Турски танкове стреляли по кюрди, които се бият срещу ИД

Турски танкове стреляха по кюрдски позиции в Сирия. Анкара обаче обяви, че сирийските кюрди не са мишена на Турция. Сирийската армия атакува ИД в Палмира.

Обратно в новината

Коментари - Турски танкове стреляли по кюрди, които се бият срещу ИД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

намерете в ютюб пророчествата на василии святогор ,един гръцки монах - според него ще има световна война ,турция ще изчезне от картата и Констатнинопол отново ще е християнски -гърцки,отново ще се обслужва литургия в църквата света софия,като гледам накъде вървят нещата ,може Турция да се разпадне- ако се създаде КЮРДИСТАН ,според този пророк Гърция ще вземе европейската част на Турция ,защото европейците така ще наредят

Очеизвадно е,кой защитават турците,като обстрелват сирийци,та било то и от кюрдски произход!!!Наглост и безбожие от страна на Анкара!!!

Еми то е явно турците отслабват позицийте на кюрдите и после ИД ги напада като свирепи злодей "уш без помощта" на турция и сащ

Колко още неща трябва да се случат за да се убедим,че истинските терористи са турците,американците и евреите?Защо Путин още ги търпи,а не ги подпука с всичко което има?Турция е направила с престъпленията си всички съседи заклети врагове. ФАЩ и Израел също.

Евала на Путин, създаде, въоражи, обучи джихадистите за борба срещу Америка - Империята на злото! Сега ще видят краварите кон боб яде ли! Днес 5000 перфектно обучени братушки воюват в състава на джихадистите, готвят се още 50 000! С Кравария е свършено!

Батка,да не стане така,че след седмица ни пищещ тук,че Путин и гнидите от Десния Сектор е обучил а??:):))))))))) Я кажи сега,как мислиш?? Кюрдите в Турция,Ердоган ли ги е обучавал?? А палестинците??Сугурно са израелците-нали??:):))))))) Аз преди мислех,че турците нахлули в Кипър,са ги обучили кипърците....:):)) Не смея да те насоча към психиатър,да не го обвиниш после,че той е виновен и че преди ти нямаше нищо,разбираш ли...:):)))))))

"въоражи" не се пише така,пророчице.

Сунитът Ердоган,задно с вечно ламтящите за власт турски генерали(когато има лапачка,в Турция се забравят различията между "смъртните" врагове на светската власт и религиозните)пак си играят мръсните игрички,които ще доведат до края на това което днес,се нарича Турция...:):)) Ердоган,не само помага с оръжие,но и обучава човекоподобните на ИДИЛ!! В момента,с бутафорни удари срещу ИДИЛ,СВИНЧОган се опитва да си изчисти сметките с кюрдите,защото са извадени от списъка с терористите(и в ООН и в САЩ)и ако правят държава в Ирак,жална му майка,защото ще отцепят и от Турция.. Освен това,ако няма главоболия с тях,той по-спокойно ще може да се разправя с България и Гърция!! Не забравяйте,че шопарят-джудже-Давутоглу,е индивидът рекламиращ "Новата Отоманска Империя",официално при всяка възможност....... Сметката-отново-се прави без кръчмария,защото САЩ вече са преразгледали геополитическите си интереси,както и Русия!! Сега,за тях,най важното е,да се успокоят арабските държави,което означава,да имат превес,шиитите!! Това е причината,изведнъж да "решат" проблема с Иран!! След това,ще се разправят-и то,жестоко-с ЕвропаТА,която се ос..а тотално в Украйна и се опитва да оглозга южните си членове,които не само са най важните от военна гледна точка за НАТО,но и се разбират с Русия!!Което е изгодно и за руснаци и за американци,защото има равновесие и се чувстват сигурни.. Турция си подписа "смъртната присъда",когато заедно с Германия се опита да даде на концесия,парцели от морето(за извличане на петрол)които се намират в границите на друти държави и имат апетити към тях американски и руски фирми..:):))))))) Ако обърнете внимание,ще видите,че през последните 6 месеца,в Кипър имат право да акостират руски и израелски кораби,както и да се приземяват военни самолети на тези две държави с едно просто уведомяване-без да искат разрешение..:):)))) Американците,въобще не изглеждат притеснени...:):)))))

информатор и багаин са едно и също българско прасе,на което му се иска да яде турски м..е,ама няма да я бъде,защо свинчо не казваш,че буферната зона на мафията наречена българия от години насам подкрепя терористите от пкк и не само тях,но и всички други терористични групировки,за да им продавате руско оръжие и наркотици

турция иска покраи подкрепата която получава срещу иса еи така между другото да "оправи" и кюрдския си проблем.

ОТНОСНО МЪКИТЕ НА ЧИЧО ЕРДО: --------------------------- "Независимая газета"излезе със следното заглавие:"РЕДЖЕП ЕРДОГАН ЗАПОЧНА ВОЙНА НА ТРИ ФРОНТА"....Като визират бойните действия 1)Срещу ИДИЛ / ДАЕШ 2)Срещу кюрдите 3) и срещу вътрешната опозиция в Турция Лично аз смятам,че Чичо Ердо ЩЕ ЗАГУБИ ВОЙНАТА И НА ТРИТЕ ФРОНТА. Ето защо: 1) Бомбардировките срещу джихадистката измет от ИДИЛ / ДАЕШ са бутафорни. Господарите на Чичо Ердо от САЩ,ЕС,Саудитска Арабия,Катар и Израел няма да му разрешат да ликвидира парцаланковците-канибали. Нали те (парцаливата измет) са тяхно творение. Още повече,че самият Чичо Ердо е ислямист-неоосманист и не крие своята симпатия към ИДИЛ. 2) Бомбардировките срещу кюрдите са истински, но самите кюрди са доста по-корави и по-многобройни от ИДИЛ-ци.На неговите(на Ердо) бомбардировки,кюрдите ще отговарят с все по-кървави атентати.Отгоре на всичко САЩ и ЕС както винаги играят двойна игра и са обещали на кюрдите самостоятелна държава(зад гърба на Ердоган) 3)Цялата тази шарена обстановка,най-вече на фона на бъдещата нестабилност и жертви от страна на обикновеното турско население, ще доведе Турция до Гражданска(и селска)война. И тази война ще се води както на етническа и верска основа,така и на база разделението на "европейски турци" срещу "анадолци". Турските военни също могат да се активизират(въпреки Ердовите чистки в армията) и да спретнат един военен преврат(като някогашния оглавяван от генерал Кенан Еврен) В резултат на цялата тази каша лично аз смятам,че Чичо Ердо е"пътник"отвсякъде!Или ще го думнат при някой атентат,или при евентуален преврат ще трие анадолските пандизчийски нарове до живот!

ОТНОСНО БОЯТ КОЙТО ВОДИ СИРИЙСКАТА АРМИЯ НА БАШАР ал АСАД срещу измекярите от ИДИЛ --------------------------- БРАВО НА ДОКТОР БАШАР ал АСАД. ДЖИХАДИСТКАТА ИЗМЕТ ОТ ИДИЛ / ДАЕШ -(СЪЗДАДЕНА И ПОДКРЕПЯНА ОТ САЩ,ЕС,ИЗРАЕЛ,САУДИТСКА АРАБИЯ,КАТАР и ИСЛЯМИСТКА ТУРЦИЯ)ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗБИВАНА ПО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЖЕСТОК НАЧИН ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО! САМО СМЪРТ И ТОТАЛЕН ГЕНОЦИД ЗА ПАРЦАЛИВИТЕ И ГНУСНИ ИСЛЯМИСТКИ ОТРЕПКИ И КАНИБАЛИ!

Кюрдите се бият срещу ИД. Турция също се бори срещу ИД. Защо под дяволите турците нападат кюрдите в този толкова опасен конфликт?! Не можеш с един удар да решиш всичките пробпеми. Трябва да се фокусираш на най-опасния.

За всички е ясно, че ИД е създадена от Путин, спонсорирана с златни рубли, въоръжавана с руско оръжие и обучавана от Рамзан Кадиров, кокорбашията на Руската Чечня! Там има постоянни лагери за обучаване и на деца терористи, чеченския Артек! Единственоо Русия не се бори с ИД! Защо ли?

Ти не си " Г Ъ сан", а " ГНУ сан". Такава ли интерпретация ви дават за ИДИЛ в соросоидните кръжоци? А случайно да са ви казали, че ИДИЛ е творение на САЩ,ЕС, Саудитска Арабия,Катар,Израел и Ислямистка Турция?

Странно защо пушките, пищовите и РПГ-тата у всички терористи са руски! Когато фактите говорят и боговете мълчат! А щом терористите се бият срещу САЩ,ЕС, Саудитска Арабия,Катар,Израел и Ислямистка Турция, но не и срещу Русия, коментариите са излишни! Крадеца от Савушкина 55 крещи дръжте крадеца! Не вървой обаче! Времето е на Интернет, а не на гъзето "Правда"!

Сабах ал Ахмад ал Джабер ас Сабах и Сабах ал Халид ал Хамад ас Сабах дет ги фана там ги ....

Само смърт, разбити семейства, деца без бащи, сираци, жени без мъже, мизерия, глад, смърт и пак смърт.

Анджък, ашколсун! Дойдохме си на думата. Шльопнахме един невинен турски войник и сега имаме право да навлезем в Сирия и да я "демократизираме" от към Турция. ИД може и да има, но Кюрдска и Асирийска - йок.

турчолята ислямисти помагат на другите откачалки щото кюрдите са ги напънали явно. Как не са свалили некой американско фърчило?

ИД е създадена, спонсорирана, въоръжавана и обучавана от САШ, Израел и техните слуги. Турция се опитва в мелето да постигне 2 цели: да присвои малко сирийска територия. И да атакува кюрдите. През няколко години от сирийската сага, Турция беше логистична база на всички антисирийски сили. Те получаваха оръжие и хора от турска територия.

пълна боза стана- всеки срещу всеки стреля...

Кюрдите запла6ват териториалната цялост на Турция.В близките 1000години тия планински диваци няма да имат държава.Ние да се тревожим за на6ите проблеми,4е Може да има Циганистан.

Кюрдите са сто пъти по-културен народ от османлийте. Териториите, които им се полагат са техни от хилядолетия, още от преди навлеците селджуци да дойдат по тези земи.

"аз съм" - ха сега се виж в огледалото и ще видиш че не си ти ами един плужек смотан. да живее Tурция

то една една култура амa няма що,кюрдите много приличат на вас българите и те са като вас крадливи и мързеливи,не случаино и до ден днешен подкрепяте пламенно терористите от пкк,вие ганювците ревете срещу малцинствата в българия,ама на вас ви трябва само един камйон кюрди,да ви е..т мамата ганювска

На всички е ясно, че целта не са джихадистите от създадената от чичо Сам и ортаците му "Ислямска държава", а унищожението на Сирия на Асад и изтребването на кюрдите. Иначе казано целта е демократична, човеколюбива, основана на западните ценности и възвишени морално-етични норми.

Това може да е вярно, но на мен ми се струва страшно глупаво от страна на Турция. Изведнъж започват да воюват на няколко фронта. Ами ако някой иска гражданска война в Турция, защото много започна да си навира носа ?

Гошо Храста забърка всичко това.

От илюминат и събратята му какво очакваш?

Това е било играта на Турция от 5 века насам. Нахвърляш се върху затруднения, после върху другия и постояно ги омаломощаваш докато накрая не ги завладееш. Рязаните така са изградили империя. Нищо не се е променило. Сега работят на източният фланг, но са оставили ДПС да им държи курбана на тих огън на западния фланг. Да не губят ценно време после.

САЩ трябва да дават предимство на културните и почтени хора. С тяхна подкрепа трябва да се образува кюрдска държава, която обхваща части от Анадола, Сирия и Ирак. Да се отдаде дължимото първенство на Персия. Турция да се свие и да си наляга кървавите парцали.

Че кой се интересува от почтенността, тя винаги е на последно място!

Сега разбирате ли, че на Турция доверие не може да се има, а ние сме член на НАТО -дупе до дупе с тази държава, втора по големина в същия алианс. Не трябва да унищожаваме последното останало за самозащита в България-касетъчните бомби.

с едно съм съгласен с тебе, нашето дупе е обърнато към тях, а какво са навирчили към нас, хайде да не гадаем предварително!

Турчелята след като нападат тези които се бият срещу ИДИЛ, явно си заслужават атентатите!

Е нали трябваше да се инсценира атентат за да се включи Турция, това е доста стар номер!

Явно творението на САЩ и Турция - ИДИЛ , е в затруднение и го бият като прани гащи. Ненапразно Бараката и Ефендито се чудят как да му помогнат и решиха да започнат да бомбят кюрдите.

ако се бият турците срещу тези, които воюват срещу ислямска държава, значи си заслужават атентатите.... само това мога да си помисля, ако това всичко е вярно........

Турците използват ИДИЛ ,за да унищожават кюрдите.

казва, не ни гледайте какво правим, слушайте какво ви говорим

Османската империя. Благодарение на тази Империя от Адриатика до Йемен имаше мир и благоденствие. Но дойдоха проклетите кръстоносци с изменниците араби и сега цялата тази география е център на кръвопролития и сълзи...Не османската империя а гробокопачите на тази империя са виновни за всичко това що се случва днес на тази география и спасението е едно-създаването на същата империя в днешни условия...Само тогава ще има мир...

Ей Касиме Касиме успокой се да не хлъцнеш... да не рипнеш...

Само дето Османската империя не е съществувала - империя в турския език е чуждица. Реално, султанът е бил официално халиф, а Домът на османлиите - Халифат.

Ето ви миролюбивия коран какво казва: Коран сура 5 стих 33: Наказанието за онези, които воюват срещу Аллах и Неговия Пратеник, и се стремят към поквара по земята, е да бъдат убити или разпънати, или да се отсекат ръцете и нозете им кръстом, или да бъдат прокудени от земята [им]. Това за тях е позор на този свят, а в отвъдния за тях има огромно мъчение, Сура 9, Стих 5: А изтекат ли месеците на възбрана, убивайте съдружаващите, където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада! И щом се покаят и отслужват молитвата, и дават милостинята закат, сторете им път! Аллах е опрощаващ, милосърден.

Време е да помислим и за собствената си национална сигурност. Който разчита само и единствено на чуждо благоволение е или наивник или предател. Къде са Боко, "патриотите", "възрожденците" и "демократите" да представят една нова доктрина за въоръжените ни сили? Повтарям, даже потретвам, това е и неизползван ресурс за стимулиране на икономиката ни.

Армията ни ли?Върни се в 1989-а.

Ще връщат ли старите правила, нови ли ще сътворяват - нека видим поне една актуална доктрина. Концепцията им вече издиша. Света е прекалено нестабилен, за да се прилага мислене ала 90-те.

Нека кажем следното. САЩ е държава, която прогнозира своето развитие със 150 години напред. Турция е държава, която прогнозира бъдещето си с 50 години напред. А ние за съжаление, опасявам се, не можем да прогнозираме и с 4 години напред.

Ние прогнозираме максимум до момента на приемането на новия бюджет.

И ти бъркаш. Ние не прогнозираме, ние само слушкаме какво господарите от изток/запад ще прогнозират за нас.

Прогнозират те за 150 години напред, но май забравят, че "човек предполага, а Бог разполага". Съдейки по хода на световните събития, след 150 години, ако изобщо има човечество, определено няма да има САЩ...

Ама тука наистина повечето сте болни мозъци и платени клакьори!

Кого имаш предвид? В наше време всяка проява на собствено мнение може да се класифицира като "платено клакьорство", за това се налага често да цитираме чуждите медии. Зер мисленето в абсурдистан е срамно занятие.

Западните медии доста внимателно и пестеливо отразяват случващото се. Все пак истината фигурира, без да бъде подчертавана и парадирана със заглавия и подзаглавия: "Турция твърде неохотно подкрепя борбата срещу ИД". В светлината на тази реалност се счита, че достъпа до турските бази, които е обещал президента са голям пробив в полза на коалицията. За съжаление явно сделката включва и удар под кръста за кюрдите.

Ама трябва малко да се информираш, за да се ориентирташ правилно! Може и да не харесвам турците, но определено президента им е прав.

Ама вие анадола много ербаб бабайти го раздавате!

Абе турците какво правят ако не бяха кюрдските бойци цяла Сирия щеше да е завзета от ония брадатите. Да не могат да се понясят с тях но сега е хубаво да са с тях а не против тях.

Цялята театрална акция Турция си доста смешна по отношение на достоверността и мотивите. Продължава въоръжаването на ИДИЛ през турска граница и не знам на кого хвърлят прах в очите... 100% бият повече по кюрдите, които се сражават срещу ИДИл отколкото срещи ИДИЛ...

То стана баси кадаифа у тоя район. Който мърда всички стрелят по него

Турция е стожер на мира, демокрацията и стабилността на Балканите и Близкия Изток.

Добре,ще му кажа.

смени шлагера вече.... Изтърка се плочата.

НАТО и Турция са терористична групировка, а исляма гласи: Коран сура 5 стих 33: Наказанието за онези, които воюват срещу Аллах и Неговия Пратеник, и се стремят към поквара по земята, е да бъдат убити или разпънати, или да се отсекат ръцете и нозете им кръстом, или да бъдат прокудени от земята [им]. Това за тях е позор на този свят, а в отвъдния за тях има огромно мъчение, Сура 9, Стих 5: А изтекат ли месеците на възбрана, убивайте съдружаващите, където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада! И щом се покаят и отслужват молитвата, и дават милостинята закат, сторете им път! Аллах е опрощаващ, милосърден.

Няма друго обяснение освен следното: "Мелиха" всъщност работи за сайта и се опитва да провокира коментари. Лечението е само едно - пълно игнориране.

Мелиха, подмили се, използва ли лука за бръснене! Ако си готова, я батко ти да спретне един т.н "панер сикиж".

Исляма и специално турците са спецове по геноцид, ей така между другото го правят...

се увъртолиха в лъжите си. Сега ще се събират от НАТО да се уточняват-кой кум,кой сват и кой на булката брат.

НАТО си терористична ислямистка грубпировка, турция и САЩ го показват редовно както виждата !

Козяшките тролове след малко ще получите инструкции! Бъдете готови! Засега пишете нещо срещу Путин!

Ердоган е истинският лидер на Ислямска държава!

"Ал Багдади" - разпознат като агентът на Мосад Шимон Елиот, приятел на Маккейн.

Може Ердоган ефенди да им е услужил с някой друг танк да могат миличките терорисчета да се защитят...

Е, то се очакваше, абсолютно никаква изненада. Идиоти.

Турците свалиха маската на това кой всъщност седи зад ИДИЛ. Не случайно техните господари от ФАЩ днес цял ден се чудят какво да кажат

и аз забелязвам, че соросоидите тук днес не пишат нищо. ОБЪРКАНИ СА ТОТАЛНО.

Ето на какво вършат турските гадове и после се чудим кой подкрепя тероризма!

уж срещу ИД,но войната на Турция е срещу кюрдите,а иначе подкрепят джихадистите всякак,тука им бе нужен само повод....

Ердоган е с ИДИЛ и това е ясно и на слепите и глухите. Стане ли дума за Пророка повечето мюсюлмани откачат!