НАТО се събира изънредно по искане на Турция

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг свика във вторник извънредно заседание на Северноатлантическия съвет - посланиците на 28-те страни в НАТО.

Обратно в новината

Коментари - НАТО се събира изънредно по искане на Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крещяща неграмотност! Идиоти, няма такова животно "сухоземна операция". Сухоземни могат да бъдат само влечугите, а военните операции са сухопътни. Както и войските - сухопътни войски. Някога имаше един министър, който не различаваше род от вид войска.

Сега ще видим как НАТО ще застане зад етническото прочистване на Северна Сирия и Ирак от кюрдите. Нищо ново под слънцето ,спомнете си аналогичния случай в Косово в края на деветдесетте.И тогава сърбите бяха изтласкани на сила в Митровица който се съпротивляваше беше убиван под благосклонния поглед на "миротворците" от НАТО. Тази хишническа организация е готова да унищожи светът само и само да угоди ястребите от въд океана.

Турция възниква след Първата световна война като държава благодарение това че се провалят плановете на Антантата за нейното разделяне и превръщане в колония тъй както стана с другите части на Османската империя. Принос за това има появата на Ататюрк който оглавява младотурците , излизането на Русия от Антантата в 1917 г., и поражението на ангрийската флота, командвана от Чърчьл като военноморски министър на Дарданелите. Принос за това има и България която не допуска англичаните да нападнат по суша младотурците окопали се на Дарданелите. От тук идва и омразата на Чърчъл към българите и учудването му как може страни които са воювали преди 1-2 години да станат съюзници.

Добре че сме в НАТО за да има България защита от ислямски и руски окупатори и терористи.

И ние сме много радостни от членството в НАТО.

След като унищожихме своята армия и бойна техника/самолети, танкове, ракети, кораби/ по искане на САЩ и НАТО тъй като не отговаряли на техните стандарти добре че сме в НАТО за да има България защита от Турция срещу ислямски и руски окупатори и терористи?

Вярно е,че американци снабдяват със оръжие умерената опозиция срещу Асад,но той самият е посредник между идил и Кремъл.Турция си затваряше очите за контрабанда за идил през нейна територия.Стремейки се да избегне удари на фанатици самоубийци,но явно вече смени тактиката и сега заедно с коалицията водена от Америка ще громи идил и ПКК.

БРЦК

Ахахаха . Нали турските тайни служби маскираха конвой с оръжие като хуманитарен и го пратиха на ИДИЛ ! Нема кой да се върже на тия опорни точки. пропагандния център за който работиш не струва - дано поне ти плащат добре ,че да има какво да си купиш с 30те сребърника!

След като: След договореност с американците, сне турското безпокойство и удовлетвори техните очаквания до определено равнище... Защо е помощ от НАТО? Американците си бомбардират... а НАТО за какво е? Малко са убийците на този свят ли? Или са малко бежанците и ИДИЛ за ЕС и България? Едните се кефят да хвърлят бомби и ракети по жени, майки и деца... а ние да ги приемаме като бежанци? Защо? Защо ни е НАТО? Защо ни са безплатни американски военни бази в България - НАЛИ сме НАТО? Защо Българските войници са в Украйна под командване на американците?

В Украйна има руски войници.Няма български.Нито пък NATO-вски самолети или американски са бомбардирали жени и деца в Сирия и Ирак.Удрят идилците въоръжени с руско оръжие от руската мафия.

Оръжието не беше ли Българско продадено им от американската мафия? Или си забравил?

Руските тролове защитават идил и правят пропаганда срещу Турция!Явно от Турция са отрязали Московската оръжейна мафия която чрез посредника Асад снабдяваше идилистанците.

Добре усвояваш уроците, за които ти плаща Големия брат. Само че последното оръжие, за което се чу, че се изнася за Сирия беше гранатомети от България, прогонвани от американци. То само с пропаганда не става, трябва и акъл.

От дълго време си изкарвам парите сам.Без да ми се налага да плюя България и да възхвалявам Кремъл и масови убийци за пари.

Браво! Тогава защо ги пишеш тези глупотевини? Не ми казвай, че е по убеждение. А за масовите убийци се поразгледай повечко зад океана и из подопечните им територии из Близкия изток и Северна Африка.

Аз ли нещо бъркам - кюрдите не воюваха ли с/у ИДИЛ. Турците също са с/у ИДИЛ, но пък почват обстрел и с/у кюрди.

БРЦК

Не бъркаш, Турция подкрепя тайно ИДИЛ и ги въоръжава за да се бият с Асад и кюрдите. Турски журналист представи доказателства как турските тайни служби маскират конвой с оръжие като хуманитарен и го пращат на ИДИЛ. Ердоган го заплаши с обесване!!!

Да, мерси! Вече получих и "официален" отговор, пак от ДИР - "Турски танкове стреляли по кюрди, които се бият срещу ИД"

Ислямските фесове в Турция искат помощ от Барак Хюсеин Обама срещу кюрдите, защото нападат отрочето им Ид бин Хюсеин.

ако турция и израел (САЩ) не финансираха и помагаха на откачените чалми да свалят правителството в Сирия немаше има бежанци и талибани! Да си сърбат попарата дето са я забъркали ... Кюрдестан тропа на портите им.

НАТО е безполезно за България. Не иска и не може да затвори границите срещу нашествениците. България, след като не може да спре мигрантите, също трябва да поиска помощ от НАТО за спиране на мигранти, бежанци и други нашественици.

Спомняте ли си когато американците поискаха да използват Инджирлик и турците не им разрешиха.Беше за деиствия срещу Ирак.Тогава напомних че Америка не забравя.Сега ще видим какви условия ще поставят американците.

Абе ние с на6ите Роми не можем да се справим за Кюрдите 6те мислим.Ако Кюрдите разделят Турция познайте с коя държава 6те има компенсация на територии Турция.

айде нема нужда, достатъчно донор сме го играли през вековете, реално граничим с българи с подменен я език, я религия.

someone

турция постъпва правилно, като се обръща към нато, това говори колко са уплашени. само че нато няма да ги спаси. третата световна воина започна.

Решението на пакта трябва да бъде в защита на съюзницата на България по НАТО. Само легендарната и славна българска армия може да помогне на изпадналата в беда съседка и да унищожи безвъзвратно в кратък срок ИДИЛ и ПКК, потвърждавайки по този начин лоялността си към НАТО и страната край Босфора.

Нов грант... Край Босфора шум се вдига, лъскат саби, щитове... Ето Митов там пристига, танковете си зове...!!! :::)))

Край Босфора шум се вдига, лъскат саби, щитове...и ето Симеон пристига- тази песен се е пеела тогава когато сме имали армия преди 1989 г.

Каква "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" ТИ СЕ ПРИВИЖДА, ПРИЯТЕЛЮ, СЕГА СМЕ 2015 година. То няма гранична охрана ти пък .....

БATKO

Турция и отдела на ЦРУ - Ислямска държава провеждат етническо прочистване в Сирия, като избиват и прогонват кюрди и сирийци и на тяхно място имплантират ислямисти. Нищо ново под слънцето, американците избиха и прогониха населението на цял континент, а Турция изби милиони арменци и българи, за да им открадне земята.

или по-точно юдите, които са ги обяздили. И от самите народи в тия империи си има значение де - някой знае ли колко плантации и робовладелци и пазачи англосаксонци е имало в северна америка..?

Tурция е силна страна , затова NATO прие искането на TR. TR е светска странa ,която е против радикалният ислям. Tурските F-16 пилоти са обучени и използват системата LANTIRN , способни да поразяват всякакви цели на противника.

И много опитни в подбора кои бежанци да останат в Турция /по-богатите/ а другите - хайде България да се грижи за тях.

Турция изигра доста мръсна роля в този конфликт, халал да им е.....униКална подлога на САЩ са......хем искат да спонсорират ислямистите като е за срещу Асад и кюрдите,пък и да се борят срещу ислямисти .....САЩ си смениха кръглозора, ето сега и ердоGun звъни на Путин....идиоти.....кво ви пречи на вас Асад, бе комшута, долу ръцете от Асад.....

а Путин само стои и гледа сеир то вече не се знае кой с кого се треби из резниковия свят

след призива на международната общност да се помогне на кюрдите в сирия преди около месец сега турчолята показаха с пълна сила кой подкрепят и въоражават това е ИДИЛ въпреки. Атентата беше само параван и въпреки, че го направи фена на ИДИЛ сега турците атакуват основно кюрдите. Бъдещето е ясно турция ке пламне понеже кюрдите са по-големи фанатици и от ИДИЛ. Бай бай турски поток предстои 2-3години война

Виждаме кой командва в НАТО! Харесва ми

Така наречения ИДИЛ или "ISIS" която е египетската богиня на любовта, та това е сунитската републиканска армия на Садам Хюсеин, оня дето го утепаха. Обама си прибра войските от Ирак, Афганистан и другаде защото нещо очаква и при тях, и Турция вече се обръща към НАТО и ...... Русия. Бат Боцко вече е свалил от около две седмици европейския флаг от офиса на ГЕРБ. ........ А сега се сетете какво ще става и на какво искате да ви правят, на пържоли или кайма за свинките. А по въпроса за Иран скачат най вече евреите защото както ви казах много много не ги долюбват и може да изчезнат от картата на света. Като доказателство, Испанския Монжюик. Демокрация другари, демокрация.

За да има пълна яснота по въпроса, предлагам първа точка да бъде-кой запали пожара на войната в Близкият Изток? Където освен с нафта, е пълно и с барут и омраза. И сега виновните квичат-пари ми под краката. За сега ти пари само под краката, но скоро ще ти се запали цялата черга. А нас току ни пробутват на вълка в устата. Щели да ни пазат от врагове, които сами си създавахме. И аз питам-по сигурни ли бяхме преди членството ни в НАТО, или не? И от кого и как ще ни пази нашият натовски съюзник Турция? Аз само питам ли, питам, а отговор от никъде не идва. Приятен ден.

НАТО ще помирява двете си фракции.

Путин бил такъв, бил онакъв, но все на него звънят, когато забъркат някоя каша. А на чичко Сорос само "безплатните" протестъри звънят, когато сметките се изпразнят. хе-хе

За всеки удар по ИДИЛ питат Путлер, да не му ударят хората

Турски сухопътни войски нямало да отиват да воюват с кюрдите (защото е по-лесно и безопасно да убиват от далече), НО КЮРДСКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА АРМИЯ ЩЕ ОТИДЕ В ТУРЦИЯ, ЗА ДА ОСВОБОДИ ТЕРОРИЗИРАНИТЕ СИ И ИЗБИВАНИ ОТ ЕРДОГАНЦИТЕ СВОИ БРАТЯ...!!! ЧАСЪТ НА РАЗПЛАТАТА С КРЪВОЛОЦИТЕ НАБЛИЖАВА...!!!

Турция е свободна, демократична и правова държава. Надявам се скоро да станем така и в България

И в тази "демократична" и "правова" държава карат жените да ходят облечени като пингвини и не ги броят за хора...!!! И какво нЯщо си тогава ти Мелиха?... :::))) Но дано поне ние си опазим "територията" от ислямската "демокрация"...!!!

Това не е конфликт Турция-ИДИЛ! Кюрдите не са ИДИЛ! Почти 2 милиона сирийски бежанци в Турция май са повечето кюрди....

А бе дедото, само в Турция живеят от векове, а сега около 20 милиона кюрди.

Добави 9 милиона кюрди в Северен Ирак и 4 милиона (ако са останали толкова) в Сирия :) Може и да има 1 милион емигранти кюрди по Европа...

Нато се събира за да исмисли как да се оправи в кашата която Турция забърка. Свободната сирийска армия отдавна не съществува ами се превърна в ИДИЛ и разни други сходни фракции. Единствено кюрдите се бият сериозно срещу тях но пък те са съюзници на Асад. Именно тях и бомбандира Турция. Така че става очевидно кой всъщност забърка кашата

Евалла на комшиите!Не си поплюват!

На какво се радваш? Но поредният опит за възстановяване на Османската империя?

Сещате ли се защо така спешно беше подписано "историческото" споразумение с Иран?

Турция се сети да атакува ИДИЛ, след като Иран получи признание. Турците усетиха, че им се изплъзва палмата на първенството и рекоха да замажат нечии очи. И кого атакуват турците. Уж покрай ИДИЛ, атакуват кюрдите, един многократно по-културен от тях народ. Освен това кюрдите са на бащините си земи ,а турците пришалци. Но всичко ще си дойде на мястото: и Персия си е Персия и кюрдите ще се освободят.

Tурция е силна страна зад нея стоят милиони патриоти които са готови да защитат суверинитета на републиката на Mустафа Kемал - бащата на турците.

Ако стане "бащата" голям бой ги чака децата :-)

Какво общо има днешното ислямистко управление на Турция с Мустафа Кемал?

Мустафа Кемал Ататюрк е създателят на светската съвременна Турция. Той премахва фесовете и фереджетата и отделя ислямската религия от държавата. Това което е създал в момента се руши от ислямиста Ердоган, който въвежда задължителното носене на мюсолмански забрадки на официални места и мечтае за възстановяване на Османската империя в редица свои изказвания.

няма никакви коментари, интересно защо !