русия - не знам как го приема народа - предполагам зле! Сега ще видим дали ще се върнат в Анталия - ако го направят значи са загубили достойнство и чест като народ!

Уви, връщат се! Туроператорите в Русия дават грандиозни банкети! Чети ТАСС, какво ликуване е от загубата на достойнство! Цар Долар винаги печели!

Така като заключение и двамата са п...и и не си държат на думата. 1.Мюслито беше казал, че никога няма да се извини. 2.Жужето искаше извинение до няколко часа или край. Но реално погледнато в писмото аз извинение, поне така както аз го разбирам не видях.

"поне така както аз го разбирам" - ей за тва не се консултират с теб!

Ердоган сменя тактиката Ако Ердоган не се помири с кюрдите, а те само в Турция са 18 милиона, никаква друга тактика няма да го спаси, а гражданската война ще продължи с нова сила.

"Отношенията с Германия също се влошиха след като германският Бундестаг прие резолюция, в която нарече гоненията над арменците през 1915/1916 година геноцид." Все пак гоненията на арменците гонения ли са или геноцид? - става дума за гонения довели до смъртта на 1 500 000 човешки същества причинена от демократите турци.

само за 6-7 месеца турчина усети колко е твърд КУРсА на Кремъл и клекна. Загуби за милиарди (около 10-20) долари от туризъм, търговия и т.н. го накараха да размисли... Явно и нефта от ИДИЛ не може да компенсира загубите. Да не говорим, че руснаците отрязаха половината пътища за контрабанда със Сирия, унищожиха цистерните и разбомбиха пунктовете за товарене. Кюрдската война в Диарбекир също му идва нагорно на султана. Смени Даветоглу, смени шефа на разузнаването... дори на евреите клекна и ще си оправя отношенията. Така че май пак Путин излезе прав = победител!

Победител в какво? Единственото нещо, което постигна е да получи уклончиво писмо, вероятно с извинение, но явно не съвсем ясно изразено. Путин спечели във вътрешно-политически план, защото защити адекватно честа на Русия. Във външно отношение Ердоган разбра, че не може да прави каквото си иска в Сирия. Това обаче си е негов (на Ердоган) личен проблем, който изхожда повече от липсата на интелект и по-малко от липсата на средства. Така че да го сочите Путин за някакъв тип печелбар, който едва ли не протрива ръце, за загубите на другите, е чиста глупост. Политиката на Русия е да защити малкото останали й съюзници, след експанзията на запада. Да Путин дава отпор, но генерално погледнато Русия загуби почти всичко от позициите си в Европа, където освен Сърбия, други нейни съюзници май не останаха. САЩ успяха да отчуждят дори Украйна и Грузия. Големия печеливш от всичко това са частни компании от щатите, самите САЩ и Израел. Първите препродават оръжия, на терористи, хвърлят скъпо струващи бомби и наливат пари в частни армии. Държавата от своя страна ще спечели отцепена от Сирия зона на влияние (достатъчна там за новите тръби), конкуренцията в лицето на Южен и Северен поток е спряна. Отцепването на Англия означава че Британия ще подпише ТТIP при почти всякакви условия и че вътрешната й икономика ще бъде поставена в трайна зависимост от сорсоидни лешояди. Последното важи и за новите им "съюзници", като Грузия и Украйна чиито вътрешна и външна политика ще бъдат управлявани от заемодатели. Дестабилизацията на Сирия, доведе и до ангажиране на Хизбула в друга посока. Което дава някакъв комфорт на юдеите в Израил. Истинската печалба идва от това обаче че те са доминиращи над Сирия заради слабостта на Асад. Израилтяните си мислят че ще могат да се договорят с психопатите от ИД, но това никога нямаше да се случи. Много по-добър вариант за тях е Асад, от колкото контролиран от щатите ислямски халифат на границата им.

Путин се надупи и той на Ердогана... Нали много уж държеше да бъдат наказани убийците на пилота? Показа че не мупука за собствените му войничета. Рязко си влоших мнението за него

Путин казва, че желае разследването срещу убиеца на пилота да бъде "реализирано"! Интересни хора сте вие!Когато Турция и Русия си развалиха отношенията заради самолета джавкахте колко права била Турция и колко крив бил Путин, сега, когато се помиряват,и първата стъпка я прави Турция (виновния), пак джавкате, защо го били правили... Ако може човек да ви разбере?!

И на мене Путин ми падна в очите ,говореше едно а сега смени плочата с турците - след такова унижение да му свалят самолет ! Пут...ин стана Путин - жалко - на руснаците една гордост им беше останала а сега....позорно примирение !!!

"Едроган си създаде повече врагове, отколкото приятели" На това му викаха НУЛЕВИ ПРОБЛЕМИ СЪС СЪСЕДИТЕ. Демек, нямаш съседи, нямаш проблеми.

Интересът клати феса! Разбирам Тиквата да не го знае, ама пачата ерДоган, който е фес сега да открива топлата вода е нонсенс.

Ердоган сменя тактиката, след като Путин свали бикините! Ердоган печели долари, Путин едно проветряване!

Печели този, към когото отново тръгва потока от долари! Този, който ги дава, губи!

Това не е много ясно, защото както работи печатницата в САЩ-ите може да се окаже един ден, че си горд собственик на голямо количество зелени хартийки, които за нищо не стават.

Когато русофилите пишеха, че Ердоган е голям политик, мислех, че такива са им инструкциите. Но са били прави. Да убиеш руски пилот и за това да бъдеш възнаграден само след шест месечна жалейка от страна на Русия, може да се постигне само от хитър и ловък политик. лошите неща са забравени, Турция и Русия отново са приятели.

Само двама мекокитковци на простестърската барикада, защитават, дерейки пискливи гласчета незащитимото. На сутрешния инструктаж, от АзБ им казали "Пропаганда се прави со пари и со дупе.Пари нема, действайте" И те действат... :)))) Прочее, Щерита на ремонтирания Аспарухов мост ли заработа днес? :)))))

за всяка държава (народ) може да се съди по държавната му глава , особено когато не е чак толкова голяма !аз виждам поразително-тревожни прилики между бг и турския народ и техните управляващи !който не го е страх , нека да си отвори очите ! разликата е само една , че турците мислят да запазят държавата си , а ние как да я унищожим !

Към факторите,изброени в статията, не е лошо да се добави и факта,че няколко дни след като свалиха руския самолет турците внезапно се оказаха с 22 военни пилота в разход след една "кюрдска" бомбена атака. Да взривиш точно определен автобус,пълен с точно определените хора, в движение, в условията на претоварен градски трафик без странични цивилни жертви не е толкова лесно,колкото да се осъществи обикновена военна засада на пътуващ конвой. Или кюрдите рязко задобряха или качеството на разузнавателната информация, с която разполагат, рязко се подобри няколко дни след гибелта на СУ-шката и пилота и;-).

Добави към сметката няколко свалени турски бойни вертолета, действащи над турски кюрдистан, както и сваления ф-104 над средиземно море.

комунист

Аха, и тези птички също- благодаря за напомнянето. Но това с автобуса с пилотите беше знаково просто.

Много се радвам за поредната победа на Русия над Турция в поредната руско-турска война! Без един изстрел, Ердоган се призна за победен!

свалиха потурите Ердоган и Щерев ....

Путин свали (потурите) санкциите срещу Турция, за да може да бъде финансирана ИД.

комунист

Ти не трябваше ли днес да си на Шипка и да разпъваш корди за руските рокери;-)?

Ердоган набързо се коригира и започна да действа в интерес на лобитата зад Тръмп.

Много интересно загравие! "Ердоган сменя тактиката! Ердоган показа, че е готов да отстъпи." Как? Като разреши на руснаците да си припичат "дътата" на турските плажове! Типичен стил на руска пропаганда! Мухахахахахахаха!

нали нямаше за какво да се извинява? А то се оказа, че не само е имало, ами и го направи. С надеждата руснаците пак да тръгнат.

Извини се, ама друг път! Чети кво каза Кремъл! Само съболезнования!

Dimi

Да след като плажовете в големите курорти се изпразниха Ердоган на колене се моли за руски туристи... пък нещо и немците намаляха... хотелите празни... Ердоган ага даде назаден и се наложи да се извинява за сваления самолет... Да се отметнеш от думите си "че няма за какво да се извиняваш и че никога няма да се извиниш" и да пратиш писмо с което се извиняваш за същото действи си е голяма крачка назад и унижение... ама това само един болен мозък не го осъзнава... и само един болен мозък може да защитава Ердоган и неговия неоосманизъм

Ето как Турция на Ердоган изгражда сфери на влияние - чрез "благотворителност" за местни мюсюлмани и създаване на турски болници на местна почва. По аналогия, какво точно става в България в момента? Ако има мъдри български държавници, биха се допитали и до Израел те как се справят с тази политика на инвазия. Очевидно го правят майсторски, защото диалогът между Турция и Израел се възстанови.

Приятел в нужда се познава. Турската икономика взе да издиша и Путака взе че реши да я съживи. Малко туристи, малко зеленчук и ето Ердоган отново изигра балъка.

Ако това наистина е така, вашето, на мекокитковците от простестърските НПО, бъдеще е просто трагично. Наесен Тръмп ще спечели изборите, а това означава край на АзБ ОО и подобни подривни фондации. Единственият ви шанс беше да се прехвърлите на турска ясличка. Но ако Русия и Турция затоплят отношението това няма как да стане. Какаво ще ядете? Ще се биете покрай кофите за смет за огризки с ци... ромите?

Турската ясличка е заета от путлерастчета, вече няма санкции срещу Турция, Путака ги отмени. И след като началника ти е наредил, няма къде да ходиш, ще хвалиш Ердоган, както си го правил преди.

Англичаните го наричат Ердог. Ер като ръмжене и дог - куче. Ердог - ръмжащото куче.

А ние наричаме Вовата Путето, на галено.

Кои вие, гей-дружинката на Глистев ли? Дето сте една шепа човекоподобни? :)))))

В момента е по-скоро whimdog, от whimper - хленчене, скимтене. Или смашдог. :)))

Дано ЕС и Русия не са толкова глупави, че да си помислят че Турция е приятел. Те са змия а змията си остава змия винаги. Пълна изолация на Турция му е майката. Докога ли? Ами докато свят светува или поне докато не видим всеки турчин да гори корана.

тоя ще сажелява не само за туристите но и за анадола

Туристите ще ходят с танкове на море и без това в Турция има много танкове без особенна необходимост.

Ердоган отново изигра Путака. Постигна своето, бизнесът ще върви, Турция и Русия отново са в приятелски взаимоотношения. Убитият пилот е забравен.

При тази изолация от ЕС Путин намери най-доброто решение за страната си.

От днес вече мурзилажът е дълбоко убеден: Путин тръшна Ердоган и го победи САЩ са искали да скарат Братята Ердоган и Путин Турските домати са най-полезни и вкусни Ердоган никога не е имал някакви връзки с ИДИЛ Руснаците трябва да почиват в Турция, защото на Путин му е нужно да развива великите руско-турски отношения Турски поток - най-великия поток Турция никога не е свалялв руски самолет

Геец, ти никога не си бил особено адекватен, дали е по рождение или след някои специфични преживявания в Коми, но напоследък надплюваш самия себе си по инфантилност. Има ли някаква допълнителна причина или си е просто развитие на заболяването?