Сирийски бунтовници превзеха ключовия град Джараблус

Подкрепените от Анкара сирийски сили са заявили, че имат пълен контрол над Джараблус, разположен в северната част на Сирия, близо до турската граница.

Обратно в новината

Коментари - Сирийски бунтовници превзеха ключовия град Джараблус | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Иха! Турските танкисти се оказват сирийски бунтовници... И нападат идил, ала пердашат по кюрдите... В съвременните новини си е луда забава какво пише а какво в същност трябва да разбираш...

реалността трудно се съвместява с простичките обяснения които ти спускат.

"Сирия трябва да е цяла и единна, а не разрязана на парчета"- за разлика от Сърбия примерно....

утре ще си го вземат обратно пак без жертви....:) нещо като народна топка с повече народ то май нямаше ограничение за броят на играчите...

Абе тези племена и народи около Мала Азия години наред многократно и убедително доказват, че не могат да въведат ред и постигнат благоденствие както когато са били направлявани от Високата порта, тъкмо затова се налага компетентната намеса на турските командоси.

ООНето трябва да се разпусне. От години заседават по тъмни доби "сериозни и загрижени". Според случая показват кой е "льош" и световният хаос разрушава земната цивилизация. Няма ли международни сили, които на такива невралгични места да КАЗВАТ: ПРИМИРИЕЕЕЕ!!! В Сирия, страна призната от ООН, е поканена само Русия. Всички други коалиции, "свободни армии" и други, вилнеещи в суверенна държава, разрушаващи и убиващи, са ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИ. Спомнете си Афганистан. Съветските войски бяха посмачкали тези талибани и въвеждаха някакъв ред. В същото време сащ си създадоха осамата, преджапаха цял свят след това да гонят терорист 1. Всички международни организации, хранени от ОНЗИ 1%, РАБОТЯТ В ИНТЕРЕС НА МЕЖДУНАРОДЕН ТЕРОРИСТ 1-САЩ.

Манафите рано или късно ще затънат в сирийското кърваво блато.

Англичаните защо окупираха Северна Ирландия? И ние искаме Северна Сирия както със Северен Кипър

И там става една...мътна и кървава!

Там е такова мазало че никой не знае какво става!

Тия мекерета подкрепят ИДИЛ тотално! Военни действия водят срещу кюрдите и законното правителство на Сирия.

"Освободен" е силно казано !Просто плячката е прехвърлена от една ислямистка групировка, към друга такава!

Има сделка!!!

Операцията е траяла само няколко часа и без жертви, защото на джихадистите им е било известно че идват безпощадните турски командоси и са отпрашили по рано от града.

Смех, голем.

"безпощадните" като в батак?

Пртеди смятах, че от техническа гледна точка турската армия е голяма сила, но след пародията с преврата лъсна колко им е силата... колкото на окуцял скакалец... Така наречените безпощадни турски командоси не успяха да спретнат дори един елементарен преврат срещу ердоганчо, така че сега не са в състояние да стреснат и кадънка на плажа... Но че ердоган си върти бизнеса с идил върти си го... кой зае какво им е продал, за да се изметат от пътя на "безпощадните" му гевезета...

Ето така използват и протестна мрежа като кюрди и укри докато им бият шута и станат ненужни

КАТО СЕ ХВАНЕШ С АМЕРИКА СИ КАТО КЮРДСКА ЖЕНА В ХАРЕМА - ХЕМ ТЕ ЦЕЛУВА ЧЕРНИЯ НЕГЪР - ХЕМ ТЕ ПРАСКА :)))

Ало, дира, докога ще търпите тоя простак с цинизмите му? Няма ли да изтриете пиянските му бръщолевения?

ВЧЕРА АВТОМОНТЬОРА ДЖО БАЙДЪН КАЗА НА КЮРДИТЕ ДИРЕКТНО : "ТОЯ СИРИЙСКИ ГРАД НЯМА ДА Е В КЮРДИСТАН , А ЩЕ Е В ТУРЦИЯ" ...

не се пише за жертви те да не са им носили кафе или там нещо да ги почерпят .......

Ами общо взето и нови униформи са носили :) 12 часа преди атаката ИДИЛ са се евакуирали от града, всички села, в които турските сили са влезли вчера са хванати без бой. До тук са около 10-тина села, По същия начин стои въпроса и с Кюрдите, те съюо са успялу да осъществят контрол на 3-4 селища в района, и също без бой.. по скоро там е нещо като състезание... който стигне пръв до селото, негово си е :)

Нещо се обърках - кюрдите не бяха ли най-големия кошмар на ИД?

Допускам, че са се разбрали с Русия, да си изтеглят касапите и кадровите офицери в турските курорти, да ги сменят с турска армия и сирийски граждани, за да има с кого да се "преговаря", вече договореното.

Турция винаги е подкрепяла ИДИЛ и Джабхад ал Нусра. Целта на Турция са кюрдите. Семейството на Ердоган търгува и печели от търговията с терористите. Целта на основните спонсори на терористите - Катар, Саудитска Арабия и Турция е територията на Сирия, разбира се Западна Европа и САЩ активно подкрепяха, обучаваха и спонсорираха ИДИЛ. В Ирак се води война на Коалицията против терористите само на думи, там в действие са удари в пустинята и тук там някой граждански лица. Имат си договорка да не се закачат. Как Западната коалиция ще трепе партньорите си, години наред си сътрудничат. А що се отнася до светската Турция на Ататюрк, тя вече е в миналото.

Тука основният въпрос вече е за Путин. Той какъв го играй в тая долна касапница, че си трайка.

Трайка си, ама в Алепо го имат за най-големия касапин. Всъщност ролята на путин сега е като на чакалите около лъвския лов - ако им падне нещо изяждат го, но с големите зверове не се закачат, само отвреме навреме се зъбят отдалече.

Pesh0

Като една държава , навлезе в територията на друга , не се ли наричаше окупация ???????

В Грузия и Украйна ги наричат освободители, не виждам защо и тук да не се кичат с това прозвище?

Не си разбрал - не в Грузия, а в Осетия и не в Украйна, а в Крим.

Pesh0

Освободител , до освободителя ... Дано и нас не ни освободи в скоро време Ердоганчо . Ама ми е интересно медиите , как го определиха като освобождение . Кой е освободител , кои агресор , кой сепаратор кой бунтовник и кой терорист .

Как кой бре??? Медиите са папагали на краварите, който те кажат, той е какъвто те кажат. Не ми е ясно защо наричат законно избраното правителство "режим" ама нищо де. То нали, според тях и Крим е "анексиран"...

Освободен е силно казано, просто едни терористи смениха други терористи в града. Той ще бъде свободен,когато внего влязат правителствените сирийски войски.

Ами сега какво ще прави посрания Асад и тези дето му помагат?

Някой ден ще трябва да освобождава града.

От чисто военна и политическа гледна точка, тези теретории не са интересни за Асад, на него му трябва западна Сирия, където е съсредоточено 80% от населението на Сирия, Така на масата на преговорите, той ще има пълен контрол, а САЩ и Русия, вече се разбраха Сирия да остане цяла и да не се дели

асад трябва да моли боико маисъла за помощ,най добре ще да е умния генерал боико да навлезе в турция до истанбул и да спре бежанците

Други перат джихадисти. САЩ са специалисти в прането на пари, Не случайной имат такъв голям дефицит и все още не са фалирали. Сега съвместно с Турция се специализират в ПРЕПИРАНЕ НА ДЖИХАДИСТИ. Ако някой се чуди какви глупости пиша ще ви поясня процедурата. 1 стъпка. Джихадисти от Ал Нусра през границата на провинция Идлиб с Турция се прехвърлят в Турция. Там им дават ново оръжие и през турско-сирийската граница се прехвърлят в провинция Алепо, където са вече "УМЕРЕНИ ПРОТИВНИЦИ НА АСАД". Там се сдушават с дружките си от ИД и те се присъединяват към тях. За статистиката ИДИЛЦИ се смятат за умрели. Нали американците гръмнаха два три безлюдни чукара, а турците им пригласяха със свадбарски истрели в безопасна за идилци посока. Не знам как е станало ама в този град е имало няколко хиляди бойци на ислямска държава. Как така успяха за 2-3 часа да ги разбият и да прочистят града? Турците и Американците съвсем ни взеха на мезе.

Путин им помага, ама много, да ни правят на балама, като си трайка.

Шило

Няма лошо-едни терористи трепят други терористи. Кофтито е, че в ролята на прецаканите са пак кюрдите.

че са се сбили двете групи джихадисти? По-скоро едната се е присъединила към другата. Нали турците и Американците им сложиха чистак бърсак етикетчета "Борец за демокрация".

Да уточним понятието " сирийски бунтовници " . Нито са сирийци , нито бунтовници ! Платени от анкара ислямски главорези , с инструктори от мосад/ цру и с любезното съдействие на приматите от сауди араби ;))))

Бунтовници или бандити! ХА, ХА, ХА! Там отдавна други НЯМА!

Никога не съм се и съмнявал в уруспийската турско американска политика,само не разбрах защо Путин прие феса в Москва,или и той се е замесил в подмолни действия,или е наивник.Сега те очакват че руснаците няма да се намесят,а това дето фесовете го правят си е чиста агресия спрямо сирия!

Явно нещата, отиват на зле. Тоест, нещо се премълчава от всички. Явно нещата не са ИДИЛ в Сирия, а ИДИЛ в Турция. С други думи Путин избра по малкото зло, Пощади Ердоган, както в крайна сметка и САЩ ще пощадят Асад. Другият избор е Турция да се хвърли в хаос и прегръдката на ИДИЛ. Дали Ердоган победи? Да, за сега е още жив. Но е ясно, че е еднакво зависим, от Русия, САЩ и ЕС. А настроенията в самата Турция, могат лесно да бъдат манипулирани

Защо изваждате Путин пред скоби? С всичките си действия и политики той е доказал, че пред нищо не се спира. Той е същия главорез като Ердоган и ИД. Спомнете си отнетата от Грузия Осетия и отнетия от Украйна Крим. Жалко само за измамените надежди на кюрдите. Те скороняма да имат собствена държава.

уточнете се...сутринта писахте, че червени барети действат на терен и сега изведнъж пак четкате някви измислени бунтовници.....те тези бунтовници се бият от началото на войната и нямат нито един успех, кого лъжете сега?

Товарищ Путин яко е набил чевиите на мангала ердуган...сатаНАТО си гризе ноктите типично по англосаксонски....Кеееф

Това е най-тъпото умозаключение. Явно нищо не си разбрал.

Джараблус се намира на р.Ефрат.Байден се договорил с Турция-Йолдаръм,кюрдите да не преминавали на запад от Ефрат.Само тогава САЩ ще ги поддържали.Представител на кюрдите Роди Осман казва ,че на страната на Турция воюват радикални ислямистки групировки:ан -Нусра:Архар -аш Шам:Нур-ед Дин аз-Зенки:Султан Мурад и Джейн ел-Фатих.В Ал -Хеселие на 6 км.от Джараблус пристигнали 25 танка,градът е обстрелян от танкове,авиация и артилерия.Тези нападения са част от плана на Ердоган за възраждане на Османската империя.

Забавно е, щото 1. Градът не е "превзет", а е отстъпен - ИДИЛ са се изтеглили още оня ден, когато турците започнаха да евакуират Каракамъш. Оставили са само тук там по някой и друг човек. Така че ССА са влезли в празен град. 2. Такава операция - почти 2 часа артилерийска подготовка, 2 часа въздушни удари, танкове, дронове, самолети и ... решително настъпление довело до "огромни" загуби на ИДИЛ - цели 50 човека! 3. Боевете тепърва започват - кюрдите срещу ССА и турците... Карай - все тая е. Съюзът САЩ - Турция - Русия с негласната подкрепа на Дамаск пречи на създаването на независима кюрдска държава или на федерализирането на Сирия...

Тия новини ги разправяйте на баба си, може и да ви повярва, че се превзема град за 10-15 часа. Който разбира от военно дело знае, че е невъзможно. Най-вероятно просто са им наредили да "отстъпят" към Алепо, за да се бият истински с армията на Асад.

Русия, САЩ, Турция,Иран и Сирия нямат интерес от Кюрдската държава. Подобно на пошла сапунка...бившите противници станаха съюзници. Не само че ще има Кюрдистан, но той ще граничи с Армения.

Аз сега,какво да пиша ? Оня ден писах,че ердо и путя се целуват,а сега,че се мразят ли да пиша ? Докато се мразеха пишех с едно име,после се прегърнаха и шефа каза да го сменям,а сега,ако пак се скарат,какво да правя ? :(( Ще се обадя да питам,дали да не почвам с цитатите от Захари Стоянов....

Абе, заложи на сигурно - псувай Путин.

Ситуацията в Сирия и Ирак е тотално във вреда на ЕС. Турция, Русия и САЩ бомбандират и трепят безразборно и правят всичко възможно войната да става по ожесточена и нови и нови тълпи мигранти да заливат ЕС. А простата германска крава - Меркел и другите глупаци , като Юнкер ги приемат и съсипват Европа. Мизерия.

Ревеш на чужд гроб по стара българска традиция.

Моето куче, МАКС, е от там ! Лутах по един пазар, гладен, и търсех нещо да ям. И за миг, усещам кур! Обръщам се, гледам: Помияр! Казах му доста строго: Защо, не ме попита, нямаше да ти откажа, Готено! Той се засмя, и ме ... Чакайте интересно продължение септември

Съдейки по вялата реакция на Асад и Русия, те явно нямат нищо против. Колкото и да се радват хамериканските тролове, май Турция застава на "пътя" на съединението на кюрдите, а това е хамериканската идея. Сега ясное, че предишната Сирия надали ще се появи, но и Кюрдистан ще му е зор. Интересно, защо и точно сега хамерикански самолети ще пазят нашето небе . . . От кой . . . по - скоро хамериканците може да помолят турските самолети да внимават къде стрелят . . . .. Засега Турция изпълнява и целите на Русия и Асад . . . . .но нека минат още няколко дни . . . .

Абе къде са великите Военно-космически сили на Россия Калибри, малибри и стратегически бомбардировачи Напълнили са руските си гащи

По добре се ориентирай за ситуацията от новини от типа на: "САЩ и Русия договориха мерки за Сирия, но не ги съобщиха". Много сте елементарни такива като тебе-виждате нещата, черно-бели. Ама щом си фен на бат Бойко е ясно колко ти е акъла....

Ама, това и акъл ли има!?

Айляху Акбар! Слава на Юнайтет стеитс!

Взели са града без бой. Освен това турските самолети вече летят над Сирия и могат да бомбардират кюрдите. До вчера не смееха да припарят заради руснаците. Изглежда като да са се договорили и с Русия, и със САЩ и с ИД. Май губещи ще са кюрдите накрая.

Тук стана нещо. Първо там се биха кюргите, които САЩ обучаваха, а сега ги предадоха. 2. Имаше среща Ердоган-Путин 3 бате Бойко ревна за бежанците и така наречената не солидарност в Европа Меркел реве срещу Ердоган Най-странното от всички е, че реално няма рев до бога, че турците са навлезли в Сирия без да са канени, няма сведения Асад да протестира в ООН. Имам чуството, че Европа САЩ и Русия изведнъж заложиха на една светска и стабилна Турция, която до този момент всички се опитваха да разрушат. Изведнъж всички започнаха да се конкурират за нея. А малка България :( си остана с обещанията.

Д, бе да. Краварите заповядаха на слугите си от ИД да се изтеглят, другите им слуги да нападат опразнения град. И какво - пак цивилните захапаха дръвцето. Евтин краварски цирк, разтапящ надрусаните душици на бг краварските подлоги.

Доколкото си спомням, руския Генщаб още миналата годиня ясно заяви, че великите руснаци вече са унищожили ИДИЛ и всякакви опозиции и затова руснаците си тръгнаха. Лично Путин излъга

Дай някакъв източник да видим какво точно е казал.

Ето един фен на ИДИЛ, ССА, СДС, Ал кайда, Джабхат Нусра, ЦРУ, Хилъри Клинтън, Меркел, Оланд, Катар,Саудитска Арабия, Пороженко, Яйценюк, Сивите вълци, Ердоган, Десен сектор, Джо Байдън, Обами и Роско боско!

Бай Ставри

Гледай си онова мижаво генералче, дето щеше да свали Бойко Нещастници

Лъжеш като дърт кравар. Кажи нещо за двугодишната война на краварите срещу отрочетата им от ИД? Истинското раздвижване за премахването на ИД настана, когато Русия се включи. До този момент краварите бомбеха електроцентрали и водопроводи, че да увеличат бежанците към Европа, а Кери се снимаше с водачите на ИД! Баба ти Килъри си го каза "ние създадохме ИД". Смени си ника на "краварска подлога" ще ти отива много.

Не зная защо мълчат правозащитните организации. Това действие на Турция е чиста проба въоръжена интервенция (Агресия) на територията на суверенна държава.Нямат покана от правителство, нито мандат на ООН. Факт!

Абе и арменският католикос не взема отношение!?

Пффф, това е най-бързата победа в историята на света! Дори в българския футбол няма толкова ОЧЕИЗВАДНО нагласени работи! ФАРС, ФАРС, ФАРС!

Направиха руснаците за смях и показаха камуфлажната им уж борба с ИДИЛ. Самите руснаци твърдят, че ИДИЛ има 30 000 бойци и спомоща на Иран, Хамас и наемниците на Башар само се шматкат месеци наред уж се бият с ИДИЛ, но атакувайки само опозицията на АСАД. Турците и ССА им показаха как се ликвидират 2-300 идилци за часове. Преди това Иракчаните показаха как за седмица се превзима Фалуджа.

Аз за убити джихадисти нито чух, нито видех. Само някакви се били изтеглили и турците ги наблюдавали, без да ги преследват.

Турците лекуваха ИДИЛ, пускаха ги през границата си, прекарваха им заграбените антики, основно те им купуваха петрола....

Русия и Башар Асад се опитват да предпазят ИДИЛ от разгром, с което се разкриха.

Привет. Вие от коя паралелна сте. Скоро ли пристигнахте.

Никой сериозен експерт досега не е казал,че ИД произлиза от руснаците. ИД произлиза от Ирак а там руснаци нямаше.

Абе, ти кьорав ли си, тъп ли си, на улав ли се правиш, пари ли ти дават, акъл имаш ли, дрогиран ли си??? ИД, ССА, СДС и тем подобните глупости са едно и също! Вс е пунта мара за пред балъците като тебе

"кьорав ли си, тъп ли си, на улав ли се правиш, пари ли ти дават, акъл имаш ли, дрогиран ли си" 7 в 1

Турските войски ще бъдат приети като спасители в териториите на ИДИЛ и градовете ще се предават бързо . Друго си е да си под крилото на по-големия брат.

Явно руснаците за нищо не стават

А, пък ИД ще приемат турските войски като смяна на караула.

Да, ще се смени фасадата, но си остава същото.

а и очевидно вече никой не брои асад вероятно дори и путин

Ще видим. Гъбена супа брато, гъбена супа.

Радвай се, ти че Асад е отписан, ама пътя на главорезите е на запад и познай откъде минава. Докато се бият с Асад сме долу горе живи. Ама спре ли войната.

Смяташ ли че на Русия ще и достигне смелост да тръгне на запад? Едва ли! Ще си прибере главорезите в Русия, откъдето изпълзяха с благословията на Путлер

Леле и кравите клекнаха на султан ердоган. А сега иди вярвай на краварите, днес сте ми приятели- утре не. Ама преди повече от 100 години един го е казал: "Интересът клати фесът". Няма да казвам кой е да не дразня излишно краварите, че не съм настроен за родео.

Москва била разтревожена, от какво - че даде карт бланш на Ердоган и за пореден път предаде съюзниците си, в случая правителството на Асад.