Турската авиация атакува ИД и ПКК в Сирия и Ирак

Турската авиация продължи и тази нощ бомбардировките срещу „Ислямска държава“ и Кюрдската работническа партия в Сирия и Ирак.

Обратно в новината

Коментари - Турската авиация атакува ИД и ПКК в Сирия и Ирак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Tурция е 2-та по чсленност армия в HATO , затова те споко-но могат да вземат мерки застрашаващи суверинитета на TR. TR ще успее да се справи с тероризма, имат опит и силна воля .Cилните страни диктуват политиката в света, TR е силна и ще успее да се справи с тероризма.

Откога казах, че целта не е ИД а кюрдите. Турците сами си гръмнаха заптието, обвиниха ИД а прочистват кюрдските позиции в Сирия срещу ИД. Турция затова извика НАТО на среща - за да не се позволи Кюрдска държава.

ИД започна да губи и сащ активизираха турция да помага на терористите от ИД. Много тъпа работа от страна на турчетата, не ги чака нищо добро.

Ясно е, че турската авиация бомбардира Кюрдите в Сирия и Ирак, а не някаква си партия, защото партия няма как да се види, пипне или бомбардира, а това за бомбардировките срещу Ислямска държава е само за благозвучие. Не е ясно обаче има ли още да вярват на тия писания. На запад има, но у нас дали има такива вярващи?

в турция стана горещо

Ако се стигне до широки сблъсъци между кюрдските екстремисти и силите за сигурност в Турция, правителството може да бъде отклонено от поетото пред САЩ задължение да се бори срещу ИД. - естествено, нито Турция още по-малко САЩ искат да се бият срещу ИД, която всъщност е техен продукт! Много по-лесно е да се бомбардират борещите се за справедливост и права кюрди!!!

A , грешите г-не , вие въобще не сте запознати или сте просто грешно информирани от двуличната западна пропаганда по отношение на к-рдите живеещи в TR. Bъпроса е, че това население има много повече права даже и от самите турци, във всички сфери на турската икономика , култура , и ръководство на държавата това население ползва и има еднакви възможности с останалата част от населението . B сегашното правителство на г-н Dавутоглу има 5 министъра с к-рдски произход. Tака че вашата теза че това население е без права е част от империалистическата пропаганда която цели отслабване и дестабилизация на Tурция. B този форум има много симпатизанти на тази организация на к-рдите признатата от USA и EO за терористична група.

Само господине от турското посолство, не разбрахме, след като кюрдите имат толкова големи права, защо продължавате да ги бомбардирате и избивате. И те защо въпреки тези големи права, продължават да се съпротивляват. Да усещате, че ви липсва всякаква логика? А да сложиш няколко човека като марионетки под твой контрол, нищо не значи. Или шефа им в затвора, с призивите за мир. Който кой знае как са го дрогирали и пречупили да приказва каквото му се каже. Фактите са си факти: вие продължавате да трепете кюрди, те продължават да се бият. И за това си има реални причини, които не ви изнася да ги обявявате.

Не кюрдите са в Турция а турците са във Вавилон. Южна Турция е на древните вавилонци и днешни кюрди. Североизточна Турция е на арменците. До Дамаск е било българско по западното крайбрежие. Кападокия е Фригия. На Бригите изселили се от днешна Македония и познати като фреги. Там е бившето царство на българите -карамани. Турците са уйгури от Средна Азия. На срещата на европейските монарси за войната срещу Турция , българският Цар Фружин Шишман се представя и с титлата "Рекс Халдероум" - Цар на Халдейците. Ако тогава унгарците не бяха подло избягали от Варна, Владислав Ягело щеше да е разбил турците и нямаше днес да се пишат глупости за турска държава и турска нация.

Баси и кашата стана..... се ре уто таквиз ги забъркаха че нема оправяне....

Господа, за съжакление, турското правителство решава с военна сила нациналния си въпрос и предимно на чужда територия, а не води същ4ствени военни действия срещу Ислямска държава. До 22.07.2015 г., по данни на кюрските военни ръководители, то е нанесло 450 удара срещу различните кюрдски организации, воюващи срещу Ислямска държава и то предимно там, където кюрдските сили имат военни успехи. Тези сили в момента са и главен, и основен действащ противник на Ислямска държава. Действията на правителството са остро критикувани от парламентарно представените демократични сили, и предимно от партията на Денкташ - турска, а не кюрдска партия. Разумно би било, турското правителство се споразумее с кюрдските сили извън Турция поне да не им пречи да воюват с ИД, а с тези в Турция да започне преговори за предотвратяване на сблъсъци и провокации. Разумно би било, турското правителство да осъзнае, че и да способства Ислямска държава, тя няма да изостави целта си да погълне Република Турция за да бъде господстваща демографска, икономическа и военна сила. За съжаление, ЕС в духа на евротрадицията си отпреди ВСВ, избягва неголословно участие във всичко, в което други могат да воюват вместо него, та и обяви силна солидарност с грешната политика на г-н Ердоган, гибелна и за Република Турция.

изворът на тероризма е турция и кривата им религия,която заповядва да се убиват хора за да влизат в рая.крайно време вече да бъде унищожена тази държава без значение с какви средства.и ако иска европа да има мир и да живее спокойно трябва да забраняват ислама и да бъде под наказание всеки който проповядва тази скапана религия.

Заглавието е сбъркано. Трябва да е "Турската авиация атакува ПКК в Сирия и Ирак и хвърли оръжие и боеприпаси на ИД" И без това, на снимката е показано с какво "атакуват" ИД - с транспортен самолет, а от такива само може да се парашутират помощи.

Турската армия ще изтреби до крак терористите, колкото и да чаткат с клавишите нашите платени тролчете:))))

Pesh0

Да внимават , да не се сбият с американците , които подкрепят идил .

Никой неможе да откъсне територия от Турция,за6тото това са най-големите националисти в света по мое наблюдение.Кюрдистан е заплаха и за на6ата териториална цялост а турция 6те иска компесация на територии

Дай Боже, дай Боже да граничим с кюрдите.

90% от бежанците са кюрди. Нали ги искате?

и като иска компенсации какво ? Нещо аналогия с бившите вилаети ли правиш. достатъчно сме им дали, повече и педя не се дава.

Браво, честито на Ердоган и Турция. Америка успя да ги изработи много яко и да им го върне за това, че преди десетина години турчулята отсвириха американците от базата си Инджерлик при войната с Ирак. Сега америкен им го връща натъпкато изодзат - подлъга този ненормалник да започне война с кюрдите. Този не знае ли, че за разлика от преди десетина години, сега кюрдите са бъкани с оръжие, граници няма, ИДИЛ ще им станат партньори и на турчолята ще им угасне фенера. Смятам, ,че до година - две време, ще има кюрдска държава. А, честито. Сега кюрди и ислямисти ще се обърнат крещу Турция, това е добре. Ще си завладеят територии в Диарбекир и глей кво става - нова Кюрдска държава... А, честито. Кво си мислят фесовете - да прецакат АМЕРИКЕН? Не са познали и тая нема да стане. Сащ има опит с Косово, и прилагат същата схема - чиийто резултат ще е нова държава - КЮРДИСТАН - технологията е различна, но резултатът ще е този. Държава Кюрдистан. А, честито. Освен това кюрдите, които са много добри и свирепи бойци няма вече да се бият срещу партньорите на америкен от ИДИЛ и работата е наред - войната продължава. А , КОЙ? ще плати сметката - ТУРЦИЯЯЯЯЯЯЯЯЯ... Честито аркадаш Ердоган... Саамо за сведение на неграмотните историческти. КЮРДИТЕ са ПЪРВИ братовчеди на ПРАБЪЛГАРИТЕ - т.е. ние сме абсолютни генетични роднини с този смел народ. Турция е огромна територия - ще откъснат парче от нея - бълха я ухавала. Ама американска бълга, нали разбирате - няма да квичат. И както четете, този сладур Ердоган продължава да не разрешава на НАТО и Америкен да работят от Инджерлик. Негова си работа. Съдбата му е ясна... Да живее НОВ КЮРДИСТАН. Един народ който ще се освободи най-после в ХХІ век от съвременното турско робство.

само бои по смотняците ... били те кюрди или братовчеди на българите !!! абе да те попитам - ти наред ли си с мозъка и главата?

Тия твои рднини за6то не ги приеме6 у вас с техните средновековни оби4аи и кръвни вражди и ако откъснат територии от Турция а познай откъде пък Турция 6те откъсне територии.

А бе тарикат, ти чуваш ли се изобщо за какво говориш? Що за идиотизми бълваш?

от всичките глупости и тъпотии които си написал има само една истина,че сте братовчеди с кюрдите и те са като вас мързеливи,подли и крадливи

Турците са пратили ЕДИН танк да стреля по позиции на ИД и 10 самолета да се редуват да бомбандират позиции на кюрдите. Така де... кюрдите почнаха да побеждават и САЩ даде сигнал на Турция.

Интересни перспективи в международните отношения. В интерес на Турция, току виж, Ислямска държава да влезне в НАТО, а всички които са срещу нея, да обявим за терористи...А, като знаем, кой създаде ИД, и как ги водят, нищо чудно са се случи. Забележка в два факта: 1.До момента ИД, не са извършили нито един терористичен акт в Израел, 2.До момента ИД не са атакуваи нито една рафинерия, ползвана от американска фирма. Мислете, преди да пишете...

Турска работа. Все да има някакъв келепир скрит. И понеже са будали си мислят, че всичко е скрито, а задниците им все голи.

Mного подценяваш турците , дължи се на на балканският ти егоизъм, също така личи се, че си много неук и малко четеш, т.е. нисък интелект.

маи всички са терорист

Турската армия с пълно право унищожава терористите, правила го е, прави го и пак ще го прави.

супер, ако беше точно тъй...май стрелят по тези които се бият с терористите обаче. На това се казва Двуличие , ненадежден партньор и ненадежден съюзник. Или персепкитавата е ИД, да се включат в НАТО, а тези дето се бият срещу тях - терористи

На теб ИД и ПКК ли ти харесват?

им дойде на турците да унищожават кюрди.

искаш да кажеш терористи...

Над 20 милиона, "терористи", само в Турция!!!А има и в Сирия, Ирак, Иран и бившите съв. републики?!

Както света разбра що за стока са крадливите гърци, тъй ще разбере какво представляват кръвожадните турци- заграбили земи на кюрдите и арменците. И в двата случая трябва да се връща и то с лихвите.

а защо не казваш за кръвожадните българи заграбили земите на турците от румелия

Are cyc бе пезевенг. Чиба към анадола, що дириш в цивилизацията?

Нашето е наше. Турското кьоше е там някъде из Анадола.

Р.Турция, има да ДАВА над десет,(10)милиарда долара за взети имоти на българи в бело- морска Тракия.

Турската авиация атакува ИД и ПКК в Сирия и Ирак То Ердоган, след 20 г. във властта, еднолично управляващ Турция, вече е загубил представа на кой свят се намира. Сега е на път да преизвика и гражданска война с кюрдите , които са над 15 милиона в Турция.

Дяволът не е съвсем черен, щом освен кюрдите световните агенции за масова дезинформация твърдят че атакува и театралният партньор ИД.

Турците отново хитруват елементарно. За да не възмутят съвсем толерантана (изгубила християнските ценности) международна общност и да им измият очите твърдят че бомбандират и Идил. Каквото кажат по новибните това е. За останлите мисловният процес не е тежест а ежедневие.

И какво единство има в този измислен съюз НАТО. Всеки си гони интересите, а само ние се дупим насам-натам? Много сме жалки!

НАТО е САЩ, а Йенс говори небивалици. Тракийският кюрдски народ, окупиран от столетия от семити иска самоопределение и собствена държава на собствена територия. Кюрди освен в Турция има и в Ирак, Иран, Сирия, Азербейджан. Плача на някои за Косово, Украйна или Литва, Латвия и Естония, които са нашественици на тези територии е смешен, ако не беше трагедията на кюрдският народ, потискан от семитите. Но семитите в България пригласят на общо семитската кауза, а българите са индиферентни към неволите на братята ни кюрди. Изроден народ, жалък и стахлив.

Прав сте, но имам забележка. Погрешно назовавате хазарите приели еврейска вяра - семити. Хазарите "яздят" османлиите още от преди разпадането на "хазарския хаганат" около 1000г от н.е. Тъй като са съседни катуни от хилядолетие - си приличат и по обрязването и никой хазар няма да признае "не съм турчин" (както братята им у нас викат "българин съм")

Турция се страхува не от ИД а от ПКК. Бият кюрдите,които са основна жертва респ. противник на ИД. И НАТО ги подкрепя. Другото са али -бали.

След вчерашната среща на Съвета на НАТО в Брюксел, генералният секретар на Алианса - Йенс Столтенберг, посочи, че Северноатлантическият пакт няма да участва в усилията на Турция за създаване на буферна зона на сирийската граница за борба с Ислямска държава и подчерта, че това е двустранна инициатива на Турция и Съединените щати. Ейййй не мога да го разбера това... Защо всички не се обединят срещу ИД, а само се дърлят?!

Най-големият проблем на НАТО би бил да остане без противник, затова ще си дундуркат ИД много време. Ще разпалват конфликта в Сирия , като помагат и на двете страни да се избиват, така и бизнеса с оръжие върви, и контрабандата на петрол, т.е. много пера за печалба, конфликта блокира ио пътя на руският газ през турция, при новата ситуация Турски поток йок :-)

Не съм останал с впечатление че идил са противник на нато. Очевдно е че техните действия съвпадат с геополитическите интереси на алианса.

Кюрдите през пролетта получиха оръжие от Германия,Англия и други държави,за да се бият срещу ИД. Турция сега нанася удари по кюрдите. Какъв е извода ?

че не си много умен и не ги разбираш тези неща!

Мисля, че въпреки подписаното наскоро споразумение, Иран няма да устиска още дълго и с официалното разрешение на иракското и кюрдистанското правителства ще влезе в Ирак с танковете. След седмица ирански и саудитски танкове ще се гледат на границата между СА и Ирак.

За първи път чувам подобно нещо. НАТО се разграничава от опасната комбина на турците и американци. Опасна комбина значи, да воюваш едновремено и срещу ИД и срещу противниците и. Едно време имахме подобен лозунг на село: долу американците и техните врагове.

Синьоре преди няколко седмици прецедента ни го каза в прав текст, но явно никой не го разбра: когато НАТО реши да нападне някой, ние сме длъжни да се отзовем, но когато трябва да опазваме нашите си граници, сме длъжни да го правим сами. Та изводът от членството в НАТО е: участвайте, когато ви призовем, но ако трябва да защитавате собствената си територия, си я защитавайте сами.

биеш ид подкрепяш кюрдите ! биеш кюрдите подкрепяш ид ! няма верен ход за турция . пък тия ,ако се обединят крой с турция , което е много зле за нас и европа като цяло !

Бомбардират кюрдите, а после се сърдят като кюрдите нападат полицаите... Учат се от Биг-брадъра си... Време е този 20-30 милионен Кюрдистан да се обособи като държава след вековната му борба за национално обособяване...

Ако Русия и Иран въоръжат кюрдите като хората /трябват им зенитни и противотанкови ракети,нищо друго/ и пратят по един "военен съветник" на всяка кюрдска рота,то Турция скоро може да се простира от Босфора до Одрин. Тези хора са мачкани досега само поради липсата на модерно въоръжение. Иначе както обикновено съм във възторг от факта,че сме съюзници на тези,които са ни клали и е*али 500 години. Явно ни е харесало да сме дупедавци-буквално.

хахаха много си тъп

Възможно е,но тъй като не се познаваме и не мога да знам размерите на гения,който ме оценява,не би било лошо да хвърлиш и някой аргумент освен тази констатация. Виж Хизбулла какво направиха с непобедимата израелска армия в Ливан преди 8 години,след като получиха модерни РПГ-та и пак ми кажи,че съм тъп,"остър":-).

someone

разбирам защо го правят, но това ще амбицира ислямска държава за нови удари, те са отмъстителни.

Турските самолети са пуснали бомби по бази на ПКК и сандъци с провизии и оръжие над лагерите на ИД, нали така?

Ми няма да летят два пъти я! Оптимизират разходите.