Турция засега не участва в битката за Мосул, заяви Йълдъръм

Турция засега не е нужно да взема активно участие в наземната фаза от операцията за освобождаването на Мосул, заяви премиерът Бинали Йълдъръм.

Обратно в новината

Коментари - Турция засега не участва в битката за Мосул, заяви Йълдъръм | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има ново изказване на Ердоган , този път на официална церемония в Бурса. Става ясно, че Турция търси и намира нови основания за експанзия спрямо съседите си. Ирак макари на колене постъпва изключително правилно!

Ако искате да предадете по голям академизъм на коментарите си по въпроса, ще трябва да прочетете в уикито, какво е това "Балканизация". Защото в момента в Сирия тече процес, какъвто беше на Балканите след Берлинският конгрес. Всеки искаше да заграби част от освободената от турците територия. По тоя начин всеки се сдоби с анклав - сателит. Прегледайте за повече подробности статията, която ви препоръчвам, за да ви стане ясно, че нищо ново няма под слънцето.

Ако Турция искаше, можеше да не допусне никакви "бежанци". Всъщност, турските граничари и сега не допускат сирийските бежанци, ами ги гърмят още на границата, както писаха дори и западните официози ("Shocking footage shows wounds of Syrian migrants shot or beaten to death by Turkey's border police", By SARA MALM FOR MAILONLINE, PUBLISHED: 15:38 GMT, 10 May 2016, DailyMail), докато за ислямските джихадисти входът е свободен. Планът на САЩ обаче е в Европа да нахлуят милиони ислямисти и Ердоган го изпълнява послушно, следвайки мераците си за ислямски халифат в Европа, подпомаган от Меркел, Юнкер, Оланд и останалите европейски чичосамови слугувници. Това обаче означава, че ислямското нашествие в Европа ще продължава, а при подобни случаи ще има и масови нахлувания на по няколко милиона едновременно.

За 500 г. турците не можаха да ни потурчат. За 25 г. се потурчихме сами. Турците имат две партии в парламента. Това е венец на разузнаването им. Стари и млади кършат задници под звуците на чалгиите. Нямаме право да кажем гък, защото като народ си останахме роби, патурнаци

Да, джихадистите са зверове. Но бежанците не бягат само заради джихадистите. Прочетете съботния брой на вестник 24 часа. Оказва се, че ако сунити прогонят джихадистите, после не позволяват на местните шиите да се върнат по родните си къщи. Същото правят и шиите - отвоюват и не дават на сунитите да се приберат. А има още и кюрди, и незнам си още колко групи и религии. И ВСЕКИ Е СРЕЩУ ВСЕКИ !!! Просто ги оставете - ако им дойде акъла, може и да спрат да се избиват. Но не искаме едните да пращат другите при нас.

Е тя турция като останат само беззащитни кюрдски майки и деца тогава ще вземе участия да ги избие....

Ами спрете ги бе комшу. Имате армия, имате техника. Какво повече ви трябва ? Или ще ги пропускаме по коридори до ЕС ?

а бе вземете от Путин лазарно оръжие , изпепелете ги като хлебарки до крак както навремето руснаците изпепелиха китайците на руско-китайската граница, един път завинаги ще кротне този регион ни ще се видят терористи ни кюрди ни дявол

държава и да се съберат всички чалмалии на едно място зад оградата, че да рахатясаме!

Повече от милион жители и около 6 хиляди маймуни ги терорирзират?! Що за арабско малодушие - вместо да се вдигнат и да ги избесят, арабеските търчат кум Европа и са ербап да мятат камъни по полицията и да обарват германки!!

Мосул е обезлюдял поне на Половина, ако не и повече. От 1.5 на около 500 000. И тях избиват и го ровят с Булдозери. За какви Милиони Бежанци говори тоза "Рязана Чалма". Очаквайки Края се в Мосул всичко са минирали, ще качат живите по покривите, щи ги мъкнат заедно с тях, като "жив щит", скорпиони в бомби, колят наред и насред улицата, евакуриха си курвите. САЩ им направиха и "коридор на Главатарите", като стане, както в Берлин на времето, да могат Безнаказано да се Ометат от града. И още питам, как Турската Армия ще воюва в Една мащабна операция заедно с Кюрдските Милиции. Как ? - че нали са Смъртни врагове и не са спрели да се избиват.

наистина няма никаква битка за никакъв Мосул......те вече са бити там....просто ги пренасочват към Ракка Сирия .....след грубите грешки, след като Русия, Хизбула и Иран им разказаха играта....се сетихме, че ракка е много важна....как светът ще се справи с тероризЪма го пише в сайта на килъри .....цитирам нея ....ХО ХО ХО. ....

Проекто асимилирането на християните в Европа от исляма трябва да бъде спряно от ... самите ислямисти. Нужна е среща с по-голямата част от "духовните водачи" и разасняването им на следното: В природата паразита живее в симбиоза с приемника. Ставайки прекалено лаком - той унищожава приемника си, а с това и себе си. Така че ако искат и занапред да ползват благата на западното общество, трябва да спрат тормоза над него, защото е достигната критична точка.

Ама нали точно туй е целта на ГОСПОДАРИТЕ- колкото се може ПОВЕЧЕ БЕЖАНЦИ към Европа!!!!!!! Иначе планът ИМ за ТОТАЛЕН ХАОС по света няма да сработи!!!

ТУРЦИЯ , ТРЯБВА ДА БЪДЕ МНОГО КРОТКА , И ПО-НИСКА ОТ ТРЕВАТА ПОНЕЖЕ И СЕ ДЪРВЯТ : - КЮРДИТЕ - АРМЕНЦИТЕ - СИРИЙЦИТЕ - ШИИТИТЕ В ИРАН И ИРАК - РАШКИТЕ - ГЪРЦИТЕ - И ДОРИ БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ :))

Нещо не си в час, С рашките отношенията са супер, останалите са бедни въшльовци без боеспособни армии.

ЗАТОВА СЕВЕРНИЯ ФЛОТ НА РФ СЕ ОЧАКВА ДА ПРИСТИГНЕ НА СИРИЙСКО-ТУРСКАТА ГРАНИЦА ДО 4-5 ДНИ :))

Турски танкове са навлезли в северна сирия и водят сражения с кюрдите ,които са съюзници на сащ.

Ако САЩ са ти приятел...................ВРАГОВЕ НЕ ТИ ТРЯБВАТ!!!

Няма никаква битка за никакъв Мосул , ами САЩ си изтеглят от там Идилските войски и ги пренасочват в помощ на закъсалите им части в Сирия!

А... тъй ли ? Това по Алфа ли ?

Не бе, я провери да не е Цветанка по БТВ !!!

"промяна на демографския баланс в региона"?! Па американците на това му викат "колатерални жертви"...

Целия този цирк за "освобождаването" на Мосул е едно пропагандно мероприятие на обамовата администрация. Барак Хюсеин Обама иска триумфално да приключи президентството си с една военна победа. За това е избран, като по-лесен, град Мосул. Предвидено е, "победата" в Мосул да стане на 8-ми ноември, в деня на американските избори. Та и Хилърката да намаже от победата.

да стане Президент; да въведе Единно Световно правителство и...да създаде Общ Пазар за ГМО продуктите на Канада/Сащ в Европа и в Света! Проблемът с ГМО е в това, че: за да се увеличи масата и месото при отглежданите животни, а при растенията- за да се повиши устойчивостта им към вредители и климатични промени, СЕ ВГРАЖДАТ ЧУЖДИ ГЕНИ В РОДНИЯ ИМ ГЕНОМ! Компаниите"Монсанто","Дюпон", харчат огромни пари да ни убеждават че увеличават урожая, но укриват, че ГМО продуктите нанасят непоправим удар на Екологията, а Хербецидите, съпътстващи отглеждането на ГМО, са по-опасни, защото заплашват потомството и Живота на Човека и на Всичко Живо на Планетата! Хамерите ще ни залеят с ГМО храни, фуражи и ще трупат печалби на наш гръб, а Бг, ЕС изобщо няма да може възроптае... През 1998 г. британски изследователи показаха опасността от модифицирания картоф. След тях италианците съобщиха за патологични изменения в органите на животни и тяхното потомство заради добавяната към храната им на соя, французите на царевицата, а австралийските учени на граха. В света расте количеството на неизвестни по-рано заболявания, вирусни инфекции и генетически уродства. Да помним:още през 70- те години американските власти написаха:ако контролирате нефта контролирате цели народи, ако контролирате храната контролирате всички хора, ако контролирате парите контролирате целия свят... ако контролирате семената контролирате живота".Това е вид война...