Коментари - Военни загинаха при атака в Сирт, нападение и в Истанбул | dnes.dir.bg
назад

Военни загинаха при атака в Сирт, нападение и в Истанбул

Осем военнослужещи са били убити при бомбена атака срещу техния автомобил в югоизточната турска провинция Сирт. Полицейски пост в Истанбул беше атакуван.

Обратно в новината

Коментари - Военни загинаха при атака в Сирт, нападение и в Истанбул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

днес чакаите новините. Oсобено внимание обърнете за F-овете с противобункерните "красавци". Aрмията ни има нова доктрина и обявява само нашите жертви но не казва нито дума за "планинските плъхове" от пкк. днес, бъдете сигурни че ще има наи-малко 200 - 300 трупа на планинските мърши.

Ама вие гърмите с противобункерни бомби по единични бойци? Страшна турска тактика! Нищо чудно, че ви се налага да обявявате само своите загуби

пояснение: противобункерните муниции са ново попълнение в армята ни и са родно производство. изплозват се в момента при разрушаването на пещерите които пкк използва като щабове, центрове за развръзка и място за живеене. досега пещерите биваха бомбардирани но бомбите унищожаваха само входовете на пещерите. а сега се получава пържено от планински плъхове. във всяка пещера се подвизават между 50 и ч00 терориста. ликвидират се не само "плъховете" но и техните комуникации, въоражение, муниции и платежни средства получени от контрабанда с наркотици и оръжие.

я кажи всезнайко колко трябва да са процентите за автономия?

Целта е да се намери благовиден предлог Турция да навлезе в Сирия и да започне военни действия там. Да се ликвидира ИД не е трудна задача,но не това е целта на атентатите. Всички да си спомнят провокацията с която започна ВСВ и по точно нахлуването в Полоша. Няма нужда да се заблуждаваме. Целта е Дамаск.

Глупости! Ти подценяваш военната мощ на ИД. Тяхната армия е от бойци, готови на смърт в името на Аллаха. Докато другите армии са от бойци на заплата. техният живот е скъп. Докато животът на тарамбуката не струва нищо. Той е мотивиран от Аллаха. При сегашното развитие на нещата не е далече времето , когато терористите на ИД ще почукат на нашата врата със същата настървеност и изстъпления. Да не забравяме, че при нас преобладаващата част от населението е мюсолманска. Да се молим да не стане инфилтриране на населението с джихадистки идеи и действия. В този случай спасението зависи от това дали можеш да си осигуриш убежище. Хлабавата част на света ще се предаде на ИД. Незасегнати ще останат само истински силните страни .

Не вървят добре нещата в Турция, за съжаление. Плодовете на политиката на Ердоган тепърва ще ги берат и турците, и техните съседи...

Бог да ги прости момчетата! Момчета, щото в Турция е наборна служба и за разлика от нашите дебелогъзи 20 заплатовци, са там защото трябва а не да си клатят краката по лафките... А, на Ердогана не са ли му казвали,че който сее ветрове после жъни бури, ама те тази книга не са я чели оттатък Босфора.....

по добре е да помислим за една законова промяна за пулнолетието в булгария.да е 19 години.

Човек, нека да помислим за възрастта 19 години. При настъпване на непълнолетие законодателят предвижда 16 годишна възраст която позволява на лицето да сключи граждански брак, да сключва някои сделки с имоти със съгласието на съд и родители. Тогава се позволява на лицата да изкарат шофьорска книжка. Счита се, че възрастта от 16 години е период, през който настъпва една физическа зрялост, която не е достатъчна за лицето да бъде напълно зряло, за да бъде напълно еманципирано. Затова се изиска съгласието на трети лица като родители и съд за извършване на някои сериозни действия с дългосрочен ефект. При сключване на граждански брак лицето на 16 години се счита вече за еманципирано. 16 годишните носят една по- лека наказателна отговорност със занижени наказания поради ненастъпилата психическа зрялост. При настъпване на 18 годишна възраст законодателят е приел, че е налице онова психическо и физическо израстване на лицата, която им позволява да живеят еманципирано и да бъдат носители на всички граждански права и да носят задълженията, предвидени в законите. Ако се удължи възрастта за пълнолетие най- малкото ше се позволи на много лица да вършат престъпления и родителите им да носят гражданската отговорност, което е нелепо и предпоставя възможността за злоупотреба. Не мисля, че подобни ще могат да сключват граждански брак и после да носят поп-лека наказателна отговорност. Възникването на данъчно задължение настъпва при настъпване на пълнолетие. Как да преодолеем един младеж, който до 19 - та си година ще виси на родители и държава, няма да работи и ще бъде достатъчно зрял, за да не е еманципиран? Животът не чака, хората по света масово на 18 години са еманципирани и носят сериозно бремето си.

още като се роди някой и чалмите му режат пикалото...

айдеее и тези ги зачесаха. ко стаа с ИД май няма кой да ги спре

УСА кво чакат - да помогнат на национал-освободителното движение на кюрдите- впрочем като българите под турско робство,но приели исляма,иначе най-старото население на региона- като арменците,арабските християни,копти,палестинци-филистинци и разбирасе тези които сега наричат евреи.Те са по-близко до персите и асирийците отколкото селджуките. В Украйна може ама в Турция не може!?

задникът ти спря да го сърби.

Явно ПКК са преминали на страната на ИД. Време е да мислим за редовна армия и наборни военослужещи дори и в някакви по- ограничени мащаби! Време е да се помисли за преглед на запаса, колкото и да не ни харесва.

Той запаса убаво ще те прегледа тебе.

Дървено ти е, а? Знам, че ще е дървено, но не се ли навиеш на запас, дойде ли време или ще бъдещ застрелян като предател или като неподготвен ще имаш среща с ИД. Мисля, че приближат ли говедата, ще е късно за запас, а за мобилизация и то в условията на безмилостен ред и дисциплина. В такива случаи няма място за страх, защото такава война не сме виждали и учили.

ИД върви към Европа. Има оръжие. Има финансиране. Има и логистика.

Докато се изясни кой стои зад ИД може да се окажат по средата на Турция и да си правят сметка за разкъсване на Балканите. Време е да мислим за събиране на наборни военослужещи и малка редовна армия. Аз съм за въоръжаване при разумни измерения. Вече е ясно коя граница трябва да подготвяме.

Ситуацията в близкия изток става все по-сложна!!!САЩ,сътвориха такъв хаос,който ще има непредсказуеми последици!!!

Бълха ги охапала Турската армия,която може да си позволи такива загуби.То по пъти6тата на България от катастрофи умират пове4е хора.

Да изпратим всите пронатовски гейове и протестъри да пазят турската граница! Все пак съюзът си има и цена! Всите евроатлантици да защитят с голи гърди това за което дращеха досега по форумите!

а путлеровците ще правите партиини събрания и ще задявате другарките

Ще ми се великият друид, видял приближаването на ВСВ през Окото на Саурон, да беше жив и сега да напише някоя сага... Последна.

Интересно, но и ИД обяви джихад на Турция. Дали в крайна сметка кюрдите няма да си стиснат ръцете с джихадистите, което ще е в повече дори за турската армия? Пешмерга разполагат с 200 000 щика само в Северен Ирак. В същото време в Афганистан набира сили един нов талибански лидер, който без съмнение ще открие и трети фронт срещу Турция, веднага след като коалицията от ''желаещи'' избягаме и от там. А колко ли от самите турци желаят да живеят по законите на Шериата и да са част от Халифата? А да, когато цялата тая пасмина пристигне и в България, не забравяйте, че и ние бяхме от желаещите.

Bъв Cвета има норма в борбата с тероризма и тази норма е 1:10 или един служител на реда (воиник или полицаи) към десет терориста. B момента сме много над тази норма 44 служители са убити от бомбени атентати. Hад 2000 терориста от "пкк" са елиминирани и над 100 са заловени + з0 предали се без бои. Hе ни лесно, но сме корав народ и това зло ще го прескочим и ще отмине .. да живее Tурция.

Ако очистят Ердоганя, него може за барем 100 терористи да го броиш.

Скоро ще и сварим житото на туркия .

Oт твоята уста във твоята пазва. Kаквото пожелаеш за нас да ти се връща петорно. Aмин.

Какво му трябваше на Ердоган да се прави на султан . Сега други умират и страдат от неговите болни амбиции.Скоро Туркия ке падне !

Кюрдските партизани удариха и Долмабахчасарай, символа на султанския абсолютизъм. За Ердоган важи пословицата "Който нож вади, от нож умира". Не му трябваше да се прави на герой и удря кюрдите в Турция, Сирия и Ирак, ще му излезе през носа.

прогнозите за война между кюрдите и Анкара се сбъдват. Ердоган ще има големи проблеми... след като удари кюрдите в Сирия

Турция лека полека става фронтова държава. Познайте от първи път кой е следващият. Молбата за посредничество към Америка е погрешна. Америка само подпалва конфликти-тя не ги спира.

Много правилно са се обърнали кюрдите към САЩ, нали оттам идва цялата идея и реализация за революции и смяна на режими ! В САЩ живее основния противник на Ердоган и е хранен, пазен и толериран там, дали е случайно ? Така че САЩ контролират разпада на Турция който е планиран и ще се изпълни скоро, основния въпрос е кой какво ще докопа от разпада на Турция. Нама как да се игнорират 25-30 млн. кюрди че и повече !!! "Разделяй и Владей " , въпрос на време е.....

Не разпад на Турция, а се иска разпад на Ирак и Сирия. Там, където мирише на петрол и не можеш да се откупиш, става война !!!!!! С Ирак започнаха преди 15 години, със Сирия преди 4 години. Само че тъпите глави в Пентагона не можаха да предвидят ИД , така както не предвидиха и атентата на 11 септември!

ПКК иска посредничество от САЩ, защото те също ги обявиха за терористи, а в същото време им помагаха от въздуха в Сирия срещу ИД. Не знам доколко са били ефективни тези удари, но все пак кюрдите имаха успех и започнаха да освобождават територия. Ердоган не ги допусна да минат от Ирак през Турция до Кобане , но като видя че става напечено и зоната се заема от кюрди, а американците отказаха да я охраняват от въздух, Ердо тръгна да ги атакува в Ирак. Ще става още по мътна и кървава, защото това е младото поколение кюрди, на които бащите им са или убити, или са в ПКК -Северен Ирак. Няма да се получи доброволно сваляне на оръжието ... за добро или зло, този проблем трябва да се реши след близо 40 години. Ердоган имаше 3 години време да направи нещо, макар и мимикрия, по кюрдкия въпрос, но ... мечтата му да е султанът на 21 век ще му изиграе лоша шега и си я заслужава!!!!!

Наш ред е да ги посрещнем с хляб и сол. За фанатизма няма граници, норми , поведение и политиканство. И този който може да ги спре, ще си помисли преди да опита...