Генерали и полковници ще бъдат наказани заради оградата

Висши военни - четирима генерали, трима полковници, един подполковник - ще бъдат наказани заради нарушения при изграждането на оградата с Турция.

Обратно в новината

Коментари - Генерали и полковници ще бъдат наказани заради оградата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За кокошка няма прошка, за милион, няма закон!!! Проектът ще продължи да се строи от същите тези, които са помогнали да изчезнат 4,5 милиона лева! Е, сега ще се върнат 130 000 обратно! И ще има едно "обръщане на внимание" и "мъмрене пред строя"!!!...Истината е, че ама хич не им се строи ограда, защото ще спрат големите пари от Катар и Турция за прекарване на сирийци, африканци и наемници в България, ако има ограда по границата ни!

ДАЛИ ЩЕ СЪМ ЖИВ ДА СЕ СЛУЧИ ТОВА В КОМУНИСТИЧЕСКА ВСЕ ОЩЕ БЪЛГАРИЯ???

след катоГДГП епредложила и приела проекта и първата проектно сойностна сметка ае съгласна за оскъпяването кой от ГДГПште понесе отговорност

Днес Найденов се превеше на ощипана мома, че проекта за кльона с Турция бил 5 милиона а държавата платила 9 милиона и той не знаел за това. А бре комуноиден крадец, ти ли не знаеш. Всеки проект си идва с количествена сметка, и крайна цена. Просто много крадете, и се правите на луди. Я виж как крадохте от магистрала Тракия по 2 милиона на километър. как краде БСП преценете сами Данните са взети от Уикипедия.Станишев: Крадем по 2 милиона На всеки километър или Ние сме на всеки километър Най новата кинопродукция Ние сме на всеки киловатда се има предвид че лот 1 е пуснат 2006 г а само за 2007 има 12.5% инфлация а за 2008 7.8% инфлация и пак ГЕРБ спестява десетки милиарди. Лот 1 Оризово-Стара Загора -38,7 km. изграден от БСП за 198,160 млн. лв. 1 КМ =5.12 МИЛИОНА Лот 2 Стара Загора - Нова Загора 31,8 km построен от ГЕРБ за 137,868 млн. лв. с ДДС. 1 КМ =4.3355 МИЛОНА Лот 3 Нова Загора Ямбол е 35,7 km построен от ГЕРБза 133, 973 млн. лв 1 КМ = 3.753 МИЛИОНА Лот 4 Ямбол Карнобат-49,28 км построен от ГЕРБ за (цената без ДДС - 174,705 млн. лв)1 КМ =4.254 МИЛИОНА. Като прибавим и инфлацията от 20.3 % до 2009 и 11% (2009-2012) за последния лот се получава 1. лот 1 - БСП строи за 5.12 милиона лв на километър 2. лот 2 - ГЕРБ строи за 4.3355 / 1.203 =3.525 милиона на километър 3. лот 3 - ГЕРБ строи 3.753 / 1.203 = 3.05 милиона на колометър 4. лот 4 - ГЕРБ строи 4.254 / 1.313=3.24 милиона лева на километър.

Всичко си е наред бре.Комисионната за корупционна сделка както винаги си варира около 50% Е заради кризата и опосканата държава по изключение може да достигне и 100%.И както винаги някой се е налапал с 5 милиона.... и ще се размине само с мъмрене.....Защо не се иска анулиране на сделката и връщане на държавните пари??????

Аха, значи изградиха 5 метра от оградата а парите вече ги няма!!! Типично по соц пример...."Пари нема, нема и магистрала" както казват соц бабичките.

МЪНИСТЪРА НА ОТБРАНАТАААААААААААА- ОСТАВКАААААААААААААААААААААААА!

АЙДЕ БАЛОНИТЕ ПАК!МВР, ОСТАВКА ВСИЧКИ ДО ЕДИН!!!!ОМРЪЗНАЛИ СТЕ НА АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ! НАДАЛИ ИМА НЯКОЙ ДА ВИ СЕ ВРЪЗВА ПОВЕЧЕ! ЖИВЕЕМ В СВЯТ НА ИНТЕРНЕТ, А ВИЕ - В КАМЕННИЯ ВЕК!

Трябват пари за избори.

24 февруари 2014 Найденов: Лично отговарям за оградата с Турци "Лично нося своята отговорност за всичко, което се случва с оградата с Турция. Всички процедури по договаряне на доставките за материали са абсолютно законосъобразни". Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов. 24 февруари 2014 Ангел Найденов: Няма нарушения при строежа на оградата по границата с Турция 26 февруари 2014 Народното събрание няма да се занимава с оградата на границата с Турция Народният представител от Коалиция за България Борис Цветков обобщи несъгласието на БСП. От Министерство на отбраната и Сухопътни войски предоставиха достатъчно информация, с която медиите разполагат. Бяха направени проверки, в които няма данни за нарушения"

Кашиците да си гърмят, а не да правят обществени поръчки!

Нека заедно да сметнем: 1. Бюджетна цена 5 мил. 2. Цена на изпълнение 9,5 мил. ИЗВОД - надуване на цената с почти 100% Предоговаряне на намаление от цели 0,2 мил КРАЕН ИЗВОД: 1. НАДУВАШ ЦЕНАТА СЪС СТО ПРОЦЕНТА 2. ДОГОВАРЯШ СЕ ЗА НАМАЛЕНИЕ ОТ ЦЕЛИ 2,10% И РЕАЛИЗИРАШ ЧИСТА ПЕЧАЛБА ОТ 97,90% ЕТО ТОВА Е ПАЗАРНА ИКОНОМИКА!!! ДА НИ Е ЧЕСТИТА!!!

Това НЕ Е ПАЗАРНА икономика! Пазарната икономика си има правила, които тук нарочно не се спазват!

Причината за високата цена на строежа на загражденията -стената на границата е непрофесионализма на длъжностните лица занимаващи се с проблема и факта, че инициаторите за това изключително важно съоръжение не са нито от МО , нито от МВР. Съответните министри нямаха никакво желание да изграждат съоръжението, а когато им беше наложено решиха да припечелят и съзнателно забавят срока на изпълнение, като вдигнаха цената двойно прехвърляйки си вината един на друг. Да не можеш да прецениш, че не може един линеен метър да струва повече от 300 лв. при реални 150-170 лв. / и то при 3 м. височина , а не 2.40/това показва тоталната им интелектуална и инженерна недостатъчност/ и двамата морски възпитаници(!!) добре, че не са на кораби кой знае колко щяха да потънат/! Съзнателното бавене на строителството показва и тяхното пренебрежително отношение към националната ни сигурност и политическото им късогледство. Даваме приблизително 2 милиарда за отбрана и вътрешна сигурност и ако не направят заградителната стена в планираните срокове всички министерски плъхове начело с министрите, търкащи столовете в центъра на София да грабват кирките и лопатите и марш на границата да копаят дупките за колците, след като не могат да работят с главите си. Нима трябва не дай си Боже, като ни нападне враг да правим конкурс коя фирма да копае окопите за нашите храбри професионални войници и коя да им пази пушкалата. Станахме за смях на гаргите с такава армия и полиция особенно след трагедията в Лясковец! Ужасяваща липса на професионализъм и в политическите министри и в техните подпагонни длъжностни лица!!

поуки...

Пак не става ясно, оградата готова ли е? Пролет е, пришълците ще ни залеят. Има ли готовност за недопускане на азиатски и африкански пришълци? Ще се експулсират ли преминалите? Какво е направено?

Влиза Найденов с пушка в парламента и крещи: - Кой от вас е спал с Мая!? - Нямаш толкова патрони, пич! - дочува се от залата.

Бааахси бързата реакция в екстремна ситуация...

Какви огради ,кви 5 лева ! Пулемьот Калашников през 1000 м,прибори за нощно виждане, като очешат 10-20 и ще си седнат на задниците....

Преди 1944 военните са давали живота си за тази земя, след 1944 работят за интересите на СССР и Компартията, а след 1989 - за собствените си джобчета. Троловете, прочетете какво е направила любимата ви партия със синовете на Райна Попгеоргиева Футекова, по съпруг Дипчева. В каквито и катастрофи да ни е вкарал родът на Кобургите, тази държава напълно престана да съществува след 1944, пък вие се радвайте на съветски паметници.

Всеки малко по-запознат знае, че за 30 километрова ограда на държавна граница в пресечена местност 5 милиона лева са нищо, освена ако оградата не прилича на някое ограждение на зелена площ в квартална градинка

...трябвало да струва малко над 5 милиона лева, а вместо това сумата е достигнала малко над 9,5 милиона лева. ...фирмите вече се предоговарят и намаляват цените, досега вече със 134 000 лева, а преговорите продължават... Мая като имаща опит с братя Галеви, вероятно е дала "съвет" как се прави "правилно" бизнес :) Така че сега фирмите "ще предоговорят" отношенията си с БКП(бсп) ...

А ... Историческия музей на Черковна 92 кога ще го проверяват? Там какви ги върши ,,директорката" на всички правителства един господ знае. До кога г-н министът ще държите тази компроментирана и злобна ,,жена"?

четирима генерали, трима полковници, един подполковник < ограда

има нещо гнило-генерали, полковници подпо...... и т.н. това ли им е работата да се занимават с ограда от която между другото едва ли ще има някаква полза.

НЕ могли да си изчислят колко ограда ще им трябва, ама всичко друго било прозрачно, Манолова ни направи на идиоти с Костинбродската афера, а мъжът и ни се подиграва...

ако доиде пак костов на власт с протежето женята бакърджиев пак ще бутнат оградата и ще я дадат за скрап за да има бизнес за надин и сие. че може да иде до истанбул да се извини на гаджалите че имало ограда. после пак идва хамстера и почва да я строи с европари за обръчите от фирми и така вечен кеф.

Ако там някога е имало ограда, поддържането едва ли би струвало 9 милиона. Определено тези, който я разрушиха трябва да се се включат във финансирането й. Емоциите са едната страна на нещата, а реалността е съвсем друга. Оградата спира и преминаването на болни животни. Е, с други думи, вършила е работа.

Ключовата дума тук е цената на оградата. Наказани са, защото при изчисляване на линейните километри са взели една линийка и са измерили колко километра е границата с Турция. А то се оказало, разбираш ли, че теренът бил неравен. Имало хълмчета и долинки. Или Министърът лъже, или генералите ни са с мозък на фатмаци

Аз не разбрах - как така двама министри обясняват еднакво колко са перфектни нещата при тях ПРЕДИ да е проверено каквото и да е, пък после мънкат и се изнизват, а като стане време за наказания - при единия мъмрят генерали, при другия (дето погуби човек) - го отнасят сержанти? Хич не ми е ясно, ей...

Само тази ограда ли ще бъде проверена? Има много неща в държавата за които г-н Орешарски трябва да поиска финансова ревизия .

Отдавна нашего брата си се обогатява за сметка на Родината, която трябва да пазим...

евтин PR да имат троловете опорни точки

Що така бе герберунгели? Министърпредседателят и министърите на отбраната и финансите са инициаторите на проверката! Те потърсиха кой е причинил и защо почти двойното поскъпване на стойността на оградата! Генералите и полковниците не са станали началници вчера или оня ден, а са си на местата от ПРЕДИ! Наказанията би следвало да не са :-разжалване с едно ниво и т.н., а военен съд за нанесени щети за националната сигурност ефективно според заслугите и лишаване от 20-те последни заплати при уволнение! Ама съдът.....?

Хм, не беше ли министъра на отбраната точно човека, дето ни обясняваше, че всичко е точно? Щото, разбираш ли, нямало кой да достави бодлива тел, оградни колове и бетон, та трябва нашите хора да го направят? И как били направени справки в търговския регистър, за да изберем най-хубавато бодлива тел? Иначе си прав за това, че генерал не се става за един ден и тия шапкари носят зелени чорапи още от татово време... Прав си и за полагащите им се наказания, но...

що си мисля,че военният министър първо трябва да подгони вътрешния министър за не толкова компетентна оценка на проекта!!! не е ли точно вътрешното министерство,дето възложи поръчката!?

българия е една жалка пародия на държава,това е.

РАЗКАПВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА Е ПОВСЕМЕСТНО И АГОНИЗИРА !ИСКА НОВИ ИЗБОРИ ,НОВИ ПРАВИЛА И ПОВСЕМЕСТНА ЧИСТКА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ОГРИЗКИ ПО МЕСТА .....!!!!

Тези генерали и другите военни заслужават заслужават да им скъсат пагоните,да ги уволят ,да ги остават на социални помощи и като навършат 65 години,да им дадат най-ниската пенсия!Те нанесоха срам и позор за българските знамена

и кого ще изберете на тия нови избори?

Естествено за БСП! Това правителство е коалиционно, но въпреки това БСП прави каквото може за да изпълнява обещанията си! Те не се боят да си признаят грешките и да накажат виновните, а не да замитат, както при предишни управляващи под килима! Въпреки азбукарите и изцепката на наповънкашното министерско недоразумение, допитванията показват, че народът ни оценява по достоинство управлението на Орешарски до момента! А има и още време до изборите, та ако няма нова изцепка, май-ще има отново паритет или възпроизводство на настоящото положение!

с тия порицания ще им пръднат на сайдера

Защо така бе Другари пак крадене корупция!

Едно време я нарязаха,да "усвоят" едно желязо.Сега я правят наново,да "усвоят" едни кинти!Няма нарушения!!!Има ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!!!Кога някой ще лежи в пандиза?

много яко се гепи с тази ограда сас знанието и на наиденов и м. манолова ,или по точно сем. крадникови!

С това правителство ограда няма да има,то си е ясно.Правят ,струват ,да няма ограда.На власт са ДПС,а те защитават интересите на Турция.От 1989 до днешни дни ,политиците работят за турски интереси.Закони за връщане на османски земи,които на практика не съществуват,използване на религията за разделение на народа,предаден "оня списък"от Доган на турския консул в София,с имена на хора ,в посолствата и разузнаването работили за България.Това ,че е съсипано разузнаването на една страна,означава един шофьор да кара със замъглени стъкла,тихомълком приемане на турски делегации,изкупуване на български земи с пари от Турция,построяване над 1800 джании-маркиране на места и мн.др.На колко хора по границата животните им пострадаха от шап,но товапак не е важно.България е разграден двор.

нали има врата за какво ни е ограда. бееее..

Грешката е при Възложителя. Некадърността им е толкова голяма, че не могат да направят коректна количествена сметка, точно да формулират инвестиционното намерение и не на последно място - да спрат да размахват тази снимка по медиите, защото Глупостта крещи от нея. Само един факт - металните колове няма ли да бъдат обработени срещу корозия - боя или още по-добре - поцинковани? Пак казвам /според мен/ Цената за изграждането на КАЧЕСТВЕНА ограда е много над 9 000 000 лева. Мога да защитя тезата си. Уви, военни и полиция не могат, а получават заплати от моите данъци.

Това е Евросъюза , братлета.Безхаберие,простотия,обилно гарнирана с корупция,а,иначе каналджиите пак ще си работят,кво си мислите. Ха, да ни е честито.

Лесно забрави 90те години.Срам ме е, че съм българин.Всички в Европа просперират

че ти бе тюфлек не знаеш ли къде е Терминал 2 кат тее срам

Парите ги дават евротъпанарите ,нашите чопват, чопват и ония и с каквото остане правим ограда,чат ли си?Не разбра ли,че нашите не отстъпват много на евробандюгите в краденето.Па, ти пак се срамувай,то туй и ни остана.

Аванта 4,5 милион, върнати 0,134 -браво. заслужавате справедливо мъмрене. Битият бит еб.... еб..

КРАДАТ КОМУНЯГИТЕ, НЕ СИ ПОПЛЮВАТ ГАДОВЕТЕ.

Това е една от най-смешните издънки на управляващите.Казусът е елементарен,а напъните да се излъжат гласоподавателите се представя сложно и объркващо до глупост!

Браво , най-сетне проблясък на справедливост !!! Пляс пляс през крадливите ръчички. За един висш военен по-лошо наказание от уволнение няма...

Най-напред ДА СЕ НАКАЖЕ министъра на Отбраната за некомпетентността му!!!За опазването на държавната граница отговорност носи "Гранична полиция!!!Изземвайки правомощията на съответното ведомство военния министър ПОЕМА ОТГОВОРНОСТТА пред Правителството и Парламента!!!ЗАЩО други ще му бършат насрания задник!! В Армията има УСТАВ- Старшия ЗАПОВЯДА , младшия ИЗПЪЛНЯВА!!Нека сега Найденов си носи отговорността!! Не военните!!

,......''можеха''!?!?

Глупостта да се събори стената - няма кой да накаже обаче.

Че каква вина имат военните.Конкурса за избор на изпълнители е възложен на гранична полиция.С договор от 18 февруари 2014 г. между ГДГП и Сухопътни войски реално МВР възлага на МО изпълнението на изграждането на инженерното съоръжение. От анализите на експертите на инспектората става ясно, че военните веднага са добавили към дадената им от МВР финансова рамка 1 589 894 лв. Обяснението е, че те са необходими за заплати, осигуровки, храна, вода и др. Към стойността на материалите са включени 10% непредвидени разходи, 12% доставка и съхранение на материалите в складове, 10% печалба и 20% ДДС. Така най-просто се обяснява защо сумата от 5 100 000 лв. достига до 9 664 000 лв. В същото време 240 депутата получават месечна заплата 18000 лева субсидия всеки един ,плюс заплата,придобивки ,командировъчни и др.Харчат над 50 милиона годишно.Нямали пари за една ограда.Да ги вземат от Костов.На времето той премахна оградите.