Турция избира президент с общо гласуване

Отвориха избирателните секции в Турция, която за пръв път избира президент с пряко гласуване. Проучвания сочат, че Ердоган ще спечели още на първия тур.

Обратно в новината

Коментари - Турция избира президент с общо гласуване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Там Ердоган, а тук - Доган! Да живее ДПС =БЛП Българската либерална партия!

Анадолските варвари гласуват за ислямиста - голям праз.

И като си затвърди властта(Ердоган),Турция с бързи стъпки ще се отправи към шериата.

Гласувах за Ердоган , защото Турция е стабилна страна с мощен икономически растеж и благоденствие. Влагодарение натова сега имам стабилна работа триетажна къща две коли всяка година отивам на море , миналата година бях в Париж, тази година почивахме в Испания.

Дано спечели г-н Ердоган.Патриот и отговорен човек и винаги ни е помагал и ще ни помага.Половината свят трепери да е в добро настроение.

Освен това е голям приятел на премиера Бойко Борисов!

Дано след преизбирането си окаже и по-сериозна подкрепа на кримските татари!

Ислямистът привърженик на идеята за Велика Турция от Виена да Якутия е на път да привлече отново болшинството гласове предимно на ортодоксални изостанали в разбиранията си ислямисти от централния Анадол.

"ортодоксални изостанали в разбиранията си ислямисти от централния Анадол"????Моля?Извинете?Вие от миналото ли сте?Да не сте спали последните 50 години?Турците си плетат тяхната кошница,докато ние нашата я разплитаме!Те си знаят интереса -тях не ги мисли,доста по напред са от нас...

Доста Българи можем да гласуваме за две държави , само че другата не е турция . ХаХа.

ПРОБЛЕМА НА СЛЕДВАЩИЯ ТУРСКИ ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ БЪДЕ ЧЕ САЩ ПОДКРЕПЯТ КЮРДИТЕ И НЕЗАВИСИМОСТТА НА ИРАКСКИ И СИРИЙСКИ КЮРДИСТАН ..... ..:)) А ТУРЦИЯ В ТАКЪВ СЛУЧАЙ ТРЯБВА ДА ПОДКРЕПИ ИСЛЯМИСТИТЕ И ДА СЕ КОНФРОНТИРА И СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ КЮРДИ, И СЪС СИРИЙЦИ, И С АМЕРИКАНЦИ , И С ИРАНЦИ И ИРАКЧАНИ :)))

Трябваше и нашите избори да са днес. Тогава щяхме да видим как щяха да гласуват турците с бълг.паспорти - дали щяха да гласуват там или щяха да се юрнат с автобусите към кърджали и разград!

ти май им завиждаш,че могат да гласуват за две различни държави.

Ти пък защо се обаждаш от провинцията?

След свръхразтеж Турция отива към големи драми. Свръхразстежът е най-големият бич за обществата, но политиците нямат нищо против :-). Хитро богатеят, подлагайки на риск общестовто, заблудено в такава глуха дупка, каквато е свръхразстежът. Ердоган е политически мошеник, а Турция ще пострада.

затова Ердоган гледа да си осигури сигурна власт за още 7-8 години - вече като президент в президентска република... ЗАДАВА СЕ ДИКТАТУРА в Турция.

Дай боже на всяка държава диктатори, които да защитават националните интереси и нацията си.

Абе нас русифилистиците, БСП и Атака като ни бутат в Турция, кога ще ни дадат право да гласуваме за турски президент? :D

Защо пък и тук да няма турчин президент. Нали в Бразилия има българка президент. Какво толкова?

Нито Джон Атанасов, нито Дилма Русев са българи, стига вече с тази смешна гордост... Те не знаят български, не са учили тук, от смесени бракове са...

След като видим арменец, асириец, кюрд и българин президенти на Турция - веднага назначаваме не турчин, а някоя туркиня за президентка, а най-добре някоя пингвинка с национална носия!

Може да е от български произход, но не е българка. Можеш да я питаш и самата нея за да видиш какво ще ти отговори. Пък и вместо етнически турчин, предпочитам етническа туркиня - Мелиха, защо не се заемеш със задачата? :D

Социалистка и си личи. Много си личи. Следи на къде отива Бразили!

Имат и български ген е по-правилно. Че не знаят български език не е факт, че не са българи. Въпроса е и какво? Как се засилва и развива и защитава българското по света?

Ама сме случили на съседи...

Турция е на път да докаже, че е една андадолска държава, която не може да избяга от мюсулманския си консерватизъм. Ататюрк (г*за да му целуват) в гроба ще се обърне, ако разбере!

''Селяхаттин Демирташ от прокюрдската Демократична партия ''...ето къде е турската демокрация спрямо българската, не мога да си помисля в българия ако турчин се кандидатира за президент ,

Моля, моля! Не е същото! Кога допуснат християнин да се кандидатира, тогава ми говори! Айде сполай!

Паисий

прав си..... човекът е мюсюлманин, макар и кюрд...... и ще вземе само 5-6%. християнин там няма. така че е същото като у нас.

Ам то убу, ама в България няма турци. Не бъръркай мюсюлманите в България с турци. Не всички мюсюлмани по света са турски, ако така нали нямаш нищо против.

"Трябва и акъл" ти трябва и АКЪЛ - в територията на България има 800 000 - 1 000 000 турци с постоянен адрес тук! А твърдения като твоите са с произход на ПРОМИТИ МОЗЪЦИ от ФАЛШИФИЦИРАНАТА история на територията, наречена България.

Не знам, но досега християнин не ни е бил президент.

Паисий

прав си. Единият беше комунист, после дисидент-марксист, после почитател на Битълс, после пак комунист, сега комсомолски секретар...

Всеки може да се кандидатира за президент. Няма ограничения по закон. Това че ДПС не издига турчин е тактически ход! Защото знае, че няма как да спечели с 12% електорат, а всички ще се обединят срещу тях.